Wat kost vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Kosten vochtbestrijding in 2024

Benieuwd naar de prijzen van vochtbestrijding? De kosten van de vochtbestrijding hangen nauw samen met de oorzaak van uw vochtprobleem. De bestrijdingsmethode die de vakman gebruikt, is namelijk afhankelijk van de oorzaak! Op zoek naar een vochtbestrijding specialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de offertes in uw mailbox. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina krijgt u meer informatie over de kosten van vochtbestrijding. Ook leest u hoe u bespaart op de kosten en krijgt u tips voor het vinden van een specialist.

Vocht bestrijden: kort prijsoverzicht

  • Vochtproblemen veroorzaken schade aan de woning, zoals schimmel, vochtplekken en schade aan constructie.
  • Optrekkend vocht: prijzen beginnen vanaf €100,- per strekkende meter.
  • Doorslaand vocht: €8,- tot €12,- per vierkante meter.
  • Condensatievocht: €40,- tot €1.500,-.
  • Prijzen zijn afhankelijk van ernst van het probleem en de gekozen methode.

Schakel direct een vochtbestrijder in voor uw woning!

Wat kost vochtbestrijding in 2024?

De vochtbestrijding kosten hangen nauw samen met de oorzaak van het probleem. Als u last hebt van optrekkend vocht, dan liggen de gemiddelde kosten rond de €100,- per strekkende meter. Om doorslaand vocht op te lossen, liggen de prijzen rond de €8,- tot €12,- per m². Stel dat u een gevelmuur van 60 m² hebt, dan ligt de totaalprijs rond de €480,- tot €960,-.

Last van condensatievocht? Dit is op verschillende manieren te behandelen. Door bijvoorbeeld ventilatieroosters te plaatsen, of door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. De kosten lopen daardoor ook erg uiteen: van ongeveer €40,- tot €1.500,-.

Kosten vochtbestrijding: per vochtprobleem 2024

Vochtprobleem Gemiddelde kosten*
Optrekkend vocht Vanaf €100,- per strekkende meter
Doorslaand vocht €8,- tot €12,- per m²
Condensatievocht €40,- tot €1.500,-
Vochtmeting €50,- tot €150,- per meting

* Dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes en kies de beste specialist!

Kosten optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht houdt in dat uw muren grondvocht opnemen en dit langzaam naar boven trekt. Om dit tegen te gaan heeft u een vochtkering in de muur nodig. Dit kan op verschillende manieren. De prijs voor injecteren start rond de €100,- per strekkende meter. Hierbij injecteert de vakman een vochtwerend middel in het metselwerk. Een prijzenoverzicht van kosten muren injecteren leest u hier.

Onderkappen kost ook ongeveer €100,- per strekkende meter. Hierbij plaatst de vakman handmatig een waterkering in het metselwerk. Tot slot is het Carebrick systeem een mogelijkheid. Hiervoor betaalt u gemiddeld €100,- tot €125,- per m². Bij deze techniek gebruikt de specialist kokers die het vocht in de muur naar buiten afvoeren.

Prijzen vochtbestrijding: optrekkende vochtproblemen

Methode Gemiddelde prijs*
Injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter
Onderkappen Vanaf €100,- per strekkende meter
Carebrick €100,- tot €125,- per strekkende meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Prijzen doorslaand vocht bestrijden

Last van doorslaand vocht? Dan neemt het metselwerk het regenwater op dat tegen de muur aanslaat. Om dit te verhelpen moet u de muur waterdicht maken. Dit wordt vooral gedaan door impregneren.

De prijzen voor impregneren liggen rond de €8,- tot €12,- per m². Het is belangrijk dat de muur schoon is voordat u de muren laat impregneren. Het combineren van een reiniging en impregneren kost gemiddeld €15,- per m². Laat u de voegen ook herstellen voorafgaand aan het impregneren? Dan starten de prijzen rond de €25,- per m².

Tot slot is het ook mogelijk dat de specialist schimmel op de binnenmuren verwijdert. Hiervoor betaalt u ongeveer €25,- tot €50,- per m².

Kosten vochtbestrijding doorslaande vochtproblemen

Methode Gemiddelde prijs*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Reinigen en impregneren Vanaf €15,- per m²
Voegen, reinigen en impregneren Vanaf €25,- per m2
Schimmel binnenmuren verwijderen €25,- tot €50,- per m²

* Dit zijn richtprijzen incl. btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan!

prijs vochtbestrijding

Wat kost het bestrijden van condensatievocht?

Condensatievocht ontstaat altijd en overal. Wordt het niet naar buiten afgevoerd, dan zorgt het voor te veel vocht in huis. Om condensatievocht te bestrijden is een betere ventilatie nodig. Dit kan al vanaf €40,-, maar de kosten kunnen ook oplopen tot wel €1.500,-. Dat is volledig afhankelijk van de gekozen techniek.

Wilt u uw huis 24/7 ventileren, kies dan voor een mechanisch ventilatiesysteem. De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen de €1.400,- tot €1.800,-. U kunt er ook voor kiezen om een ventilatiekanaal te plaatsen zonder motor. De prijzen hiervoor variëren van €500,- tot €750,-.

Prijzen condensatievocht bestrijden

Methode Gemiddelde prijs*
Mechanisch ventilatiesysteem €1.400,- tot €1.800,-
Ventilatiekanaal zonder motor €500,- tot €750,-
Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen, incl. btw, materiaal- en arbeidskosten.

Schimmel verwijderen: kosten

Schimmel in huis? Dit kunt u gerust laten verwijderen door een vochtspecialist. Dit kost €25,- tot €50,- per m². Lees meer over de kosten van schimmel verwijderen.

