Last van optrekkend vocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Optrekkend vocht bestrijden

Heeft u last van optrekkend vocht in huis? Dan bent u ongetwijfeld bekend met alle vochtproblemen die daarbij horen. Gelukkig zijn er een aantal vochtbestrijding methodes waarmee u optrekkend vocht in uw kruipruimte succesvol bestrijdt. Wilt u weten wat u precies gaat betalen voor het behandelen van uw binnenmuur?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt vervolgens gratis en volledig vrijblijvend offertes van vochtbestrijding specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en kies de specialist met het beste aanbod. Op deze pagina leest u meer over de verschillende vochtbestrijding technieken die specialisten toepassen. Ook krijgt u een indicatie van de kostprijs voor het bestrijden van dergelijke vochtproblemen.

Wat zijn de oorzaken van optrekkend vocht?

Wanneer u last heeft van een vochtige binnenmuur of buitenmuur, dan zijn hier verschillende mogelijke oorzaken voor. De meest voorkomende oorzaak is optrekkend vocht. Dit komt vooral voor bij oudere muren waar nog geen waterkering aanwezig is. Als de binnenmuur poreus is geworden neemt deze het vocht op. Via de fundering, spouwmuur, kelder of kruipruimte trekt het grondvocht vervolgens omhoog.

Het gevolg is een vochtige binnenmuur met lelijke vochtplekken. Uw wandafwerking laat los en er ontstaan mogelijk schimmelplekken. De enige manier om de luchtvochtigheid in de muur en in huis omlaag te brengen is met het bestrijden van het optrekkend vocht.

Op zoek naar een vochtspecialist om optrekkend vocht te bestrijden? Vergelijk gratis offertes!

optrekkend vocht bestrijden

Kosten optrekkend vocht bestrijden

De kosten voor het bestrijden van opstijgend vocht zijn natuurlijk afhankelijk van het soort methode dat u uit laat voeren. Ook speelt het oppervlak van uw muren een belangrijke rol.

Injecteren is één van de voordeligste methodes: hiervoor betaalt u gemiddeld €100,- tot €120,- per strekkende meter. Het injecteren van een binnenmuur is iets duurder: gemiddeld €150,- tot €190,- per meter.

Kiest u voor het onderkappen van uw muren, dan betaalt u ongeveer €100,- tot €150,- per strekkende meter. De kosten voor het Carebrick systeem liggen ongeveer tussen de €100,- tot €125,- per strekkende meter.

Wilt u zeker weten wat u gaat betalen, vraag dan vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Kosten optrekkend vocht bestrijden 2024

Werkzaamheden Prijs *
Injecteren buitenmuur €100,- tot €120,-
per strekkende meter
Injecteren binnenmuur €150,- tot €190,-
per strekkende meter
Repareren en injecteren van muur €275,- tot €300,-
per strekkende meter
Carebrick €100,- tot €125,-
per strekkende meter
Onderkappen muur €100,- tot €150,-
per strekkende meter

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. Ontvang gratis offertes voor de exacte prijzen.

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Er zijn diverse vochtbestrijding methodes die u kunt inzetten om optrekkend vocht in de kruipruimte te bestrijden.

Bij elke methode brengt de vochtbestrijding specialist een waterkerende laag aan in de muur, waardoor het grondvocht niet verder omhoog kan trekken.

De mogelijke methodes zijn het injecteren van de binnen- of buitenmuur, het onderkappen van de woning en het Carebrick-systeem.

Besparen op de kosten van optrekkend vocht bestrijden?

Vind snel de goedkoopste vakman in uw regio en bespaar tot 40%!

Injecteren van de muur

Bij het injecteren boort de vochtwering specialist kleine gaatjes in de voegen van uw muur, vlak boven het grond oppervlak. Via deze gaatjes spuit hij een injectiemiddel in de muur.

Dit injectiemiddel is vochtwerend en zorgt ervoor dat vocht nooit verder omhoog kan trekken dan de onderste paar stenen.

