Besparen op de kosten van muren injecteren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Kosten muren injecteren

Wilt u uw muren injecteren en bent u benieuwd naar de kosten? De prijs hangt af van de breedte van de muur en het tarief van de vochtspecialist. Uw eigen keuzes, zoals de muur wel of niet laten afwerken, hebben ook een invloed op de prijs. Benieuwd hoeveel het gaat kosten om uw muren te injecteren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk meerdere offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u precies wat het kost om uw muren te injecteren tegen vocht. U vindt de gemiddelde prijzen, hoe deze prijs is opgebouwd en we vertellen u welke keuzes de kostprijs beïnvloeden.

Wat kost muren injecteren?

De kostprijs voor het injecteren van muren begint vanaf €100,- per strekkende meter. Dus als u in een hoek- of twee-onder-1-kap woning woont en een muur van 8 meter breed wilt injecteren, dan beginnen de totaalprijzen vanaf €800,-.

Heeft u een spouwmuur, dan is het nodig om de binnen- en de buitenmuur te injecteren. Is dit het geval, dan betaalt u iets minder dan €100,- per strekkende meter. Voor een muur van dezelfde breedte (8 meter) liggen de totale kosten voor het injecteren van de muren rond de €1.500,-. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de muren ook te laten repareren: hier betaalt u extra voor. Bij een muur van 8 meter beginnen de prijzen vanaf €2.000,-.

Benieuwd naar exacte prijzen voor vochtbestrijding? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Muren injecteren kosten 2024

Omschrijving Gemiddelde kosten bij een strekkende muur van 8 meter*
Buitenmuren injecteren Vanaf €800,-
Binnen- en buitenmuren injecteren Vanaf €1.500,-
Muren repareren en injecteren Vanaf €2.200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per vochtexpert verschillen. Voor een exacte prijsindicatie, ontvang gratis offertes!

Prijsopbouw muren injecteren

De prijs voor het injecteren van muren tegen vocht, wordt voor 75% bepaald door de materiaalkosten. Dat heeft te maken met het feit dat er professionele materialen en gereedschappen worden gebruikt. Zo maakt een vochtexpert ook gebruik van een compressor, om de gel in de muur te spuiten.

Hoe worden de rest van de kosten opgebouwd?

De overige 25% worden bepaald door de arbeidskosten. Deze verschillen per vochtbedrijf, dus het is altijd slim om de prijzen van meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken.

Muren laten injecteren tegen vocht: prijsvoorbeelden

Benieuwd wat het kost om uw muren te injecteren? Hieronder geven we drie verschillende prijsvoorbeelden, zodat u een duidelijke indicatie krijgt van de kostprijs bij verschillende werkzaamheden.

kosten muren injecteren

Minimaal

Als het vocht alleen in de buitenkant van de muur zit, en de schade verder meevalt heeft u mazzel. Voor het injecteren van de buitenmuur betaalt u gemiddeld vanaf €100,- per strekkende meter. Bij een breedte van 6 meter (een gemiddeld tussenhuis) komt dat neer op een kostprijs van ongeveer €600,-. U maakt geen extra kosten voor het verwijderen van schimmel of het vernieuwen van de voegen.

Gemiddeld

In veel gevallen gaat het om optrekkend vocht in een spouwmuur. Hierbij zijn de buiten- en de binnenkant aangetast door vocht, en is het belangrijk om de binnen en de buitenmuren moet injecteren. Bij een tussenwoning, met een breedte van 6 meter, kost dit gemiddeld €1.125,-. Eventueel komen er nog kosten overheen voor het behangen of schilderen van de binnenmuur.

Let op: geef de muur eerst de tijd om goed te drogen, voordat u de binnenmuur opnieuw afwerkt. Is de muur nog niet droog, dan ontstaan er nieuwe vochtplekken op de pas behangen wand, waardoor u de muur nog een tweede keer opnieuw moet afwerken.

Uitgebreide optie

Wanneer de vochtproblemen schade veroorzaakt hebben, dan is het nodig om deze eerst te laten herstellen. Zo niet, dan verspreidt de gel niet goed door de muur, en kan het er zelfs uitlopen. U kunt de muur opnieuw laten voegen, of gevelstenen laten repareren voordat u de muur injecteert. De kosten voor het herstel en het injecteren kost bij een muur van 6 meter breed gemiddeld €1.650,-.


Laat uw muren injecteren tegen vocht, voor een scherpe prijs.

Vind een goedkope vochtspecialist en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Keuzes die de kostprijs beïnvloeden

Er zijn verschillende keuzes die de kostprijs van het injecteren beïnvloeden. Door met deze keuzes rekening te houden, heeft u dus zelf ook een invloed op de prijs! Hierbij gaat het bijvoorbeeld om wel of geen vochtmeting, het repareren van de muren of het verwijderen van schimmel- en vochtplekken.

