Dakbedekking schuur vervangen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakbedekking schuur

De dakbedekking van een schuur heeft helaas geen eeuwig leven. Ditzelfde geldt ook voor de dakbedekking van een tuinhuis. Na verloop van tijd zult u dit moeten laten vervangen en dan kunt u kiezen uit verschillende opties. Gaat u voor EPDM of juist bitumen? Vindt u dakplaten goed genoeg of laat u op de schuur liever traditionele dakbedekking plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer u contact met ons opneemt middels het offerteformulier, krijgt u tot 5 gratis offertes van dakdekkersbedrijven uit de regio toegestuurd. Vergelijk deze op prijs en aanbod en u bent verzekerd van vakwerk tegen een scherpe prijs voor uw nieuwe dakbedekking.

dakbedekking schuur

Schuurdak vervangen: op plat of hellend dak?

Het type dakbedekking dat geschikt is voor een schuur of tuinhuis, hangt af van het dak zelf: Is het plat of hellend? Omdat er meestal sprake is van een plat dak, zijn de drie populairste vormen van dakbedekking EPDM, PVC en bitumen.

Een plat dak wordt veel blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Omdat het regenwater niet gemakkelijk wegloopt is de levensduur niet oneindig. Of u nu EPDM, bitumen of PVC gebruikt als dakbedekking: in alle gevallen zult u het op termijn moeten vervangen.

Heeft de schuur een hellend dak? Dan wordt er over het algemeen gekozen voor reguliere dakpannen, dakplaten of shingles.

epdm dakbedekking schuur

Hoe is de prijs opgebouwd van dakbedekking op een schuurtje in 2024?

Wat de prijzen zijn voor het vervangen van de dakbedekking van uw schuurtje hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk is zowel het oppervlak als het materiaal van belang. Laat u de nieuwe dakbedekking door een dakdekker uit ons netwerk plaatsen? Dan hangt de prijs ook af van de tijd die het kost om uw dakbedekking te vervangen.

Voor een plat dak is bitumen met prijzen van €40,- per vierkante meter de voordeligste optie. EPDM is met €60,- iets duurder, maar het laten plaatsen van PVC is het duurst: €75,- per vierkante meter. Bij een hellend dak moet u voor dakpannen rekening houden met prijzen tussen de €50,- en €70,- per vierkante meter.

Wilt u meer weten over de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan en begin met vergelijken om tot wel 40% te besparen!

Plat dak schuur vervangen: bitumen

Op een plat dak een schuur vervangen is bitumen dakbedekking de goedkoopste manier. Het wordt daarom ook veel gebruikt in Nederland. Bitumen is een dakleer dat in het verleden gebruikt werd om schepen waterdicht te maken.

Bitumen wordt niet op maat geleverd, dus dit zal u door een vakman moeten laten aanbrengen. Het materiaal is enorm sterk, elastisch en gemakkelijk te herstellen. Met behulp van Atactisch Polypropyleen (APP) of Styreen Butadieen (SBS) vergroot u de flexibiliteit en daarmee ook de levensduur. Waar EPDM geen onderhoud nodig heeft, doet u er goed aan om het bitumen eens per jaar te controleren op mos en algen, zodat u het vervangen van de dakbedekking zo lang mogelijk kan uitstellen.

Kosten bitumen dak 2024

Bitumen dakbedekking Kosten*
6 m² tot 8 m² €240,- tot €320,-
8 m² tot 12 m² €320,- tot €480,-
12 m² tot 16 m² €480,- tot €660,-
16 m² tot 20 m² €660,- tot €800,-
20 m² tot 30 m² €800,- tot €1.200,-

(*) We zijn uitgegaan van een gemiddelde prijs van €40,- per m², dit is inclusief BTW en loonkosten.

EPDM: praktisch geen onderhoud

EPDM is één van de beste soorten dakbedekking voor uw schuur. Het isoleert namelijk uitstekend en daarom is er, in tegenstelling tot PVC of bitumen, praktisch geen onderhoud bij nodig. EPDM is een synthetisch rubber en heeft daardoor een aantal voordelen. Het is elastisch en dat komt goed van pas bij temperatuurschommelingen.

