Dakpannen laten leggen?

Nu gratis offertes vergelijken

Dakpannen

De meest gebruikte vorm van dakbedekking in Nederland zijn dakpannen. Deze traditionele soort dakbescherming is zeer gemakkelijk te plaatsen en is vraagt over het algemeen het minste onderhoud en is relatief goedkoop verkrijgbaar bij menig leverancier. Bent u benieuwd naar de prijzen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse soorten dakpannen die wij aanbieden zoals keramische en oud Hollandse pannen. Daarnaast geven we u tips over het vervangen van het pannendak, en de mogelijkheden voor het beschermen van de dakbedekking met behulp van een laag coating.

dakpannen leggen

Wanneer de dakpannen vervangen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wanneer zij het beste de dakpannen kunnen vervangen. Wij houden over het algemeen rekening met een gemiddelde levensduur van de dakpannen van ongeveer 20 jaar. Na deze periode is het adviseerbaar om de pannen te vervangen door nieuwe exemplaren. Hebt u gebruikte dakpannen aangeschaft? Dan moet u uitgaan van een kortere levensduur. Om u te verzekeren van de kwaliteit van de dakpannen raden wij bovendien aan om jaarlijks het dak te controleren op beschadigingen en eventuele aangroei van mossen. Reinig de dakpannen met behulp van een hogedrukspuit of kies voor geglazuurde pannen.

dakdekker

Prijs gebruikte dakpannen leggen

Het leggen van een pannendak is een klus die u het beste kunt overlaten aan een dakdekker, al is het ook mogelijk om dit zelf te doen. Wilt u kosten besparen maar wel de hulp van een dakdekker inschakelen? Overweeg dan de mogelijkheid om gebruikte dakpannen te laten leggen. Door een gebruikte dakpan te glazuren kunt u de levensduur optimaliseren, en blijft de prijs relatief laag. Wilt u moet ongeveer rekening houden met kosten rond de €40,- per vierkante meter. Laat u kleidakpannen leggen door een erkend professional? Dan is de prijs ongeveer €60,- de levensduur stijgt dan ook met een gemiddelde van 15 jaar.

Diverse soorten dakpannen

Wanneer u van plan bent om een pannendak aan te leggen, dan hebt u de keuze uit vele soorten dakpannen. Een dakdekker uit ons netwerk heeft voor u een overzichtje gemaakt met de meest gebruikte dakpannen en de eigenschappen van het materiaal. U vindt hier onder andere meer informatie over keramische, betonnen, geglazuurde en kunststof dakbedekking. Hebt u een vraag over de prijs of het aanbod? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met een dakdekker via ons webformulier.

soorten dakpannen

Keramische

Geglazuurde keramische dakpannen zijn traditioneel de meest gebruikte dakpanvorm. Er zijn dan ook vele verschillende soorten keramische pannen verkrijgbaar voor het leggen van een standaard pannendak. Zo biedt menig specialist geprofileerde en vlakke varianten aan, in meerdere kleuren en oppervlakte bewerkingen. Geglazuurde keramische dakpannen zijn mat en glanzend te koop.

Kunststof

Nieuw op het gebied van dakpanmaterialen is kunststof. Kunststof pannen zijn een verbeterde versie van de plastic variant, omdat zij een thermisch verzinkte stalen kern hebben. De kunststof dakpannen worden bovendien beschermd met behulp van een coating, die water- en vuilafstotend werkt. Het voordeel van een bovenlaag is bovendien dat de kleur van het kunststof behouden blijft.

Betonnen

Een betonnen dakpan staat ook wel bekend als de sneldek dakpan. Dit komt doordat betonnen dakpannen grote afmetingen hebben en daardoor snel te leggen zijn. Betonnen pannen hebben een lagere prijs dan de keramische variant, en een hogere kleurvastheid. Betonnen dakpannen kunnen door een dakdekker worden voorzien van een zijdelingse of kopsluiting, afhankelijk van uw wensen.

Oud Hollandse

Wilt u een authentieke sfeer creëren tijdens het vervangen van de dakbedekking, of het leggen van nieuwe dakpannen? Dan is de Oud Hollandse dakpan wellicht een goede keuze voor u. De Oud Hollandse pan heeft een kenmerkende golvende vorm, en is zeer smal. Dit zorgt voor een snelle waterafvoer. Vraag de dakdekker naar de prijs en opties voor het kopen van gebruikte Oud Hollandse dakpannen.

Wilt u dakpannen laten leggen?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

Zonder enige verplichting.

Gratis dakpannen offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat de verschillen zijn in eigenschappen tussen keramische, betonnen, Oud Hollandse en kunststof pannendaken of hebt u een vraag over andere dakwerken? Hebt u een vraag over de prijs van het vervangen van uw huidige dakbescherming door een dakdekker? Of wilt u weten wat de kosten worden als u kiest voor een gebruikte maar wel geglazuurde variant dakpan? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. Wij beantwoorden uw hulpvraag zo spoedig mogelijk en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvend offertes toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dakpannen offerte