Schimmel laten verwijderen?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Schimmel verwijderen

Laat schimmel zo snel mogelijk verwijderen, omdat dit vervelende gevolgen heeft voor uw gezondheid en uw woning. Bovendien ziet zwarte schimmel op de muur of op het plafond er slordig en onverzorgd uit. Op zoek naar een vochtspecialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes van vochtbedrijven in de regio. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Voor meer informatie over de gevaarlijke gevolgen van schimmel: lees verder. We vertellen u hoe u zelf schimmel het beste kunt verwijderen en u vindt handige tips om schimmelgroei te voorkomen.

schimmel verwijderen

Wanneer is het verwijderen van schimmel nodig?

  Op het moment dat u zwarte schimmel opmerkt is een verwijdering noodzakelijk. Schimmelsporen verplaatsen zich door de lucht, dus eenmaal in huis is de kans groot dat het ook in andere kamers gaat groeien. Vermoedt u schimmel in huis maar kunt u dit niet vinden? Kans bestaat dat voor nu nog beperkt is tot donkere, vochtige ruimtes. Kijk eens achter uw kasten of meubels die tegen een muur aan geplaatst zijn, dit is een veel voorkomende plek. Benieuwd naar de kosten? Vergelijk gratis offertes!

  U kunt last hebben van schimmel op de muren als u last hebt van één van deze symptomen:

 • Een muffe geur in huis
 • Vochtige muren of plafonds
 • Condensvorming op ramen of andere koude oppervlakken

Wat kost schimmel verwijdering?

Wilt u schimmel verwijderen? Als u hiervoor een vakman inhuurt kost het gemiddeld €25,- tot €35,- per m². Vaak gaat het om een relatief klein oppervlak. Stel dat u ongeveer 5 m² aan schimmel verwijdert, dan liggen de totaalkosten rond de €125,- tot €225,-.

Kiest u ervoor om naast de schimmelverwijdering ook de kitten te vervangen, houd dan rekening met een prijs van €35,- tot €45,- per m². Dit is vaak nodig in badkamers of bij raamkozijnen, waar schimmel vaak in de kitrand trekt. Sommige vochtspecialisten kunt u ook inhuren om het plafond of de muur opnieuw te schilderen. Houd dan rekening met prijzen tussen de €45,- tot €55,- per m². Meer informatie over de kosten van schimmel verwijderen vindt u hier.

Gratis offertes aanvragen om te besparen op de kosten.

Kosten schimmel verwijderen in 2024

Werkzaamheden Gem. kosten incl. btw per m²*
Schimmel verwijderen €25,- tot €35,-
Schimmel verwijderen + opnieuw kitten €35,- to €45,-
Schimmel verwijderen + opnieuw schilderen €45,- tot €55,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan!

Welke factoren beïnvloeden de prijs bij schimmel verwijdering?

De prijs voor een schimmelverwijdering kan flink variëren. Dat komt omdat de oorzaak van de schimmelproblemen een grote rol spelen, net zoals de ernst van het probleem. Hoe groter het beschimmelde oppervlak, des te hoger de kosten. Maar ook de oorzaak moet worden aangepakt: dit heeft ook een invloed op de totaalprijs.

De prijs is afhankelijk van onder meer:

  • De oorzaak van de schimmelproblemen
  • Ernst van het probleem
  • Gemiddelde arbeidskosten
  • Eventuele kosten voor de afwerking

  Zwarte schimmel verwijderen

  Heeft u zwarte schimmel op de muren of het plafond? Dit is de meest schadelijke vorm van schimmel, en moet zo snel mogelijk verwijderd worden. Er zijn verschillende manieren om schimmel te verwijderen op muren en plafonds. Vaak gaat het om een chemisch middel waarin ook bleek is verwerkt.

  Gaat u zelf aan de slag?

  Dan zijn er ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die u kunt gebruiken om zwarte schimmel op de muur te verwijderen. Azijn werkt hier heel goed voor, en soda opgelost in water is een heel milieuvriendelijk middel.


  Besparen op de kosten van uw schimmelverwijdering?

  Vind snel de goedkoopste vakman in uw regio en bespaar tot 40%!


  Witte schimmel verwijderen

  Last van witte schimmel in huis? Meestal gaat het hierbij niet om echte schimmel, maar om salpeterzuur. Dit ontstaat na een reactie van chemicaliën in grondwater met de materialen in de muur. Dit kan eventueel ook ontstaan door regen: er lijkt een witte schimmel op de muur te groeien.

  Technisch gezien is het geen schimmel dus: toch is het belangrijk om dit te verwijderen. Salpeter trekt vocht aan, waardoor de vochtproblemen in huis verergeren: ook de kans op zwarte schimmel! Salpeterzuur kan daarom precies dezelfde gevolgen hebben voor uw gezondheid als andere schimmels in huis.

  Waar wordt schimmelbestrijding vaak toegepast?

  Schimmelsporen verplaatsen door de lucht en hechten graag aan koude, vochtige oppervlakken. Er zijn dus bepaalde oppervlakken waarom schimmelbestrijding regelmatig wordt toegepast. Hieronder leest u waar een schimmel verwijdering vaak nodig is. Op zoek naar een vochtspecialist om u hierbij te helpen? Vraag gratis offertes aan!

  schimmel laten verwijderen

  Schimmel op muren

  Vochtige muren? Een muur is één van de oppervlakken waar schimmel vaak voorkomt. Dit komt onder andere omdat buitenmuren vaak relatief koud zijn, vergeleken met andere oppervlakken in huis. Condensvocht blijft zo aan de muur plakken, waarna er schimmel begint te groeien.

