Wat kost vochtbestrijding?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Vochtbestrijding prijzen

Benieuwd naar de prijzen van vochtbestrijding? De kosten van de vochtbestrijding hangen nauw samen met de oorzaak van uw vochtprobleem. De bestrijdingsmethode die de vakman gebruikt, is namelijk afhankelijk van de oorzaak! Op zoek naar een vochtbestrijding specialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de offertes in uw mailbox. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! Op deze pagina krijgt u meer informatie over de kosten van vochtbestrijding. Ook leest u hoe u bespaart op de kosten en krijgt u tips voor het vinden van een specialist.

Wat kost vochtbestrijding?

De vochtbestrijding prijzen hangen nauw samen met de oorzaak van het probleem. Wat kost het om vochtproblemen te verhelpen? Als u last hebt van optrekkend vocht, dan liggen de gemiddelde kosten rond de €100,- per strekkende meter. Om doorslaand vocht op te lossen, liggen de prijzen rond de €8,- tot €12,- per m². Stel dat u een gevelmuur van 60 m² hebt, dan ligt de totaalprijs rond de €480,- tot €960,-.

Last van condensatievocht? Dit is op verschillende manieren te behandelen. Door bijvoorbeeld ventilatieroosters te plaatsen, of door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren. De kosten lopen daardoor ook erg uiteen: van ongeveer €40,- tot €1.500,-.

Kosten vochtbestrijding: per vochtprobleem 2024

Vochtprobleem Gemiddelde kosten*
Optrekkend vocht Vanaf €100,- per strekkende meter
Doorslaand vocht €8,- tot €12,- per m²
Condensatievocht €40,- tot €1.500,-

* Dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, arbeidskosten en materiaalkosten. Besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes met scherpe prijzen aan.

vochtbestrijding prijzen

Welke factoren beïnvloeden de prijs van vochtbestrijding?

Vochtbestrijding prijzen lopen heel erg uiteen. Dat komt omdat de prijs van vochtbestrijding nu eenmaal afhankelijk is van veel verschillende factoren. Zo verschillen de voorrijkosten en het tarief van de vochtspecialist per bedrijf. Door offertes te vergelijken vindt u gemakkelijk de vocht expert met het beste aanbod.

Daarnaast speelt de oorzaak van het probleem een grote rol: deze bepaalt namelijk deels welke techniek u moet toepassen om vocht in uw muren te bestrijden.

De totaalprijs van vochtbestrijding wordt beïnvloed door:

  • Het tarief van de vochtspecialist
  • De oorzaak van het probleem
  • Eventuele voorrijkosten
  • De keuze voor de gebruikte techniek

Vochtprobleem? Schakel een vochtspecialist in!

Vergelijk meerdere offertes en kies de specialist met het beste aanbod!


Kosten optrekkend vocht bestrijden

Optrekkend vocht houdt in dat uw muren grondvocht opnemen en dit langzaam naar boven trekt. Om dit tegen te gaan heeft u een vochtkering in de muur nodig. Dit kan op verschillende manieren. De prijs voor injecteren start rond de €100,- per strekkende meter. Hierbij injecteert de vakman een vochtwerend middel in het metselwerk. Een prijzenoverzicht van kosten muren injecteren leest u hier.

Onderkappen kost ook ongeveer €100,- per strekkende meter. Hierbij plaatst de vakman handmatig een waterkering in het metselwerk. Tot slot is het Carebrick systeem een mogelijkheid. Hiervoor betaalt u gemiddeld €100,- tot €125,- per m². Bij deze techniek gebruikt de specialist kokers die het vocht in de muur naar buiten afvoeren.

Prijzen vochtbestrijding: optrekkende vochtproblemen

Methode Gemiddelde prijs*
Injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter
Onderkappen Vanaf €100,- per strekkende meter
Carebrick €100,- tot €125,- per strekkende meter

* Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Prijzen doorslaand vocht bestrijden

Last van doorslaand vocht? Dan neemt het metselwerk het regenwater op dat tegen de muur aanslaat. Om dit te verhelpen moet u de muur waterdicht maken. Dit wordt vooral gedaan door impregneren.

