Muren laten injecteren?

Nu gratis offertes vergelijken

Injecteren

Optrekkend vocht in uw huis met als gevolg vochtige ruimtes en schimmel is iets wat u liever voorkomt. Het kan zijn dat u hier al last van heeft en dit graag wil laten oplossen. De vochtspecialisten uit ons netwerk helpen u graag door impregneren als vochtbestrijdingmethode toe te passen om uw huis te beschermen. Nieuwsgierig naar de prijs?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan gratis en geheel vrijblijvend offertes van vochtspecialisten uit uw eigen regio. Muren injecteren houdt in dat zij uw muur opvullen worden met een vochtwerend middel. Door de muren te injecteren wordt optrekkend vocht tegengehouden. Door deze manier van vochtbestrijding toe te passen zorgen wij ervoor dat uw huis vochtvrij is en blijft.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht komt steeds vaker voor. Bij optrekkend vocht gaat het vooral om grondwater en regenwater dat in de fundering of in het metselwerk van uw woning trekt. Vooral in oude huizen komt optrekkend vocht voor. Hier is vaak geen goede basis gelegd om optrekkend vocht tegen te houden. De kelder van huizen is vaak een beginpunt. Stenen worden door de jaren heen vaak poreuzer, waardoor deze water opzuigen. Doordat de onderste stenen water opzuigen, worden de stenen daarboven ook zwakker. Hierdoor zuigen deze stenen de nattigheid ook weer op. Op deze manier zuigen de muren zichzelf vol, vandaar de term optrekkend vocht. Dit kunt u tegenhouden door de muren te injecteren met een vochtwerend middel als vorm van vochtbestrijding.

Gevolgen

Optrekkend vocht kan leiden tot allerlei problemen in uw woning. Zo kan dit bijvoorbeeld doortrekken in de balken van uw woning of in de vloer. Optrekkend vocht kan de volgende gevolgen hebben:

  • Balken gaan rotten
  • Houten vloeren gaan bol staan
  • Er ontstaat betonrot
  • Stucwerk laat los
  • Behang laat los
  • Er ontstaat schimmel
  • U krijgt last van stank in uw woning

Daarnaast kunt u last krijgen van een vochtige omgeving en een klam gevoel in uw woning, waardoor u de kachel hoger zet. Dit leidt tot onnodige hoge energiekosten. De gevolgen van optrekkend vocht zijn vaak vervelend. Daarom helpen wij u bij de vochtbestrijding en het beschermen van uw woning, zodat u geen last meer heeft van optrekkend vocht in uw huis en kelder.

Injecteren of impregneren?

Naast injecteren kunt u muren ook impregneren. Injecteren en impregneren zijn beide methodes van vochtbestrijding. Het impregneren van uw muur houdt in dat uw muren waterafstotend gemaakt worden. Dit gebeurt daarom meestal ook bij de buitenmuren van uw woning.

Als u uw muur laat impregneren, moet u rekening houden met een werkingstijd van tien tot vijftien jaar. Naast dat impregneren grondwater en regenwater tegen houdt, zorgt het er ook voor dat een muur vaak veel schoner is en blijft. De stenen en voegen blijven dus veel langer in goede staat. Impregneren van uw muur kan zowel bij een oude als bij een nieuwe muur.

Zelf muren injecteren

U kunt er voor kiezen om zelf uw muren te injecteren. Dit scheelt u in eerste instantie misschien geld. Het is verstandig om rekening te houden met het feit dat bij injecteren kennis van zaken handig is. Op deze manier voorkomt u dat het fout gaat en dat het u uiteindelijk meer geld kost dan dat nodig is. Met het injecteren van een muur moet u namelijk oppassen, als dit niet goed gedaan wordt zullen er gedeeltes niet goed beschermd zijn. Deze gedeeltes zullen des te zwakker zijn en sneller aangetast worden door grondwater en regenwater. Dit leidt uiteraard tot een vochtige omgeving en uiteindelijk onder andere schimmel. Wij raden daarom ook aan om een vakman in te huren, zodat u zeker weet dat het injecteren op de juiste manier gedaan wordt. Zo voorkomt u ook dat werk dat u zelf heeft verzet hersteld moet worden.
muren injecteren

De Jong Bouw: netwerk van experts in vochtbestrijding

Wij zorgen tevens voor uw gevelreiniging, gevelrenovatie en dakwerken tegen scherpe prijzen.

Wat kost injecteren?

Naast dat u uw huis wilt beschermen tegen nattigheid door middel van vochtbestrijding, wilt u er natuurlijk voor zorgen dat dit gebeurt tegen de meest voordelige prijs. Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Wij zorgen er namelijk voor dat een vakman in de buurt ervoor zorgt dat uw muren vochtvrij zijn en beschermd tegen optrekkend vocht, tegen de meest voordelige prijs. Iedere woning is natuurlijk anders, daarom wordt er op basis van uw woning een prijs gegeven voor het injecteren van de muren van uw woning.

Contact met een vochtbestrijding expert

Bent u op zoek naar een vakman die kennis van vochtbestrijding heeft? Wilt u voorkomen dat u last krijgt van vochtige ruimtes, een vochtige kelder en schimmel? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk een vochtbestrijding expert bij u in de buurt contact met u opneemt. Wij zorgen voor de juiste manier van vochtbestrijding in uw huis. U kunt met ons contact opnemen via het contactformulier op de offertepagina van de website. U krijgt dan binnen enkele dagen één of meerdere offertes toegestuurd.