Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Zuid-Holland

Wie last heeft van vochtige muren, een vochtige kelder of veel beslagen ramen in Zuid-Holland heeft enorm veel baat bij goede vochtbestrijding. Vochtproblemen ontstaan onder andere door optrekkend vocht, doorslaand regenwater of lekkages in bijvoorbeeld de kelder. Voor het voorkomen of bestrijden van vocht in huis is een goede vochtwering methode nodig.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over verschillende vochtproblemen en hoe u deze het beste kunt oplossen. Benieuwd naar de kosten? U vindt op deze pagina een duidelijk overzicht van de prijzen per vochtbestrijding techniek. Wilt u besparen op uw vochtwering?


Vocht in uw huis?

Heeft u last van vochtproblemen? U bent zeker niet de enige. Dergelijke problemen komen regelmatig voor en zonder goede vochtbestrijding kunt u alleen de symptomen bestrijden. U herkent vochtproblemen onder andere door lelijke vochtplekken, schimmels en zelfs uw wandafwerking kan loslaten of afbrokkelen.

De problemen komen ook regelmatig voor in extra vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Als u onvoldoende ventileert blijft condens op de ramen staan en ontstaan er schimmelplekken op het plafond. Weet u niet goed wat de problemen veroorzaakt of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van vochtbestrijding? Vul dan nu snel het offerteformulier in.

vochtbestrijding Zuid-Holland

Vochtproblemen in Zuid-Holland bestrijden

Er bestaan vele soorten vochtproblemen die in uw pand kunnen ontstaan. De oorzaken variëren van lekkages in de kelder tot slecht ventileren in de badkamer. Een te hoge luchtvochtigheid, vochtplekken en schimmel vormen enkele voorbeelden van vochtproblemen.

Gelukkig zijn er verschillende vochtwering technieken om de problemen te bestrijden.

De vochtspecialist pas een vochtwering methode toe, die volledig afhankelijk is van de oorzaak van het probleem. Een goede vochtbestrijding zorgt voor een hoger woongenot en leidt zelfs tot een lagere energierekening! Schakel daarom een vochtbestrijding expert uit Zuid-Holland in, zodat u verzekerd bent van professionele hulp.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Vochtbestrijding in Zuid-Holland gebeurt op verschillende manieren. Welke methode van vochtwering u toepast, is volledig afhankelijk van de oorzaak van uw vochtproblemen. De vochtwering expert stelt de juiste vochtdiagnose, waarna hij één van de onderstaande methodes toepast.

  • Voor het bestrijden van optrekkend grondvocht laat u de buitenmuur injecteren of onderkappen.
  • Bij problemen met doorslaand regenwater is impregnatie van de buitenmuur de oplossing.
  • Vochtige kelder? Kies dan voor een professionele kelderdichting om de keldermuren en -vloer waterdicht te maken.
  • Om de luchtvochtigheid in huis te laten dalen is het belangrijk om uw huis goed te ventileren.

Vochtspecialist gezocht? Start vandaag nog uw gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

Waarom bij vochtwering in Zuid-Holland een vochtexpert inschakelen?

Veel mensen denken hun vochtproblemen in huis zelf op te lossen. Maar als u last heeft van schimmel- of vochtplekken, dan is het opknappen van uw muur niet voldoende. Met de hulp van een vochtwering expert pakt u namelijk ook de oorzaak aan, en bestrijdt u niet alleen de symptomen.

Het stellen van een vochtdiagnose is lastig, zeker als u hier geen ervaring mee heeft. Toch is dit heel belangrijk. Zonder een juiste diagnose weet u namelijk niet welke vochtwering methode u moet gebruiken.

