Gevel stoomcleanen

Stoomcleanen

Niets zo vervelend als een groene aanslag op uw gevels. Er zijn voldoende middelen verkrijgbaar waarmee u zelf de vuile muren kan reinigen, maar dit werkt vaak voor korte duur en het middel bevat veelal chemische stoffen. Als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke- en voordelige manier om de buitenmuren te reinigen dan is stoomcleanen een goede optie. Door de muren te stoomreinigen ontdoet u de muren van de lelijke groene aanslag zonder dat u iets beschadigd. Bent u benieuwd naar de prijs voor het stoomreinigen van uw gevels?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan meerdere gratis offertes van bedrijven uit uw regio! Vergelijk de prijsoffertes met elkaar en bepaal zelf welk bedrijf het meest geschikt is voor uw gevelreiniging!

stoomcleanen

Lichte vervuiling

Er zijn verschillende methodes voor een gevel stralen, waaronder stoomcleanen. Stoomreinigen is één van de meest eenvoudige methodes. Daarom wordt het stoomcleanen vaak gebruikt op een buitenmuur die licht vervuild is door mossen of algen. Wanneer u de buitenmuur eens in de paar jaar reinigt, voorkomt u schade aan de gevel. Een van de grootste voordelen van stoomreinigen is dat het minder schadelijk is voor het milieu dan andere methoden. Daarom wordt het ook vaak gebruikt op een monumentale gevel. Stoomcleanen is echter niet voor elke gevel geschikt, in verband met de hoge druk en de warmte.

stoomreinigen

Werkwijze stoomcleanen

Stoomcleanen is een van de meest eenvoudige manieren om een buitenmuur te reinigen. Wanneer u het stoomreinigen wilt toepassen om algen of klimop van uw eigen gevel te verwijderen dan gebeurt dit met een speciale stoomreiniger. Onder hoge druk wordt heet water op de gevel gespoten. Dankzij een vlakstraal raakt het voegwerk op de buitenmuur niet beschadigt. Het water bereikt een temperatuur van zo’n 160 graden. Zo worden alle bacteriën gedood. Het warme water verwijdert het vuil en dankzij de hoge druk wordt het vuil weggespoten. Na het stoomcleanen wordt de gevel nagespoeld zodat al het losse vuil verwijderd is.

Geschikt voor welk type gevel?

Niet elke gevel is geschikt voor deze manier van gevelreiniging. Allereerst is het belangrijk dat de vervuiling niet extreem is en moet de buitenmuur in goede conditie verkeren. Bestaat uw gevel uit oude materialen? Dan zult u een andere manier van gevelreiniging moeten toepassen. Met het stoomcleanen ontstaan er plotselinge temperatuurverschillen, waardoor het materiaal zal barsten. Tot slot is het mogelijk dat de zouten in de buitenmuur oplossen door het stoomreinigen, waardoor er een lelijke zoutuitbloei ontstaat. Om na het stoomreinigen langer van een schone buitenmuur te genieten laat u deze impregneren. Na het impregneren is de gevel waterafstotend aan de buitenkant, wat de kans op vervuiling verkleind.

Wettelijke eisen

Er worden vanuit de wet een aantal regels gesteld aan het stoomreinigen van een buitenmuur. Allereerst moet al het gebruikte water van het stoomcleanen opgevangen worden en dit mag onder geen beding geloosd worden zonder dat het gereinigd is. Ook mag het stoomreinigen geen geluidsoverlast veroorzaken. Daarom is het in sommige gemeentes zelfs noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen voor het stoomreinigen. Hoewel het stoomcleanen zelf niet een ingewikkelde klus is, maken deze wettelijke verplichtingen het erg lastig om zelf de gevel te reinigen. Laat u de gevelreiniging uitvoeren door een specialist uit ons netwerk? Dan zullen zij zorgen voor een eventuele ontheffing.

Is uw gevel licht vervuild door mossen of algen? De buitenmuur stoomcleanen is de oplossing!

Benieuwd naar de prijs per m2 van het stoomreinigen? Vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes aan!

gevel stoomcleanen

Prijzen

Vergeleken met andere manieren van gevelreiniging is stoomcleanen erg goedkoop. Doordat er geen chemische- of andere straalmiddelen worden gebruikt is de prijs per m2 gemiddeld €5,-. Wanneer u in een tussenwoning woont met een gevel van 50 m2 dan betaalt u, inclusief arbeidskosten, slechts €250,-. Wilt u de buitenmuur laten impregneren? Dan ligt de prijs per m2 een stuk hoger. Voor het impregneren alleen betaalt u al snel ongeveer €9,50 per m2. Samen ligt de prijs per m2 dus op ongeveer €14,50 per vierkante meter. Wilt u diezelfde buitenmuur met een oppervlak van 50 m2 zowel laten stoomcleanen als impregneren? Dan zult u een totaalprijs van €725,- moeten betalen.

stoomcleaner

Besparen? Gratis offertes!

Heeft u al tijden last van groene aanslag en weet u niet hoe u de muren schoon krijgt? Overweeg dan om uw muren te laten stoomreinigen. Deze manier van gevelreiniging is niet alleen voordeliger dan andere methoden, maar ook nog eens een stuk vriendelijker voor het milieu! Bent u benieuwd naar de prijs van gevelreiniging? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Vul ons contactformulier in en u ontvangt tot maximaal 5 offertes op maat, gratis en volledig vrijblijvend! Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies voor degene met de goedkoopste prijs!