Schimmel verwijderen?

Nu gratis offertes vergelijken

Schimmel op muur

Last van schimmel op uw muur? Schimmel in huis is altijd vervelend. Daarnaast is het ook nog eens erg ongezond voor de bewoners van uw huis. U bent gelukkig niet de enige die last heeft van schimmel in huis. Het is een veelvoorkomend probleem. Er zijn dus ook genoeg manieren om de schimmel te verwijderen van uw muur. Wilt u weten wat dit kost?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Schimmel wordt verspreid via de lucht. Door de lucht zweven minuscule schimmelsporen. De sporen vormen nog geen probleem, aangezien het nog geen zwarte uitslag is. De sporen hebben vooral nattigheid nodig om te kunnen groeien. Ze nestelen zich vaak op muren in de badkamer, de vochtige meterkast, keuken, slaapkamer of de kelder en kruipruimte.

schimmel op muur

Hoe ontstaat het?

Overal in huis waar het vochtig is kan vochtuitslag ontstaan. Wanneer de (zwarte) schimmel op uw muur nestelt, kunt u met zekerheid zeggen dat u last heeft van een optrekkend vochtprobleem. De meest voorkomende vochtproblemen in huis zijn: optrekkend-, doorslaand-, en condensatievocht. Optrekkend vocht is een gevolg van het ontbreken van een werkend vochtscherm. Optrekkend grondvocht trekt zich dan via de funderingen in de muren van uw huis. Doorslaand vocht is een gevolg van een verstoorde vochthuishouding in de gevel. Als uw gevel niet correct uitdroogt slaat het vocht door naar de muur. Condensatievocht ontstaat door de afkoeling van warme lucht (tijdens het koken of in de badkamer).

soorten schimmels

Soorten schimmel

De meest bekende en gevaarlijke variant is de zwarte schimmel. Deze variant laat vaak zwarte puntjes achter op de muur. Naast de zwarte schimmel zijn er meer soorten die in huis kunnen ontstaan, denk bijvoorbeeld aan de huiszwam. De vlekken die de huiszwam veroorzaakt zijn wit en ruwig. Hierdoor denkt men vaak dat het om salpeter uitslag gaat. De huiszwam nestelt zich op het houtwerk in uw huis. Deze variant voedt zicht met hout, de schade loopt dus snel op indien u de huiszwam niet uit huis laat verwijderen. Ook de rode variant kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Er zijn maar liefst 40 schimmelsoorten (kleuren) die in huis kunnen voorkomen. Meer informatie? Vraag onze specialist!

Muffe lucht en vochtdoorslag

Hoe herkent u de uitslag? Naast dat het opvalt als er uitslag op uw muur zit, kunt u de schimmelgeur ook ruiken. Wanneer u een muffe schimmelgeur constateert komt dat vaak door vocht in huis. Op naar de supermarkt voor luchtverfrissers zult u wel denken. Kan natuurlijk, maar het is beter dat u de kern van de vochtproblemen gaat verwijderen. Het aanschaffen van een luchtontvochtiger of ventilatieroosters helpt ook om de muffe schimmelgeur te verwijderen, maar wanneer u de oorzaak van de vochtproblemen verhelpt heeft u een blijvende oplossing. Vochtproblemen ontstaan vaak door vochtdoorslag in de vorm van doorslaand vocht (via de gevel) of optrekkend vocht (via de fundering in de muren).

Schimmel verwijderen

Er zijn diverse methodes waarmee u de vochtuitslag van de muur verwijdert. Naast de schimmelreinigende producten uit de winkel zijn er ook milieuvriendelijke varianten. Probeer dus eerst onderstaande methodes. Bij methode 1 lost u 6 gram soda op in een emmer met 1 liter heet water. Wrijf met een harde borstel over de vlekken. Laat het een paar minuten intrekken en spoel het na met schoon water. Voor hardnekkige vlekken is methode 2 erg geschikt. Meng 25 milliliter bleekmiddel met 1 liter water. Dep de schimmelplekken nat met een spons. Laat de plekken op de muur daarna opdrogen. Zit het er de volgende dag nog? Herhaal deze methode dan nog eens! Het is wel verstandig om bij methode 2 het eerst op een klein stukje van de muur uit te proberen.

Schimmel op uw muur? De Jong Bouw verhelpt vochtproblemen!

Permanent schimmel verwijderen is ons vak. Vochtige muren maken bij ons geen kans!

schimmel verwijderen

Gezondheid

De gezondheid van u en uw bewoners is het allerbelangrijkste. Wat zijn de gezondheidsklachten die door schimmel ontstaan? Denk bijvoorbeeld aan allergie├źn en irritaties, infecties, aandoeningen aan de luchtwegen, huidaandoeningen en migraine. Een hele waslijst die u door snelle schimmelbestrijding voorkomt. Constateert u schimmel? Dan is het van belang om snel te handelen. Probeer de huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes, mocht dat niet werken overweeg dan de verwijdermiddeltjes uit de bouwmarkt. Doe daarnaast altijd iets aan het onderliggende vochtprobleem. Zorg dat u goed gaat ventileren in de badkamer of schaf een luchtontvochtiger aan. Zijn de vochtproblemen erger? Overweeg dan effectieve vochtbestrijding om de kern van de vochtproblemen te verwijderen.

vochtproblemen

Zorg voor een goede ventilatie

Voorkomen is beter dan genezen. Als u onlangs kleine plekjes van de muur heeft verwijdert, of het idee heeft dat het erg vochtig (in de badkamer) is, moet u goed ventileren. Goed ventileren zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid laag blijft. Wij mensen produceren woonvocht. Dit is vocht dat we produceren door uitgeademde lucht. Per dag produceert een mens circa 2 liter. Ook koken, een warme douche in de badkamer, of vochtige kleding op een droogrek zorgt voor de nodige vochtproductie. In deze ruimtes is het extra van belang dat u goed gaat ventileren. Doet u dat niet, dan slaat de vocht als condens neer op de muur. Dit zorgt op lange termijn voor een vochtige muur met schimmel als mogelijk gevolg. Wilt u weten wat onze vochtspecialist voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend offertes aan.