Vocht laten bestrijden?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding in huis nodig? Het bestrijden van vochtproblemen verbetert de luchtvochtigheidsgraad in huis, verlaagt de energierekening en zorgt daarnaast voor een betere uitstraling van uw huis. Ga niet zelf vocht bestrijden, maar schakel een vakman in. Op zoek naar een vochtbestrijdingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

U vindt de offertes zo snel mogelijk in uw mailbox. Door de prijzen van meerdere vochtspecialisten te vergelijken, vindt u eenvoudig het vochtbestrijdingsbedrijf met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten. Op deze pagina leest u meer over vochtbestrijding en waarom dit zo belangrijk is.

vochtbestrijding

Wanneer is vochtbestrijding in huis nodig?

  Een teveel aan vocht in huis is schadelijker dan u misschien zou denken. Vocht- en schimmelplekken zien er lelijk uit, en hebben ook negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Zeker mensen met astmatische klachten of allergieën hebben last van vochtproblemen. Schimmels zorgen onder andere voor ademhalingsproblemen en slaan op de longen.

  Maar dat is zeker niet het enige!

  Vocht in muren zorgt namelijk ook voor andere problemen, zoals ongedierte en een hogere energierekening. Daar komt nog bij dat vocht de constructie van uw huis aantast. Het is dus belangrijk om niet te lang te wachten met de vochtbestrijding in huis.

  Een aantal nare gevolgen van vochtproblemen zijn:

 • Gezondheidsproblemen
 • Vocht- en schimmelplekken
 • Ongedierte in huis
 • Constructie wordt aangetast
 • Een hogere energierekening.

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding in huis zijn volledig afhankelijk van de methode die u laat toepassen. Toch heeft u hier niet per se zelf een keuze in, omdat de vochtbestrijding techniek afhankelijk is van de vochtproblemen.

Impregneren is relatief goedkoop: dit kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Deze methode van vochtbestrijding is vooral geschikt als u last heeft van doorslaand vocht. Injecteren is een vochtbestrijding techniek die gebruikt wordt om optrekkend vocht tegen te gaan. Dit kost gemiddeld €100,- per meter. Onderkappen wordt ook gebruikt als vochtbestrijding tegen optrekkend vocht: deze prijzen starten rond de €100,- per meter.

Als u vooral last heeft van condensatievocht, dan is vochtbestrijding in huis door middel van ventileren een goede optie. De prijzen variëren van €40,- tot €1.500,-, afhankelijk van het ventilatiesysteem dat u gebruikt. Last van een vochtige kelder? Vochtbestrijding in de kelder kost gemiddeld €55,- tot €125,- per m².

Voor de exacte kosten kunt u altijd Gratis offertes aanvragen.

Vochtbestrijding prijzen 2024

Vochtbestrijdingsmethode Bestrijden van: Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
Impregneren Doorslaand vocht Laag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur €8,- tot €12,- per m²
Injecteren Optrekkend vocht Muren injecteren met een vochtwerende gel vanaf €100,- per meter
Onderkappen Optrekkend vocht Muren injecteren met een vochtwerende gel vanaf €100,- per strekkende meter
Injecteren Optrekkend vocht Vochtkeringslaag in de muur aanbrengen €100,- tot €150,- per strekkende meter
Ventilatie Met name optrekkend vocht Van natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem €40,- tot €1.500,-
Carebrick Optrekkend vocht Natuurlijk verdampingsproces via keramische kokers €100,- tot €125,- per strekkende meter
Schimmel verwijderen Schimmel Professionele schimmelbestrijding €25,- tot €50,- per m²
Kelderafdichting Vochtige kelder Van alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken €55,- tot €125,- per m²

*Dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!


Vochtbestrijding in huis? Bespaar op de kosten!

Kies de vochtspecialist met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de prijs!


Vochtproblemen bestrijden: welke methodes zijn er?

  Hoe u het vocht kunt bestrijden, is volledig afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Als u last heeft van condensvocht, dan heeft het natuurlijk weinig zin om de buitenmuur waterdicht te maken. Er zijn verschillende methodes:

 • Impregneren
 • Injecteren
 • Onderkappen
 • Carebrick
 • Kelderdichting
 • Als u last heeft van problemen, dan raden we u aan om een erkende vochtbestrijder in te schakelen. Hij stelt eerst een juiste vochtdiagnose, zodat u zeker weet welke manier van vochtbestrijding de juiste optie is.

  Hieronder op deze pagina leest u meer over de verschillende vochtbestrijding methodes en wanneer u deze moet toepassen. Op zoek naar een erkende vochtbestrijder? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Hoe optrekkend vocht bestrijden?

