Besparen op gevelrenovatie?

Gevelrenovatie prijzen

Zit er een scheur in uw gevel of laat het voegwerk los? Zonde! De voorgevel is immers het visitekaartje van uw woning. Bovendien is een beschadigde buitengevel niet bestand tegen de weersomstandigheden. Het is begrijpelijk dat u eerst de benieuwd bent naar de gevelrenovatie prijzen voordat u aan het renoveren begint. De uiteindelijke kosten van gevelrenovatie zijn zeer uiteenlopend vanwege de verschillende soorten werken aan de gevel. Daarom behandelen we verschillende manieren van renovatie met de bijbehorende prijs. Zoekt u een vakman die u kan helpen bij de renovatie?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten van gevelrenovatie. Door de offertes met elkaar te vergelijken kunt u altijd kiezen voor de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs.

gevelrenovatie prijzen

Gevelbekleding

Tijdens het renoveren is het wellicht verstandig om nieuwe gevelbekleding aan te brengen. Dit geeft uw huis een frisse look. De meeste soorten gevelbekleding werken tevens isolerend en beschermend. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten gevelbekleding. Een bekende manier van renoveren is door het aanbrengen van crepi. Dit is een manier van bepleisteren, het werkt erg goed in combinatie met isolatie. De kosten van crepi bedragen ongeveer €80,- tot €120,- per m2, inclusief isolatie. Er bestaan ook soorten gevelbekleding tegen lagere prijzen zoals het kaleien van uw buitenmuur. De prijzen van kaleien bedragen circa €20,- tot €25,- per m2. Bent u op zoek naar gevelbekleding? Reken dan op kosten van €20,- tot €180,- per m2.

gevelrenovatie kosten

Gevel voegen

In de loop van tijd is het mogelijk dat de voegen van uw muren minder worden. Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om deze op tijd te vervangen. Nieuw voegwerk zorgt ervoor dat uw buitenmuur er weer mooi en fris uitziet. U hebt de keuze uit meerdere soorten voegwerk in verscheidene kleuren.

Elke soort heeft andere eigenschappen. De platvolvoeg is de standaard voeg. Met de standaard voeg wordt een voeg uitgelijnd met de stenen in uw muur. Andere soorten zijn de schaduwvoeg, snijvoeg en de knipvoeg. De kosten van voegwerken variëren van €10,- tot €100,- per m2, afhankelijk van het type voeg.

Gevel oppervlakte Type Indicatie totaalprijs*
60m² Kaleien €1.500,-
60m² Bepleistering €4.800,-
60m² Crepi €6.000,-
60m² Hout €7.200,-
60m² Steenstrips €12.000,-

(*) De gemiddelde prijzen die we per m² hebben gehanteerd zijn inclusief BTW

Gevel oppervlakte Type voeg Indicatie totaalprijs*
60m² Platte voeg €720,-
60m² Strakke voeg €900,-
60m² Schaduwvoeg €840,-
60m² Klopwerk €660,-
60m² Knipvoeg €5.700,-

(*) De gemiddelde prijzen die we per m² hebben gehanteerd voor de voegen zijn inclusief BTW

Gevel impregneren

Na gevelreiniging is het mogelijk om uw buitenmuur te impregneren. Regenbuien en andere weersomstandigheden kunnen uw gevel beïnvloeden. Als u deze laat impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, dan wordt er een beschermlaag op de muur gespoten. Na impregneren zijn vochtproblemen en schimmel in en op uw huis verleden tijd. De beschermlaag maakt de buitenmuur schimmelwerend, brandwerend en waterafstotend.

Hiernaast zorgt het ervoor dat water niet in uw muur kan trekken. Zo zal er geen vocht meer uw woning binnenkomen van buitenaf. Bovendien is gevelonderhoud veel minder vaak nodig. Het kost gemiddeld €6.50,- per m² om uw gevel te impregneren tijdens een renovatie.

