Dakdekker voor dakrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – VrijblijvendDakrenovatie

Soms is een reparatie niet voldoende en moet u een dakrenovatie uitvoeren. Dit verbetert de waarde van uw woning en zorgt er uiteraard voor dat u er weer droog en warm bijzit. Op zoek naar een dakdekker in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag vindt u de offertes zo snel mogelijk in uw inbox: gratis én zonder verdere verplichtingen. Kies de dakdekker met het beste aanbod en bespaar tot 40%! Op deze pagina leest u wat een dakrenovatie inhoudt en wanneer een renovatie noodzakelijk is. Ook vindt u hier meer informatie over de kosten.


Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Een dakrenovatie kan verschillende vormen aannemen: nieuwe dakbedekking, een dakrenovatie met zonnepanelen, een nieuwe dakkapel of het aanbrengen van isolatie. Ook het vernieuwen van de dakconstructie valt onder een dakrenovatie. Een renovatie is dus nodig als u zelf het dak wilt aanpassen, of als u de kwaliteit van het dakoppervlak wilt verbeteren.

Een dakrenovatie is nodig als:

 • u de mogelijkheid wilt om een dakkapel te plaatsen.
 • u zonnepanelen wilt laten installeren.
 • de dakbedekking flink verouderd of beschadigd is.
 • er sprake is van een asbestdak.
 • u de isolatie in huis wilt verbeteren.

dakrenovatie

Dak renoveren: de voordelen

Bij verouderde dakbedekking is het altijd slim om een dakrenovatie uit te voeren. Hiermee bespaart u uiteindelijk veel reparatiekosten en zorgt u ervoor dat u er droog en warm bij zit. Daarnaast is een dakrenovatie het ideale moment om ook de isolatie van het dakoppervlak te vernieuwen, waardoor u enorm bespaart op de energierekening!

Dit zijn de grootste voordelen van een dak renoveren:

 • Een dak renoveren verhoogt de woningwaarde.
 • Het verbetert de isolatie, zodat u bespaart op de energiekosten.
 • Een dakrenovatie is sneller uitgevoerd dan het plaatsen van een compleet nieuw dak.

Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie op een plat dak kost ongeveer €75,- tot €100,- per m². Heeft u een schuin dak? Een dakrenovatie op een schuin dak kost gemiddeld €75,- tot €130,- per m². Dit is vaak iets duurder, omdat het dakoppervlak lastiger te bereiken is én de materialen vaak duurder in prijs zijn.

Moet u de nokvorsten vervangen? Dit kost gemiddeld €50,- tot €100,- per meter. Voor nieuwe dakgoten betaalt u ongeveer €65,- tot €100,- en tot slot betaalt u gemiddeld €85,- tot €150,- per m² om het dakbeschot te vernieuwen. Hoeveel een dakrenovatie precies gaat kosten, is volledig afhankelijk van uw situatie en het tarief van de dakdekker.

Dakrenovatie: kosten

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Plat dak renoveren €75,- tot €100,- per m²
Schuin dak renoveren €75,- tot €130,- per m²
Nieuwe nokvorsten €50,- tot €100,- per meter
Nieuwe dakgoten €65,- tot €100,- per meter
Dakbeschot vernieuwen €85,- tot €150,- per m²
Nieuwe dakgoten €65,- tot €100,- per meter
Loodslabben vervangen €200,- tot €220,- per m²

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van een dakrenovatie?

Wat kost een dakrenovatie per m²? Dit is helemaal afhankelijk van een aantal factoren. Hierdoor verschilt de prijs voor iedere dakrenovatie. Eén van de grootste invloeden op de totaalprijs, is het uurtarief van de dakdekker. Elk dakdekkersbedrijf bepaalt namelijk hun eigen tarief, dus dit verschilt enorm!

Daarnaast speelt uw daktype en het soort dakbedekking een rol. Kiest u voor EPDM-dakbedekking dan bent u natuurlijk goedkoper uit dan wanneer u kiest voor dakbedekking van pvc.

De prijs is afhankelijk van deze factoren:

 • Het uurtarief van de dakdekker
 • Het type dak
 • De dakbedekkingsvorm
 • De soort renovatie dat u uit wilt voeren
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten

Besparen op de kosten van uw renovatie?!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Renoveren dak: wat doet de dakdekker?

Een dakrenovatie is op verschillende manieren mogelijk. Meestal gaat het om het vernieuwen van de dakbedekking. In dat geval bestaat de renovatie natuurlijk uit drie stappen: het verwijderen van de oude dakafwerking, nieuwe dakbedekking plaatsen en eventueel het afwerken van de dakbedekking.

Bitumen dakbedekking wordt ter plaatse op maat gemaakt. De vakman brengt dit in stroken aan en verlijmt de naden. EPDM-dakafwerking wordt daarentegen direct op maat geleverd. Doordat er geen naden zijn, is de kans op lekkages erg klein. Hieronder leest u hoe dakdekkers een renovatie uitvoeren op platte en schuine daken.

dakrenovatiie plat dak

Dakrenovatie plat dak

Een dakrenovatie bij een plat dak wordt eens in de 25 tot 40 jaar uitgevoerd, afhankelijk van het soort dakafwerking. De vakman verwijdert eerst de bestaande dakbedekking. Hij voert dit ook voor u af, zodat u zelf niet met het puin blijft zitten.

Daarna brengt hij de nieuwe dakafwerking voor u aan. Afhankelijk van het soort bekleding gebeurt dit in rollen (bij bitumen) of in één keer (bij EPDM). Een EPDM-dak wordt vaak verlijmd, terwijl u bij bitumen ook de mogelijkheid hebt de afwerking vast te branden.

