Vochtwering nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Vochtwering

Heeft u last van vochtproblemen in huis? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een expert voor vochtwering in te schakelen. Op deze pagina leest u alles over wat vochtwering specialisten voor u doen. Bent u op zoek naar een goede en betaalbare vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal offertes van vochtspecialisten uit de buurt. Deze zijn helemaal gratis en u zit ook nergens aan vast. Door te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Wat is vochtwering?

Met vochtwering wordt bedoeld het oplossen van vochtproblemen in en om huis. Het vervelende van vochtproblemen is dat u ze vaak pas laat opmerkt, door bijvoorbeeld vochtplekken of schimmelvorming in huis.

De plek van vochtplekken hoeft niet hetzelfde de zijn als de plek van het lek. Een vochtspecialist stelt met lekdetectietechnieken vast waar het vocht precies vandaan komt om deze oorzaak aan te pakken. Vervolgens wordt de juiste vochtbestrijding bepaald. Vraag gratis offertes aan.

Waarom is vochtwering belangrijk?

Het is heel belangrijk om bij vochtproblemen snel in actie te komen. Vochtproblemen gaan namelijk nooit vanzelf over. Na verloop van tijd ontstaan er vochtplekken die steeds groter worden en waar vervolgens schimmel gaat groeien. Een hoge luchtvochtigheid en schimmels in huis zijn slecht voor uw gezondheid.

Wat doet de specialist?

Het werk van een vochtwering specialist bestaat dan ook niet alleen uit het wegpoetsen van vocht- en schimmelplekken, maar ook het verhelpen van de onderliggende oorzaak.

muren injecteren

Welke soorten vochtwering zijn er?

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, die elke een eigen oplossing vereisen. Denk bijvoorbeeld aan vocht in de kelder, een lek in het dak of opstijgend grondvocht.

Hieronder leest u alles over de verschillende methodes vochtwering.

1. Vochtwering bij doorslaand vocht

Bij doorslaand vocht dringt vocht van buiten door de gevelmuren naar binnen. U ziet aan de binnenkant van uw woning vochtplekken verschijnen op de buitenmuren. Het probleem zit in de gevelbekleding: die is, vaak door ouderdom, poreus geworden.

Er zijn verschillende manieren om doorslaand vocht te bestrijden. Meestal kiest men ervoor de muren te impregneren. Dan spuit de vochtspecialist een vochtwerend middel op de buitenkant van de gevel. Dat middel dringt binnen in de gevelstenen en zorgt zo voor een waterkerende laag.

Daarnaast is een oplossing het vervangen van uw gehele gevelbekleding. Dit is uiteraard een kostbare ingreep, maar uw woning ziet er daarna wel als nieuw uit.

2. Vochtwering bij opstijgend vocht

Onderin muren moet een waterkerende laag zitten, om opstijgend grondvocht tegen te houden. Heeft uw woning deze laag niet, dan zult u vochtplekken onderop muren ontdekken. Er zijn twee methodes voor de vochtwering van opstijgend vocht.

De meest gekozen methode is muren injecteren. De vakman boort daarvoor eerst kleine gaatjes in de gevel op 3 tot 5 centimeter boven de vloerpas, met een onderlinge afstand van 10 tot 15 centimeter. In die gaatjes spuit hij vervolgens een waterkerend middel.

De andere methode is muren onderkappen. Dan wordt er tussen twee lagen bakstenen een waterkerende laag aangebracht. Dit is een zeer arbeidsintensieve klus die ook veel tijd kost. Het is daarentegen wel een permanente manier van vochtwering. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies.

opstijgend vocht

3. Kelderdichting

Kelders zijn vaak vochtige ruimtes, omdat ze onder constante druk van grondvocht staan. Er zijn verschillende manieren om vochtwering in de kelder uit te voeren.

De eerste manier van kelderdichting is drainage. Dan wordt er een speciale folie op de keldervloer en -muren geplaatst. Het vocht wordt zo naar een afvoerputje geleid.

Daarnaast is kelderbekuiping nodig. Dit kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de kelder. Er wordt dan een nieuwe laag beton op de keldermuren en -vloer aangebracht.

4. Vochtwering bij condensatie en lekkages

Condensvocht komt veel voor in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken. Het is condens dat ontstaat bij het gebruik van warm water, dat uiteindelijk neerslaat op de muren of het plafond. Daar zorgt condensvocht voor vochtplekken en schimmelvorming. De enige manier om condensatievocht te bestrijden is door ventilatie.

Ook komen lekkages veel voor. Er is bijvoorbeeld een lek in het dak van uw woning, of er is ergens een leiding gesprongen. De vakman gebruikt speciale apparatuur voor lekdetectie en vindt zo snel de oorzaak van het vochtprobleem. Daardoor is het niet direct nodig om muren of vloeren open te breken om de leidingen te controleren.

Hoe herken ik vochtproblemen?

Vochtproblemen zijn in het begin vaak lastig te ontdekken, omdat er niet direct vochtplekken ontstaan. Bovendien kan het vochtprobleem zich in een muur of in de vloer bevinden, waardoor u het sowieso niet zult zien.

Vochtproblemen brengen vaak een muffe geur met zich mee, doordat er na verloop van tijd schimmel ontstaat. Vochtplekken op de muur ziet u wel vaak snel, door de gelige kleur die ze krijgen. Ook kan het zijn dat het behang of de muurverf loslaat. Dat is een teken dat de muur erachter vochtig is.

Op zoek naar een vochtspecialist?

Schakel een vochtspecialist voor voordelige en succesvolle vochtwering.


Vochtwering: de kosten

De prijs van vochtwering is afhankelijk van uw vochtprobleem en de oplossing die u kiest. Zo kunt u wanneer u last heeft van optrekkend vocht kiezen om de muren te injecteren of te laten onderkappen. Injecteren kost gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter, maar moet na ongeveer 15 jaar opnieuw gedaan worden. Onderkappen is een blijvende oplossing, maar is wel meer werk. De kosten liggen gemiddeld op €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Wilt u weten wat vochtwering in de kelder kost? De prijs daarvan ligt ongeveer op €4.000,- tot €5.000,- voor het gehele project.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van richtprijzen. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Vochtwering prijs 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Buitenmuur injecteren Vanaf €100,- per lopende meter
Buiten- en binnenmuur injecteren Vanaf €150,- per lopende meter
Muur repareren en injecteren Vanaf €250,- per lopende meter
Onderkappen muur €100,- tot €150,- per strekkende meter
Kelderbekuiping bij een gemiddelde kelder €4.000,- tot €5.000,-
Impregneren €8,- tot €12,- per m²
Impregneren + reinigen Vanaf €20,- per m²
Impregneren + reinigen & voegen Vanaf €35,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

vochtwering aanbrengen

Vochtwering nodig? Vergelijk gratis offertes

Heeft u last van vocht in huis? Dan is het belangrijk om snel een specialist in te schakelen voor vochtwering. De vakman zorgt ervoor dat niet alleen de vochtplekken worden verwijderd, maar ook de onderliggende oorzaak. Zo weet u zeker dat u definitief van het probleem verlost bent.

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vindt u altijd de beste vochtspecialist uit de buurt. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt!