Dakwerken uitbesteden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Dakwerken

Liever niet zelf het dak opklimmen voor werken aan uw dak? Besteed de dakwerken dan uit aan een ervaren dakwerker! Deze voert alle dakwerken snel en efficiënt uit, waardoor u uiteindelijk hogere reparatiekosten bespaart. Op zoek naar dakwerkers bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk meerdere gratis offertes in uw mailbox. Vergelijk de prijzen en kies de dakdekker met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen.

Op deze pagina leest u welke dakwerken u kunt uitbesteden. Daarnaast leest u meer over de prijzen van de dakwerken en vindt u informatie over de btw voor dakwerken.

Wanneer zijn dakwerken nodig?

Dakwerken besteedt u het beste uit aan een vakman. Maar hoe weet u wanneer u dakwerken moet uitvoeren? Bij een daklekkage is dat duidelijk: zodra u de beschadiging opmerkt moet u een dakreparatie laten uitvoeren.

Maar er zijn nog meer momenten waarop dakwerken nodig zijn!

Bijvoorbeeld als uw dak vervuild is of als de afwerking van uw dak aan het einde van zijn levensduur komt. Schakel dan zo snel mogelijk om vakman in, om zo vochtproblemen te voorkomen.

Dakwerken zijn nodig als:

  • het binnen klam en vochtig aanvoelt en u dakschade vermoedt;
  • uw dakoppervlak flink vervuild of beschadigd is.
  • de dakafwerking scheef gewaaid is.
  • De dakedekking toe is aan vervanging.

dakwerken

Om welke dakwerken gaat het?

Er zijn heel veel verschillende dakwerken die dakdekkers uitvoeren. Zo worden zij veel ingezet voor het plaatsen van nieuwe dakafwerking en het herstellen van dakschade. Ook voor werkzaamheden zoals een dakreiniging of zelfs het plaatsen van een nieuwe dakconstructie schakelt u een dakwerker in. In grote lijnen zijn de dakwerken te verdelen in drie categorieën: dakonderhoud, dakreparaties en dakrenovaties.

Hieronder leest u meer over de dakwerken die u kunt uitbesteden. Wilt u besparen op de prijzen van de dakwerken? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Nieuwe dakbedekking

Is uw dakafwerking verouderd of flink verzwakt? Dit merkt u onder andere doordat er steeds vaker een lekkage ontstaat. In dat geval is het belangrijk om de dakafwerking volledig te vernieuwen. Hoe het dakdekkersbedrijf hierbij te werk gaat, is natuurlijk afhankelijk van uw daktype en de gekozen dakbedekking.

Heeft u een hellend dak? Dan zijn dakbedekkingen zoals dakpannen, dakleien en riet populair. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een metalen dak te plaatsen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen en kleuren, zodat het zelfs lijkt alsof u een pannendak hebt.

Bij platte daken zijn vooral bitumen en EPDM populair. Voor het bedekken van schuurtjes en tuinhuisjes zijn ook pvc of metaal een goede optie! De gemiddelde prijs voor het vervangen van de dakbekleding ligt rond de €75,- tot €130,- per m².

dakreparatie

Dakreparatie

Een dakreparatie is nodig als er dakschade ontstaat. Een schuin dak repareren gebeurt vaak door één of enkele dakpannen te vervangen, de nokvorsten te vernieuwen of door de aansluiting van dakramen of dakkapellen te verbeteren. Ook gebeurt het regelmatig dat de vakman een dakgoot reparatie uitvoert.

Een plat dak repareren gebeurt vaak door middel van een reparatiestrook. De vakman speurt eerst de daklekkage op en brengt dan een extra stuk bedekking aan om het dakoppervlak weer volledig waterdicht te maken. De kosten voor een reparatie liggen rond de €150,- tot €350,- per m².

Dakrenovatie

Soms is repareren alleen niet voldoende, maar is het tijd voor een dakrenovatie. Onder een renovatie verstaan we verschillende werkzaamheden. Natuurlijk valt het vernieuwen van de dakafwerking onder een renovatie.

Maar dat is niet het enige!

Bij een dakrenovatie kunt u ook denken aan:

  • De dakconstructie vernieuwen
  • Dakisolatie aanbrengen
  • Dakgoten vervangen
  • Dakkapel of dakraam plaatsen

De kosten van een renovatie zijn natuurlijk heel erg afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren. Voor het vernieuwen van de dakafwerking betaalt u ongeveer €75,- tot €130,- per m².

Dakonderhoud

Dakonderhoud is een heel belangrijk onderdeel van alle dakwerken. Met het onderhoud behoudt u de goede kwaliteit van het dak en verlengt u zelfs de levensduur. Het dakonderhoud bestaat uit twee belangrijke onderdelen: de dakinspectie en een dakreiniging.