Optrekkend vocht is grondwater dat via het metselwerk in de muur omhoog trekt. Het gevolg zijn vervelende vochtplekken, loslatend behang en een te hoge luchtvochtigheid.

Om te voorkomen dat optrekkend vocht problemen veroorzaakt, is het belangrijk om een waterkering in de muur te maken. Dit voorkomt dat het grondwater hoger kan trekken dan de onderste rij stenen. Zo droogt de muur en verdwijnen uw problemen!

Hoe bestrijd ik optrekkend vocht?

Geschikte vochtbestrijding methodes zijn onder andere injecteren, onderkappen en het Carebrick-systeem.

Onderkappen

Onderkappen wordt vooral gedaan bij huizen waarbij geen vochtwerende laag in de buitenmuur zit. Onderkappen houdt in dat deze laag alsnog wordt toegevoegd. De vakman verwijdert een rij bakstenen en plaatst hier een waterkering. Daarna plaatst hij de bakstenen weer terug. Dit gebeurt meter voor meter, om zo de constructie van het huis niet in gevaar te brengen. De kosten voor onderkappen starten rond de €100,- per meter.

Injecteren

Een tweede mogelijkheid voor vochtbestrijding in de muur, is injecteren. De vochtspecialist maakt boorgaten vlak boven de grond. Via deze gaten injecteert de expert een vochtwerend middel. Dit zet uit en vormt zo een vochtkering onder aan de muur. Grondwater kan hierdoor niet langer omhoog trekken. De kosten van deze vochtbestrijding methode liggen rond de €100,- per lopende meter. Een prijsoverzicht van de kosten van muren injecteren leest u hier.

Carebrick vochtbestrijding

Een alternatief voor vochtbestrijding in de muur is het Carebrick systeem. Het Carebrick systeem houdt in dat de vochtspecialist keramische kokers in de muur plaatst. In deze kokers ontstaat een luchtdoorstroming. Hierdoor koelt de lucht af, en trekken de kokers vocht aan. Hierna wordt het vocht via de koker naar buiten toe afgevoerd. De vochtbestrijding prijs ligt rond de €100,- tot €125,- per m².


Schakel een vochtbestrijder in voor de vochtbestrijding in uw woning!

Zo weet u zeker dat al uw vochtproblemen in huis verdwijnen!


Doorslaande vochtproblemen bestrijden

Doorslaand vocht is een ander probleem. Hierbij neemt de buitenmuur, die vaak door ouderdom of slijtage poreus is geworden, regenwater op. De muur zuigt het water naar binnen, waardoor het zowel aan de binnen- als buitenkant van de muur zorgt voor lelijke vochtplekken, schimmel en loslatend behang.

Hoe kan ik doorslaand vocht bestrijden?

De enige manier om te voorkomen dat regenwater nog in de muur kan trekken, is door de muur waterdicht te maken. Dit kan eventueel met nieuwe gevelbekleding of het schilderen met een waterdichte verf. Maar de meest populaire optie is impregneren.

Impregneren

Impregneren houdt in dat de erkende vochtbestrijder een onzichtbare laag aanbrengt op de muur. Het impregneermiddel is waterdicht, wat de muur compleet dicht. Hierdoor is doorslaand vocht geen probleem meer! Bovendien heeft impregneren nog meer voordelen. Het houdt de muur schoon en voorkomt dat vervuiling op het oppervlak hecht, waardoor het schoonmaken van de gevel een stuk gemakkelijker is! De kosten liggen rond de €8,- tot €12,- per m².

Condensatievocht bestrijden

In elke woning is condensatievocht aanwezig. Dat komt omdat condens altijd en overal ontstaat: tijdens het koken, douchen of wassen. Maar ook gewoon als u ademhaalt. Condensvorming is dus niet per se een probleem. Wel is het belangrijk dat het condensatievocht naar buiten wordt afgevoerd.

Gebeurt dit niet, dan ontstaat er een teveel aan condensatievocht in huis. De vochtigheidsgraad stijgt en er ontstaan andere vervelende problemen, zoals schimmel en een groter risico op ongedierte in huis. Condensatievocht is te bestrijden door middel van ventilatie.

Ventilatie aanbrengen

Extra ventilatie is relatief goedkoop aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het monteren van een extra ventilatierooster. Daarnaast is het altijd mogelijk om overdag de ramen open te houden voor meer ventilatie in huis.

Nog steeds last van condensatievocht?

Kijk eens of een mechanisch ventilatiesysteem een optie is. Deze zorgt 24/7 voor voldoende ventilatie, waardoor de luchtigheidsgraad op peil blijft. De prijs voor extra ventilatie varieert van €40,- tot €1.500,-.