De prijzen voor impregneren liggen rond de €8,- tot €12,- per m². Het is belangrijk dat de muur schoon is voordat u de muren laat impregneren. Het combineren van een reiniging en impregneren kost gemiddeld €15,- per m². Laat u de voegen ook herstellen voorafgaand aan het impregneren? Dan starten de prijzen rond de €25,- per m².

Tot slot is het ook mogelijk dat de specialist schimmel op de binnenmuren verwijdert. Hiervoor betaalt u ongeveer €25,- tot €50,- per m².

Kosten vochtbestrijding doorslaande vochtproblemen

Methode Gemiddelde prijs*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Reinigen en impregneren Vanaf €15,- per m²
Voegen, reinigen en impregneren Vanaf €25,- per m2
Schimmel binnenmuren verwijderen €25,- tot €50,- per m²

* Dit zijn richtprijzen incl. btw, materiaalkosten en arbeidskosten. Vraag voor extacte kosten gratis offertes aan!

prijs vochtbestrijding

Wat kost het bestrijden van condensatievocht?

Condensatievocht ontstaat altijd en overal. Wordt het niet naar buiten afgevoerd, dan zorgt het voor te veel vocht in huis. Om condensatievocht te bestrijden is een betere ventilatie nodig. Dit kan al vanaf €40,-, maar de kosten kunnen ook oplopen tot wel €1.500,-. Dat is volledig afhankelijk van de gekozen techniek.

Wilt u uw huis 24/7 ventileren, kies dan voor een mechanisch ventilatiesysteem. De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen de €1.400,- tot €1.800,-. U kunt er ook voor kiezen om een ventilatiekanaal te plaatsen zonder motor. De prijzen hiervoor variëren van €500,- tot €750,-.

Prijzen condensatievocht bestrijden

Methode Gemiddelde prijs*
Mechanisch ventilatiesysteem €1.400,- tot €1.800,-
Ventilatiekanaal zonder motor €500,- tot €750,-
Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen, incl. btw, materiaal- en arbeidskosten. Bespaar door gratis offertes te vergelijken.

Schimmel verwijderen: kosten

Schimmel in huis? Dit kunt u gerust laten verwijderen door een vochtspecialist. Dit kost €25,- tot €50,- per m². Lees meer over de kosten van schimmel verwijderen.

Kan ik zelf schimmel verwijderen?

Dat kan: in veel supermarkten en bouwwinkels zijn chemische middelen verkrijgbaar die schimmel verwijderen. Toch raden we aan hiervoor een vakman in te schakelen. Hij pakt namelijk niet alleen de schimmel aan, maar kijkt ook naar de achterliggende oorzaak. Door de oorzaak van het vochtprobleem te behandelen weet u zeker dat de schimmel niet meer terugkeert.

Bovendien moet u behalve de chemische middelen ook de juiste materialen in huis halen, zodat u uw eigen gezondheid niet in gevaar brengt. Uiteindelijk is het inschakelen van een vochtspecialist niet duurder dan zelf verwijderen.

Kosten vochtbestrijding: bespaartips!

Voor veel mensen is vochtbestrijding een noodzakelijk kwaad. We raden u aan om ondanks de kosten toch snel vochtbestrijding in de muren uit te voeren, om zo grotere schade te voorkomen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de vochtbestrijding prijzen zo laag mogelijk te houden! Kies bijvoorbeeld altijd voor een specialist in de buurt, zodat u geen voorrijkosten hoeft te
betalen. Daarnaast raden we u aan om de prijzen van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken.

Zo bespaart u op de kosten van vochtbestrijding:

  • Kies voor een vakman uit uw regio, en bespaar op voorrijkosten.
  • Voer voorbereidende werkzaamheden, zoals een reiniging, zelf uit.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere vochtspecialisten en bespaar tot wel 40%!

kosten vochtbestrijding

Vochtbestrijding nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u vocht bestrijden? Dan is het fijn als u vooraf weet wat de prijzen van vochtbestrijding zijn. Houd er rekening mee dat de kosten per vochtbestrijdingsbedrijf verschillen. Op zoek naar een vochtspecialist in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van vochtspecialisten in uw regio. Kies zelf de expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten van vochtbestrijding. Dat wilt u toch ook?

Geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Start daarom vandaag nog met vergelijken en bespaar!