Gevelreiniging

Bij gevelonderhoud hoort gevelreiniging. Een vieze buitenmuur met graffiti, roet, mos of ander hardnekkig vuil ziet er erg onverzorgd uit. Dankzij gevelreiniging brengt u uw buitenmuur terug naar de originele staat. Bovendien voorkomt gevelreiniging schade aan uw buiten- en binnenmuur. U hebt de keuze uit een ruime verscheidenheid aan gevelreiniging methodes zoals stoomreiniging, chemische reiniging en zandstralen. Het soort gevelreiniging dat wordt gebruikt bij hardnekkig vuil zoals graffiti is zandstralen. Bij zandstralen wordt een mengsel van zand en water op de muur gespoten. Als u tijdens een renovatie gaat zandstralen dan ziet uw buitenmuur er weer mooi uit. De prijs van gevelreiniging is €5,- tot €15,-. De prijzen van zandstralen liggen tussen de €10,- en €15,- per m2.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100m² Impregneren €600,- tot €1.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren en reinigen €1.200,- tot €2.000,-
60m² tot 100 m² Impregneren, reinigen en voegen €2.100,- tot €3.500,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €10,- per m² voor het impregneren, €20,- voor het impregneren en reinigen en €35,- voor het impregneren, reinigen en voegen.

Gevel oppervlakte Werkzaamheden Indicatie totaalprijs*
60m² tot 100 m² Stoomreiniging (hogedrukreiniging) €360,- tot €600,-
60m² tot 100m² Zandstralen €720,- tot €1.200,-
60m² tot 100 m² Chemische reiniging €960,- tot €1.600,-

(*) We hanteren een gemiddelde prijs van €6,- voor het stoomreinigen, €12,- per m² voor het zandstralen (rode stenen) en €16,- voor het chemisch reinigen.

De prijsopbouw van een gevelspecialist

Meer informatie over uw gevelrenovatie en de kosten?

Ontdek snel de gemiddelde kosten en vraag gratis offertes aan!

gevel schilderen

Gevel schilderen

Een andere optie van gevelrenovatie is schilderen. Het is nodig om eens in de 6 tot 10 jaar uw buitengevel te schilderen. Als u gaat renoveren door te schilderen dan geeft u uw huis een grote opknapbeurt. De oude laag verf op uw muur vervangen met een nieuwe zorgt ervoor dat deze er weer netjes en fris uitziet. Daarnaast heeft het schilderen van uw muur ook een beschermende functie. De meeste verf voor buitengevels is namelijk UV-bestendig en waterdicht. De prijzen van deze manier van gevelrenovatie verschillen per woning. Voor het schilderen van uw buitengevel kunt u rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €35,- en €40,- per m2.

gevel renoveren kosten

Gevelonderhoud

Er wordt vaak rekening gehouden met onderhoud aan de tuin, maar gevelonderhoud is tevens erg belangrijk. Gevelonderhoud zorgt ervoor dat uw muur beschermd is tegen weersinvloeden en er weer als nieuw uitziet. U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van gevelonderhoud. De prijzen hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van de muur en uw wensen. Daarnaast verschillen de kosten per soort onderhoud. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw buitengevel te herstellen door deze te reinigen. Een andere optie is het vervangen van het oude schilderwerk. Voor een indicatie van de kosten van gevelrenovatie en -onderhoud kunt u het beste offertes aanvragen.

Kosten gevelrenovatie per woningtype

Woning Gevelbekleding Gevelreiniging Gevel impregneren Voegen
Appartement (25m2) €500,- /€4.500,- €125,- / €375,- €150,- / €180,- €250,- / €2.500,-
Rijtjeshuis (65m2) €1.300,- / €11.700,- €325,- / €975,- €410,- / €440,- €650,- / €6.500,-
Hoekwoning (95m2) €1.900,- / €17.100,- €475,- / €1.425,- €600,- / €640,- €950,- / €9.500,-
2 onder 1 kap (105m2) €2.100,- / €18.900,- €525,- / €1.575,- €650,- / €700,- €1.050,- / €10.500,-
Vrijstaande woning (150m2) €3.000,- / €27.000,- €750,- / €2.250,- €950,- / €1.000,- €1.500,- / €15.000,-

Uw gevel verbeteren met isolatie

Het is wellicht verstandig om tijdens het renoveren van de zij-, achter- en voorgevel gevelisolatie aan te brengen. Van een dergelijke renovatie zult u veel profijt hebben. Isolatiemateriaal wordt geven de buitenmuur aangebracht en hier vervolgens gevelbeplating. Uw woning ziet er weer als nieuw uit, daarnaast geniet u van de voordelen van isolatie. Warmte blijft binnen waardoor u minder hoeft te stoken.

