Gevel laten renoveren?

Gevelrenovatie

Als uw gevel in een slechte staat verkeert, voer dan een gevelrenovatie uit. Een gevelrenovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden om de kwaliteit en het uiterlijk van de gevel te verbeteren. Ook geïnteresseerd in een renovatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven in uw mailbox. Door de prijzen van meerdere specialisten te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

Op deze pagina leest u meer over een gevelrenovatie. U vindt informatie over de verschillende werkzaamheden en krijgt op deze pagina een beeld van de kosten. Ook vindt u hier tips om te besparen op de kostprijs.

Waarom de gevel renoveren?

Een gevel renoveren heeft verschillende voordelen. Allereerst verbetert het natuurlijk de uitstraling van uw huis. Met een renovatie geeft u uw woning een vernieuwd uiterlijk, waardoor het in waarde stijgt! Kiest u voor een gevelrenovatie met isolatie, dan verlaagt u bovendien uw energiekosten.

Dit zijn de grootste voordelen van een gevelrenovatie:

 • Een renovatie verbetert de uitstraling van de gevelmuur.
 • Met renoveren verbetert u ook de kwaliteit van de muur.
 • Een gevelrenovatie verhoogt de waarde van uw huis.
 • Met een renovatie verbetert u eventueel ook de isolatiewaarde van het huis.

Wat kost een gevelrenovatie?

Wat gaat een gevelrenovatie kosten? Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die u uitvoert. Het vernieuwen van het voegwerk kost ongeveer €40,- tot €42,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek. Gaat de vakman manueel te werk, dan is hij langer bezig. Het voegwerk vervangen met een hakhamer is een stuk sneller, maar hierbij is de kans op beschadigingen aan de gevel iets groter.

Om de gebroken gevelstenen in de muur te vervangen, betaalt u ongeveer €12,50 per steen. De prijs is wel afhankelijk van het soort gevelstenen in uw muur. Voor een schoorsteenrenovatie starten de prijzen rond de €500,- en wilt u een raamdorpel vervangen, houd dan rekening met gemiddeld €35,- per uur.

Gevelrenovatie kosten

Soort gevelrenovatie Gemiddelde prijzen*
Voegwerk vervangen (hakhamer met luchtdruk) €40,- per m²
Voegwerk vervangen (manueel, dus arbeidsintensiever) €42,- per m²
Gebroken gevelstenen vervangen €12,50,- per steen
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-
Vervanging van raamdorpel €35,- per uur
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde gevelrenovatie prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.


Gevel renoveren? Bespaar tot 40% op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en kies de expert met het beste aanbod!


Gevelrenovatie mogelijkheden

Wie een gevel wil renoveren, kan hierbij kiezen uit veel verschillende werkzaamheden. Welke klussen nodig zijn, is volledig afhankelijk van de staat van de muur. Daarom komt een vakman eerst bij u langs voor een snelle inspectie. Hij kan u vertellen welke werkzaamheden nodig zijn om de kwaliteit van de muur te verbeteren.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden bij een gevelrenovatie:

 • Voegen vervangen: de voegwerken hebben een grote invloed op het uiterlijk van de muur. De vakman slijpt de oude voegen weg en plaatst nieuwe. Dit kost ongeveer €40,- tot €42,- per m².
 • Raamdorpels vervangen: de dorpels beschermen de gevel onder een kozijn. Een verouderde of beschadigde dorpel leidt tot lekkages, laat deze daarom op tijd vervangen.
 • Scheuren repareren: een scheur in de buitenmuur heeft gevolgen voor de draagconstructie voor de muur. Bovendien ziet het er slordig uit. Door de scheuren te repareren behoudt u de kwaliteit van de muur.
 • Nieuwe gevelbekleding: hiermee geeft u de buitenmuur een compleet andere uitstraling. Kies voor een gevelrenovatie met crepi als u een beperkt budget hebt. Een andere optie is een gevelrenovatie met steenstrips.
 • Isolatie aanbrengen: verbeter de isolatie en bespaar op de energiekosten. Gevelisolatie is mogelijk via de binnen- en buitenkant van de muur.
 • Imgregneren: bescherming van de muur tegen doorslaand vocht.
gevelrenovatie

Gevelrenovatie met hout

Kiest u voor nieuwe gevelbekleding? Veel mensen voeren een gevelrenovatie met hout uit. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal, wat het huis een hele warme en authentieke uitstraling geeft. Hout heeft verschillende voordelen: beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen, u verandert het gemakkelijk van kleur en het ziet er prachtig uit.

Let op: kiest u voor hout, houd er dan rekening mee dat de onderhoudskosten wel hoger liggen dan bij andere materialen. Dat komt omdat u het hout regelmatig moet schoonmaken en schilderen.

gevelrenovatie met isolatie

Gevelrenovatie met isolatie

Om het wooncomfort in huis te verbeteren, is het slim om een gevelrenovatie te combineren met isolatie. U verliest aanzienlijk minder warmte, waardoor het binnen een aangename temperatuur blijft.

