Specialist in gevelwerken

Gevelwerken

Ziet uw gevel er slordig of verouderd uit? Besteedt uw gevelwerken uit aan een expert bij u in de buurt! Hij voert het gevelwerk snel en efficiënt uit, waardoor uw huis er weer als nieuw uitziet. Op zoek naar een gevelwerken expert?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven in uw mailbox. Vergelijk, kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina leest u meer over de verschillende gevelwerken die de gevelexperts uitvoeren. U krijgt informatie over de prijzen vindt hier tips hoe u bespaart op de kosten van het gevelwerk!

Hoeveel kosten gevelwerken?

Hoeveel het gevelwerk dat u uitbesteedt kost, is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden. Laat u de hele muur renoveren? In de meeste gevallen is dan een reiniging noodzakelijk: dit kost ongeveer €6,- tot €17,50 per m². Dus als het gaat om een gevel van ongeveer 40 m² dan ligt de totaalprijs rond de €240,- tot €300,-.

Als de voegen in slechte staat verkeren, dan betaalt u gemiddeld €10,- per m². De precieze prijs is hierbij afhankelijk van het soort voeg dat u kiest. Wilt u de gevel helemaal vernieuwen met gevelbekleding? de prijzen hiervoor starten rond de €200,- per m² en zijn ook heel afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Crepi gevelbekleding is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan houten bekleding.

Prijzen gevelwerken

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Renoveren Afhankelijk van werkzaamheden
Reinigen €6,- tot €17,50 per m²
Voegwerken Vanaf €10,- per m²
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €200,- per m²
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Isoleren €15,- tot €130,- per m²

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Meer informatie over de kosten van een gevelrenovatie.


Vergelijk gratis offertes en bespaar op uw gevelwerken!

U vindt eenvoudig en snel de gevel expert met het beste aanbod.


Welke gevelwerken laten uitvoeren?

Ziet uw gevelmuur er vervallen of verouderd uit? Dit heeft een negatieve invloed op de uitstraling en waarde van uw huis. Er zijn verschillende gevelwerken die u kunt uitvoeren om de gevel op te knappen. Er is de keuze uit grote en kleine werkzaamheden. Ook met een klein budget kunt u de muur een grote metamorfose geven!

Dit zijn een paar van de meest voorkomende gevelwerken:

 • Gevel renoveren
 • Gevel onderhouden
 • Voegen vernieuwen
 • Gevel schoonmaken
 • Isolatie aanbrengen
 • Gevel bekleden

Gevel laten renoveren

Als de muur écht in slechte staat verkeert is een gevelrenovatie de beste optie. Bij een renovatie knapt u de muur op verschillende manieren op. De vakman verwijdert en vervangt kapotte gevelstenen, hij vernieuwt de voegen van het metselwerk en reinigt de muur.

Eventueel kunt u er ook voor kiezen om de muur tijdens de renovatie te bekleden. Hiermee krijgt uw huis een compleet nieuwe uitstraling, waardoor het pand zeker in waarde stijgt! De kosten van een dergelijke renovatie zijn natuurlijk afhankelijk van de staat van de gevel en de werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Gevel onderhouden

Om te voorkomen dat de kwaliteit van de gevel daalt, is gevelonderhoud een belangrijk onderdeel van gevelwerken. Denk bij onderhoud aan werkzaamheden zoals een reiniging, of impregneren. Met onderhoud zorgt u er onder andere voor dat de gevel er stralend uit blijft zien.

Hoe vaak moet ik mijn gevel onderhouden?

