Carebrick laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Carebrick vochtbestrijding, werking en kosten

Bent u al bekend met Carebrick vochtbestrijding? Deze methode is een nieuw, innovatief systeem met een permanente werking! Hierdoor is het tegenwoordig één van de beste keuzes om vochtproblemen te bestrijden. Heeft u last van schimmel en vochtige muren en wilt u dit zo snel mogelijk oplossen om het leefklimaat binnenshuis te optimaliseren?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan een gratis en vrijblijvende offerte van een Carebrick specialist uit uw eigen regio. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent de Carebrick vochtbestrijding techniek.

Last van vochtige muren?

Vochtige muren in huis zijn enorm vervelend en zullen uw woongenot zeker beïnvloeden. Doordat de luchtvochtigheid een stuk hoger is, ontstaan er schimmel- of vochtplekken op de muur, laat de muurafwerking soms zelfs los en loopt u uiteraard een groter risico op het oplopen van verschillende gezondheidsproblemen.

Voor vochtige muren zijn verschillende oorzaken:

Het Carebrick systeem is de nieuwste methode voor het oplossen van vochtige muren. Zeker in het geval van doorslaand vocht of optrekkend vocht blijkt de werking van het systeem enorm effectief. Uw vochtproblemen zullen definitief tot het verleden behoren!

carebrick

Vocht in huis oplossen

Vochtige muren hebben een aantal mogelijke oorzaken. Er zijn dan ook verschillende methodes die u kunt toepassen om optrekkend of doorslaand vocht te behandelen.

Voor het bestrijden van doorslaand vocht is het impregneren van de muren een goede keuze, terwijl klanten eerder kiezen voor het injecteren van de gevel in het geval van opstijgend vocht. Tegenwoordig kunt u echter ook kiezen voor het Carebrick systeem.

Wat is Carebrick?

Carebrick zorgt ervoor dat al het vocht uit de muren wordt afgevoerd, zodat schimmel geen kans krijgt. De gevel krijgt de kans om te drogen, waardoor u voorgoed van uw vochtproblemen verlost bent.

Hoe werkt het Carebrick systeem?

Het Carebrick systeem werkt door middel van keramische kokers. Deze kokers worden door een expert om de 50 centimeter in uw muur geplaatst, op ongeveer 35 centimeter hoogte. De kokers van Carebrick hebben twee openingen, waardoor er een luchtdoorstroming ontstaat. Door deze luchtdoorstroming begint er een verdampingsproces.

De koude lucht trekt het vocht in de muur naar zich toe, zodat het via de koker kan worden afgevoerd naar buiten. Dit proces heeft tijd nodig. In de meeste gevallen is de muur binnen een jaar goed gedroogd, zodat u daarna geen vochtproblemen meer zult hebben.

Op zoek naar een vochtspecialist? Vergelijk gratis offertes!

Wat kost Carebrick?

Klanten denken vaak dat Carebrick een erg kostbare vochtbestrijding methode is. In de praktijk blijft deze methode echter één van de voordeligste opties om optrekkend grondwater te bestrijden. De kosten voor het injecteren van de muren zijn nagenoeg gelijk, het voordeel van Carebrick is echter dat deze de muren een permanente bescherming biedt. De gel die geïnjecteerd wordt zal na een aantal jaar vervangen moeten worden, waardoor u op de lange termijn duurder uit bent.

De kosten voor Carebrick liggen tussen de €100,- en €125,- per strekkende meter. Stel: u woont in een tussenwoning van 6 meter breed. Dan liggen de totale kosten voor het behandelen van de voor- en achtergevel tussen de €1.200,- en €1.500,-.

Besparen op Carebrick?

Vind snel de goedkoopste vakman in uw regio en bespaar tot 40%!

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totale kosten voor het plaatsen van Carebrick zijn grotendeels afhankelijk van twee belangrijke factoren:

  • De steensoort
  • De dikte van de muur
Hoe groter het project, hoe hoger de prijs. Voor een tussenwoning hoeft u immers alleen de voor- en achtermuren te behandelen. Wanneer u in een vrijstaande woning woont, dan is het ook noodzakelijk om de zijmuren te behandelen. Carebrick wordt enkel door specialisten geplaatst, om zo een optimale werking te kunnen garanderen. Ontvang gratis offertes en wordt geholpen door een specialist in Carebrick vochtbestrijding.

Carebrick systeem plaatsen

Deze methode van vochtbestrijding wordt doorgaans in één dag aangebracht. De expert doet dit door gaten in de muur te boren, om hier vervolgens de keramische kokers in te plaatsen. U hoeft geen vrije tijd op te nemen om bij de werkzaamheden aanwezig te zijn. De specialisten hebben enkel toegang nodig tot elektriciteit (om de gaten te kunnen boren) en water (om de diamantboren te koelen) en zij kunnen dan direct aan de slag gaan!

Is dit nog netjes af te werken?

Dat kan! Na het plaatsen is het mogelijk om de kokers te schilderen in de door u gewenste kleur. Zo kunt u ze eenvoudig aanpassen aan de rest van de kleuren van uw woning.

Video: Harm Schrijver over Carebrick vochtbestrijding

Bron: RTL 4 Lifestyle Experience

Carebrick in plaats van muren injecteren?

