Betonnen dakpannen: soorten en prijs per m² in 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Op zoek naar dakpannen die sterk, duurzaam en mooi zijn? Dan zijn betondakpannen wellicht de perfecte keuze voor u! Betondakpannen zijn al decennia lang een populaire keuze voor Nederlandse daken en dat is niet voor niets. In dit artikel leest u alles over de voordelen van betondakpannen. We bespreken de verschillende types betondakpannen, de eigenschappen, de prijzen en tips voor het leggen van betondakpannen. Benieuwd of betonnen dakpannen de juiste keuze zijn voor uw dak? Lees dan snel verder!

Korte samenvatting over betonnen dakpannen

  • Betonnen dakpannen zijn duurzaam, voordelig en weerbestendig, waardoor ze een populaire keuze zijn voor Nederlandse daken.
  • Er zijn verschillende soorten betonnen dakpannen, waaronder sneldekpannen, vlakke dakpannen en gewelfde dakpannen, elk met hun eigen voordelen.
  • De kosten voor betonnen dakpannen liggen over het algemeen tussen de €40,- en €65,- per m², afhankelijk van het type dakpan en de installatiecomplexiteit.
  • Betonnen dakpannen zijn zwaarder dan geglazuurde dakpannen en kunnen na verloop van tijd verkleuren door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.

Waarom kiezen voor betonnen dakpannen?

Betonnen dakpannen bieden verschillende voordelen die ze tot een aantrekkelijke optie maken voor veel huiseigenaren. Ten eerste zijn ze relatief goedkoop in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen zoals kleidakpannen of leien. Daarnaast zijn ze duurzaam en kunnen ze goed tegen verschillende weersomstandigheden, wat in Nederland met zijn wisselvallige klimaat een groot pluspunt is.

Voor- en nadelen sneldekpannen

Sneldekpannen, een type betonnen dakpan, zijn bijzonder populair vanwege hun snelle en eenvoudige installatie. Dit type dakpan heeft een groot formaat, waardoor er minder stuks nodig zijn om een dak te bedekken en de installatie dus sneller verloopt. Echter, zoals bij elk product, hebben sneldekpannen zowel voor- als nadelen.

Voordelen van sneldekpannen

  • Snelle installatie: Dankzij hun grotere formaat kunnen sneldekpannen sneller worden geïnstalleerd, wat arbeidskosten bespaart.
  • Kostenbesparend: Ze zijn vaak goedkoper dan kleidakpannen en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Weerbestendig: Betonnen sneldekpannen zijn bestand tegen harde wind, regen en hagel.

Nadelen van sneldekpannen

  • Uitstraling: Sommigen vinden de uitstraling van sneldekpannen minder mooi dan die van kleidakpannen.
  • Gewicht: Betonnen dakpannen zijn zwaarder dan andere materialen, wat een sterkere dakconstructie vereist.
  • Verkleuring: Na verloop van tijd kunnen betonnen dakpannen verkleuren door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden.