Besparen op de kosten van schimmel verwijderen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Kosten schimmel verwijderen

Wat gaat het kosten om schimmel in huis te verwijderen? Dat hangt af van de ernst van de hoeveelheid schimmel, de locatie en de kosten van de vakman. Benieuwd naar een exacte prijsindicatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk prijsopgaven krijgt toegestuurd. Vergelijk de verschillende vochtspecialisten en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina gaan we dieper in op de kosten voor het verwijderen van schimmel. U leest over de gemiddelde prijzen én hoe deze prijzen zijn opgebouwd. Ook vindt u meer informatie over de factoren die de kostprijs beïnvloeden en krijgt u handige bespaartips.

kosten schimmel verwijderen

Wat kost het laten verwijderen van schimmel?

Voor het verwijderen van schimmel liggen de kosten rond de €25,- tot €35,- per m². Dus stel u wilt over een oppervlak van 4 m² schimmel verwijderen, dan liggen de kosten rond de €100,- tot €140,-.

U kunt ervoor kiezen om het oppervlak ook opnieuw te laten afwerken. Voor het verwijderen van de schimmel en het opnieuw kitten van het oppervlak kunt u rekening houden met gemiddeld €35,- tot €45,- per m². Laat u het oppervlak opnieuw schilderen nadat de schimmels zijn verwijderd, dan kost dit gemiddeld €45,- tot €55,- per m².

Benieuwd naar exacte prijzen voor vochtbestrijding? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Schimmel verwijderen €25,- tot €35,-
Schimmel verwijderen en opnieuw kitten €35,- tot €45,-
Schimmel verwijderen + opnieuw schilderen €45,- tot €55,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m² inclusief btw, die per vochtspecialist verschillen. Voor een exacte prijsindicatie vraagt u gratis offertes aan!

Meer informatie over:
Vochtbestrijding prijzen

Prijsopbouw

Bij het verwijderen van schimmel worden de kosten voor zo’n 80% bepaald door de arbeidskosten. De overige 20% worden bepaald door de materiaalkosten. Het is goed om te weten dat de arbeidskosten per vochtspecialist verschillen, de kosten kunnen dus enorm variëren per bedrijf.

prijsopbouw schimmel verwijderen


Schimmel verwijderen en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!


Handige prijsvoorbeelden

Ben je benieuwd naar de prijs voor het verwijderen van het schimmel in je huis? Hieronder vind je een paar handige prijsvoorbeelden, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de gemiddelde kosten. Let op: het gaat hierbij om voorbeelden en gemiddelde prijzen. De exacte kosten kunnen per bedrijf flink verschillen: daarom raden we je altijd aan om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Goedkoopste optie

In het meest gunstige geval is er alleen schimmel aanwezig om een relatief klein oppervlak. Het is gemakkelijk te bereiken en de oorzaak is een oude lekkage die u inmiddels al hersteld hebt. In dat geval hoeft alleen nog de schimmel verwijderd te worden. Voor een oppervlak van 3 m² liggen de kosten rond de €75,- tot €105,-.

Meest voorkomende optie

Schimmel komt vaak voor in badkamers, omdat dit nu eenmaal een vochtige ruimte is. Als u hier schimmel laat verwijderen, is het vaak ook nodig om kitranden te vervangen. Als schimmel eenmaal in de kitrand trekt dan kun je dit niet meer schoonmaken of verwijderen: de hele kitrand moet vernieuwd worden. De kosten hiervoor liggen rond de €35,- tot €45,- per m². In de badkamer komt dit neer op een totaalprijs van gemiddeld €140,- tot €180,-.

Meest luxe optie

Heeft u een ruim budget, dan is het ook nog een optie om het oppervlak opnieuw af te laten werken door bijvoorbeeld te schilderen. Houdt er rekening mee dat u niet alleen het deel dat is aangetast door de schimmel opnieuw kan schilderen. Om kleurverschillen te voorkomen moet de vakman de hele muur of het hele plafond in dat geval opnieuw verven. U betaalt gemiddeld €45,- tot €55,- per m² en op een muur van 12 m² komt dat neer op €540,- tot €660,-.

schimmel laten verwijderen kosten

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

    Wanneer u schimmel laat verwijderen door een bedrijf, dan verschillen de prijzen per situatie. Dat komt omdat er drie belangrijke keuzes zijn die de kostprijs beïnvloeden. Zo heeft het totale oppervlak een grote invloed, net als de achterliggende oorzaak die u moet aanpakken.

    De kostprijs hangt af van deze keuzes:

  • Verwijdert u zelf de schimmel of laat u dit doen door een professioneel bedrijf?
  • Hoe groot is het totale oppervlak?
  • Wat is de achterliggende oorzaak van het probleem?
  • Hieronder gaan we verder in op deze drie keuzes. Wilt u graag een exacte prijsindicatie voor vochtbestrijding ontvangen? Vraag dan gratis offertes aan! Dan weet u zeker wat het gaat kosten om schimmel te laten verwijderen.

1. Zelf verwijderen of bedrijf inschakelen?

De eerste en belangrijkste keuze bij het verwijderen van schimmel: doe ik het zelf of schakel ik een bedrijf in?

