Kelder waterdicht laten maken?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Kelder waterdicht maken

Laat uw kelder waterdicht maken, om kou en vochtproblemen te voorkomen. Water in de kelder verhoogt de vochtigheidsgraad in huis, trekt ongedierte aan en straalt kou af, waardoor uw energierekening stijgt. Op zoek naar een specialist om u hierbij te helpen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna meerdere prijsopgaven van experts in de regio. Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

Op deze pagina leest u over de oorzaken van vocht in de kelder en op welke manieren u deze waterdicht kunt maken. U vindt ook meer informatie over de prijzen en krijgt handige tips voor als u zelf aan de slag wilt!

Oorzaken van vocht in de kelder

Er zijn verschillende oorzaken van een teveel aan vocht in de kelder. Vaak komt het door poreuze of beschadigde muren. Dit kan ontstaan door de druk die het grondwater uitoefent op de keldermuren en vloer. Hierdoor ontstaat er een teveel aan water in de kelder, wat door een gebrek aan drainage niet wordt afgevoerd. Een andere mogelijke oorzaak, is een gebrek aan ventilatie. Er ontstaat veel condens wat blijft plakken tegen de wanden en het plafond.

Dit zijn de belangrijkste oorzaken van een grondwater in de kelder:

 • Scheuren in de keldermuren
 • Lekkages in de kimnaad
 • Slechte drainage
 • Condens in de kelder

kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken: welke mogelijkheden?

  Als u de kelder leefbaar wilt maken of wilt inzetten als opslagruimte, dan is het een goed idee de kelder waterdicht te maken. Dit is mogelijk op verschillende manieren, die vaak met elkaar gecombineerd worden.

  Een kelder waterdicht maken kan op deze manieren:

 • Bekuiping: een soepele of stijve bekuiping houdt in dat de vochtspecialist de wanden en de vloer volledig waterdicht maakt.
 • Kelderdrainage: rand-, wand- of vloerdrainage zorgt ervoor dat overtollig water wordt afgevoerd naar het riool.
 • Injecteren: door de muren te injecteren voorkomt u vochtproblemen door opstijgend vocht, waardoor de keldermuren droog blijven.