Maar isolatie heeft nog meer voordelen!

U bespaart namelijk flink op de energierekening! Afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de isolatietechniek, loopt de besparing op tot wel €800,- per jaar! Als u de gevel toch al gaat renoveren, is het slim om direct te investeren in een goede isolatie. Door een gevelrenovatie en isolatie te combineren, is de prijs per m² vaak lager.

Voegwerk herstellen of vervangen

Voegen hebben een hele grote invloed op de uitstraling van een muur. Met goed voegwerk kunnen gevelspecialisten namelijk heel veel oneffenheden verbloemen. Er is daarom de keuze uit heel veel verschillende soorten voegen. De keuze voor de voeg heeft ook een grote invloed op de prijs.

Een standaard voeg is de platvolvoeg: deze heeft een gladde afwerking en ligt op dezelfde diepte als de stenen. Deze kost ongeveer €10,- per m². De knipvoeg wordt schuin afgesneden, waardoor de muur helemaal recht lijkt te staan. Ook als die eigenlijk niet zo is. De kosten hiervoor liggen een stuk hoger, rond de €55,- tot €98,- per m².

Lees hier meer over het voegen van een muur.

Kapotte stenen vervangen

Kapotte stenen hebben grote gevolgen voor de gevelmuur. De draagkracht vermindert, het risico op lekkages is groter en dit heeft allebei invloed op de waarde van uw huis. Bij gevelrenovaties is het dus belangrijk om de kapotte stenen te vervangen.

De vakman verwijdert eerst de voegen rondom de beschadigde stenen. Dit zorgt ervoor dat hij de stenen gemakkelijk uit de muur kan wrikken. Hij plaatst nieuwe stenen terug en werkt tot slot het voegwerk weer af.

Raamdorpels vervangen

Een andere belangrijke taak bij een gevelrenovatie, is het vervangen van de raamdorpels. De raamdorpels zitten in de gevel verwerkt, onder het kozijn. De dorpels dragen een groot deel van het gewicht van het kozijn. Is de dorpel beschadigd of verouderd? Dan vermindert de draagkracht en staat er meer spanning op de gevel. De kans dat de gevel beschadigt raakt en dat er lekkages ontstaan is dan erg groot.

We raden u aan om de dorpels daarom op tijd te vervangen.

Schoorsteen renoveren

Ook een schoorsteen is een groot risico op lekkages en problemen: ook als u de schoorsteen niet meer gebruikt. Bij een flink verouderde schoorsteen sijpelt regenwater gewoon naar binnen. Hierdoor ontstaan lelijke vochtplekken op de muur.

Bovendien is er bij een beschadigde schoorsteen het gevaar dat er gevelstenen of andere onderdelen naar beneden vallen. De werkzaamheden van een schoorsteenrenovatie variëren van impregneren, het vervangen van kapotte stenen en het vernieuwen van de voegen. De kosten van een schoorsteen renovatie starten rond de €500,-.

subsidie gevelrenovatie

Heb ik recht op een subsidie voor een gevelrenovatie?

Als u een gevelrenovatie en isolatie combineert, dan heeft u mogelijk recht op een mooie isolatiesubsidie. Dat komt omdat de overheid energiezuinig leven zo veel mogelijk wil stimuleren.

De grootste isolatiesubsidie op dit moment is de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis). Meer hierover leest u op rijksoverheid.nl.

Daarnaast zijn er nog verschillende provincies en gemeentes die een plaatselijke subsidie aanbieden voor gevelrenovaties of isolatiewerken. Of u hiervoor in aanmerking komt checkt u eenvoudig via verbeterjehuis.nl.

gevelspecialist voor gevel renoveren

Waarom een gevelspecialist inschakelen?

Ga niet zomaar zelf aan de slag met uw renovatie, maar laat de gevel renoveren door een gevelspecialist. Zij zijn ervaren, waardoor er geen kans is op beschadigingen aan de gevel. Bovendien is de renovatie een stuk sneller afgerond en weet u zeker dat u profiteert van de hoogste kwaliteit.

De grootste voordelen op een rij:

 • U weet zeker dat de gevelrenovatie goed wordt uitgevoerd.
 • De inzet van een specialist bespaart u veel tijd en energie.
 • Met de hulp van een vakman voorkomt u beschadigingen aan de gevel.
 • Een vakman geeft u een persoonlijk advies.

Gratis gevelrenovatie offertes: besparen op de kosten!

Vindt u het ook tijd voor een gevelrenovatie? Schakel een vakman in en profiteer van de beste kwaliteit! Hij voert de renovatie aan uw gevel snel en efficiënt uit en zorgt ervoor dat uw huis er snel weer als nieuw uit ziet. Op zoek naar een gevelrenovatie bedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Daarna vindt u de offertes zo snel mogelijk in uw mailbox. Vergelijk de prijzen van meerdere gevelspecialisten en kies het gevelrenovatie bedrijf met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt én bespaart u tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus u zit helemaal nergens aan vast.