Daarnaast is het wortelbestendig, dit maakt het een goede ondergrond voor een groendak. Het grootste voordeel van EPDM is echter het feit dat het materiaal op maat gesneden wordt voordat het geleverd wordt. Er in snijden hoeft niet meer, en doordat het precies op maat geleverd wordt, is het waterdicht. De kans op lekkages is bij EPDM daarom een stuk kleiner dan bij andere materialen.

Kosten EPDM dak 2024

EPDM dakbedekking Kosten*
6 m² tot 8 m² €360,- tot €480,-
8 m² tot 12 m² €480,- tot €720,-
12 m² tot 16 m² €720,- tot €960,-
16 m² tot 20 m² €960,- tot €1.200,-
20 m² tot 30 m² €1.200,- tot €1.800,-

(*) We zijn uitgegaan van een gemiddelde prijs van €60,- per m², dit is inclusief BTW en loonkosten.

Dak op tuinhuis vervangen?

Vind via ons netwerk een dakdekker om de klus te klaren. Vraag vrijblijvend offertes aan!

pvc dakbedekking schuur

PVC: volledig recyclebaar

Eén van de opties voor de dakbedekking van een schuur met een plat dak, is PVC. Dit is een kunststof dakbedekking dat ook in de vorm van dakplaten voorkomt. Daarom is het zowel geschikt voor een plat- als hellend dak. Het PVC is volledig recyclebaar, dus wanneer u het kunststof na 25 jaar wilt vervangen kunt u het materiaal hergebruiken.

Een ander groot voordeel van PVC is het grote assortiment aan beschikbare kleuren. Behalve zwart of grijs heeft u keuze uit talloze kleuren. PVC is een voordelige kunststof, maar omdat het bevestigen een tijdrovende klus is, kost het laten leggen van PVC meer dan het laten leggen van bitumen of EPDM.

Prijs PVC dakbedekking 2024

PVC dakbedekking Kosten*
6 m² tot 8 m² €450,- tot €600,-
8 m² tot 12 m² €600,- tot €900,-
12 m² tot 16 m² €900,- tot €1.200,-
16 m² tot 20 m² €1.200,- tot €1.500,-
20 m² tot 30 m² €1.500,- tot €2.250,-

(*) We zijn uitgegaan van een gemiddelde prijs van €75,- per m², dit is inclusief BTW en loonkosten.

dakpannen dakbedekking schuur

Schuin dak schuur vervangen: dakpannen

Heeft uw schuur een schuin dak en wilt u deze het liefst bekleden met dakpannen? Deze gaan langer mee, zijn waterdicht en hebben veel minder onderhoud nodig dan dakplaten. Bij het aanschaffen van dakpannen hebt u de keuze uit verschillende materialen: klei, leisteen of beton.

De verschillen tussen deze materialen zijn klein, al verschilt de levensduur wel behoorlijk. Een klei-dakpan gaat 50 tot 100 jaar mee, terwijl beton- en leien dakpannen slechts 30-40 jaar meegaan. Veel woningen hebben een pannendak, om ervoor te zorgen dat alles er uniform uitziet kunt u op uw schuur hetzelfde type dakpan laten leggen. De prijzen verschillen dus nogal per het type dakpan, laat u hierin goed adviseren door een expert.

Prijs dakpannen op schuurtje 2024

Dakpannen op het dak Kosten*
12 m² tot 16 m² €960,- tot €1.280,-
16 m² tot 20 m² €1.280,- tot €1.600,-
20 m² tot 30 m² €1.600,- tot €2.400,-
30 m² tot 40 m² €2.400,- tot €3.200,-
40 m² tot 60 m² €3.200,- tot €4.800,-

(*) We zijn uitgegaan van een gemiddelde prijs van €80,- per m², dit is inclusief BTW en loonkosten.

bitumen dakbedekking schuur

Dakplaten schuur: makkelijk te bevestigen

Op een schuur met een schuin dak is het mogelijk om dakplaten te laten bevestigen. Dakplaten worden steeds populairder in Nederland. Dat komt onder andere doordat een plaat een stuk goedkoper is dan dakpannen. Daarbij is een plaat erg eenvoudig te bevestigen!

