Besparen op dakonderhoud?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – VrijblijvendDakonderhoud

Net als andere onderdelen van uw woning is ook het dak gebaat bij regelmatig onderhoud. Met goed dakonderhoud zorgt u ervoor dat uw woning optimaal beschermd is tegen regen en wind. Bovendien verlengt u de levensduur van het dakoppervlak. Met een ervaren dakdekker bent u verzekerd van de beste kwaliteit en service.

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u snel een aantal offertes van dakdekkers bij jou uit de buurt. Door deze te vergelijken ziet u snel welke vakman het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u een goede prijs betaalt!

Op deze pagina leest u wanneer u dakonderhoud moet laten uitvoeren, welke werkzaamheden daarbij horen en met welke kosten u ongeveer rekening moet houden. Ook leest u wat een dakinspectie inhoudt.Welke soorten dakonderhoud zijn er?

Wat is dakonderhoud? Er zijn verschillende dakwerken die een dakdekker kan uitvoeren bij dakonderhoud. In de meeste gevallen gaat er een dakinspectie vooraf aan deze werkzaamheden. Dan bekijkt de vakman de conditie van de dakbedekking en dakconstructie en stelt hij vast welk onderhoud nodig is.

Wat wordt er precies gedaan bij dakonderhoud?

  • Dakreiniging: na een dakreiniging ziet de dakbedekking er niet alleen als nieuw uit, u voorkomt er ook mee dat vuil en mossen het dak beschadigen. Ook is een dakreiniging nodig bij een reparatie.
  • Dakgoten reinigen: de hemelwaterafvoer is een belangrijk onderdeel van uw woning en zorgt ervoor dat u geen waterschade aan uw woning krijgt. Een regelmatige reiniging is nodig om te voorkomen dat bladeren en ander vuil de goten verstoppen.
  • Coaten en impregneren: een dakcoating zorgt ervoor dat uw dak tegen vuil en water beschermd is. Zijn de dakpannen niet meer helemaal waterdicht? Dan biedt impregneren de oplossing. Om goed te kunnen impregneren is een grondig gereinigd dak noodzakelijk. Je dakpannen laten reinigen door een dakdekker – voorafgaand aan het impregneren – is dan ook aan te raden.
  • Kleine reparaties uitvoeren het vervangen van enkele dakpannen of het repareren van scheuren in de dakbedekking hoort ook bij dakonderhoud.

Dakdekker inschakelen voor dakonderhoud? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van dakonderhoud.

dakonderhoud

Wat kost dakonderhoud?

De kosten van dakonderhoud worden altijd per vierkante meter berekend. Een gemiddeld Nederlands dak heeft een oppervlakte van 50 m².

Het schoonmaken van de dakpannen en kost gemiddeld €15,- per m². Voor een gemiddeld dak komt de prijs op ongeveer €750,-. Het aanbrengen van een beschermende coating heeft een gemiddelde prijs van €15,- per m². Voor een dak van een gemiddelde woning ligt de totaalprijs rond de €750,-, inclusief arbeid. Het reinigen van dakgoten kost ongeveer €5,- per strekkende meter.

Omdat ieder dak anders is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wil u weten wat dakonderhoud voor uw woning precies kost? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Op deze pagina leest u meer over de kosten van een dakdekker.

Dakonderhoud: de kosten in 2022

Werkzaamheden Gemiddelde prijs
Dakonderhoud + schoonmaken dakpannen €15,- per m²
Aanbrengen coating €15,- per m²
Vervangen losse dakpannen €30,- per m²
Dakgoten schoonmaken €5,- per strekkende meter

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeid en btw, die per dakdekker kunnen verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.


Besparen op de kosten van dakonderhoud?

Vergelijk offertes en ga voor de vakman met de beste prijs!

Vergelijk gratis offertes

Prijsvoorbeelden van dakonderhoud

Met welke prijzen moet u rekening houden bij dakonderhoud? Hier volgen twee handige rekenvoorbeelden.

Voorbeeld 1. U laat dakonderhoud plegen door de dakpannen te reinigen. Om de dakbedekking daarna beter tegen vuil en regen te beschermen laat u ook een dakcoating aanbrengen. De oppervlakte van uw dak is 60 m². Wat zijn de kosten? Het reinigen kost €900,- en de coating kost ook €900,- voor uw hele dak. De totaalprijs komt dan op gemiddeld €1.800,-.