Dit is volledig afhankelijk van uw huis en de locatie. Als u merkt dat het metselwerk er slordig en onverzorgd uitziet is het sowieso slim om een gevelwerken expert in te schakelen.

gevelwerken voegen

Voegwerk

De voegen lijken maar een klein onderdeel van de muur. Toch hebben de voegen een hele grote invloed op het uiterlijk van de muur! Met het juiste voegwerk lijkt scheef metselwerk toch opeens recht. Als u uw voegen laat vernieuwen, dan is er de keuze uit verschillende soorten voegen:

 • Knipvoeg en snijvoeg
 • Platvolvoeg
 • Schaduwvoeg
 • Verdiepte voeg
 • Teruggehouden voeg
De keuze voor het soort voeg heeft een grote invloed op de totaalprijs. De platvolvoeg is één van de standaard voegen, deze kost ongeveer €10,- per m². Een knipvoeg is duurder, die kost ongeveer €55,- tot €98.- per m².
gevel laten reinigen

Gevel laten reinigen

Een gevelreiniging is noodzakelijk als uw gevel is vervuild door roet, verf, zand of zelfs graffiti. Er zijn verschillende manieren om een gevel schoon te maken.

Welke methode de gevelwerken expert gebruikt, is volledig afhankelijk van het soort vervuiling en de staat van uw muur.

Dit zijn de meest gebruikte reinigingsmethodes:

 • Stoomreiniging: voor het verwijderen van milde aanslag, zoals mos of klimop.
 • Chemische reiniging: om verfresten of roet te verwijderen.
 • Zandstralen: dit verwijdert graffiti en ander hardnekkige vervuiling.

Gevelisolatie aanbrengen

Het plaatsen van gevelisolatie is een goede manier om uw wooncomfort te verhogen. Dankzij isolatie verliest uw buitenmeer veel minder warmte. De muur voelt van binnen warmer aan en straalt geen kou meer af. Hierdoor hoeft u minder te stoken en bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op de energiekosten!

Gevelisolatie plaatsen is mogelijk op verschillende manieren: langs de binnenkant, via de buitenkant of door middel van spouwisolatie. Meer weten over de voordelen van een goede isolatie en bent u benieuwd wat voor besparing dit oplevert? Lees dan verder op milieucentraal.nl.

Nieuwe gevelbekleding

Buitengevelisolatie wordt heel vaak gecombineerd met nieuwe gevelbekleding. Dit is natuurlijk niet de enige reden om uw gevel te bekleden. De bekleding verbetert de uitstraling van uw huis, het beschermt de gevel tegen kou en neerslag en verlengt de levensduur. Bovendien stijgt het huis in waarde met stijlvolle gevelbekleding!

De precieze kosten van gevelbekleding zijn onder andere afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Hout, pvc en crepi zijn populair. Maar ook metaal wordt steeds vaker geplaatst!

bespaartips gevelwerken

Tips voor gevelwerk: bespaar op de kosten!

Wilt u ook gevelwerken uit laten voeren en heeft u een beperkt budget? Geen zorgen. Hieronder geven we u een paar handige tips om te besparen op de kosten. Investeer bijvoorbeeld in goede isolatie. Hiermee bespaart u op de energiekosten waardoor u de investering weer terugverdient. Bovendien heeft u mogelijk kans op een leuke subsidie. Lees verder op rijksoverheid.nl.

Zo bespaart u op de kosten van uw gevelwerken:

 • Kies voor een gevelwerken specialist bij u in de buurt en bespaar op voorrijkosten.
 • Voer het puin zelf af. Zo hoeft u geen afvoerkosten te betalen.
 • Investeer in een woningisolatie en vraag een mooie subsidie aan!
 • Vraag uw buren of zij ook gevelwerken willen uitvoeren en regel een kwantumkorting!
 • Vergelijk de prijzen van meerdere gevelwerken experts en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.
gevelwerken laten uitvoeren

Gevelwerken laten uitvoeren? Gratis offertes vergelijken!

Gevelwerken knappen uw gevel enorm op. Hierdoor ziet uw huis er netjes en verzorgd uit, waardoor het pand in waarde stijgt! Daarbij hebben sommige gevelwerken een flinke invloed op de isolatiewaarde, waardoor u ook nog eens op de energiekosten bespaart. Op zoek naar een gevelwerken expert?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de expert met het beste aanbod. Op die manier bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! U zit helemaal nergens aan vast en de aanvraag is helemaal gratis: start daarom vandaag nog met vergelijken!