Reparatie aan je dak nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakreparatie

Bij een beschadiging aan het dak is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakreparatie uit te laten voeren. Waarom? Omdat dakschade snel verergert en de kosten voor een reparatie daardoor nog hoger oplopen! Op zoek naar een dakwerker om uw dak te laten repareren?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk de prijzen van dakspecialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op uw dakreparatie! Op deze pagina leest u meer over dakreparaties. U leest hier onder andere wanneer u uw dak moet repareren en wat de reparatie aan het dak gaat kosten.Wanneer is een dakreparatie nodig?

Er zijn verschillende signalen die erop duiden dat het tijd is om uw dak te repareren. Bijvoorbeeld als u vochtplekken opmerkt aan de binnenkant van het dak. Maar ook als u nog niets ziet en wel een klamme, muffe geur opmerkt is het tijd voor een dakreparatie.

Daarnaast zijn er ook nog zichtbare beschadigingen waarbij een reparatie aan het dak zo snel mogelijk nodig is: als dakpannen door een storm scheef zijn gaan liggen of van het dak zijn gewaaid, of als er een scheur in uw dakleer zit bijvoorbeeld.

Wanneer zijn dakreparaties nodig?:

  • Als dakpannen door een storm scheef zijn gaan liggen of van het dak zijn gewaaid.
  • Wanneer er vochtplekken aan de binnenkant van het dak ontstaan.
  • Op het moment dat het op zolder klam en muf wordt.
  • Als er een scheur in het dakleer zit.

dakreparatie

Dakreparatie nodig? Wacht niet te lang!

Zodra u dakschade opmerkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk het dak te repareren. Van schade komt schade, en dat is zeker het geval bij een beschadiging in het dak. Als regenwater naar binnen lekt, tast dit de dakconstructie aan en verhoogt de luchtvochtigheid in huis. Hierdoor ontstaat er nog meer vochtschade, waardoor de herstelkosten uiteindelijk nog veel hoger oplopen!

Is de dakconstructie ernstig aangetast door houtrot? Dan moet u de constructie zelfs helemaal vervangen! Dit is een hele grote klus die flink wat tijd en geld kost. Voorkom grote problemen en laat uw schuin of plat dak zo snel mogelijk repareren. Dakreparaties zijn immers een stuk goedkoper dan renovaties!

Wat kost een dakreparatie?

Wie zijn dak laat repareren is ongetwijfeld benieuwd naar de kosten van dakreparaties. Een plat dak repareren kost ongeveer €250,- tot €300,- per m². Wilt u een schuin dak repareren, houd dan rekening met een prijs tussen de €150,- tot €350,- per m².

De dakreparatie kosten zijn onder andere afhankelijk van het soort reparatie dat de vakman uitvoert. Voor het vervangen van nokvorsten betaalt u gemiddeld €50,- tot €100,- per meter en het plaatsen van nieuwe dakgoten kost ongeveer €65,- tot €100,- per m².

Laat u in het weekend een reparatie aan het dak uitvoeren?

Bij sommige dakwerkers betaalt u dan een spoedtoeslag voor deze dakreparaties. Hierdoor lopen de kosten van de dakdekker en daarmee de reparatie iets hoger op.

Dakreparatie kosten

Dakwerken Gemiddelde prijs*
Plat dak repareren €250,- tot €300,- per m²
Schuin dak repareren €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per meter
Nieuwe dakgoten €65,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Deze keuzes beïnvloeden de totaalprijs

Bij de dak lekkage repareren kosten zijn er veel factoren die de prijs beïnvloeden.. Zo speelt uw daktype en dakbedekking een belangrijke rol. Een reparatie op een plat dak is vaak goedkoper, omdat dit makkelijker te bereiken is dan een schuin dak. Daarnaast speelt ook de dag waarop u de dakreparatie laat uitvoeren een grote rol.

De totaalprijs is afhankelijk van:

  • Het daktype, plat of schuin
  • Type beschadiging
  • De dag van de dakreparatie
  • Eventuele voorrijkosten

Spoedreparatie nodig? Houd rekening met een toeslag

Een lekkage is met een dakreparatie eenvoudig te verhelpen. Het is wel belangrijk dat u bij een lek het dak zo snel mogelijk moet laten herstellen! Schakelt u met spoed een vakman in? Houd er dan rekening mee dat u een spoedtoeslag betaalt. Een dakreparatie is in het weekend bijvoorbeeld duurder dan doordeweeks.

Laat de spoedtoeslag u niet stoppen om een dakwerker in te schakelen voor een reparatie. Als u het dak niet met spoed repareert en er ontstaat schade aan de dakconstructie, dan lopen de kosten veel hoger op.


Dakreparatie nodig? Schakel een ervaren vakman in!

Vind snel en eenvoudig een dakwerker bij u in de buurt en bespaar!


Dak repareren: wat doet een dakdekker?

Hoe dakreparaties eruit zien, verschilt per situatie. Dat is volledig afhankelijk van de dakbedekking, de soort beschadiging en natuurlijk het daktype. In veel gevallen zijn dakreparaties gelukkig snel en relatief eenvoudig uit te voeren. Zo heeft u zo snel mogelijk weer een waterdicht dak boven uw hoofd en verbetert de luchtvochtigheid in huis.

Hieronder leest u meer over verschillende soorten dakreparaties. Wilt u besparen op de kosten van uw dakreparatie? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Daklekkage repareren?

