PVC bedekking op je dak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

PVC Dakbedekking

PVC is dakbedekking gemaakt van kunststof materiaal (polyvinylchloride)) welke wordt toegepast op een plat en hellend dak. De witte variant is erg populair omdat deze het zonlicht extra reflecteert. Hierdoor warmt het dak minder snel op en blijft uw huis koel in de zomer. Nieuwsgierig naar de prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dat gratis en geheel vrijblijvend een aantal aanbiedingen van dakdekkers uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes en bespaar zo gemakkelijk op de kosten. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van kunststof dakbedekking. Zo leest u dat het aanbrengen te vergelijken is met het leggen van bitumen en het materiaal op het dak op maat wordt gesneden.

kunststof dakbedekking

Wat is de levensduur?

Een kunststof dakbedekking gaat, nadat het in aangelegd, met gemak 20 jaar mee. Afhankelijk van de dikte en regelmatig onderhoud kan het materiaal tot zelfs 30 jaar meegaan. De levensduur wordt medebepaald door de dikte. Een laag is mimimaal 1,2mm dik. Echter hoe dikker, hoe langer deze meegaat. PVC is verkrijgbaar in een gewapende en ongewapende variant. De gewapende uitvoering is sterker en voorkomt scheuren.

Noodzakelijk onderhoud beperkt zich slechts tot het 1 tot 2 keer per jaar reinigen van het dak. Hiermee onderhoudt u uw dak op een juiste manier. U voorkomt zo dat vuil en afzettingen zich invreten en schade aan het materiaal veroorzaken.

pvc dakbedekking voordelen

Voordelen van een PVC dak

 • Lage materiaalkosten en licht van gewicht
 • Geen brander nodig bij aanbrengen
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Volledig recyclebaar
 • Milieuvriendelijk
 • Wortelbestendig

Interesse in PVC dakbedekking?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

Zonder enige verplichting.

Nadelen van PVC dakbedekking

 • Niet toe te passen op gebogen ondergrond
 • Plaatsing direct op bitumen niet mogelijk
 • Elastisch vermogen neemt naar verloop van tijd af
 • Plaatsing is arbeidsintensief en duur
 • Regelmatige reiniging nodig
 • Kortere levensduur

Prijs van PVC dakbedekking

De kosten van PVC zijn laag. Prijzen liggen zo rond de €7,- per m². Het aanbrengen dient nauwkeurig te gebeuren en is daarmee een arbeidsintensieve klus is. Wij raden u daarom aan dit aan onze vakspecialisten over te laten.

Als u het aanbrengen aan een vakman overlaat moet u, afhankelijk van de bereikbaarheid van uw dak, denken aan een prijs tussen de € 80,- en € 90,- per m². Dit is inclusief het verwijderen van de reeds bestaande laag.

dakbedekking plat en hellend dak

Geschikt voor plat en hellend dak

Dakbedekking van PVC is zowel geschikt voor platte als voor licht hellende daken. Een kunststof dak is daarnaast sterk genoeg om zonnepanelen of onderdelen van een dakterras op te plaatsen. Wel is het daarbij van belang om de onderdelen die u op het dak plaatst te voorzien van pootjes. U vakman kan u hierin van advies voorzien.

Dit kunststof materiaal is tevens wortelbestendig. Daarmee is het erg geschikt voor het aanleggen van een groen dak met beplanting en daarmee goed voor het milieu. Ook het aanbrengen van een grindlaag bovenop een nieuwe kunststoflaag is mogelijk.

Voor een schuin dak raden we u aan om te kiezen voor een bedekking met dakpannen.

dakbedekking repareren

PVC dakbedekking repareren

Last van lekkage aan uw dak? Laat dit zo dan spoedig mogelijk repareren. Wanneer grote plassen regenwater op dezelfde plek blijven liggen, kan dit tot lekkage leiden. Het is belangrijk dit snel te repareren om grotere schades voor te zijn.

Reparatie is vaak eenvoudig mogelijk met behulp van een reparatiekit. Maar ook het gebruiken van een professionele hete lucht föhn is een veel gebruikte methode om scheuren en beschadigingen te repareren.

Over het algemeen geldt dat hoe ouder uw bestaande dakbedekkingslaag is, hoe lastiger reparatie wordt. Mocht repareren helemaal niet meer mogelijk zijn, dan is de levensduur van uw dakbedekking bereikt en kunt u deze het beste in zijn geheel vervangen.

PVC zelf leggen?

Om kosten te besparen kunt u overwegen zelf uw PVC dakbedekking te leggen. Houd er echter wel rekening mee dat het uitvoeren van deze dakwerken een secure en arbeidsintensieve klus is. Plan hiervoor dus voldoende tijd. Het lijmen dient vakkundig te gebeuren en gaat gepaard met het nodige geduld. Voor een goede hechting dienen gelijmde delen minstens 45 minuten goed verzwaard te worden. Onze dakdekkers zijn in deze werkzaamheden gespecialiseerd. Zij realiseren de klus voor u daardoor een stuk sneller. Daarnaast profiteert u van de vakkennis van onze specialisten en nemen zij u alles uithanden.

PVC dakbedekking laten aanbrengen

Het plaatsen van een PVC-dak kunt u het beste over laten aan een vakkundige dakdekker. Door de vakkundigheid van onze dakdekkers wordt deze arbeidsintensieve klus voor u snel gerealiseerd. U profiteert dan tevens van een strak en professioneel gelegd dak.

Onze dakdekkers hebben jarenlange ervaring. Het lijmen van de kunststof rollen doen zij met uiterste precisie en geduld. Dit zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige hechting van de lagen, waar u jarenlang geen omkijken meer naar heeft.

Aandachtspunten PVC dakbedekking

Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor u nog even op een rij gezet:

 • Materiaal gaat 20 tot maximaal 30 jaar mee
 • Ongewapende uitvoering voorkomt scheuren
 • Plaatsing direct op bitumen is niet mogelijk
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren
 • Aanbrengen is arbeidsintensief

PVC dakbedekking of EPDM?

Naast PVC, is EPDM een veel toegepaste methode om daken te bedekken. Groot voordeel van EPDM is de hoge bestendigheid tegen wisselende temperaturen en de grote elasticiteit. Bolle en gebogen oppervlakten op het dak kunnen met EPDM gemakkelijk worden opgenomen in de dakbedekking.

Kunststof is in de regel iets goedkoper dan EPDM. In tegenstelling tot EPDM kan een PVC laag zonder brander worden aangebracht. Daarnaast is dit materiaal in veel verschillende kleuren beschikbaar zoals zwart, lichtgrijs, antraciet, groen, rood/bruin en wit.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd in wat vervanging van uw huidige dakbedekking u gaat kosten? Of hebt u een vraag over de reparatie van uw bestaande kunststof dakbedekking? Nee dan snel contact met op door ons offerteformulier in te vullen. U ontvangt gratis en vrijblijvend een aantal offertes van bedrijven bij u in de buurt. Deze kunt u gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo kunt u de vakspecialist kiezen die u het beste aanbod geeft.

pvc dakbedekking offertes aanvragen