Gevel impregneren: kosten 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Gevel laten impregneren?

Gevel impregneren? De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren en de staat van uw gevel. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden, waardoor het ook met een klein budget mogelijk is uw gevel te behandelen!

Lees verder voor duidelijke informatie over het impregneren van de gevel, waarom dit nodig is en de kosten. Ook geven we u nog een paar bespaartips.

Impregneren gevel: korte samenvatting

 • Een gevel impregneren houdt in dat er een waterdichte laag op de buitenmuur aangebracht wordt om vochtdoorslag te voorkomen.
 • Voordelen: voorkomt doorslaand vocht, de buitenmuur blijft langer schoon, middel werkt brandvertragend en u hebt geen vergunning nodig.
 • De kosten van het impregneren van de gevel zijn gemiddeld €10,- per m².
 • Combineer het impregneren van de gevel met een gevelreiniging. Dit kost ongeveer €20,- per m².

Een gevel impregneren: wat is het?

Een gevel impregneren houdt in dat u een onzichtbare beschermlaag aanbrengt op het metselwerk. Dit wordt gedaan met een impregneermiddel die in de muur dringt. Het vormt zo een waterafstotende laag, dat zowel vocht als vervuiling tegengaat. Vocht wordt niet langer geabsorbeerd door het metselwerk en vuil hecht niet meer aan het oppervlak.

Doordat er geen veranderingen aan uw buitenmuur ontstaan, hebt u geen vergunning nodig. De klus is binnen een paar uur al geklaard.

De voordelen

 • Het voorkomt vochtdoorslag.
 • Met impregneren behoudt de muur een schone en nette uitstraling tot wel 10 jaar!
 • De werkzaamheden zijn al binnen een paar uur afgerond.
 • U hoeft geen vergunning aan te vragen.
 • Het middel is brandvertragend.
 • Impregneer verbetert ook de isolatie.

Wanneer een buitenmuur impregneren?

Een buitenmuur impregneren is een goede oplossing voor iedereen die last heeft van vochtige muren! Als uw metselwerk regenwater absorbeert, dan zorgt gevelimpregnatie ervoor dat dit niet langer gebeurt. Uw muur krijgt de kans om te drogen en u kunt de binnenkant van de muren opnieuw laten afwerken.

Daarnaast wordt impregneren veel gedaan na een gevelrenovatie. Dit wordt gedaan om de vernieuwde uitstraling langer vast te houden. Door te impregneren worden de muren namelijk minder snel vervuild door bijvoorbeeld mos of algen. Er zit nu eenmaal een beschermlaagje over het metselwerk heen, waardoor vuil niet aan het oppervlak hecht.

Het is belangrijk om de gevel goed te onderhouden, lees daarom meer over gevelonderhoud.

gevelreiniging

Wat kost een gevel impregneren?

Eén van de veelgestelde vragen is: wat kost het om een gevel te impregneren? Een gevel impregneren kost gemiddeld €10,- per m², en is dus relatief goedkoop. In de meeste gevallen moet de muur eerst nog gereinigd worden. De kosten voor een gevelreiniging en impregneren liggen rond de €20,- per m².

Verkeert de muur echt in slechte staat? In dat geval zult u ook het voegwerk moeten vernieuwen, om vochtproblemen te voorkomen. Doet u dit niet, dan werkt het impregneermiddel niet optimaal. Een gevel reinigen, voegen en impregneren gaat ongeveer €35,- per m² kosten.

Benieuwd naar de exacte kosten om uw gevel te impregneren? Vraag gratis offertes aan.

Gevel impregneren prijs 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Impregneren €10,-
Reinigen en impregneren €20,-
Voegen, reinigen en impregneren €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Totaalprijs gevel impregneren

Hoeveel het gaat kosten om uw totale gevel te impregneren, hangt voor een groot deel af van het geveloppervlak. In de tabel hieronder leest u de gemiddelde prijzen voor verschillende type woningen. In een rijtjeshuis met een geveloppervlak van gemiddeld 65m², liggen de totale kosten voor impregneren rond de €250,-. Laat u de muur reinigen en impregneren, dan betaalt u gemiddeld €500,-.