Hieronder leest u meer over deze keuzes. Wilt u een exacte prijsindicatie ontvangen? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

1. Wel of geen vochtmeting?

Het injecteren van de muren is een manier om optrekkend vocht te bestrijden en u herkent dit aan de vochtplekken en schimmel onderaan de muur. Maar deze symptomen zijn vergelijkbaar met de problemen door vochtdoorslag. Door een professionele vochtmeting te laten doen stelt de vakman zeker dat optrekkend grondwater het probleem is.

Sommige vochtbestrijders brengen extra kosten in rekening voor zo’n vochtmeting. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €0,- tot €50,- per vochtmeting. Sommige vocht experts brengen geen extra kosten in rekening als u daarna kiest voor vochtbestrijding.

Vochtbestrijder inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

injecteren muren prijs

2. Muren repareren

Soms is de muur beschadigd door het vochtprobleem. Dit resulteert in scheuren en barsten. Een beschadigde muur kan niet zomaar geïnjecteerd worden omdat de kans dan bestaat dat de gel uit de muur loopt. Behalve extra schade aan de muur, betekent dit ook dat de waterkering niet goed werkt en optrekkend vocht nog steeds een probleem is.

U kunt ervoor kiezen om de muur eerst te laten herstellen door de vochtexpert. Voor het herstellen én het injecteren beginnen de kosten rond de €275,- per strekkende meter. Bij een muur van 8 meter breed komt dit neer op een bedrag van €2.200,-.

3. Schimmel verwijderen

Na het injecteren moet u de muur goed laten drogen voordat u deze opnieuw laat afwerken. Wel is het mogelijk om de schimmel te verwijderen: dit moet u juist zo snel mogelijk doen, omdat schimmel ook negatieve gevolgen heeft voor uw gezondheid.

Laat u dit door de vochtexpert doen?

Het verwijderen van schimmel kost ongeveer €25,- tot €35,- per m². Nu is het professioneel verwijderd en mag u ervan uitgaan dat het niet meer terugkeert. Laat u schimmel verwijderen én de muur opnieuw schilderen? Houd dan rekening met prijzen tussen de €45,- tot €55,- per m².

Werkzaamheden Gemiddelde kosten per m² 2024*
Schimmel verwijderen €25,- tot €35,-
Schimmel verwijderen en opnieuw kitten €35,- tot €45,-
Schimmel verwijderen + opnieuw schilderen €45,- tot €55,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vochtspecialist verschillen. Voor een exacte prijsindicatie vraagt u gratis offertes aan!

muren injecteren tegen vocht prijs

4. De afwerking

Het is een optie om de muur netjes af te laten werken door een vakman. Dan laat u de muur aan de binnenkant opnieuw verven, behangen of stucen. Natuurlijk heeft dit invloed op de kostprijs, en bent u duurder uit dan wanneer u de afwerking zelf zou verzorgen. Laat u de muur schilderen, dan betaalt u gemiddeld €25,- tot €30,- per m².


Muren injecteren en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en vind een vakman bij jou in de buurt!


Zelf muren injecteren: is dat goedkoper?

Is de kostprijs lager als u zelf uw muren gaat injecteren? Het lijkt misschien alsof dit een goede methode is om op de kosten te besparen. In de realiteit valt dit tegen. Onthoud dat ongeveer 75% van het totaalbedrag wordt bepaald door de materiaalkosten. Dat betekent dat u met de huur en de aanschaf van de benodigde materialen en kosten al op ongeveer drie kwart van het totaalbedrag zit.

Door zelf aan de slag te gaan bespaart u misschien op de arbeidskosten, maar door een gebrek aan kennis en ervaring is de kans op beschadigingen een stuk groter. Bij een verkeerde methode is uw muur niet goed beschermd tegen optrekkend vocht of erger nog: ontstaat er schade aan de muur. De uiteindelijke kosten lopen dan zelfs nog hoger op dan wanneer u direct een vochtspecialist inhuurt.

Vochtexpert nodig voor vochtbestrijding? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Hoe kan je besparen op het injecteren van muren?

Hieronder geven we u een paar praktische tips om te besparen op de kosten:

  • Kies voor een lokale vochtspecialist: door te kiezen voor een bedrijf bij u in de buurt houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk, en bespaart u op de totaalprijs.
  • Help zelf mee: door zelf bepaalde werkzaamheden uit te voeren, bespaart u op de arbeidskosten. U kunt bijvoorbeeld zelf schimmel verwijderen, de muur zelf herstellen als u hier ervaring mee heeft, of de wand zelf afwerken.
  • Vergelijk gratis offertes: elke vochtspecialist hanteert een eigen prijs. Door te vergelijken bent u verzekerd van de laagste kosten en bespaart u tot 40%.

muren injecteren kostprijs

Besparen op de kosten voor het laten injecteren van muren? Vergelijk gratis offertes!

Heeft u last van optrekkend vocht? Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te bestrijden: injecteren is hier een goede optie voor. Een vakman doet dit heel zorgvuldig zodat er na het injecteren niks meer van de werkzaamheden te zien is. Wilt u precieze informatie over de kosten voor het injecteren van muren tegen vocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere vochtspecialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de kostprijs! De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.