  Schimmel op de muur is relatief eenvoudig te verwijderen door een schimmeldodend middel met een borstel aan te brengen.

  Wilt u schimmel verwijderen van uw behang? Gebruik hier niet direct chemische middelen voor, omdat dit het behang beschadigt. Verdun witte azijn met water en breng het met een microvezeldoek zachtjes aan.

  Schimmel op plafond

  Schimmel op uw plafond is doorgaans iets lastiger te verwijderen: zeker bij een hoog plafond. Belangrijk hierbij is dat u altijd beschermende kleding én een veiligheidsbril draagt. Doordat u omhoogkijkt is de kans groot dat het middel onbedoeld in uw ogen terecht komt. Gebruik een ladder die hoog genoeg is, en sta niet direct onder het beschimmelde oppervlak.

  Ziet u het niet zitten om zelf de schimmelplekken op het plafond te verwijderen? Geen zorgen: schakel in dat geval een vochtspecialist in.

  Schimmel in de badkamer

  Een andere ruimte waar regelmatig schimmel groeit is de badkamer. Dit is één van de vochtigste ruimtes in huis, omdat er tijdens het douchen veel condens vrijkomt. Zeker als er geen raam aanwezig is, is het lastig dit condensvocht voldoende af te voeren naar buiten.

  U kunt schimmel op de muur, het plafond of in de douche verwijderen met een schimmeldodend middel: laat dit even intrekken en schrob daarna de voegen en kitranden helemaal schoon.

  Zelf schimmel bestrijden en voorkomen

  Wilt u zelf graag aan de slag om schimmel te bestrijden? Dat kan! Er zijn verschillende middelen waarmee u de schimmelplekken relatief eenvoudig verwijdert. Hieronder leest u welke middelen u kunt gebruiken: de meeste ingrediënten hebt u waarschijnlijk al in huis!

  Lukt het toch niet, of keert de schimmel steeds terug? Schakel dan een vakman in om ook de oorzaak aan te pakken: vergelijk gratis offertes!

  Schimmel verwijderen met soda

  Op milieuvriendelijke wijze schimmel verwijderen? Gebruik soda! Los ongeveer 6 gram soda op in 1 liter water. Gebruik een harde borstel om het mengsel aan te brengen op de schimmel plekken, en schrobde plek schoon. Draag wel beschermende kleding, handschoenen en een mondkapje om te voorkomen dat u in aanraking komt met de schimmeldeeltjes.

  schimmel gezondheid

  Schimmel verwijderen met chloor

  Schimmel in de badkamer? Gebruik dan eens pure chloor op een spons. Breng dit aan op het oppervlak: in de meeste gevallen verdwijnt de schimmelplek direct. Draag ook hierbij handschoenen, zodat u het chloor niet aanraakt.

  Schimmel verwijderen met azijn

  Azijn doodt maar liefst 82% van de schimmelsporen! Breng witte azijn aan op de schimmelplekken en laat het eventjes intrekken. Maak het oppervlak hierna goed schoon en alle schimmel is verdwenen. U hoeft de azijn hiervoor niet te verdunnen.

  Schimmel verwijderaar

  Een alternatief is schimmel verwijderaar: dit is in de meeste bouw- en supermarkten gewoon verkrijgbaar. Hier zit vaak chloor en meestal bleekmiddel in verwerkt, wat ervoor zorgt dat het zo effectief is. Volg de instructies op de verpakking op, en draag ook hierbij beschermende kleding. Voor de chemische dampen die ontstaan is het belangrijk om tijdens het gebruik van een schimmel verwijderaar goed te blijven ventileren!


  Vind gemakkelijk en snel de beste vakman voor uw schimmelverwijdering!

  Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de totaalprijs.


  Bespaartips voor schimmelverwijdering

  Wilt u besparen op de kosten van een schimmelverwijdering? We geven u hieronder een paar handige tips!

  • Zelf schimmel verwijderen: ga zelf aan de slag! Voor veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes gebruikt u eenvoudige materialen die u waarschijnlijk al in huis hebt. Zo bent u zo goedkoop mogelijk uit!
  • Voorkom dat de schimmel terugkeert: door het in één keer goed te verwijderen, voorkomt u dat u over een paar weken of maanden weer een vakman moet inhuren. Kijk dus ook naar de oorzaak van het probleem!
  • Werk de muur zelf opnieuw af: laat de schimmel professioneel verwijderen en kies ervoor om daarna de kitranden zelf te vervangen, of het oppervlak zelf opnieuw te schilderen.
  • Vergelijk offertes: vakmannen bepalen zelf hun eigen tarief. Door meerdere vochtspecialisten met elkaar te vergelijken, vindt u gemakkelijk en snel het beste aanbod!

  schimmel verwijdering

  Schimmel laten verwijderen? Vergelijk gratis offertes

  Lukt het u niet de schimmel zelf te verwijderen? Een vochtspecialist helpt u graag! Bijkomend voordeel is dat een vakman ook naar het onderliggende probleem kijkt, en de schimmel zo permanent verwijdert! Op zoek naar een vochtexpert in de buurt?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  Na de aanvraag ontvangt u meerdere prijsopgaven van experts in de regio. Vergelijk de verschillende vochtspecialisten en kies gemakkelijk voor het bedrijf met het beste aanbod! Zo bespaart u tot wel 40% op de kostprijs. De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast!