Dakinspectie: voorkom problemen!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakinspectie: kosten en informatie

Om de goede kwaliteit van uw dak te behouden, is een structurele dakinspectie ontzettend belangrijk. Dit houdt in dat de vakman het dakoppervlak nauwkeurig controleert en alle zwakke plekken direct herstelt. Zo bent u beschadigingen voor en voorkomt u hoge reparatiekosten!

Op deze pagina leest u alle belangrijke informatie over een dakinspectie. U leest wat de vakman precies doet tijdens zo’n inspectie en waarom dit zo belangrijk is. Ook krijgt u praktische informatie over de kosten en krijgt u handige tips voor als u zelf aan de slag wilt!

Schakel direct een dakdekker in voor het inspecteren van uw dak!

Dakinspectie laten uitvoeren: een korte samenvatting

  • Een dakinspectie kost gemiddeld tussen de €150,- en de €300,-. Het inspecteren van een plat dak is iets goedkoper dan de inspectie van een schuin dak.
  • Wij raden aan om eens per jaar of per twee jaar een dakinspectie te laten uitvoeren.
  • Een dakinspectie bestaat uit het controleren van het gehele dak, van de dakbedekking, de staat van de dakisolatie en opsporen van eventuele gebruiken. Na afloop krijgt u een rapport.
  • Met een inspectie van het dak weet u precies wat de staat is van uw dak en wat eventuele zwakke plekken zijn. Ook problemen worden vroegtijdig opgespoord.

dakinspectie

Waarom is dakinspectie belangrijk?

Een dakinspectie is een belangrijk onderdeel van het reguliere dakonderhoud. Tijdens een dakinspectie controleert de vakman het hele dakoppervlak, eventuele dakramen en dakkapellen en lichtkoepels en de dakgoten. Alle zwakke plekken die later in een lekkage kunnen veranderen worden hierbij opgemerkt.

Het voordeel hiervan is dat de zwakke plek al hersteld wordt voordat er grotere schade ontstaat. Zo hoeft u dus geen reparaties uit te laten voeren. Uw dak blijft goed beschermd en u bespaart hoge herstelkosten. Dit verlengt de levensduur van uw dak en zorgt voor een betere kwaliteit!

Hoe vaak is een inspectie van het dak nodig?

Gemiddeld genomen wordt een dakinspectie één keer per jaar aangeraden. Hoe vaak het werkelijk nodig is, hangt af van uw situatie. Woont u in een beboste omgeving waarbij er veel bladeren en takken op het dak liggen, dan is het slim om een dakinspectie twee keer per jaar uit te laten voeren. Woont u juist midden in een stad waar weinig bedreiging is voor het dakoppervlak, dan is één keer in het jaar of zelfs eens in de twee jaar ook een optie.

Wat kost een dakinspectie?

De kosten van een dakinspectie beginnen bij een plat dak tussen de €150,- tot €250,-. Dit bestaat uit een algehele controle inclusief een dakinspectie rapport, met daarin alle bevindingen van de dakdekker. Bij een schuin dak betaalt u gemiddeld €200,- tot €300,-. Dit is iets duurder omdat schuine daken vaak een groter oppervlak hebben en omdat het dak minder toegankelijk is.

Kiest u ervoor om de dakinspectie af te nemen in combinatie met een dakreparatie of onderhoud? In dat geval is de dakinspectie vaak gratis of worden de kosten verrekend met de kosten van de reparatie of de reiniging. Het loont dus om de reparaties bij dezelfde vakman uit te besteden.

Dakinspectie kosten 2024

Type dakinspectie Gemiddelde prijs* Prijs geldt voor:
Dakinspectie plat dak €150,- tot €250,- Algehele controle dak
Dakinspectie schuin dak €200,- tot €300,- Algehele controle dak
Kosten dakinspectie bij afnemen van reparatie of onderhoud Gratis of kosten worden afgetrokken van de totaalprijs Algehele controle dak in combinatie met uitvoeren van een reparatie, onderhoud of renovatie

*Let op: dit zijn richtprijzen.