Het voordeel van deze methode is dat het relatief voordelig is. De video toont welke stappen de vakman doorloopt bij het injecteren van een muur.

Onderkappen van de gevel

Een andere oplossing is het onderkappen van de gevel. Ook dit is een definitieve methode. In tegenstelling tot injecteren, is onderkappen wel een stuk ingrijpender. De werkzaamheden nemen lange tijd in beslag en de vochtbestrijding methode is relatief kostbaar.

Hierbij brengt de specialist handmatig een vochtkering aan in uw gevel, door een rij bakstenen te verwijderen en hier vochtwerend materiaal tussen te plaatsen.

Carebrick vochtbestrijding

Carebrick vochtbestrijding is een relatief nieuwe methode. Met Carebrick bent u definitief verlost van optrekkend grondvocht. Het Carebrick systeem maakt gebruik van keramische kokers.

De vochtwering expert plaatst deze kokers om de 50 centimeter in de muur. De kokers hebben twee verschillende openingen, waardoor er een luchtdoorstroming ontstaat. De lucht trekt het vocht in de muur naar zich toe, dat via de koker wordt afgevoerd naar buiten.

Gevolgen voor binnen- en buitenmuur

Naast de standaard problemen zijn er ook specifieke nadelige gevolgen voor zowel de buiten- als binnenmuur. Bij een binnenmuur krijgt u onder andere last van loslatend behang, schimmelvorming achter kasten – met name bij de plinten – en een bedompte geur.

Wat zijn de gevolgen voor een buitenmuur?

Voor een buitenmuur geldt dat u bij optrekkend vocht te maken kunt krijgen met loslatend voegwerk, scheuren in de stenen, de aanwezigheid van algen, en een voorkomen van hygroscopische zouten. Bent u benieuwd naar wat de specialisten uit ons netwerk voor u kunnen doen om vochtproblemen op de binnen- of buitenmuur te verwijderen? Vergelijk gratis offertes!

Hoe gaat de vakman bij injecteren te werk?

Gezondheidsrisico’s vocht in huis

Er zijn een heleboel problemen door een te hoog vochtgehalte in huis. Kiest u ervoor om de oorzaken niet of maar in beperkte mate te bestrijden? Dan loopt u het risico op diverse problemen. De grootste hiervan is wellicht de nadelige gevolgen van optrekkend vocht op de gezondheid.

Zeker mensen met astmatische klachten zullen door vochtige muren sneller last hebben van hun gezondheidsklachten. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat bijna 90% van chronische neusverkoudheden voorkomen bij mensen die in een vochtige woning wonen. Tevens zijn er verschillende bekende risico’s zoals houtrot, schimmel en vochtplekken het gevolg van wateroverlast.

Doe het zelf of uitbesteden?

Veel mensen vragen zich af of het injecteren van de kruipruimte of muur een goede doe het zelf klus is. Hoewel het wel mogelijk is om zelf de kruipruimte te behandelen, is het altijd verstandig om hier een vochtwering expert voor in te schakelen.

Voor een goede werking is het namelijk belangrijk dat het injectiemiddel evenredig verspreidt wordt in de muur. Dit klinkt een stuk makkelijker dan gedaan.

Om beschadigingen aan uw muren te voorkomen is het aan te raden om een specialist in te schakelen. Kiest u voor het Carebrick systeem of wilt u de buitenmuur laten onderkappen? Dan hebt u zeker de hulp van een expert nodig.

optrekkend vocht bestrijding

Besparen op het bestrijden van optrekkend vocht? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u definitief van uw vochtproblemen verlost zijn? Of wilt u binnenkort eindelijk uw muren laten onderkappen of injecteren? Neem dan snel contact met ons op. Wij zijn een netwerk van vochtbestrijding experts, werkzaam in het hele land.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Via het offerteformulier geeft u uw wensen en voorkeuren aan, waarna u al snel meerdere offertes van specialisten uit uw eigen regio ontvangt: gratis en helemaal vrijblijvend! Vergelijk de kosten van de verschillende specialisten en kies zo voor het bedrijf dat u het beste aanbod doet. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de kosten!