EPDM op dak laten aanbrengen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

EPDM dakbedekking

EPDM is als dakbedekking een hele goede keuze. Het heeft een lange levensduur, wordt volledig op maat aangebracht en heeft daarom geen naden. Bovendien is EPDM een hele goede keuze als u nu of in de toekomst een groendak wilt realiseren: EPDM is namelijk wortelbestendig! Ook EPDM dakbedekking aanbrengen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk offertes van dakdekkers in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod, en bespaar op de prijs!

Op deze pagina leest u meer over EPDM-dakbedekking: wat zijn de voordelen van EPDM dakfolie en hoe wordt EPDM aangebracht?

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een synthetisch rubber. Meestal komt rubber in de natuur voor, maar in het geval van een synthetisch rubber wordt het dus handmatig geproduceerd. Doordat het productieproces iets ingewikkelder is dan bitumen, ligt de prijs ook iets hoger. Wat voor u belangrijk is om te weten, is dat EPDM elastisch is en goed op temperatuurwisselingen reageert. Het wordt koud aangebracht en bestaat meestal uit één deel, omdat het op maat geplaatst wordt.

EPDM dakfolie is bovendien wortelbestendig. Dit houdt in dat het heel erg geschikt is als ondergrond voor een groendak. Hiermee verlengt u de levensduur van de dakafwerking tot maar liefst 60 tot 70 jaar!

Voordelen EPDM

Er zijn verschillende redenen waarom het plaatsen van een EPDM dak een goed idee is. EPDM dakbedekking is sterk, elastisch en vereist nauwelijks onderhoud. Bovendien is het een geschikte ondergrond voor een groendak!

De grootste voordelen op een rij:

 • EPDM heeft een levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar.
 • EPDM dakfolie heeft nauwelijks onderhoud nodig.
 • De dakfolie blijft na het aanbrengen beloopbaar.
 • Rubberfolie is te plaatsen over bestaande afwerking heen.
 • Een EPDM dak is een geschikte ondergrond voor groendaken.

epdm dakbedekking

Wat kost EPDM

Voor EPDM ligt de prijs gemiddeld rond de €50,- per m². Hierbij gaan we ervan uit dat u het EPDM dak laat aanbrengen over de oude dakafwerking heen.

Is dit niet mogelijk?

Dan moet u de oude dakbedekking eerst laten verwijderen. Dit is noodzakelijk als de bestaande afwerking in hele slechte staat verkeerd. Houd er dan rekening mee dat de kosten hoger oplopen.

EPDM plaatsen is iets duurder dan andere soorten dakleer. Maar het voordeel van EPDM is dat het een veel langere levensduur heeft. Gemiddeld heeft EPDM rubberfolie een levensduur van 40 jaar!

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Als u offertes aanvraagt, wordt de prijs voor uw situatie berekend. De prijs verschilt namelijk enorm en is afhankelijk van verschillende factoren. Als u het dakfolie over de bestaande dakafwerking heen plaatst bent u bijvoorbeeld goedkoper uit dan wanneer u de oude dakafwerking eerst laat verwijderen. Bovendien hanteert elke dakdekker een ander tarief, waardoor de kosten per bedrijf enorm verschillen.

De prijs voor een EPDM dak wordt beïnvloed door deze factoren:

 • Het tarief van de dakdekker.
 • De keuze voor isolatie.
 • Op welke manier het dakfolie geplaatst wordt.
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten.

Lees hier meer over de kosten van een dakdekker.

Besparen op de kosten van uw EPDM dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot 40% op de kosten!

Wat doet de dakdekker bij EPDM aanbrengen?

Een groot voordeel van EPDM is dat het op maat aangebracht wordt: hierdoor zijn er geen naden en is de kans op lekkages een stuk kleiner dan bij dakleer dat in stroken wordt aangebracht. Het nadeel hiervan is dat het aanbrengen van EPDM een ingewikkelde klus is. Schakel daarom altijd een dakdekker in.

Zo gaat de vakman te werk:

 • Stap 1: voorbereiding. Voordat de vakman het EPDM kan leggen, maakt hij de ondergrond goed droog en schoon. Wilt u de oude dakafwerking eerst verwijderen? In dat geval verwijdert hij eerst de oude dakafwerking.
 • Stap 2: EPDM leggen. EPDM wordt op rol geleverd, en op maat aangebracht. De vakman rolt de dakfolie uit en snijdt alles op maat. Daarna rolt hij de dakfolie weer terug en brengt hij lijm aan. Dubbelzijdig verlijmen houdt in dat hij de lijm op de ondergrond én de dakfolie.

Handig! Meer informatie over dakwerken.

EPDM dakbedekking dikte: wat moet ik kiezen?

