Gevel laten reinigen?

Nu gratis offertes vergelijken

Gevelreiniging

Jaarlijks zorgen gevelspecialisten er voor dat honderden gevels gereinigd worden. Met een gevelreiniging zorgen zij ervoor dat de gevel volledig ontdaan wordt van vuil en mosaangroei, opdat u een verminderd risico loopt op onder andere lekkages en andere vormen van waterschade. Bent u benieuwd naar de methoden die daarvoor ingezet worden, of wilt u weten wat de voordelen zijn van het reinigen van de gevel?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina geven wij u hierover meer informatie. Daarnaast geven wij u tips waarmee u zelf het voegwerk kunt reinigen en de kosten die erbij komen kijken.

gevelreiniging

Diverse methoden

Er zijn diverse manieren waar op wij een buitenmuur kunnen reinigen. De ideale methode is afhankelijk van het soort aanslag op de muur, en de wensen die u voor de reiniging heeft. Over het algemeen gaan wij uit van stoomreiniging voor het schoonmaken van een milde aanslag als klimop of mos. Dit is tevens de methode die de minste kosten met zich meebrengt. Een tweede optie is de keuze voor chemische reiniging. Dit is het meest effectief voor het verwijderen van verfresten of roet. De chemische producten die wij hiervoor gebruiken zijn veilig voor zowel het milieu als de muur en degene die het product toepast. Een derde en zeer agressieve methode is om de buitenmuur te zandstralen. Hiermee verwijdert u graffiti en ander hardnekkig vuil. Voor het zandstralen bent u gemiddeld de hoogste kosten kwijt. Wilt u weten welke variant gevelreiniging het meest geschikt is voor uw gevel? Vraag dit aan onze experts.

Kosten

Het schoonmaken van een muur is een relatief kostbare aangelegenheid. De exacte kosten zijn echter afhankelijk van de techniek waar u voor kiest. Zoals gezegd brengt het zandstralen van de muur de hoogste kosten met zich mee. Over het algemeen dient u hierbij rekening te houden met kosten rond de 15 euro per vierkante meter. Eén van de goedkoopste technieken is de stoomreiniging van de gevel. Bij een stoomreiniging van het voegwerk moet u rekenen op kosten rond de 5 euro per vierkante meter, vergelijkbaar met de prijzen voor vochtstraling of een nevelspray. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor een gevelreiniging of gevel impregneren naar uw wensen? Vraag dan een offerte aan via ons contactformulier.

Regelgeving

Wilt u de buitenmuur laten schoonmaken? Dan dient u zich aan diverse regels te houden. De eerste is dat u de werkzaamheden minimaal twee dagen voor aanvang moet melden bij de Milieudienst. Daarnaast moet het werk binnen het tijdsbestek van 7:00 en 18:00 worden uitgevoerd. Het werk mag u daarbij niet op zon- en feestdagen afhandelen. Tot slot moeten de compressoren gebruikt voor het stralen voldoen aan speciale eisen die staan in de Regeling Geluidsemissie.

Voordelen gevelreiniging

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het reinigen van de buitenmuur. Het eerste voordeel is dat u de uitstraling van de woning sterk verbeterd. Zeker wanneer u de eigenaar bent van een bedrijfspand is een mooie gevel een sterke aanrader. Een tweede voordeel is dat u eventuele schade aan de muur op tijd ontdekt, en voorkomt dat vuil en groen kleine scheuren vergroten, waardoor een lek mogelijk wordt. Waterschade en andere vormen van vocht zijn zeer nadelig voor de staat van uw pand. Ten derde zal de isolatiewaarde van uw woning stijgen wanneer u regelmatig een gevelreiniging toepast. Gezamenlijk zorgen deze voordelen ervoor dat de waarde van uw pand verhoogd wordt, mocht u deze willen verkopen of verhuren.

Zelf de buitenmuur reinigen

Wilt u zelf de gevel schoonmaken? Dan kunt u dit proberen met een hoge drukspuit. Er zijn ook specialisten die u willen helpen met deze vorm van gevelreiniging. Dit wordt aangegeven met de term vochtstralen. Hierbij wordt een combinatie van zand en water over de gevel gespoten. Doordat water zachter is dan rechtstreeks zand loopt u hiermee minder risico op beschadigingen van de stenen en het voegwerk. Bij een historisch pand raden wij aan om het reinigen over te laten aan een specialist. Deze kan met alleen water en een nevelspray het voegwerk schoonmaken met behoud van de kwaliteit van de buitenmuur. Gaat u zelf aan de slag? Houdt dan rekening met het voegwerk, en de risico’s op lekkage. Wij geven u desgewenst graag tips en praktische ondersteuning.
gevel reinigen

De Jong Bouw: netwerk van erkende specialisten in de bouwsector

Wij zorgen voor uw gevelreiniging, gevelrenovatie, dakwerken en vochtbestrijding tegen voordelige tarieven.