Muren laten injecteren?

Gratis offertes vergelijken

Muren injecteren

Muren injecteren is een goede manier om vochtproblemen in huis te voorkomen. Ga niet zomaar zelf aan de slag met injecteren, maar schakel een vochtspecialist in. Hij stelt eerst een goede vochtdiagnose en pakt daarna de oorzaak van uw vochtprobleem aan. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

Op deze pagina leest u meer over muren injecteren: wanneer is dit nodig en voor welk vochtprobleem is dit een geschikte oplossing?

Wanneer de muren injecteren?

  Merkt u dat uw muur koud of vochtig aanvoelt? Als dit veroorzaakt wordt door grondvocht dat naar boven trekt, dan is het injecteren van de muur een goede manier van vochtbestrijding. Hiermee verbetert u de luchtvochtigheidsgraad in huis, waardoor uw gezondheid erop vooruit gaat.

  Maar er zijn nog meer redenen om natte muren te injecteren!

  Waarom moet u de muur injecteren:

 • Om de luchtvochtigheidsgraad in huis te verbeteren.
 • Laat de muur injecteren om een muffe geur te voorkomen en verhelpen.
 • Vocht in de muur tast de wandafwerking aan.
 • Muren injecteren tegen optrekkend vocht voorkomt dat de constructie van uw woning wordt aangetast.

Benieuwd wat de kosten zijn voor het injecteren van uw muren? Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

muur injecteren

Muur injecteren: de voordelen

Er zitten veel voordelen aan het injecteren van de muur. U heeft geen last meer van vochtproblemen, en de muur voelt warmer en droog aan. Dit heeft ook een positief effect op uw energierekening: deze wordt een stuk lager!

Dit zijn de grootste voordelen van een muur injecteren:

 • Minder gezondheidsklachten door een betere luchtvochtigheid.
 • Lagere energierekening doordat de muur geen kou meer afstraalt.
 • Muren injecteren tegen vocht is een permanente oplossing.
 • Met het injecteren van de muur beschermt u de constructie van uw woning.
 • Een gevel injecteren is vaak al binnen een halve dag gedaan.

Wat zijn de kosten van muren injecteren?

Wilt u muren injecteren en bent u benieuwd naar de kosten? De prijs voor het injecteren van een muur start rond de €100,- per lopende meter.

Het is niet altijd voldoende om alleen de buitenmuur te injecteren. Het komt regelmatig voor dat grondwater ook via de binnenmuur naar boven trekt. Voor het injecteren van de binnen- en buitenmuur betaalt u samen vanaf €150,- per lopende meter. Dat is per meter iets goedkoper, omdat de omvang van de klus groter is.

Als de muur flink beschadigd is, dan moet de vochtbestrijding expert deze eerst repareren. Repareren en injecteren kost ongeveer €250,- per meter.

Muren injecteren tegen vocht: prijs 2021

Werkzaamheden Gemiddelde prijs 2021*
Buitenmuur injecteren Vanaf €100,- per lopende meter
Buiten- en binnenmuur injecteren Vanaf €150,- per lopende meter
Muur repareren en injecteren Vanaf €250,- per lopende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. arbeids- en materiaalkosten en btw. Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes met scherpe prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs voor het injecteren van de muren varieert per situatie. Dat komt omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren. Allereerst speelt natuurlijk het tarief van de specialist een rol. Elke vochtbestrijding expert bepaalt zijn eigen tarief: met het vergelijken van offertes vindt u eenvoudig het bedrijf met het beste aanbod.

Andere factoren die invloed hebben op de kosten zijn eventuele voorrijkosten en de staat van uw muur: als deze nog gerepareerd moet worden, lopen de kosten hoger op.

De prijs is afhankelijk van deze factoren:

 • Het tarief van het vochtbestrijdingsbedrijf
 • De staat van uw muur
 • Eventuele voorrijkosten
 • Het totale muuroppervlak

Betaal niet te veel voor het injecteren van de muur!

Vergelijk offertes en vind eenvoudig en snel de goedkoopste vakman in uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Muren injecteren tegen optrekkend vocht: werkwijze

Om opstijgend vocht tegen te gaan, brengt de vakman een injectiemiddel aan in de muur. Dit middel is waterafstotend, waardoor grondwater niet hoger in het metselwerk kan trekken. Het gevolg is dat de muur opdroogt en vochtproblemen in huis verdwenen.

Hoe injecteert een vochtspecialist de muur? Hij maakt kleine boorgaten in de gevel, ongeveer 3 tot 5 centimeter boven de vloer. De gaten komen op een afstand van 10 tot 15 centimeter van elkaar. In deze gaten plaatst de vakman kleine buisjes, waarin hij het vochtwerend middel spuit. Dit zet uit, en vormt zo een waterkering.

Binnen- of buitenmuren injecteren?

