Last van doorslaand vocht?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen in Nederland. Het veroorzaakt schade aan uw woning en na verloop van tijd ook vocht- en schimmelplekken in uw woning. Op deze pagina leest u wat doorslaand vocht precies is, hoe u het kunt herkennen en hoe u dit probleem oplost.

Het is bij vochtproblemen erg belangrijk om snel in actie te komen. Vochtproblemen gaan nooit vanzelf over, maar worden steeds groter. Wanneer er vocht- en schimmelplekken verschijnen, is het probleem niet alleen slecht voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Schakel dus zo snel mogelijk een vochtspecialist in om doorslaand vocht te behandelen.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal offertes van vochtexperts uit de buurt. Door deze te vergelijken, kiest u altijd de beste vakman met de laagste prijs!

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is een vochtprobleem dat ontstaan wanneer regenwater van buitenaf langzaam de gevel van uw woning binnendringt. Daarna baant het vocht zich richting de binnenkant van uw woning. Het probleem wordt daarom ook wel vochtdoorslag genoemd en het wordt veroorzaakt door een beschadigde of verouderde gevel. Wanneer de gevelbekleding verouderd of beschadigd is, vormt het niet meer een goede bescherming van uw woning.

Last van doorslaand vocht? Schakel een specialist in om het vochtprobleem op te lossen. Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten bij u uit de regio!

doorslaand vocht

Doorslaand vocht herkennen

Er zijn verschillende zaken waaraan u doorslaand vocht kunt herkennen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Dat komt omdat het probleem zich soms voordoet op plekken waar u niet vaak komt, zoals de zolder of de kelder.

Typerend voor doorslaand vocht is dat u zowel op de buitenmuur als de binnenmuur vochtige plekken ziet. Deze plekken zitten meestal wat hoger op de muur, omdat regenwater ook van boven komt. U ziet de vochtplekken aan de binnenkant vaak als eerste. Er bladdert bijvoorbeeld verf af of het behang komt los. Na verloop van tijd ontstaat er schimmelvorming.

Doorslaand vocht komt ook voor vanuit de badkamer via de muur of de vloer naar andere ruimtes. Bij een lekkende douche, ziet u bijvoorbeeld vochtplekken op het plafond onder de badkamer.

Hoe kun je doorslaand vocht behandelen?

Om doorslaand vocht te behandelen zijn onderstaande methoden het meest effectief. Het beste is om deze behandelingen aan het eind van de zomer uit te voeren. Dan is er namelijk geen sprake meer van achtergebleven vochtigheid dat opnieuw voor problemen kan zorgen.

Mocht u uw vochtige muur in een ander jaargetijde willen behandelen, dan raden we aan om de muur eerst met een warmte kanon droog te blazen.

Doorslaand vocht laten behandelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Muren impregneren

Door het impregneren van muren wordt er als het ware een waterdichte beschermlaag op de muur aangebracht. De vochtigheid kan dan nog wel van binnen naar buiten, maar niet andersom. Belangrijk bij impregneren is dat de muur van tevoren goed gereinigd wordt en bestaande beschadigingen eerst worden gerepareerd. Prijzen voor impregneren liggen rond de €10,- per m² (excl. reiniging en herstellen).

Vochtwerende verf

Vochtbestrijding van dit vochtprobleem kan ook door het aanbrengen van vochtwerende verf op uw buitenmuur. Hiervoor bestaan speciale verfsoorten. U kunt voor een transparante kleur kiezen maar ook besluiten om voor een geheel andere kleur te gaan. Uw voorziet uw woning zo gelijk van een nieuwe uitstraling en een frisse look.

Prijzen voor vochtwerende verven variëren van €20,- tot €40,- per m². Voor exacte prijzen kunt u bij uw bouwmarkt of vakspecialist terecht.

vochtdoorslag

Nieuwe gevelbekleding

Een zeer effectieve manier om doorslaand vocht te bestrijden is door de gevel te vernieuwen met nieuwe bekleding. De nieuwe bekleding biedt weer goede bescherming voor uw woning, zodat vocht niet kan binnendringen. Het is niet de goedkoopste methode, maar het biedt wel andere voordelen. Zo ziet uw woning er met een gevel als nieuw uit en u heeft de mogelijkheid om de gevel direct extra te laten isoleren.

Wanneer u ervoor kiest om nieuwe gevelbekleding te laten plaatsen, is het wel belangrijk dat u kiest voor een ademende gevel. Er zit door de vochtdoorslag namelijk nog water in de buitenmuur en dan moet er wel uit kunnen verdampen. Geglazuurde stenen of geen dampopen verf zijn daardoor niet geschikt als gevelbekleding.

Besparen op de kosten bij doorslaand vocht bestrijden?

Vergelijk offertes en ga voor de vakman met de beste prijs!

Wat kost het behandelen van doorslaand vocht?

De prijs van het behandelen van doorslaand vocht wordt per vierkante meter berekend. Impregneren is de goedkoopste methode. Inclusief een gevelreiniging kost impregneren ongeveer €15,- per m².

In plaats daarvan kunt u ook uw gevel een make-over gevel met nieuwe gevelbekleding. Die klus begint bij een prijs van €35,- per m². Vochtwerende verf kost gemiddeld €30,- tot €45,- per m².