Het is goedkoper om zelf schimmel te verwijderen. Maar is dit net zo’n goede optie? Als u zelf aan de slag gaat is de kans groot dat de oorzaak van de schimmel niet of niet volledig wordt aangepakt, waardoor de schimmel op de muren na verloop van tijd weer terugkeert. Op de lange termijn is het dus goedkoper om de schimmel direct professioneel te laten verwijderen.

Vochtbestrijdingsbedrijf inschakelen? Start gratis en vrijblijvende offerteaanvraag aan en bespaar op de kosten!

2. Het totale oppervlak

Natuurlijk heeft het totale oppervlak bij het verwijderen van schimmel ook invloed op de kosten. Hoe groter het oppervlak, des te hoger de kosten. Maar let op: hierbij geldt bij veel bedrijven ook dat de prijs per m² daalt naarmate het oppervlak groter is. Zo kunt u dus een kwantumkorting regelen. Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs tussen de €25,- tot €35,- per m² voor alleen verwijderen de schimmel.

3. De achterliggende oorzaak

Het verwijderen van schimmel alleen is nooit voldoende om de problemen te bestrijden: u moet ook de onderliggende oorzaak aanpakken. Deze oorzaak heeft een grote invloed op de kosten.

Wat kost het bestrijden van vocht?

Als de schimmel wordt veroorzaakt door optrekkend vocht, dan is injecteren of onderkappen de beste methode. Hiervoor beginnen de prijzen vanaf €100,- per strekkende meter. Voor een muur van 8 meter (gemiddelde hoekwoning), betaalt u dus ongeveer €800,-. Is doorslaand vocht het probleem, dan moet u de buitenmuur impregneren. Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². En tot slot is het mogelijk dat de schimmel wordt veroorzaakt door condensatievocht. Dit bestrijdt u door middel van beter ventileren: de kosten beginnen vanaf €40,- voor eenvoudige ventilatieroosters en lopen op tot €1.500,- voor een mechanisch ventilatiesysteem.

Omschrijving Gemiddelde kosten*
Optrekkend vocht Vanaf €100,- per strekkende meter
Doorslaand vocht Vanaf €8,- tot €12,- per m²
Condensatievocht Vanaf €40,- tot €1.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per bedrijf verschillen. Exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk gratis offertes!


Goedkoop schimmel laten verwijderen?

Vraag gratis offertes aan en vind een betaalbare vochtspecialist bij u in de buurt!


Handige bespaartips!

Niet te veel betalen voor het verwijderen van schimmel? Wij helpen u daarbij: hieronder vindt u 4 handige tips waarmee u de kosten zo laag mogelijk houdt. Regel bijvoorbeeld een kwantumkorting of schakel de vakman alleen in voor het verwijderen van schimmel, en doe zelf de afwerking.

Hulp nodig met het vinden van een betrouwbare én goedkope vochtspecialist? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40%!

1. Regel een kwantumkorting

Veel bedrijven bieden een kwantumkorting aan. Dit houdt in dat de prijs per vierkante meter lager is bij grotere opdrachten. Hoe groter het oppervlak met schimmel dat verwijderd moet worden, des te lager de prijs per vierkante meter.

Gaat het om een klein oppervlak?

Ook dan is een kwantumkorting nog steeds mogelijk, bijvoorbeeld door meerdere werkzaamheden te combineren. Laat de oorzaak van het probleem bestrijden en het schimmel verwijderen door dezelfde vakman om een mooie kwantumkorting te regelen.

2. Kies een lokale vochtspecialist

Het is altijd slim om te kiezen voor een lokale vochtspecialist. Met de hulp van een vakman in uw regio, bespaart u flink op de voorrijkosten. Elk vochtbedrijf brengt voorrijkosten in rekening, meestal liggen deze tussen de €0,25 tot €0,50 per kilometer: bij grote afstanden loopt dit dus hard op! Kiest u voor een bedrijf in de buurt, dan houdt u de voorrijkosten laag. Bovendien zijn er veel bedrijven die geen voorrijkosten rekenen binnen een bepaalde straal kilometers.

3. Doe zelf de afwerking

In sommige gevallen is het niet voldoende om alleen de schimmel te verwijderen, maar is het ook nodig het oppervlak opnieuw af te werken. Bijvoorbeeld door te schilderen of te stucen. U kunt hier een vochtspecialist voor inhuren, maar bij een klein budget is het een goed idee om zelf de afwerking te verzorgen! Zo bespaart u al snel tientallen tot honderden euro’s op de kostprijs!

4. Vergelijk offertes

Wist u dat elke vochtspecialist zijn of haar eigen tarief bepaalt? De kosten voor het verwijderen van de schimmel kunnen dus enorm verschillen per bedrijf. We raden u daarom aan om de kosten van meerdere vocht experts te vergelijken, en zelf te kiezen voor het beste aanbod. Kies hierbij niet alleen voor het bedrijf met de beste prijs, maar kijk ook naar de garantievoorwaarden.

schimmel verwijderen bedrijf

Schimmel laten verwijderen? Vergelijk gratis offertes

Wilt u schimmel in huis professioneel laten verwijderen? Met de hulp van een vochtexpert wordt niet alleen de schimmel aangepakt, maar ook de oorzaak van het probleem: zo keert de schimmel nooit meer terug. Op zoek naar een vochtspecialist bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo spoedig mogelijk tot 5 offertes toegestuurd. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en zonder verplichtingen: u zit dus nergens aan vast.