Kan ik zelf schimmel verwijderen?

Dat kan: in veel supermarkten en bouwwinkels zijn chemische middelen verkrijgbaar die schimmel verwijderen. Toch raden we aan hiervoor een vakman in te schakelen. Hij pakt namelijk niet alleen de schimmel aan, maar kijkt ook naar de achterliggende oorzaak. Door de oorzaak van het vochtprobleem te behandelen weet u zeker dat de schimmel niet meer terugkeert.

Bovendien moet u behalve de chemische middelen ook de juiste materialen in huis halen, zodat u uw eigen gezondheid niet in gevaar brengt. Uiteindelijk is het inschakelen van een vochtspecialist niet duurder dan zelf verwijderen.

De beste prijs voor vochtbestrijding?

Vergelijk altijd gratis offertes en bespaar!

Vochtbestrijding prijs: welke factoren beïnvloeden de prijs?

Vochtbestrijding prijzen lopen heel erg uiteen. Dat komt omdat de prijs van vochtbestrijding nu eenmaal afhankelijk is van veel verschillende factoren. Zo verschillen de voorrijkosten en het tarief van de vochtspecialist per bedrijf. Door offertes te vergelijken vindt u gemakkelijk de vocht expert met het beste aanbod.

Daarnaast speelt de oorzaak van het probleem een grote rol: deze bepaalt namelijk deels welke techniek u moet toepassen om vocht in uw muren te bestrijden.

Factor 1: oorzaak van het probleem

De oorzaak van het probleem bepaalt uiteraard voor het grootste deel de prijs. Afhankelijk van de oorzaak, wordt er een methode voor vochtbestrijding uitgekozen. Het oplossen van optrekkend vocht is vaak een stuk duurder dan het verhelpen van doorslaand vocht, dit komt omdat de methodes voor optrekkend vocht veel ingrijpender zijn.

Factor 2: ernst van het vochtprobleem

Ook de ernst van het vochtprobleem drukt op de prijs. Hoe groter het probleem, hoe hoger de kosten vaak zijn. Kleinere vochtproblemen vereisen minder werk en materialen dan uitgebreide problemen die grote delen van uw woning aantasten. Ook de bereikbaarheid van het vochtprobleem speelt hierbij een rol. Moeilijk bereikbare plekken kunnen hogere kosten met zich meebrengen door de extra arbeid die nodig is.

Factor 3: de arbeidskosten

De arbeidskosten variëren per regio en per bedrijf. Een lokaal vochtbestrijdingsbedrijf kan een significante invloed hebben op de totale kosten. Daarom raden wij aan om offertes te vergelijken van vochtbestrijders actief in uw eigen regio.

Factor 4: kosten voor gevolgschade

Bij doorslaand vocht of condensatievocht komt het vaak voor dat u niet alleen kosten hebt voor het oplossen van het probleem, maar ook voor de schade die is ontstaan door het vocht. Denk aan nieuw behang, een nieuwe laag verf of nieuwe vloerbedekking.

vochtbestrijding prijzen

Kosten preventie vochtproblemen

Het oplossen van een vochtprobleem alleen is soms niet voldoende, u moet natuurlijk ook maatregelen om nieuwe problemen te voorkomen.

Preventieve maatregelen zijn vaak het aanbrengen van vochtwerende middelen op muren, het verbeteren van de ventilatie om condensatie te voorkomen en het onderhouden van de dakgoten om een verstopping en lekkage te voorkomen. Het investeren in goed onderhoud en materialen minimaliseert de kans op vochtschade aanzienlijk.

De kosten voor preventieve maatregelen zijn afhankelijk van de maatregelen die u neemt. Het schoonmaken van dakgoten kost bijvoorbeeld €10,- en €15,- per meter.

Kosten vochtbestrijding: bespaartips!

Voor veel mensen is vochtbestrijding een noodzakelijk kwaad. We raden u aan om ondanks de kosten toch snel vochtbestrijding in de muren uit te voeren, om zo grotere schade te voorkomen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de vochtbestrijding prijzen zo laag mogelijk te houden! Kies bijvoorbeeld altijd voor een specialist in de buurt, zodat u geen voorrijkosten hoeft te
betalen. Daarnaast raden we u aan om de prijzen van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken.

Zo bespaart u op de kosten van vochtbestrijding:

  • Kies voor een vakman uit uw regio, en bespaar op voorrijkosten.
  • Voer voorbereidende werkzaamheden, zoals een reiniging, zelf uit.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere vochtspecialisten en bespaar tot wel 40%!

kosten vochtbestrijding

Vochtbestrijding nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u vocht bestrijden? Dan is het fijn als u vooraf weet wat de prijzen van vochtbestrijding zijn. Houd er rekening mee dat de kosten per vochtbestrijdingsbedrijf verschillen. Op zoek naar een vochtspecialist in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van vochtspecialisten in uw regio. Kies zelf de expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten van vochtbestrijding. Dat wilt u toch ook?

Geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Start daarom vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder nog een aantal antwoorden op veelgestelde vragen over de kosten van vochtbestrijding.

Nee, u krijgt geen vergoeding voor de reparatie van opstijgend vocht. Alleen de gevolgschade dat is ontstaan door het vocht kunt u vergoed krijgen, mits dit is opgenomen in uw polis.
De kosten voor een vochtmeting zijn vaak opgenomen in de kosten voor de reparatie. Soms worden er extra kosten gerekend, dit ligt op gemiddeld €50,- tot €150,- per meting.