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor exacte prijzen. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40%. Meer informatie over vochtbestrijding prijzen vindt u hier!

Doorslaand vocht behandelen: kosten in 2024

Methode Gem. prijs incl. btw*
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Reinigen en impregneren Vanaf €15,- per m²
Waterdichte gevelbekleding Vanaf €35,- per m²
Vochtwerende verf €30,- tot €45,- per m²

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per vakman verschillen. Benieuwd naar de exacte prijs voor de bestrijding van doorslaand vocht? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

doorslaand vocht binnenmuur

Doorslaand vocht in muren

Doorslaand vocht kan zich op verschillende plekken in uw woning voordoen, zowel in de buitenmuur als in een binnenmuur. Waar het vochtprobleem ook zit, het is altijd belangrijk om snel in actie te komen. Anders ontstaan er vieze schimmelplekken die schadelijk voor uw gezondheid zijn. Meer informatie over vochtige muren behandelen leest u hier.

Doorslaand vocht in buitenmuur

De buitenmuur van uw woning heeft als belangrijkste functie het drooghouden van uw huis. Wanneer de gevel verouderd is, wordt deze poreus. Regenwater kan dan in de gevel naar binnendringen en zich een weg banen naar de binnenkant van uw woning.

U herkent doorslaand vocht aan vochtplekken aan de buitenkant van uw woning, bijvoorbeeld na een regenbui. Naast een verouderde gevel, kan doorslaand vocht ook komen door beschadigingen in de gevel, zoals scheuren of gaten.

Doorslaand vocht in binnenmuur

Na verloop van tijd dringt het vocht verder in in de muren van uw woning, tot er ook aan de binnenkant vochtplekken ontstaan. Deze bruine plekken zien er niet mooi uit en schimmelvorming geeft een muffe geur in huis.

Naast regendoorslag van buiten, kan doorslaand vocht ook in een binnenmuur in uw woning ontstaan, door bijvoorbeeld een lek in de badkamer. U ziet dan vaak een vochtplek op het plafond onder de badkamer of op uur muur ernaast.

Vind gemakkelijk de beste specialist bij doorslaand vocht

Met onze offerteservice vindt u snel de beste vakman met de laagste prijs!

Last van doorslaand vocht in de kelder?

Ook in de kelder is doorslaand vocht een veel voorkomend probleem. De keldermuren staan onder constante druk van grondwater, waardoor kelder waak vochtige ruimtes en muffe ruimtes zijn. De kelder is dan niet meer geschikt voor het opslaan van spullen of als woonruimte.

Hoe doorslaand vocht in de kelder bestrijden?

Ook in de kelder is het mogelijk om de muren en de vloer te impregneren. De vakman brengt dan een waterkerende laag op de muren aan. Een laag vochtwerende verf is ook mogelijk. Daarnaast kunt u ervoor kiezen de muren te laten injecteren met een vochtwerend middel. Zo voorkomt u dat het vocht in de kelderruimte komt. Alles weten over kelder watericht maken? Lees het op de pagina kelder waterdicht maken.

doorslaand vocht herkennen

Is vochtdoorslag slecht voor de gezondheid?

Vochtproblemen veroorzaken niet alleen schade aan je woning, maar zijn ook slecht voor uw gezondheid. Met vochtproblemen ontstaan namelijk ook altijd schimmelproblemen. Welke klachten kunt u krijgen van vocht en schimmel?

  • Allergische reactie
  • Benauwdheid
  • Luchtwegklachten
  • Astma
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
Schakel dus altijd zo snel mogelijk een specialist in om het onderliggende probleem op te lossen. Vaak schilderen mensen vochtplekken over, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing, want de vochtplekken komen altijd terug wanneer het vochtprobleem niet wordt aangepakt. Start gratis offerteaanvraag en ontvang offertes van specialisten bij u uit de buurt!

Zelf doorslaand vocht bestrijden of specialist inschakelen?

Wilt u zelf aan de slag om doorslaand vocht in uw woning te bestrijden? Met de middelen die tegenwoordig te koop zijn, lijkt het goed zelf te doen. Toch is vochtbestrijding in de gevel van uw woning echt vakwerk. Een goede vochtbestrijding begint namelijk altijd met een vochtdiagnose. Een vochtspecialist gebruikt bijvoorbeeld een vochtmeter om het probleem goed in kaart te brengen.

Maar ook bij het bestrijden zelf is het verstandiger om de professionele hulp van een expert in te schakelen. Bij het injecteren van murenis het bijvoorbeeld heel belangrijk om precies genoeg infectiemiddel te gebruiken en dit op de juiste plaatsen in de gevel te spuiten. Een vochtspecialist heeft hier ervaring mee en zorgt ervoor dat het injectiemiddel zich goed in de gevel kan verdelen.

doorslaand vocht behandelen

Doorslaand vocht in de muren? Vergelijk gratis offertes

Heeft u last van doorslaand vocht in uw woning? Schakel dan zo snel mogelijk een vakman in voor professionele vochtbestrijding. Zo voorkomt u verdere schade aan uw woning en uw gezondheid. Met onze offerteservice vindt u binnen no-time een goede en betaalbare vakman.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Met slechts één aanvraag ontvangt u de prijzen van meerdere vochtspecialisten bij u uit de buurt. Door de offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod, vindt u gemakkelijk de beste expert voor uw vochtprobleem. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!