Dakgoot coaten: hoe werkt dat?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Wist u dat een goed gecoate dakgoot niet alleen beschermt tegen roest en lekkages, maar ook de levensduur van de dakgoot aanzienlijk verlengt? Het coaten van uw dakgoot kan het verschil maken tussen een gezellige, droge avond binnen en een stressvolle zoektocht naar emmers en handdoeken. Van epoxy tot polyurethaan, elk type coating heeft zijn eigen kracht. In dit artikel bespreken we waarom dakgoot coating het belangrijk is, welke materialen het beste zijn, wat de kosten zijn en hoe het proces in zijn werk gaat.

Korte samenvatting over dakgoten coaten

  • Een goed gecoate dakgoot beschermt tegen roest en lekkages en verlengt de levensduur aanzienlijk.
  • Coatings zoals epoxy, acryl en polyurethaan bieden elk specifieke voordelen en bescherming tegen verschillende weersinvloeden.
  • De gemiddelde kosten voor het coaten van een dakgoot bedragen €25,- per strekkende meter, exclusief schoonmaakkosten van €5,- per meter.
  • Het coaten van een zinken dakgoot omvat een grondige reiniging, droging en het aanbrengen van meerdere lagen coating.

Waarom dakgoot coaten?

Het coaten van uw dakgoot biedt meerdere voordelen. Allereerst zorgt het voor een waterdichte laag die voorkomt dat water in de goot zelf sijpelt, wat roest en verdere schade kan veroorzaken. Dit is vooral belangrijk voor zinken dakgoten die gevoelig zijn voor corrosie. Daarnaast kan een goede coating bescherming bieden tegen UV-stralen, wat de levensduur van de dakgoot aanzienlijk verlengt. Door uw dakgoot te coaten, investeert u in de duurzaamheid en functionaliteit van uw huis.

Welke materialen voor waterdicht maken van dakgoot?

Er zijn verschillende soorten coatings die gebruikt kunnen worden om uw dakgoot waterdicht te maken. Hieronder bespreken we de meest populaire opties:

  • Epoxy: Deze coating beschermt tegen roest en UV-stralen en heeft een levensduur van 15 tot 20 jaar. Het is zeer duurzaam en volledig waterdicht.
  • Acryl: Deze coating biedt bescherming tegen UV-stralen en water en gaat 10 tot 15 jaar mee. Het is flexibel en kleurvast, waardoor het een goede optie is voor dakgoten die aan veel zonlicht worden blootgesteld.
  • Polyurethaan: Dit materiaal beschermt tegen weersinvloeden en UV-stralen en heeft een levensduur van meer dan 20 jaar. Het is extreem slijtvast en biedt uitstekende hechting, wat het ideaal maakt voor dakgoten die veel te verduren hebben.
Wist u dat het coaten van uw dakgoot de levensduur met wel 20 jaar kan verlengen? Dat is 20 jaar lang geen zorgen meer over roest, lekkages of andere ongemakken.

Wat kost dakgoot waterdicht maken in 2024

De kosten voor het waterdicht maken van een dakgoot zijn onder andere afhankelijk van het aantal meters en de type coating die aangebracht moet worden. Doorgaans ligt de prijs van dakgoot coating rond de €25,- per strekkende meter. Daarnaast kost het schoonmaken van de dakgoot, wat noodzakelijk is voor het aanbrengen van een waterdichte laag, doorgaans rond de €5,- per strekkende meter.

Omschrijving Tarieven*
Schoonmaken dakgoot €5,- per strekkende meter
Dakgoot coating €25,- per strekkende meter

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Hoe wordt (zinken) dakgoot gecoat?

Het coaten van een zinken dakgoot begint met een grondige reiniging van de goot. Alle vuil, roest en oude verf moeten worden verwijderd om een glad oppervlak te krijgen. Vervolgens wordt de goot gedroogd om ervoor te zorgen dat de coating goed kan hechten. Daarna wordt de gekozen coating gelijkmatig aangebracht met een borstel of roller. Het is belangrijk om meerdere lagen aan te brengen voor maximale bescherming. Tussen de lagen door moet de coating voldoende tijd krijgen om te drogen.

Dakgoot laten coaten? Vraag hier gratis offertes aan!

We hebben allemaal wel eens gehoord van die irritante druppel die de emmer doet overlopen. Maar wat als we u vertellen dat een goed gecoate dakgoot precies het tegenovergestelde kan doen? In plaats van uw emmer te vullen, zorgt het ervoor dat er geen druppel meer te bekennen is!
Als u overweegt uw dakgoten te laten coaten, is het verstandig om offertes aan te vragen. Dit geeft u een goed beeld van de kosten en helpt u de beste keuze te maken voor uw situatie. Wij bieden vrijblijvende offertes aan, die we naar maximaal 4 dakdekkers bij u in de regio sturen. Dit maakt het voor u makkelijker om diensten te vergelijken en te profiteren van de scherpste prijs!