Bitumen dakbedekking

Het bedekken van een plat dak kan met behulp van diverse materialen. De meest gebruikelijke keuzes hiervoor zijn echter bitumen en EPDM. Beide soorten dakbedekking hebben een positieve invloed op de isolatiewaarde van het dak, en zorgen voor een verminderde kans op wateroverlast. Op deze pagina bieden wij u meer informatie over de eigenschappen van bitumen, het verschil van bitumineuze dakleren met EPDM en de mogelijkheden voor het inhuren van een dakdekker om het dakleer te leggen. Wilt u weten wat de prijs wordt voor het leggen van een bitumen dakbedekking door een erkend dakdekkersbedrijf? Wij zijn een netwerk van dakdekkers werkzaam door heel Nederland. Vul vandaag nog ons contactformulier in en krijg meerdere offertes toegestuurd van bedrijven uit uw regio. Deze kunt u vrijblijvend vergelijken op prijs en voorwaarden en zo de dakdekker kiezen die voor u de beste deal heeft!

bitumineuze dakbedekking

Eigenschappen bitumen

Bitumen of bitumineuze dakbedekking wordt gemaakt door een verwerkingsproces van ruwe aardolie. Daarnaast kan bitumen ook in de natuur zelf gevormd worden. Het product vormt het meest belangrijke bestanddeel van asfalt, en wordt daarom ook gebruikt als geluidsisolatie, dakbedekking en kan ook ingezet worden als basismateriaal voor wegverhardingen. Bitumineuze producten hebben vele kenmerkende eigenschappen die ze voor dergelijke toepassingen geschikt maakt. Zo is een bitumineuze dakbedekking waterdicht, heeft het materiaal een uitstekende hechting en is het eenvoudig te verwerken. U hebt dan ook niet per definitie de hulp van een dakdekker of erkend dakdekkersbedrijf nodig om het bitumen op het plat dak aan te brengen.

bitumineuze dakbedekking

Bitumen en EPDM

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of zij beter kunnen kiezen voor EPDM of bitumen als dakbedekking. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. EPDM is een kunststof product dat specifiek wordt geproduceerd voor het afdekken van een plat dak. EPDM heeft daarbij vele positieve eigenschappen zoals een hoge elasticiteit en goede bestendigheid tegen wisselende temperaturen. In vergelijking met een bitumineuze dakbedekking is EPDM echter wel duurder en zult u eerder hulp van een dakdekker nodig hebben om het materiaal te plaatsen. Of u voor dakleer of dakfolie kiest is dan ook aan u. Vraag eventueel de medewerkers van ons dakdekkersbedrijf om advies of tips zodat u een goed beeld heeft van het materiaal op het dak.

De Jong Bouw: netwerk van ervaren dakdekkersbedrijven.

Dakdekker nodig voor gevelreiniging, gevelrenovatie of vochtbestrijding? Schakel ons netwerk in!

Zelf het dakleer plaatsen

Het is voor een particulier ook mogelijk om het dakleer zelf aan te brengen. Het plaatsen van dakleer is echter wel een klus die enige handigheid vereist. Zo is het voor het aanbrengen van bitumen dakleer noodzakelijk om te werken met branders, en dient u tevens het oude dakleer eerst te verwijderen. Wilt u graag weten hoe u de huidige golfplaten dakbedekking kunt vervangen? Of bent u benieuwd naar de gereedschappen die u nodig hebt voor het plaatsen van bitumen op uw plat dak? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Een dakdekker zal uw hulpvraag spoedig beantwoorden, of desgewenst bij u langskomen om het dakleer te monteren en de golfplaten te verwijderen.

Prijs afdekken plat dak

De prijs voor het aanbrengen van dakbedekking op een plat dak wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is de afmeting van het plat dak van invloed op de prijs, maar wordt de prijs tevens bepaald door het soort dakbedekking waar u voor kiest. Wenst u een bitumineuze dakbedekking dan komen de kosten ongeveer uit op €45,-. De levensduur van bitumen valt rond de 25 jaar. Kiest u voor EPDM dan is de prijs voor het plaatsen van de dakbedekking door een erkend dakdekker zo’n €55,-. Het materiaal kent echter ook een levensduur van meer dan 35 jaar. Wilt u weten wat de exacte prijs wordt voor het plaatsen van dakbedekking bij u thuis? Geef dan uw wensen aan op ons contactformulier, een professional uit ons dakdekkersbedrijf neemt spoedig contact met u op.

bitumen-dakbedekking-offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Neemt u contact op met één van de professionals uit ons netwerk, dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundig hulp. Elke dakdekker die zich bij ons aansluit heeft een ruime ervaring op het gebied van het plaatsen van vele soorten dakbescherming zoals golfplaten, EPDM en bitumen. Daarnaast vragen wij van elk dakdekkersbedrijf een hoge klantvriendelijkheid en snelle respons bij spoedproblemen. Wilt u weten wat de medewerkers van een dakdekkersbedrijf uit ons netwerk voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij zijn u spoedig van dienst.