Voorbeeld 2. Na een harde storm zijn er enkele dakpannen van het dak gewaaid en uw dakgoten zitten verstopt met bladeren. Het vervangen van de dakpannen kost ongeveer €60,-. Het schoonmaken van de goten kost voor een gemiddelde woning €50,-. De totaalprijs van dit dakonderhoud is dan gemiddeld €100,-.

Hoe zijn de kosten voor dakonderhoud opgebouwd?

Er is een aantal factoren van invloed op de totale kosten van dakonderhoud:

  • Arbeidskosten: de dakdekker rekent een prijs per uur of een vaste prijs per vierkante meter.
  • Het soort dak en de dakbedekking: het vervangen van dakpannen is bijvoorbeeld duurder dan een bitumen bedekking. Daarbij geldt: hoe groter het dakoppervlak, hoe hoger de prijs.
  • Locatie van het onderhoud: een dakdekker uit de Randstad is duurder dan uit andere delen van Nederland.
  • Extra opties: zoals een coating waarmee u het dak lange tijd beschermt tegen vuil.
  • Voorrijkosten: door een vakman in de buurt in te schakelen houdt u deze kosten zo laag mogelijk.
Het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Dan betaalt u een vast bedrag per maand en voert de vakman al het benodigde onderhoud uit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespreek de mogelijkheden met een dakdekkersbedrijf bij u uit de buurt!

dakonderhoud uitvoeren

Prijsverschillen bij dakonderhoud

Zoals eerder gezegd bestaat een gedeelte van de kosten van dakonderhoud uit arbeidskosten. Iedere dakdekker hanteert daarvoor eigen tarieven. Daarom is het ook altijd verstandig om prijzen van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. De verschillen kunnen wel oplopen tot 40%! Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Soort dak en dakbedekking

Of u een plat of hellend dak wilt laten onderhouden is van invloed op de prijs. Ook is de dakreparatie van een pannendak vaak goedkoper dan die van een plat daktype. Bij een dakreiniging verschillen de methodes per soort dakbedekking, waardoor de prijzen ook variëren.

Locatie van onderhoud

Het uurloon van dakdekkers is niet alleen afhankelijk van de hoeveelheid ervaring en kunde, maar ook van de locatie. Een dakspecialist uit de Randstad rekenen een hoger uurloon dan specialisten uit de rest van Nederland. Dat komt omdat de vraag naar vakmensen in de Randstad hoger is, waardoor ze hogere prijzen kunnen vragen.

Bescherming via coating of impregneren

Naast het onderhoud is het ook mogelijk om te kiezen uw dak te laten coaten of impregneren. Daarmee brengt de vakman een beschermende laag aan, zodat algen, mossen en andere vervuiling de dakbedekking niet meer aantasten. Daarmee verlengt u de levensduur van het dakoppervlak.Laat uw dakbedekking professioneel onderhouden!

Vind een goede en betaalbare vakman.

Gratis offertes vergelijken

Dakinspectie

Dakonderhoud begint in de meeste gevallen met een inspectie. De dakdekker kijkt dan of er beschadigingen in de dakbedekking zitten en hij stelt vast welk onderhoud gepleegd moet worden. Na een dakinspectie weet u precies wat de conditie van uw dak is. Bovendien worden eventuele gebreken tijdig opgespoord, voordat ze voor (grote) problemen zorgen, zoals een lekkage in het dak.

Waar kijkt de specialist naar?

De dakexpert bekijkt bij een dakinspectie alle onderdelen van het dak, zoals de constructie en de dakbedekking. Hij kijkt ook of alle onderdelen goed op elkaar aansluiten en dat er geen lossen naden rond bijvoorbeeld een dakraam zitten.

dakonderhoud door dakdekker

Dakonderhoud laten uitvoeren? Vergelijk gratis offertes

Met dakonderhoud zorgt u ervoor dat uw woning optimaal beschermd is tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een professional voorkomt u vervelende problemen, zoals lekkage, en zorg er ervoor dat het dak er perfect uitziet. Specialist gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken krijgt u inzicht in de prijzen van dakdekkers uit uw regio. U kiest gemakkelijk de specialist met de beste deal. Zo krijgt u altijd de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken!