Gevelonderhoud laten doen?

Gevelonderhoud

Ziet uw gevel er vies of verouderd uit, of is uw gevel beschadigd? Dan is het tijd voor gevelonderhoud! Laat uw gevel onderhouden door een vakman voor het beste resultaat. Op zoek naar een gevelspecialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u de offertes zo snel mogelijk in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op uw gevel onderhoud! Op deze pagina leest u waarom u uw gevel moet onderhouden. U leest wat gevelonderhoud inhoudt én wat de belangrijkste voordelen hiervan zijn.


Waarom de gevel onderhouden?

Met goed onderhoud blijven gevels langer mooi. Zo blijven de gevels goed beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf. Hierdoor verlengt de levensduur van de gevelmuur én zorgt u ervoor dat uw woning in waarde stijgt. Dit komt onder andere doordat het pand er netjes en verzorgd uitziet. De vernieuwde uitstraling helpt ook met het vinden van een geschikte koper of huurder.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van gevelonderhoud:

 • Gevelonderhoud verlengt de levensduur van gevels.
 • Met goed onderhoud ziet uw huis er als nieuw uit.
 • Gevelonderhoud verhoogt uw woningwaarde.
 • Gevelonderhoud beschermt uw muur tegen kou, neerslag en andere problemen.

Wat kost gevelonderhoud?

Hoeveel gevelonderhoud kost, is afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Een gevel reinigen kost gemiddeld €6,- per m². Stel dat u een muur van 75 m² wilt laten schoonmaken: de totaalprijs ligt dan rond de €450,-.

Veel mensen kiezen ervoor om de muur na het schoonmaken te impregneren, om de schone uitstraling langer vast te houden. Dit kost ongeveer €8,- tot €12,- per m². Voor dezelfde gevelmuur van 75 m² ligt de totaalprijs hiervoor rond de €600,- tot €900,-. Wilt u de muur ook opnieuw voegen, houd dan rekening met prijzen vanaf €10,- per m².

Kosten gevelonderhoud

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Reinigen Vanaf €6,- per m²
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Voegen Vanaf €10,- per m²

* Dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Welke keuzes beïnvloeden de totaalprijs?

De prijs voor gevelonderhoud is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de werkzaamheden die u uitvoert en natuurlijk het totale muuroppervlak.

Maar er is nog meer!

Wist u bijvoorbeeld dat elke gevel expert zijn eigen tarief bepaalt? De totaalprijs is dus ook afhankelijk van het uurtarief van de vakman. Is de gevel in slechte staat, dan liggen de kosten voor gevelonderhoud hoger dan wanneer uw gevel er al goed uitziet. Tot slot moet u vaak rekening houden met voorrijkosten. Dit zijn kosten die veel gevelspecialisten in rekening brengen nog voordat de vakman aan het werk is geweest.

De totaalprijs wordt beïnvloed door:

 • de werkzaamheden die u laat uitvoeren;
 • het uurtarief van de gevelspecialist;
 • de staat van uw gevelmuur;
 • eventuele voorrijkosten.

gevelonderhoud

Wanneer is gevelonderhoud nodig?

Gevelonderhoud heeft veel voordelen. Maar hoe weet u dat het tijd is om de gevelmuur te onderhouden? In principe is het slim om onderhoud elke paar jaar uit te voeren. Zo behoudt u ook de kwaliteit van de muur. Bij bedrijfspanden raden we zelfs aan om maandelijks een reiniging uit te voeren, om de verzorgde uitstraling te behouden!

Daarnaast raden we u aan om de gevels te laten reinigen als deze er vervuild of slordig uit zien. Ook als gedupeerd bent door vandalisme, zoals graffiti op de muur, is het slim om een gevelspecialist in te schakelen.

Wanneer is het tijd voor onderhoud:

 • als gevels er vervuild of slordig uitzien;
 • wanneer u last heeft van vochtdoorslag;
 • Als het voegwerk los laat.

Op zoek naar een gevelspecialist voor gevelonderhoud?

Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig een vakman in uw regio!