EPDM rubberfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. De meest gangbare dikte is 1,14 mm. Dit biedt een prima bescherming en heeft een lange levensduur. Hoe dikker de EPDM dakbedekking, des te sterker de laag. Wilt u het dak nog blijven belopen, bijvoorbeeld omdat u zonnepanelen wilt plaatsen? Kies dan voor een dikkere folie. In dat geval is een dikte van minimaal 1,52 mm een betere optie. Hierdoor is de kans op scheurtjes of beschadigingen nog veel kleiner.

EPDM op maat

EPDM op een plat dak wordt altijd op maat aangebracht. Toch wordt het op een rol geleverd. Op die manier kan de vakman de EPDM rubberfolie gemakkelijk op maat snijden. Zo weet u zeker dat u altijd de juiste afmeting hebt!

Het is ook mogelijk om het EPDM direct op maat geleverd te krijgen. In dat geval kan u uw dak laten opmeten door een dakdekker. Zo weet u zeker dat de afmetingen kloppen. Het leggen van de rubberfolie is dan een kwestie van uitrollen en vastlijmen.

dakbedekking epdm

EPDM met groendak

Groendaken hebben heel veel voordelen. Ze zijn goed voor het milieu, isoleren uitstekend en hebben bovendien een uniek uiterlijk. Wilt u een groendak, dan is het belangrijk om een goede ondergrond te hebben. Deze zorgt ervoor dat de wortels van de beplanting niet door het dak heen groeit, waardoor lekkages kunnen ontstaan.

EPDM is dan een goede keuze!

Het dakfolie is namelijk wortelbestendig. Een EPDM dak alleen gaat ongeveer 40 jaar lang mee. Maar gebruikt u het als ondergrond voor een groendak, dan verlengt u de levensduur tot wel 60 jaar of langer!

Video: voordelen van EPDM dakbedekking

In deze video de voordelen van EPDM!

EPDM nadelen, zijn die er?

EPDM op een plat dak heeft heel veel voordelen: het is flexibele, UV-bestendig en heeft een lange levensduur. Maar daar staat tegenover dat het materiaal gevoelig is voor chloor. Chloor tast het materiaal aan, waardoor het gebruik van chloorhoudende (schoonmaak)middelen sterk wordt afgeraden. Gelukkig komt het niet vaak voor dat er op het platte dak gewerkt wordt met chloor, maar het is wel belangrijk om hier bewust van te zijn.

Voor sommige mensen is de hogere kostprijs een nadeel. Toch is EPDM, zeker op de lange termijn, geen dure keuze. Het materiaal is duurzaam, waardoor u door de jaren heen uiteindelijk goedkoper uit bent.

EPDM op bitumen leggen? Vergelijk gratis offertes!

Vind eenvoudig de dakdekker met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

EPDM of bitumen?

EPDM dakfolie en bitumen zijn de twee meest gekozen opties als het aankomt op de afwerking voor platte daken.

Wat is de beste keuze?

Er is niet één beste keuze, maar er is altijd een optie die het beste bij u en uw dak past. Heeft u een heel klein budget en wilt u op korte termijn toch verhuizen? In dat geval is bitumen een voordelige optie.

Bent u echter van plan om nog tientallen jaren in dit huis te wonen of ziet u in de toekomst een groendak wel zitten? Dan is EPDM dakfolie een betere keuze! Kiest u voor EPDM, dan kunt u dit zelfs bovenop uw bitumen dakbedekking plaatsen. Zo bespaart u op de arbeidskosten.

EPDM zelf leggen: verstandig of niet?

Omdat EPDM op maat geplaatst wordt, is het plaatsingsproces niet heel eenvoudig. We raden u daarom altijd aan om een vakman in te schakelen. Deze bespaart u veel tijd en energie, en u weet zeker dat de afwerking goed geplaatst is.

Blijkt er na het plaatsen toch een kleine beschadiging ontstaan te zijn? In dat geval komt de vakman het EPDM repareren.

Dit zijn de grootste voordelen van het inhuren van een dakdekker:

 • U bespaart uzelf veel tijd en energie.
 • Een vakman klimt het dak op, zodat u niet op hoogte hoeft te werken.
 • U weet zeker dat de dakbedekking correct is geplaatst.
 • Met de hulp van een vakman weet u zeker dat het dakoppervlak niet beschadigd raakt.
 • Een dakdekker biedt vaak garantie op het geleverde werk.

dakdekker epdm dakbedekking

EPDM plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Tijd om uw dak opnieuw te bedekken? Hoewel er verschillende opties zijn, is EPDM voor veel mensen de beste keuze. Niet gek: het heeft een lange levensduur, is elastisch en vereist daardoor maar weinig onderhoud. Op zoek naar een dakdekker bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk gratis offertes. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de dakdekker met het beste aanbod. Zo bespaart u eenvoudig tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe dakfolie. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!