Bij een 2 onder 1 kap woning met een geveloppervlak van 105 m² beginnen de kosten rond de €1.050,- voor impregneren alleen. Impregneren en reinigen kost gemiddeld €2.100,-.

Moet u de muur ook herstellen? Vaak gaat het bij het herstellen van de voegen maar om een relatief klein oppervlak en niet de hele gevel. De kosten hiervan hangen dus af van de staat van de muur. Vraag gratis offertes aan om meer te weten te komen over de exacte kosten van gevel impregneren bij verschillende specialisten uit uw regio.

Kosten gevel impregneren 2024

Type woning Totaalprijs impregneren Totaalprijs reinigen en impregneren
Appartement (25m²) €250,- €500,-
Rijtjeshuis (65m²) €650,- €1.300,-
Hoekwoning (95m²) €950,- €1.900,-
2 onder 1 kap (105m²) €1.050,- €2.100,-
Vrijstaande woning (150m²) €1.500,- €3.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Gevel impregneren en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de beste prijs!

Welke factoren beïnvloeden de gevel impregneren prijzen?

De kostprijs hangt af van verschillende factoren. De exacte werkzaamheden die u uit laat voeren spelen hierin een hele grote rol, net zoals de staat van de muur en het soort impregneermiddel dat u gebruikt.

De prijs wordt opgebouwd uit drie belangrijke categorieën. De arbeidskosten is de grootste kostenpost: ongeveer 50% van het totaalbedrag. Daarnaast gaat gemiddeld 30% naar de materiaalkosten toe en ongeveer 20% op de overige kosten, zoals voorrijkosten. Op deze laatste categorie bespaart u gemakkelijk door te kiezen voor een gevelbedrijf in uw eigen regio: zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk!

De prijsopbouw van een gevelspecialist

Hieronder leest u meer over de factoren die de kostprijs beïnvloeden. Door hier rekening mee te houden, houdt u de kosten zo laag mogelijk! Op zoek naar een vakman? Vraag gratis offertes aan en bespaar zo tot 40%!

Impregneren

Kiest u ervoor de gevel alleen te impregneren, dan beginnen de kosten rond de €10,- per m². Bij een geveloppervlak van 65 m² komt dit neer op een totaalprijs van €650,-.

Let op: om de gevel te impregneren is het belangrijk dat het oppervlak goed schoon is: alleen dan hecht het materiaal goed en bent u verzekerd van de beste werking. De meeste mensen kiezen er daarom voor om de reiniging en het impregneren te combineren: zo krijgt u een mooie kwantumkorting. Om te besparen kunt u eventueel zelf de gevel reinigen.

Reinigen en impregneren

De meeste mensen kiezen ervoor om de gevel te laten reinigen en impregneren. Dit is nodig, omdat het impregneermiddel moet worden aangebracht op een schone en onbeschadigde muur. Door de beide werkzaamheden uit te besteden aan één vakman houdt u de prijs per m² voor het impregneren en reinigen zo laag mogelijk.

U betaalt ongeveer €20,- per m², afhankelijk van de gekozen reinigingsmethode en materialen.

Voegen, reinigen en impregneren

Als het gaat om een muur met flinke beschadigingen, dan is het belangrijk om de muur ook opnieuw te voegen. Dit kost u ongeveer €35,- per m².

Houd er wel rekening mee dat het voegen vaak niet gaat om het hele geveloppervlak. Alleen de voegen die flink beschadigd of verouderd zijn moeten vervangen worden. De totale kosten voor het reinigen, voegen en impregneren van de gevel hangen dus af van het oppervlak beschadigde voegen.