Soorten gevelonderhoud

Gevelonderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. U kiest zelf welke werkzaamheden u nodig vindt bij uw muur. Voor optimaal onderhoud raden we aan alle werkzaamheden met elkaar te combineren. Op die manier bespaart u vaak ook op de kosten. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per m².

Gevelonderhoud bestaat uit:

Al deze werkzaamheden dragen bij aan het verbeteren van de uitstraling én de kwaliteit van de gevel. Dit leidt uiteindelijk tot een langere levensduur. Een groot voordeel is bovendien dat u met goed onderhoud eventuele beschadigingen of zwakke plekken snel in kaart brengt en een volledige gevelrenovatie voorkomt. Zo voorkomt u grote problemen, zoals vochtdoorslag!

gevel laten reinigen

Gevel reinigen

Bij een gevelreiniging maakt de specialist de muur goed schoon. Dit gebeurt middels verschillende reinigingstechnieken: chemisch reinigen, stoomreinigen of zandstralen.

De gekozen methode is afhankelijk van de staat en kwaliteit van uw muur en het type vervuiling. Stoomreinigen wordt bijvoorbeeld gebruikt om milde vervuiling, zoals zand of mosgroei te verwijderen. Zandstralen is om hardnekkiger vervuiling te verwijderen, zoals graffiti.

Gevel impregneren

Na het reinigen kiezen veel mensen voor impregneren. Bij deze techniek brengt de vakman een dun, onzichtbare laag aan over de muur. Dit heeft een paar belangrijke voordelen.

Allereerst zorgt het ervoor dat de muur niet snel vervuild raakt. Bovendien vormt het een beschermlaag, waardoor vervuiling in de toekomst niet aan het oppervlak hecht. Hierdoor is zelfs graffiti gemakkelijker te verwijderen!

Gevel voegen

De voegwerken hebben een grote invloed op de uitstraling van een pand. Als het voegwerk niet goed is en afbrokkelt, zorgt dit bovendien voor vervelende vochtproblemen. In dat geval raden we u aan om de gevel te voegen voordat u een reiniging uitvoert.

De vakman verwijdert zelf alle voegwerken, handmatig of met een slijptol. Dit maakt het ook mogelijk om eventueel kapotte gevelstenen te vervangen. Daarna voegt hij de muur opnieuw, zodat uw muur weer optimaal beschermd is tegen wind, kou en vocht.

Gevel- en dakonderhoud?

Veel mensen kiezen ervoor om gevelonderhoud te combineren met dakonderhoud. Het voordeel hiervan is dat het hele huis direct een vernieuwde uitstraling heeft. Bovendien heeft u dan alle zwakke plekken in kaart, waardoor u grote problemen voorkomt.

TIP: het combineren van gevel- en dakonderhoud heeft nog een belangrijk voordeel. Doordat de vakman in één keer beide soorten onderhoud uitvoert, betaalt u maar één keer voorrijkosten. Hierdoor bent u goedkoper uit.

Daarnaast brengen veel gevelspecialisten een lagere prijs er m² in rekening bij grotere klussen. Met andere woorden: door meerdere werkzaamheden te combineren, bespaart u uiteindelijk op de kosten!

Gevel onderhouden: bespaar op de kosten

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter: dus combineer verschillende werkzaamheden! Vraag ook uw buren of zij toe zijn aan gevelonderhoud. Zo ja, schakel dan samen een vakman in: hierdoor vallen de kosten per vierkante meter een stuk lager uit!

Zo bespaart u op de prijs van gevelonderhoud:

 • Combineer meerdere werkzaamheden, zoals dak- en gevelonderhoud.
 • Schakel samen met uw buren één vakman in en deel de voorrijkosten.
 • Kies een vakman in de buurt en bespaar zo op de voorrijkosten.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod.

gevel onderhouden

Gevelonderhoud nodig? Gratis offertes vergelijken!

Ziet uw gevelmuur er slordig of vervuild uit? Dan is goed gevelonderhoud dè oplossing! Hiermee verwijdert u vuil en voorkomt u vervuiling in de toekomst. Bovendien verbetert u de uitstraling, wat weer een positieve invloed heeft op de woningwaarde! Ook op zoek naar een gevelspecialist bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast. Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk meerdere offertes. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!