Dakdekker nodig voor renovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Dakrenovatie subsidie: deze mogelijkheden zijn er

Wie een dakrenovatie laat uitvoeren, komt mogelijk in aanmerking voor een mooie subsidie. Naast landelijke subsidies kan het ook zijn dat uw provincie of gemeente een subsidie aanbiedt. Een dakdekker uit uw eigen regio kan u hier meer over vertellen. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo snel mogelijk prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk de verschillende bedrijven en kies het beste aanbod!

Op deze pagina leest u over de mogelijke subsidies die u kunt aanvragen voor uw dakrenovatie. Hiermee krijgt u een deel van uw investering terug en zo houdt u de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk!

dakrenovatie subsidie

Dak renoveren: wat zijn de mogelijkheden?

    Een dakrenovatie is een breed begrip en houdt verschillende werkzaamheden in. Meestal gaat het om het vervangen van de dakbedekking en het vernieuwen van de dakconstructie, maar ook andere werken vallen onder de noemer ‘renovatie’. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dakisolatie of aanpassingen door middel van nieuwe dakkapellen of dakramen.

    Bij een dakrenovatie kun je denken aan onder meer deze werkzaamheden:

  • Nieuwe dakbedekking
  • Dakisolatie plaatsen
  • Dakconstructie vernieuwen
  • Nieuwe dakkapel plaatsen
  • Dakramen vervangen
  • Benieuwd hoeveel het kost om een dak te laten renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Wanneer krijg ik voor mijn dakrenovatie subsidie?

Het renoveren van je dak is een klus waar veel tijd en dus ook veel geld in gaat zitten. Het is dan ook van belang om goed onderzoek te doen voor je een dakdekker inschakelt. Om op de kosten van een nieuw dak te besparen kun je naast het vergelijken van dakdekkers namelijk ook mogelijk een subsidie ontvangen.

Voor de meeste werkzaamheden aan het dak is op dit moment geen landelijke subsidie beschikbaar voor particulieren. Kiest u voor de verduurzaming van uw dak, dan komt u mogelijk wel in aanmerking voor een subsidie. Zo geldt er een subsidie voor dakisolatie en kunt u, afhankelijk van uw woonplaats, ook een subsidie aanvragen voor een groendak.

Hieronder kunt u de verschillende subsidies voor dakrenovatie bekijken.


Besparen op de kosten van een dakrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken!

Energielijst en milieulijst

Op rvo.nl vindt u de energie- en milieulijst. Dit is een lijst van allerlei bedrijfsmiddelen en technieken die minder milieubelastend zijn. Deze maatregelen gaan vaak verder dan de wettelijke eisen. Door in één van deze technieken of middelen te investeren, komt u als ondernemer in aanmerking voor fiscaal voordeel.

Welke subsidies zijn er voor dakrenovatie?

Er zijn verschillende subsidies voor dakrenovatie. Voor ondernemers zijn er onder andere de Vamil en de MIA: beide regelingen dat u fiscaal voordeel oplevert. Voor particulieren is er een landelijke subsidie op dakisolatie. Daarnaast zijn er vooral plaatselijke subsidies voor het verduurzamen van uw dak.

Hieronder leest u meer over de mogelijkheden voor zowel particulieren als bedrijven en ondernemers.

Navigeer direct naar:

subsidie dakrenovatie

1. Vamil

De Vamil, de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen, houdt in dat u tot 75% van investeringskosten mag afschrijven. U kiest zelf het tijdstip en zo levert dit een rente- en liquiditeitsvoordeel op. Voorwaarde is wel dat het gaat om investeringen die u kunt vinden in de energie- en milieulijst. Het budget voor de Vamil is in 2021 €25 miljoen.

2. MIA

MIA staat voor Milieu-investeringsaftrek. Dit is goed voor een extra investeringsaftrek tot wel 36% van het investeringsbedrag. Dit komt nog bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek die u als ondernemer mag gebruiken. Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van de MIA, is dat het gaat om investeringen die voldoen aan de eisen in de milieulijst.

Voor 2021 is het budget van de MIA vastgesteld op €114 miljoen.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemers staat meer informatie over de MIA- en Vamil-regeling.

3. EIA

Ook de EIA is een aftrekregeling voor ondernemers. Voor 2021 is deze aftrek 45,5%. Dat betekent dat u bijna de helft van de investeringskosten mag aftrekken. Ook hiervoor geldt de voorwaarde dat de investeringen voldoen aan een aantal eisen. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

EIA 2020 vs EIA 2021: wat is er veranderd?

Ook in 2021 kunt u gebruik maken van de EIA. De investeringsaftrek is in 2021 iets verhoogd: 45,5% ten opzichte van 45% in 2019 en 2020. Daarnaast zijn er verschillende nieuwe bedrijfsmiddelen toegevoegd. Op subvention.nl vindt u een overzicht van alle wijzigingen voor de EIA.


Subsidie aanvragen voor uw dakrenovatie? Schakel een dakdekker in!

Vind snel een dakdekkersbedrijf in uw regio en bespaar tot wel 40%.

Gratis offertes ontvangen!

4. Subsidie groen dak

Voor particulieren is er momenteel geen plaatselijke subsidie beschikbaar voor dakrenovaties. Wel kunt u in aanmerking komen voor een subsidie als u investeert in een groendak. Verschillende gemeentes, waaronder gemeente Amsterdan en Den Haag, bieden een subsidie aan voor iedereen die kiest voor een groendak. De hoogte van deze subsidie en de voorwaarden hiervoor verschillen uiteraard per locatie.

Wilt u zeker weten of u ook in aanmerking komt voor een subsidie, doe dan snel een subsidiecheck op verbeterjehuis.nl.

5. Subsidie dakisolatie: wordt dakisolatie gesubsidieerd?

Voor het plaatsen van dakisolatie geldt wel een landelijke subsidie. In 2021 is de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) opgegaan in de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie). U kunt deze aanvragen als u investeert in dakisolatie. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat u minimaal 25m² isoleert en dat het geïsoleerde dak voldoet aan een minimale Rd-waarde van 3,5 K/W.

Een andere voorwaarde is dat u de isolatiewerken laat uitvoeren door een vakman en ze niet zelf uitvoert. Ook kunt u deze subsidie alleen aanvragen als u naast dakisolatie nog minimaal één andere energiebesparende maatregel uitvoert. Dat kan nog meer woningisolatie zijn, maar ook de investering in een warmtepomp of zonneboiler.

Voor de dakisolatie ontvangt u een subsidie van €20,- per geïsoleerde vierkante meter. Hoe meer energiebesparende maatregelen u treft, des te hoger de uiteindelijke subsidie.

Als u investeert in dakisolatie dan profiteert u bovendien van een blijvend verlaagd btw-tarief op de arbeidskosten. U betaalt slechts 9% btw in plaats van de gebruikelijke 21% btw. U profiteert alleen van dit verlaagde btw-tarief als uw huis minimaal twee jaar oud is.

Op rvo.nl staat meer informatie over deze subsidie.

subsidies voor dakrenovatie

Dakrenovatie subsidie: samenvatting

Vindt u het tijd voor een renovatie van uw dak? Dan is het slim om te kijken of u in aanmerking komt voor een subsidie. Voor dakisolatie gelden verschillende subsidies en een verlaagd btw-tarief, en in veel gemeentes krijgt u een deel van de kosten weer terug als u investeert in een groendak. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u gratis meerdere offertes van dakdekkers in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor het goedkoopste bedrijf. Uw besparing loopt op die manier op tot wel 40% op de totaalprijs. De aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!