Kosten aluminium dakgoot in 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Zijn uw oude dakgoten toe aan vervanging? Denk dan eens aan aluminium dakgoten! Deze moderne oplossing biedt een diversiteit aan voordelen ten opzichte van traditionele dakgoten van PVC of zink. Aluminium dakgoten zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en uitstraling. In dit artikel bespreken we de kosten, voordelen en het installatieproces van aluminium dakgoten.

Korte samenvatting over aluminium goten

  • Aluminium dakgoten zijn een duurzame en aantrekkelijke keuze voor zowel nieuwe installaties als het vervangen van oude goten, met een levensduur van tot wel 50 jaar.
  • Ze bieden verschillende voordelen, waaronder uitstekende weerbestendigheid, eenvoudige montage en een milieuvriendelijk karakter door hun volledige recyclebaarheid.
  • De kosten voor aluminium dakgoten liggen tussen de €30,- en €60,- per meter, exclusief montage, met extra kosten voor aanvullende onderdelen en installatie.
  • Aluminium dakgoten zijn verkrijgbaar in diverse soorten zoals K-vormige, halfronde en doosgoten, die elk geschikt zijn voor verschillende architecturale stijlen en specifieke behoeften.

Waarom aluminium dakgoot?

Aluminium dakgoten bieden een combinatie van sterkte, lichtheid en corrosiebestendigheid die ze ideaal maakt voor zowel nieuwe installaties als vervanging van oude goten. Ze zijn beschikbaar in diverse stijlen en kleuren, waardoor ze aan te passen zijn aan de stijl van bijna elk huis.

Voordelen van aluminium goot

Aluminium dakgoten zijn bijzonder duurzaam. Ze roesten niet, wat betekent dat ze een lange levensduur van tot wel 50 jaar hebben, zonder veel onderhoud. Daarnaast zijn ze licht, wat de installatie makkelijker maakt en de druk op de dakconstructie vermindert. Een ander groot voordeel is dat aluminium dakgoten volledig recyclebaar zijn, wat ze een milieuvriendelijke keuze maakt. Naast de voordelen die genoemd zijn, hebben aluminium dakgoten nog een aantal andere pluspunten:

  • Goede afwatering: Aluminium dakgoten hebben een glad oppervlak, waardoor regenwater snel en efficiënt wordt afgevoerd.
  • Weerbestendig: Aluminium dakgoten zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, van extreme hitte tot vrieskou.
  • Eenvoudige montage: Aluminium dakgoten kunnen eenvoudig worden gemonteerd door een ervaren dakdekker.

Prijs aluminium dakgoten per meter

Over het algemeen liggen de kosten tussen de €30,- en €60,- per meter exclusief montage. Inclusief montage begint de prijs voor het installeren van aluminium dakgoten vanaf €95,-. Dit is inclusief materiaal en installatie, maar exclusief extra’s zoals hoekstukken en afvoerpijpen. Tarieven voor overige werken zijn:

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Nieuwe regenpijpen €300,- tot €600,- per stuk
Extra dakgoten Vanaf €30,- per meter
Dakgootbescherming €10,- tot 15,- per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, die per vakman kunnen verschillen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen.

Soorten aluminium goten

Aluminium dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, die elk hun eigen voordelen hebben. De meest voorkomende soorten zijn:

  • K-vormige goten: Deze zijn het meest populair vanwege hun moderne uiterlijk dat lijkt op de letter ‘K’. Ze hebben een hoge capaciteit en zijn geschikt voor gebieden met zware regenval.
  • Halfronde goten: Deze klassieke stijl is ideaal voor traditionele of historische huizen. Ze zijn minder vatbaar voor verstoppingen en gemakkelijk te onderhouden.
  • Doosgoten: Deze worden vaak gebruikt in commerciële gebouwen en zijn uitstekend in het afvoeren van grote hoeveelheden water. Ze zijn aangepast aan de specifieke afmetingen van het gebouw.

Aluminium goot installeren: het proces

Het installeren van een aluminium dakgoot begint met het meten van de lengtes die nodig zijn voor de omtrek van het dak. Vervolgens worden de goten op maat gesneden en voorzien van eindkappen. Installateurs gebruiken vaak naadloze aluminium dakgoten die ter plekke worden gevormd om lekkages te voorkomen. Het bevestigen van de goten aan de dakrand gebeurt met haken en beugels die zorgen voor een stevige en duurzame bevestiging.

Aluminium goten laten vervangen? Vraag hier gratis offertes aan!

Als u overweegt uw huidige dakgoten te vervangen door aluminium exemplaren, is het een goed idee om meerdere offertes te vergelijken. Wij bieden gratis, vrijblijvende offertes aan, waardoor u de kosten en diensten van verschillende dakdekkers gemakkelijk kunt vergelijken!Veelgestelde vragen over aluminium goten

Hoe lang gaan aluminium dakgoten mee?

Aluminium dakgoten hebben een lange levensduur en kunnen tot wel 50 jaar meegaan. Dit is afhankelijk van het onderhoud en de lokale weersomstandigheden, maar over het algemeen zijn ze zeer duurzaam.

Zijn aluminium dakgoten duurder dan traditionele dakgoten?

Aluminium dakgoten kunnen in aanschaf duurder zijn dan bijvoorbeeld PVC goten, vooral vanwege de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal. Door de lange levensduur en weinig onderhoud kunnen ze op lange termijn wel kostenbesparend zijn in vergelijking met andere materialen.

Kan ik aluminium dakgoten zelf installeren?

Hoewel aluminium dakgoten eenvoudiger te installeren zijn vanwege hun lichtheid, wordt professionele installatie sterk aanbevolen om zeker te zijn van een correcte montage en optimale werking.

Zijn aluminium dakgoten geschikt voor elk type huis?

Ja, aluminium dakgoten zijn beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren en kunnen aangepast worden aan elk type architectuur, van modern tot traditioneel.

Hoe onderhoud ik aluminium dakgoten?

Aluminium dakgoten vereisen weinig onderhoud. Regelmatig schoonmaken van bladeren en ander afval is meestal voldoende om te zorgen dat ze goed functioneren. Inspecties worden aanbevolen na extreme weersomstandigheden en minimaal eens per jaar.

Zijn aluminium dakgoten milieuvriendelijk?

Ja, aluminium is volledig recyclebaar. Het kiezen voor aluminium dakgoten draagt bij aan een duurzamere wereld omdat ze aan het einde van hun levensduur volledig hergebruikt kunnen worden.