Een lek in het dak herstellen? De eerste belangrijke stap van dakreparaties, is het opsporen van de lekkage. In sommige gevallen is dat direct duidelijk, bijvoorbeeld als er een dakpan mist of kapot is. In de meeste gevallen vereist het opsporen van het lek geavanceerde technieken, zoals de rookgastechniek.

Met deze techniek blaast de vakman een rookgas onder de dakbedekking, waardoor de locatie van het lek heel precies te vinden is. Daarna gebruikt de vakman in veel gevallen een reparatiestrook om het dak te herstellen.

Bij een hellend dak kan de oorzaak van een lekkage enorm verschillen: van een verstopte regenpijp tot aan kapotte nokvorsten. Het is belangrijk om dan de juiste oorzaak te achterhalen voordat er een reparatie wordt uitgevoerd.

plat dak repareren

Plat dak repareren

Een plat dak is gevoelig voor beschadigingen, omdat water en vervuiling relatief lang op het dakoppervlak blijven liggen. Laat u een dakreparatie uitvoeren op uw bitumen dakbedekking? Na het opsporen van de beschadiging, repareert de vakman de scheur met een reparatiestrook. Deze reparatiestrook heeft ronde hoeken.

Dit maakt het makkelijker om de strook stevig vast te plakken. Hij smeert de reparatiestrook en het oppervlak in met lijm, en gebruikt een verzwaarde roller om de strook stevig aan te drukken.

Om een polyester dak te repareren, gebruikt de vakman een polyester verstevigingsmat. Deze brengt hij aan met een reparatiepasta. Dit zorgt ervoor dat de polyester verstevigingsmat niet gaat scheuren.

Schuin dak repareren

Bij een schuin dak zijn veel verschillende dakbeschadigingen mogelijk. De vakman moet eerst opsporen wat de oorzaak van uw probleem is. Is er bijvoorbeeld een dakpan die niet goed ligt? Of zijn de loodslabben van uw schoorsteen scheef gewaaid?

Een andere veelvoorkomende beschadiging is een verkeerde aansluiting van een dakraam of dakkapel, waardoor regenwater gewoon naar binnen kan lopen.

Dakreparaties op schuine daken zijn daarom ook erg divers. Gaat het om een kapotte dakpan of nokvorst? In veel gevallen zal de vakman dit herstellen door één of enkele pannen te vervangen.

Rieten dak repareren

Rieten daken vereisen een speciale aanpak. Niet elke dakdekker is hierin ervaren: kies dus altijd een dakdekkersbedrijf dat gespecialiseerd is in rieten daken.

Het kan voorkomen dat een rieten dak beschadigd raakt, bijvoorbeeld door vogels of stormschade. Ook bij rieten daken is het cruciaal dat u zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt om uw rieten dakoppervlak te herstellen. Als vocht in het riet trekt, gaat het rotten en is vervangen al snel de enige mogelijkheid.

Ook bij andere beschadigingen kunt u het beste een gespecialiseerd dakdekker inschakelen. Bijvoorbeeld om de zij- en onderkanten van het riet weer helemaal strak te maken.


Betaal niet te veel: vergelijk gratis offertes en bespaar!

Vind eenvoudig en snel de dakdekker met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!


Dakreparatie of dakrenovatie?

In de meeste gevallen is een dakreparatie goedkoper dan renoveren. Zeker als u er snel bij bent. Toch komt het regelmatig voor dat de dakdekker een renovatie aanraadt in plaats van een reparatie.

Hoe kan dit?

Als uw dakbedekking al regelmatig is gerepareerd of al flink verouderd is, dan is renoveren slimmer dan een dakreparatie. De kans is dan groot dat het niet bij deze ene reparatie van het dak blijft. Uiteindelijk bent u goedkoper uit door direct de dakbedekking te vervangen dan door steeds reparaties te blijven uitvoeren.

dak repareren

Reparatie dak: bespaar op de kosten!

Dakreparaties duur? Dat hoeft niet! Als het even kan, is het goedkoper om doordeweeks een dakdekker in te schakelen. Zo weet u zeker dat u geen spoedtoeslag betaalt.

Let op!

Dit kan alleen als er geen sprake van spoed is. Bij een lekkage is het slim om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Kies dan altijd voor een dakdekker bij u in de buurt: zo bespaart u op de voorrijkosten.

Zo bespaart u op de kosten van dakreparaties:

Waarom een dakdekker inschakelen?

Voor alle dakwerken is het verstandig om een dakdekker in te schakelen. Allereerst omdat dit u veel tijd en energie bespaart. Bovendien brengt het werken op hoogte altijd risico’s met zich mee. Zelfs als u geen hoogtevrees hebt, is het herstellen van een dak zonder de juiste materialen en gereedschappen enorm gevaarlijk.

Daar komt nog bij dat u alleen verzekerd bent van het beste resultaat, als u een vakman inschakelt. U weet zeker dat hij de reparatie van uw dak goed uitvoert, zonder dat het dak tijdens de dakreparatie nog verder beschadigt.

kosten dakreparatie

Dak laten repareren? Gratis offertes vergelijken!

Beschadiging aan uw dak? Schakel direct een dakdekker in! Zo voorkomt u grotere schade en hogere reparatiekosten. Een dakdekker repareert het dakoppervlak snel en efficiënt, zodat u zo snel mogelijk weer een wind- en waterdicht dak hebt. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Ontvang zo snel mogelijk meerdere offertes van dakdekkers in uw regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten van uw dakreparatie! Geen zorgen: de aanvraag is gratis en u zit nergens aan vast. Start dus vandaag nog met vergelijken!