Bij de inspectie controleert de vakman het dakoppervlak op zwakke plekken en beschadigingen. Hij herstelt dit direct, zodat uw dak in topconditie blijft! Daarna maakt hij uw dak volledig schoon. Ook vervuiling, zoals mosgroei en algen hebben namelijk een negatieve invloed op de kwaliteit van uw dak. De kosten voor dakonderhoud liggen rond de €15,- per m².

nieuw dak

Nieuw dak

Wanneer we spreken van een ‘nieuw dak’dan gaat het in de meeste gevallen om een complete verbouwing: een nieuwe dakconstructie, het vervangen van de dakafwerking en eventueel zelfs nieuwe dakramen of een dakkapel. Deze dakwerken komen dan ook vooral voor bij oudere huizen die totaal gerenoveerd worden. Houd er rekening mee dat de kosten voor deze dakwerken hoog kunnen oplopen, omdat het heel erg arbeidsintensief is. Het voordeel hiervan is wel dat u eventueel ook het daktype kan aanpassen. Van een zadeldak naar een schild dak bijvoorbeeld!

Prijzen dakwerken

De prijzen van de verschillende dakwerken lopen aardig uiteen. Houd rekening met een gemiddeld uurloon van €35,- tot €45,-. Maar voor veel werkzaamheden brengt de vakman juist een prijs per vierkante meter in rekening. Een reparatie op een plat dak kost bijvoorbeeld €250,- tot €300,-. Bij een hellend dak kost de reparatie gemiddeld tussen de €150,- tot €350,-. Natuurlijk is dit volledig afhankelijk van het soort beschadiging.

Is een reparatie niet voldoende om de schade te herstellen?

Kies dan voor een renovatie. Bij een plat dak kost dit gemiddeld €75,- tot €100,- per m² en bij een hellend dak loopt de prijs op van €75,- tot ongeveer €130,- per m².

Hoeveel kosten dakwerken?

Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten***
Uurloon van de dakdekker Uurloon is afhankelijk van type klus €35,- tot €45,- per uur
Wat? Omschrijving Gemiddelde kosten inclusief materiaal***
Dakreparatie bij plat dak Zwakke gedeelten vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakreparatie bij hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
Dakrenovatie bij plat dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €100,- per m²*
Dakrenovatie bij een hellend dak Verwijderen oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking €75,- tot €130,- per m²**
Dakonderhoud Reinigen dakoppervlakte, vuil afvoeren, dak inspecteren, dakgoten schoonmaken en controleren €15,- per m²

* Van bitumen tot EPDM.
** Van betonnen dakpannen tot een dak bedekt met metaal.
*** Let op: dit zijn gemiddelde kosten, afhankelijk van o.a. de regio, materiaalkosten, het probleem/de klus, etc.

Wilt u de kosten zoveel mogelijk drukken? Overweeg dan om een goedkope dakdekker in te schakelen.

Hoe lang duren dakwerken?

Hoe lang de dakwerken in beslag nemen, is helemaal afhankelijk van het soort dakwerk. Een reparatie is meestal wel in een paar uur uitgevoerd. Is de lekkage lastig op te sporen, dan kan het repareren iets langer in beslag nemen. Het vernieuwen van de bedekking kost ongeveer een werkdag, als u dit uitbesteedt aan een ervaren dakwerker.

Een complete renovatie of zelfs een nieuw dak daarentegen is veel arbeidsintensiever!

Bij het plaatsen van een nieuwe dakconstructie nemen de werkzaamheden minimaal een week in beslag. Kiest u er ook voor om een dakkapel te plaatsen? Dan heeft dat ook invloed op de planning!

btw dakwerken

Subsidie of BTW-verlaging op dakwerken?

Niet voor alle dakwerken is zomaar een subsidie aan te vragen. Wel hebt u mogelijk recht op een subsidie als u dakisolatie laat plaatsen! De SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) is beschikbaar voor iedereen die investeert in minimaal 2 energiebesparende maatregelen. Dit is een subsidie van maximaal €10.000,- per woning, maar dan moet u naast dakisolatie ook investeren in een andere vorm van woningisolatie.

Kiest u er wel voor om uw dak te isoleren, dan profiteert u in ieder geval van een verlaagd btw-tarief op de dakwerken! Dit is geldig voor woningen ouder dan 2 jaar én onder de voorwaarde dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door een vakman.

Dakwerken voor particulieren en bedrijven

De dakwerkers zijn beschikbaar voor particulieren én bedrijven. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het dak van uw bedrijfspand van goede kwaliteit is. Zo houdt u uw werknemers droog en warm en zorgt u voor goede arbeidsomstandigheden.

Huurt u het bedrijfspand?

In dat geval is het goed mogelijk dat de verhuurder verantwoordelijk is voor de kosten van de dakwerken. Neem daarom contact op met uw verhuurder.

Voor zowel particulieren als bedrijven geldt dat het uitbesteden van dakwerken veel tijd en energie bespaart. Bovendien brengt het werken op hoogte altijd risico’s met zich mee, zeker als u niet beschikt over de juiste gereedschappen!

prijzen dakwerken

Dakwerker nodig? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u een dakwerker nodig? Vergelijk gratis offertes en bespaar op al uw dakwerken! U krijgt een duidelijk beeld van de prijzen en kiest zo eenvoudig voor de dakwerker met het beste aanbod. Dakwerker gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven in uw mailbox. De aanvraag is bovendien gratis én helemaal vrijblijvend. Daardoor zit u nergens aan vast!

Actief in heel Nederland

Zuid Holland

Noord-Holland

Noord-Brabant

Overijssel

Utrecht

Gelderland

Plaatsen in overige provincies