Wilt u de muren injecteren? Controleer dan even of u een spouwmuur heeft. Een spouwmuur bestaat namelijk uit een buiten- en een binnenmuur. Als er een spouw aanwezig is, dan moet u zowel de binnen- als de buitenmuur injecteren. Alleen dan heeft deze techniek het gewenste resultaat. Doet u dit niet, dan kan het grondwater via de andere muur natuurlijk nog steeds omhoogtrekken. Voor het injecteren van beide muren betaalt u gemiddeld €150,- per lopende meter.

Injecteren keldermuren

Om een kelder waterdicht te maken, gebeurt het steeds vaker dat vochtspecialisten de keldermuren injecteren. Dat is een goede techniek, omdat keldermuren volledig omringd zijn door grondvocht. Dit oefent continu druk uit op de muren, waardoor het regelmatig gebeurt dat grondwater via de muren naar binnen sijpelt.

Zo injecteert een vakman keldermuren:

Hij maakt boorgaten verspreid over de hele muur. Onder hoge druk spuit hij een waterdicht injectiemiddel in de muur. Dit vult gaten en kieren volledig op en voorkomt dat grondvocht naar binnen sijpelt.

Welk vochtwerend middel is geschikt?

Muren worden geïnjecteerd met een waterdicht middel. U hebt hierbij de keuze uit een vloeibaar middel of een vochtwerend middel in gelvorm. Welke methode het meest geschikt is, is afhankelijk van de staat van uw muur.

Een vochtwerend middel in gelvorm werkt sneller dan een vloeimaar middel. Als de nood hoog is, dan is een gelmiddel vaak de beste keuze.

Daarnaast zijn er natuurlijk veel veschillende merken die geschikt zijn. Als u de prijs van vochtspecialisten bekijkt, let dan ook eens op het middel dat gebruikt wordt. Sommige middelen zijn goedkoper dan andere, maar leveren niet altijd hetzelfde goede resultaat.

Laat uw muren injecteren door een ervaren vochtspecialist!

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

Muren injecteren of onderkappen?

Een alternatief voor muren injecteren, is onderkappen of het Carebrick systeem. Het onderkappen van muren houdt in dat de vakman van buiten een vochtkering in de muur maakt. Dit doet hij door een rij stenen te verwijderen en hier een kunststof waterkering tussen te plaatsen. Het Carebrick systeem maakt gebruik van kokers in de muur, die het vocht naar buiten afvoeren.

Wat is de beste methode?

Beide methodes verhelpen optrekkend vocht voor een langere periode. Toch kiezen meer mensen voor injecteren, omdat dit doorgaans goedkoper is. Muren injecteren is namelijk veel minder arbeidsintensief, waardoor de arbeidskosten lager liggen. Bovendien moet u na het onderkappen vaak uw muren opnieuw afwerken, terwijl dat bij injecteren meestal niet hoeft.

Muren zelf injecteren tegen vocht?

We raden u aan om voor het injecteren van de muren een vakman in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van het beste resultaat. Gaat u toch zelf aan de slag? Zonder ervaring is de kans op beschadigingen aan de gevel groot. Hierdoor kunnen vochtproblemen zelfs flink verergeren! Bovendien moet u in dat geval de beschadigingen aan de gevel herstellen, waardoor de kosten juist weer oplopen. Uiteindelijk bent u dan niet goedkoper uit dan wanneer u een vochtexpert inschakelt!

Bovendien neemt het injecteren veel meer tijd in beslag. Daar komt nog bij, dat de symptomen van opstijgend en doorslaand vocht heel erg op elkaar lijken. Toch is het heel belangrijk dat u duidelijk heeft wát precies de oorzaak is van uw vochtprobleem. Op die manier weet u namelijk zeker dat de vochtbestrijding het gewenste effect heeft.

gevel injecteren

Gevel injecteren: bespaar op de kosten!

Wilt u de muur injecteren tegen vocht? Goed idee! Om de kosten zo laag mogelijk te houden, zijn er gelukkig verschillende manieren om te besparen. Kies bijvoorbeeld voor een vakman in de buurt om voorrijkosten te voorkomen. En schakel samen met uw buren één vochtbestrijdingsbedrijf in.

Zo bespaart u op de kosten:

 • Kies een expert bij u in de buurt en bespaar voorrijkosten!
 • Laat meerdere werkzaamheden combineren: hoe groter de omvang van de klus, des te lager de prijs per m².
 • Vraag uw buren of zij ook muren willen injecteren, en schakel samen één vakman in.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende experts en kies de vakman met het beste aanbod.

Muren laten injecteren? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u opstijgend vocht tegengaan? Laat uw muren injecteren! Uw muur krijgt de kans om te drogen, waardoor de luchtvochtigheid in huis verbetert en uw energierekening daalt. Schakel altijd een expert in, zodat u verzekerd bent van het mooiste resultaat. Vochtspecialist gezocht?

Start gratis offerteaanvraag!

Ontvang zo snel mogelijk de offertes van verschillende experts en bespaar tot wel 40%. De aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit bovendien nergens aan vast. Kies zelf voor de vakman die het beste bij u past!

Gratis offertes vergelijken