Hierdoor bespaart u op uw energierekening. Muren voelen niet meer kil aan en het comfort in uw huis stijgt. Problemen met doorslaand vocht zijn daarnaast verleden tijd. Daarnaast stijgt de waarde van uw huis na de renovatie. De prijs van buitengevelisolatie bedraagt gemiddeld €115,- tot €135,- per m².

Schoorsteenrenovatie

Het is wellicht nodig uw schoorsteen te renoveren. Rookgassen kunnen ervoor zorgen dat uw schoorsteen beschadigd raakt. Als uw schoorsteen beschadigd is dan kunt u een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren. Een vakman kan tijdens een schoorsteenrenovatie opnieuw voegen, zodat de schoorsteen er weer verzorgd uit ziet. Het is eventueel mogelijk om een impregneermiddel aan te laten brengen zodat de stenen en het voegwerk geen vocht opnemen. Hebt u last van lekkages? In dat geval zal de vakman nieuw lood aanbrengen. Daarnaast is het een optie om bij een schoorsteenrenovatie het rookkanaal te reinigen of vernieuwen om schoorsteenbranden te voorkomen. U kunt al een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren voor een vanaf prijs van €500,-.

Wilt u ook uw gevel laten renoveren?

Vraag meerdere gratis offertes op. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gevel volledig vervangen

Als de gehele buitengevel in erg slechte staat is, dan overweegt u wellicht om de hele zij-, achter- en voorgevel te vervangen. Dit is geen eenvoudige renovatie, men kiest er in dat geval dan ook vaak voor om een nieuwe buitenmuur te plaatsen tegen de oude voorgevel. Dit is iets makkelijker uit te voeren dan alles eerst te verwijderen, maar het blijft een grote klus. U moet tijdens het renoveren namelijk een extra fundering en nieuwe isolatie aanbrengen. Daarnaast krijgt u te maken met aansluitdetails bij de dakrand en kozijnen. Een nadeel van een algehele gevelrenovatie is bovendien dat u ruimte verliest in uw voortuin. De prijs van een algehele gevelrenovatie bedraagt circa €150,- tot €175,- per m².

Latei of dorpel vervangen

Een dorpel zit onder het raam, deze zorgt ervoor dat er geen water in de gevel kan lopen. Een latei is een stenen, betonnen, stalen of houten balk boven een kozijn die het gewicht van de muur opvangt. Als de latei beschadigd is dan is het belangrijk deze spoedig te vernieuwen. Als deze verder beschadigd is het mogelijk dat de hele voorgevel wegzakt. Het is ook belangrijk de dorpel spoedig te vervangen bij schade. Water in de gevel is gevaarlijk in geval van vorst, het is slecht voor de isolering en uw stookkosten kunnen verhogen. U kunt vervanging van zowel de latei of dorpel als individuele klus laten uitvoeren of dit doen ten tijde van een gevelrenovatie. De kosten voor het vernieuwen van de dorpel of latei bedragen circa €33,- per uur.

prijzen gevelrenovatie

Subsidie gevelrenovatie

In sommige gevallen kunt u subsidie ontvangen als u gaat renoveren. Als subsidie geldt de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren. Zowel particulieren als VvE’s kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. Naast deze landelijke subsidie is het echter mogelijk dat er in uw gemeente bepaalde subsidies gelden als u gaat renoveren. Het is daarom altijd verstandig om hierover bij uw gemeente te informeren. Laat u bij de renovatie isolatie plaatsen? Dan komt u hiervoor in aanmerking voor een verlaagd btw tarief om de kosten wat te drukken. U betaalt 6% in plaats van 21% btw op de arbeidskosten voor het plaatsen van de isolatie. Een voorwaarde is dat uw woning ouder dan 2 jaar moet zijn.

Besparen door offertes te vergelijken

U begrijpt dat het renoveren en onderhouden van gevels vele voordelen met zich meebrengt. Wilt u uw buitengevel renoveren door deze te impregneren of door de verflaag te vervangen door een nieuwe? De kosten van gevelrenovatie verschillen per klus. Als u benieuwd bent naar een indicatie van de prijzen van de gevelrenovatie van uw woning, dan zit u hier goed! Wij zijn een netwerk van erkende specialisten op het gebied van gevelrenovatie. Via het contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan van een vakman bij u in de regio. Vervolgens vergelijkt u ze op basis van voorwaarden en prijzen van de renovatie. Op deze manier kunt u altijd voor de vakman die aan uw eisen voldoet kiezen.

gevelonderhoud kosten