Carebrick is een relatief nieuwe methode waarmee u onder andere optrekkend vocht kunt oplossen. Het is daarom ook niet gek dat veel klanten vragen wat de voordelen zijn ten opzichte van het injecteren van de muren. Allereerst is deze nieuwe methode volledig milieuvriendelijk. Bij het injecteren van muren wordt er namelijk een chemische, vochtwerende gel in de muur geïnjecteerd die het optrekkend water moet tegengaan.

Eén van de belangrijkste voordelen is echter dat u met de werking van deze kokers voorgoed van uw vochtproblemen verlost bent. Het injecteren is slechts een tijdelijke vorm van vochtbestrijding, die u na een aantal jaren zal moeten herhalen.

Op zoek naar een specialist voor Carebrick? Vraag gratis offertes aan!

Carebrick in plaats van muren onderkappen?

Ook het onderkappen van muren is een populaire methode om optrekkend grondwater tegen te gaan. Dit is tevens een definitieve methode van vochtbestrijding en ook de prijs is vergelijkbaar met de kosten van het Carebrick systeem. Toch hebben de kokers een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het onderkappen. Het plaatsen van de kokers is bijvoorbeeld een stuk minder arbeidsintensief en sneller dan het onderkappen van de muren.

Bij het onderkappen brengt de specialist namelijk een vochtkering aan in de gevel. Bij het onderkappen ontstaat bovendien een beschadiging aan de gevel, waardoor u deze opnieuw moet afwerken. Dit is niet het geval met het plaatsen van het Carebrick systeem.

Wat zijn voordelen van het Carebrick systeem?

Wanneer u kiest voor Carebrick als vochtbestrijding methode voor uw vochtige muren, dan profiteert u van diverse voordelen. De kokers zorgen ervoor dat vochtige muren opdrogen. Dit voorkomt schimmel en vochtplekken, en u hoeft niet bang te zijn dat de muurafwerking opnieuw loslaat. Door uw vochtige muren aan te pakken verbetert u bovendien de luchtvochtigheid in huis.

Wist u dat een te hoge luchtvochtigheid vervelende gevolgen kan hebben voor uw gezondheid? Denk aan gevoelige ogen, ademhalingsproblemen en astmatische klachten. Met de installatie van Carebrick verbetert u dus de luchtvochtigheid en leefomgeving voor u en uw medebewoners.

Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje:

  1. U verbetert de leefomgeving voor u en uw medebewoners
  2. Het is een permanente oplossing voor vochtproblemen
  3. Het systeem is in korte tijd geplaatst

Vocht laten bestrijden door Carebrick?

Vind een specialist en bespaar op de kosten!

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen over de werking van deze keramische kokers. Hieronder vindt u dan ook een overzicht met een paar van de meest gestelde vragen. Heeft u nog vragen die niet in het onderstaande overzicht staan? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen om zo een vrijblijvende offerteaanvraag te doen.

Wat zijn de ervaringen met het Carebrick systeem?

Inmiddels profiteren steeds meer Nederlanders van de voordelen van het Carebrick systeem. Wij krijgen dan ook geregeld positieve recensies van onze klanten. Het systeem helpt klanten van hun vochtige muren af en zorgt ervoor dat zij prettiger in hun woning kunnen leven. Wilt u dit ook? Vul dan het contactformulier in.

Kan ik deze vochtbestrijdingstechniek toepassen op één muur?

Helaas is het niet mogelijk om de kokers slechts in één muur toe te passen. Hiermee zult u de vochtproblemen namelijk niet oplossen, maar verplaatsen. Om te voorkomen dat de schimmel en vochtplekken op een andere locatie weer terugkeren is het dus belangrijk om alle buitenmuren van uw huis te behandelen.

Hoelang duurt het voordat de muren droog zijn?

Hoe lang het duurt voordat de muur gedroogd is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hoe groter de vochtproblemen, des te langer het duurt voordat u de voordelen van het Carebrick systeem zult opmerken. In de meeste gevallen zijn de vochtige muren na een jaar gedroogd. In sommige extreme situaties kan het twee tot zelfs drie jaar duren.

Is isoleren niet verstandiger?

Steeds vaker kiezen klanten voor het isoleren van hun (spouw)muur. Begrijpelijk, want dit zorgt voor een aangename binnentemperatuur. De isolatie lost echter geen vochtproblemen op, in tegendeel: goede ventilatie is van groot belang als uw woning goed geïsoleerd is! Vochtbestrijding zoals Carebrick zorgt ervoor dat het vocht uit de muren kan ontsnappen.

Hoe lang duurt het plaatsen van het systeem?

Gemiddeld is de vochtbestrijding specialist al binnen een werkdag klaar. Bij grotere klussen, zoals de behandeling van een grote, vrijstaande woning, kan het zijn dat de werkzaamheden een extra dag in beslag nemen. Zo ervaart u minimale overlast van de werkzaamheden.

Welke muren zijn geschikt voor dit type vochtbestrijding?

In principe is elk type muur geschikt voor deze manier van vochtbestrijding. Ook als u in een woning woont zonder spouwmuur is het mogelijk het Carebrick systeem te installeren. Er is op dit moment geen soort (natuur)steen gevonden waar de keramische kokers niet in geplaatst konden worden.

carebrick vochtbestrijding

Besparen op Carebrick vochtbestrijding? Gratis offertes vergelijken!

Niemand wil teveel betalen voor vochtbestrijding. Gelukkig is er een manier om eenvoudig op de totale kosten te besparen: maak gebruik van onze service!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door contact op te nemen middels het offerteformulier, doet u gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerteaanvraag. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Twijfel dan niet langer om contact met ons op te nemen.