Staat van de muur

De staat van de muur heeft een grote invloed op de prijs. Om ervoor te zorgen dat het impregneermiddel goed z’n werk doet, is het belangrijk dat de muur onbeschadigd is. Scheuren, barsten en poreuze voegen moeten dus hersteld of vervangen worden. Naast het vervangen van kapotte voegen, kan het dus ook zomaar voorkomen dat u de scheuren in de muur moet dichten of kapotte gevelstenen moet vervangen. Hierdoor lopen de kosten uiteraard hoger op!

kelderbekuiping vakman

Soort impregneermiddel

Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen die de vakman kan inzetten. Het type impregneermiddel heeft ook invloed op de kosten. Er is de keuze uit:

 • Watergedragen middelen: dit is niet schadelijk voor het milieu en is over het algemeen iets minder agressief. Dit kan wel maar één keer aangebracht worden. Bij een volgende behandeling moet u kiezen voor een ander middel. Watergedragen middelen zijn de goedkoopste optie.
 • Oplosmiddelhoudende producten: deze vorm is iets agressiever. Is er geknoeid dan is het heel moeilijk schoon te maken. Daarnaast is het schadelijk voor het milieu.
 • Impregneermiddel als crème: dit wordt aangebracht met een kwast of roller en is daardoor een stuk arbeidsintensiever. Dit wordt vooral gebruikt bij het impregneren van kleine oppervlakken.

Omvang van het project

De totale omvang van het project heeft ook een invloed. Over het algemeen geldt namelijk: hoe groter het project, des te lager de prijs per m². Daarnaast geven veel gevelexperts een mooie kwantumkorting als u samen met uw buren beide buitenmuren laat impregneren. Zo liggen de kosten voor het voegen en impregneren van de gevel per vierkante meter ook lager dan wanneer u deze beide klussen apart zou uitbesteden.

Zijn er ook nadelen?

Zitten er ook nadelen aan impregneren? Een paar:

 • Impregneren is niet geschikt voor elke muur. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk bij metselwerk met geglazuurde stenen of muren die geschilderd zijn met dampopen verf.
 • Het is geen definitieve methode: je moet het impregneren ongeveer elke tien jaar herhalen.
 • Het kan alleen als de muur in goede staat verkeerd: beschadigingen en scheuren moet u eerst laten herstellen, hierdoor lopen de kosten verder op.

Hoe vaak moet je een gevel impregneren?

Belangrijk om te weten is dat impregneren geen definitieve methode is tegen vochtbestrijding. Na verloop van tijd neemt de werking af en merkt u dat het vuil ook weer lastiger te verwijderen is. Hoe vaak moet u impregneren herhalen? We raden u aan het impregneren elke tien jaar te herhalen voor het beste resultaat.

Houd er ook rekening mee dat impregneren moet gebeuren op een dag waarop het niet vriest. Ook kan impregneren niet gedaan worden als het regent: de regen spoelt het impregneermiddel namelijk van de muur nog voordat het de kans heeft gehad om goed in te trekken.

Onze bespaartips voor impregneren gevel

Zo bespaart u op de kosten van het impregneren van uw gevel:

 • Combineer meerdere werkzaamheden: in dat geval liggen de kosten per vierkante meter zo laag mogelijk.
 • Vraag uw buren: als zij ook geïnteresseerd zijn in het impregneren van de buitenmuur, dan kunt u de kosten delen en krijgt u vaak een mooie kwantumkorting.
 • Kies een gevelexpert in de regio: zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk meerdere offertes: kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totale kostprijs!

kelderbekuiping vakman

Gevel impregneren? Bespaar op de kosten!

Buitenmuur impregneren en besparen op de kosten? Vind snel en gemakkelijk een vakman in uw eigen regio. Vergelijk gratis offertes en kies zo het gevelbedrijf met de beste prijs. U bespaart zo gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag!

Zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk offertes in uw mailbox ontvangt. De aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Door een vakman in te huren weet u zeker dat het impregneermiddel correct is aangebracht en dat uw woning zo lang mogelijk beschermd blijft tegen vocht en vuil.