Bestrijden schimmel

Het is belangrijk om schimmel zo snel mogelijk te bestrijden. Schimmel groeit snel, en het trekt extra vocht aan waardoor de problemen nog erger worden.

Kan ik zelf schimmel bestrijden?

In theorie kan dit: in de supermarkt zijn verschillende anti-schimmel schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Toch raden we u aan om hier altijd een specialist voor in te schakelen.Die verwijdert niet alleen de schimmel, hij zorgt ook voor een goede vochtdiagnose. Daardoor pakt hij de oorzaak van de schimmel aan. De prijs ligt rond de €25,- tot €50,- per m². Op deze pagina vindt u een handig overzicht van alle kosten voor het verwijderen van schimmel.

vochtbestrijding in badkamer

Vochtbestrijding kelder

Omdat kelders onder het grondniveau liggen, worden ze omringd door grondwater. Grondwater oefent continu druk uit op de muren. Het is dus niet meer dan logisch dat kelders vaak wat vochtig zijn. Een vochtige kelder hoeft daarom ook geen probleem te zijn.

Gebruikt u de kelder als verblijfsruimte of wilt u de kelder gaan gebruiken als opslagruimte? Dan is het wel belangrijk dat de vochtigheidsgraad op peil is.

Hoe werkt vochtbestrijding in de kelder?

De vakman voert meestal een kelderafdichting uit. Dit houdt in dat hij de keldermuren en -vloer helemaal waterdicht maakt. Zo dringt grondwater niet langer de kelder binnen. De kosten liggen rond de €55,- tot €125,- per m², afhankelijk van de gekozen techniek en materialen. Ook kelderbekuiping is een optie.

Vochtbestrijding badkamer

De badkamer is één van de meest vochtige ruimtes in een huis. Logisch, want hier blijft na het douchen vaak veel condens hangen. Vochtproblemen in de badkamer hebben vaak drie mogelijke oorzaken:

 • Te weinig verluchting
 • Geen verwarming
 • Vochtabsorberende materialen

Hoe kom ik van de vochtproblemen in de badkamer af?

Ook dit is volledig afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Het is in ieder geval slim om de ruimte voldoende te ventileren. Zet een raam open tijdens het douchen, zodat de meeste condensvorming direct wordt afgevoerd. Geen raam in de badkamer? Laat dan de deur open staan en laat eventueel een mechanisch ventilatiesysteem plaatsen.

Subsidie voor bestrijden van vocht beschikbaar?

Op dit moment is er geen specifieke landelijke subsidie voor vochtbestrijding beschikbaar. Kiest u voor isoleren als oplossing voor uw vochtprobleem, dan heeft u mogelijk recht op de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis). Voorwaarde hiervoor is wel dat u investeert in minimaal één andere vorm van isolatie.

Wanneer is isolatie een geschikte oplossing?

Bijvoorbeeld als u last heeft van problemen door doorslaand vocht. U kunt er dan voor kiezen om te investeren in gevelbekleding met gevelisolatie. Dit geldt dan als één van de twee energiebesparende maatregelen waarmee u recht heeft op de isolatiesubsidie.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland leest u meer over de mogelijkheden voor het aanvragen van een isolatiesubsidie.

Vochtbestrijding zelf doen: verstandig of niet?

We raden u altijd aan om de vochtbestrijding uit te besteden aan een erkend vochtbestrijdingsbedrijf en om niet zomaar zelf aan de slag te gaan.

Waarom?

Het stellen van de juiste vochtdiagnose is best lastig zonder de juiste kennis. De symptomen van doorslaand- en optrekkend vocht lijken heel erg op elkaar, maar toch vereist elk probleem een aparte manier van vochtbestrijding. Een vakman stelt eerst een juiste vochtdiagnose en gaat daarna aan de slag met vochtbestrijding.

De grootste voordelen van een vakman:

 • Een vakman stelt de juiste vochtdiagnose.
 • Een specialist bestrijdt uw problemen snel en efficiënt.
 • U weet zeker dat de problemen niet verergeren.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.

vocht bestrijden

Gratis vochtbestrijding offertes: bespaar op de kosten!

Last van optrekkend grondwater, doorslaand regenwater of condensatievocht in huis? Met vochtbestrijding verdwijnen al uw vochtproblemen permanent! De muren voelen droger en warmer aan, waardoor ook uw energierekening daalt. Ook vocht in huis bestrijden?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk daarna gratis en vrijblijvend de prijsopgaven van meerdere vochtspecialisten in de regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar dan tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en er zitten geen verplichtingen aan verbonden: u zit dus nergens aan vast!

Actief in heel Nederland

Zuid Holland

Noord-Holland

Noord-Brabant

Overijssel

Utrecht

Gelderland

Plaatsen in overige provincies