Inmiddels worden dakpannen zo goed nagebootst dat u deze niet meer kunt onderscheiden van dakplaten. Er zijn drie soorten dakplaten die u op uw schuur kunt laten bevestigen. Trapezium platen, golfplaten of dakbedekking met het uiterlijk van dakpannen. Bij deze laatste hebt u de keuze uit vele verschillende kleuren. Om tijd te besparen bestaan er ook dakplaten waar de isolatie al bij ingebouwd zit.

schuur dakisolatie

Dak op schuur vervangen? Misschien is isolatie een optie!

Bij het dak op uw schuur vervangen kunt u ook meteen kiezen voor isolatie. Door het isoleren van de schuur kunt u de ruimte opeens gebruiken als extra kamer, zoals een kantoor. Met het juiste materiaal blijft de ruimte niet alleen warmer, maar ook droger. Zo kunt u waardevolle spullen in de schuur opbergen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over waterschade.

Ook voor een tuinhuis kan het fijn zijn om dakisolatie te plaatsen. Op die manier betrekt u het tuinhuis bij uw woning en kan u het, net als de schuur, gebruiken als kantoor of opslagruimte voor waardevolle spullen. Bij dakplaten heeft u de keuze uit platen met ingebouwde isolatie, maar ook ander dakbedekking is te combineren met isolatie.

Zelf dak schuur vervangen: hoe doet u dat?

Zelf het dak op uw schuur vervangen? Volg de onderstaande stappen.

  • Stap 1: Wilt u besparen op de prijzen? Dan kunt u zelf de dakbedekking op het platte dak van uw schuur vervangen. U moet allereerst uitrekenen hoeveel EPDM u nodig hebt. Houd rekening met opstaande randen en de omlijstingen van uw dak. Vervolgens verwijdert u de oude dakbedekking, de afvoer en de dakrandprofielen en maakt u het oppervlak vrij van vuil, vocht en stof zodat de folie goed kan hechten.
  • Stap 2: Rol de folie uit en laat het een uurtje liggen zodat deze kan ontspannen. Verdeel de folie zo goed mogelijk over het dak. U moet aan beide kanten evenveel folie overhouden. Vouw vervolgens de helft van de EPDM terug zodat het oppervlak vrij ligt om in te gaan lijmen.
  • Stap 3: Breng de lijm netjes aan met behulp van een kitspuit. U kunt speciale lijm voor EPDM gebruiken. Om de 50 centimeter brengt u een rechte kitlijn aan. Het is soms mogelijk dat een kitlijn door de EPDM heen zichtbaar is. Het is daarom belangrijk om dit zo netjes mogelijk aan te brengen. Eventueel kunt u eerst met een smetlijn rechte lijnen aanbrengen zodat u zeker weet dat de kitlijn netjes ligt.
  • Stap 4: Als de lijm is aangebracht vouwt u de folie terug. Gebruik een aandrukroller, de EPDM moet namelijk goed aan het oppervlak hechten. Als u klaar bent dan herhaalt u stap 3 en 4 voor de andere helft van de schuur.
  • Stap 5: In de laatste stap gaat u verder met de afwerking van de randen. Het is belangrijk dat u hiervoor meerdere rechte kitstrepen aanbrengt. U vouwt de hoekjes als een puntzak zodat deze waterdicht worden. Vervolgens plaatst u de afvoer en de dakrandprofielen terug. Als de profielen warm worden dan zetten ze uit, plaats ze daarom niet te strak tegen elkaar aan.

Besparen op de dakbedekking van uw schuur? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u de schuur voorzien van nieuwe dakbedekking? Heeft uw tuinhuis EPDM dakbedekking en is deze aan vervanging toe of heeft u een andere vraag over deze dakwerken? De prijzen per vierkante meter verschillen per dakdekker, u bespaart daarom altijd op de kosten door te vergelijken.

Start gratis offerteaanvraag!

Door de aanbiedingen met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod bent u verzekerd van een scherpe prijs en bespaart u tot wel 25%!