Dakrenovatie schuin dak

Laat u de dakbedekking op uw schuin dak vervangen? De vakman verwijdert eerst alle dakpannen. Ook deze voert hij voor u af, zodat u dit niet zelf hoeft te doen. Omdat het dakbeschot nu bloot ligt, is dit het ideale moment om ook andere aanpassingen aan het dakoppervlak door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een extra dakraam of dakisolatie. Dit is maar een kleine extra moeite, en zorgt wel voor een groter woongenot. Met dakisolatie bespaart u zelfs tot wel €700,- per jaar!

Als alle aanpassingen zijn gedaan, volgt het plaatsen van de nieuwe dakafwerking. Bij dakpannen werken de vakmannen van boven naar beneden.

Wat is er mogelijk bij een dakrenovatie?

In de onderstaande video wordt uitgelegd wat de verschillende mogelijkheden zijn van een dakrenovatie.

Welke dakbedekking bij de dakrenovatie?

Bij de renovatie van daken is er volop de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welke dakbedekking het beste bij u past, is afhankelijk van uw voorkeuren en budget. Bij een schuin dak zijn dakpannen heel populair. Logisch: deze zijn voordelig en verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood en zwart. Maar wilt u een natuurlijke uitstraling, dan is riet of dakleien ook een goede optie!

Heeft u een plat dak?

Dan is er onder andere de keuze uit bitumen en EPDM. Een alternatief is pvc. Het voordeel van pvc is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren, zodat u zelf bepaald welke uitstraling uw dak krijgt.

U heeft de keuze uit deze soorten dakbedekking:

 • Dakpannen
 • Riet
 • Dakleien
 • Metaal

 • Bitumen
 • EPDM
 • Pvc

dak renoveren

Dak renoveren, repareren of vervangen?

Moet u uw dakoppervlak bij een beschadiging repareren, renoveren of juist vervangen? En hoe weet u wat de beste optie is?

In veel gevallen is repareren de beste optie. Dit is goedkoper en sneller uit te voeren dan een renovatie. Pas als de dakbedekking flink verouderd is of ernstig verzwakt is raadt de dakdekker aan om een renovatie aan het dak uit te voeren. In dat geval vervangt u dus de complete dakbedekking.

Een dak vervangen is niet een klus die snel wordt uitgevoerd. Alleen bij ernstige beschadigingen aan de dakconstructie is het belangrijk om het dak te vervangen. Daarnaast kunt u er zelf voor kiezen om het dak te vervangen, als u het daktype wilt aanpassen bijvoorbeeld.

Vergunning nodig om het dak te renoveren?

In veel gevallen is er geen vergunning nodig om uw dak te renoveren. Gaat u grote aanpassingen doen, zoals het plaatsen van een dakkapel of een nokverhoging, dan hebt u meestal wel een vergunning nodig.

Op rijksoverheid.nl leest u wanneer een vergunning nodig is. Bovendien controleert u op omgevingsloket gemakkelijk of u inderdaad een vergunning nodig hebt voor de werkzaamheden!

Let op: is er asbest aanwezig op of in uw dak?

U mag in geval van asbest niet zomaar een dakrenovatie uitvoeren. In dat geval moet u een sloopmelding doen bij de gemeente. Een dakdekker kan u vertellen welke andere maatregelen u moet treffen om een dakrenovatie met asbest uit te voeren.


Dak renoveren? Schakel een ervaren dakdekker in!

Vergelijk meerdere dakdekkers en kies het bedrijf met het beste aanbod.


Dakrenovatie subsidie: heb ik hier recht op?

Er is op dit moment één landelijke subsidie waar u met een dakrenovatie mogelijk recht op hebt. Dit is alleen het geval als u kiest voor dakisolatie: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Voorwaarde van deze isolatiesubsidie is wel dat u investeert in minimaal twee energiebesparende maatregelen. Dat betekent dat u naast dakisolatie ook moet investeren in bijvoorbeeld gevel- of vloerisolatie.

Wilt u meer weten over deze isolatiesubsidie? Lees dan verder op rijksoverheid.nl.

Dak renoveren: bespaar op de kosten!

Een renovatie hoeft niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor goedkope materialen, om zo de totaalprijs flink te beïnvloeden! Daarnaast is het vaak mogelijk kleine voorbereidende klussen zelf uit te voeren. Of kies ervoor om de oude dakbedekking zelf te verwijderen! Daarnaast is het altijd slim om samen met de buren één dakdekker in te schakelen, om zo een mooie kwantumkorting te regelen.

Zo bespaart u op de kosten van een renovatie:

 • Kies voor goedkope materialen.
 • Voer eventuele voorbereidende werkzaamheden zelf uit.
 • Laat dakisolatie plaatsen en vraag een isolatiesubsidie aan.
 • Voer puin zelf af.
 • Vergelijk meerdere dakdekkers en bespaar tot 40%!

dakrenovatie kosten

Dak laten renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Is uw dakoppervlak ook toe aan een renovatie? Schakel een dakdekker in zodat u verzekerd bent van het beste resultaat! Alleen dan weet u zeker dat er tijdens de renovatie niks beschadigd raakt, en dat uw dak goed beschermt tegen wind en regen. Op zoek naar een dakdekker in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de dakdekker met het beste aanbod. Op die manier bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totale kosten! Als u een aanvraag doet zit u nergens aan vast: start daarom vandaag nog met vergelijken!