Daar komt nog bij dat het belangrijk is dat de vochtbestrijding vakkundig gedaan wordt, om zo beschadigingen aan uw buiten- en binnenmuren te voorkomen. Met het inschakelen van een vochtexpert uit Zuid-Holland voorkomt u dat de vochtproblemen erger worden. Start vandaag uw offerteaanvraag en ontvang gratis offertes!

vochtwering Zuid-Holland

Prijzen voor vochtbestrijding in Zuid-Holland

De prijzen voor verschillende vochtwering technieken variëren enorm. Last van doorslaand regenwater? De prijzen voor het waterdicht maken van uw muur liggen tussen de €8,- en €12,- per m². Wanneer u last heeft van optrekkend grondvocht heeft u de keuze uit een aantal technieken. Injecteren kost ongeveer €100,- per meter en voor het Carebrick-systeem betaalt u gemiddeld €100,- tot €125,- per meter.

Liever onderkappen? Hiervan ligt de prijs ongeveer tussen de €100,- tot €150,- per meter. Een kelderafdichting kost gemiddeld €55,- tot €125,- per m² en voor het verbeteren van de ventilatie in huis liggen de prijzen tussen de €40,- en €1.500,-. Besparen op vochtbestrijding? Start nu uw offerteaanvraag!

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Gemakkelijk besparen op de kosten van vochtbestrijding in Zuid-Holland!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Voor de vochtbestrijding is het noodzakelijk om uit te zoeken van welk vochtprobleem u last heeft. Veel vochtproblemen hebben namelijk dezelfde symptomen: vocht- en schimmelplekken, loslatend behang of stucwerk en een hogere vochtigheidsgraad.

Een aantal bekende vochtproblemen zijn: optrekkend grondwater, doorslaand regenwater en condensatievocht. In de kopjes hieronder leest u wat deze problemen inhouden en wat de gevolgen hiervan zijn. Direct uw vochtprobleem bestrijden? Start dan nu uw offerteaanvraag en ontvang gratis offertes.

Wat is optrekkend vocht?

Via de kruipruimte en spouwmuren komt vaak opstijgend regenwater de kelder binnen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van de zuigende werking van verticaal metselwerk en een hoge luchtvochtigheid of waterstand en leidt in sommige gevallen tot vochtplekken en overige vochtproblematiek. Door goed te ventileren is dit deels te voorkomen.

Een andere oplossing om optrekkend grondvocht in de fundering en muren te bestrijden is door middel van het afdichten van de kelder, ook wel een kelderdichting genoemd. Hoewel dit niet direct de huidige vochtproblemen oplost, helpt het wel extra problemen te voorkomen.

doorslaand vocht Zuid-Holland

Wat is doorslaand vocht?

Een ander probleem dat in Zuid-Holland regelmatig voorkomt is doorslaand regenwater. Dit ontstaat tijdens regenbuien of sneeuwstormen waarbij de regen tegen de muur aan slaat. Wanneer het metselwerk poreus is geworden, neemt dit het regenwater op.

Wat zijn de gevolgen?

Dit trekt vervolgens verder in de muur, waardoor zowel aan de buiten- als binnenkant vervelende vochtplekken ontstaan. Behang en stucwerk kan door de hoge luchtvochtigheid ineens loslaten en een verflaag kan mogelijk gaan afbladderen. Problemen door doorslaand regenwater zijn gelukkig relatief eenvoudig op te lossen, door de wand vanaf de buitenkant waterdicht te maken.

Wat is condensatievocht?

Condensatievocht is niet te voorkomen, dit ontstaat namelijk altijd en overal tijdens het ademen. Sommige activiteiten zorgen voor extra condensvorming, het drogen van de was bijvoorbeeld, maar ook sportieve activiteiten, douchen en koken. Condensatievocht hoeft geen probleem te zijn.

Tip: het is wel belangrijk dat u voldoende ventileert, zodat het condensatievocht naar buiten kan ontsnappen, anders blijft de condensvorming binnen.

Dit merkt u bijvoorbeeld aan beslagen ramen in de woonkamer, slaapkamer of badkamer. Ventileren is de enige manier om condensvorming tegen te gaan, dit kan door middel van natuurlijk ventileren of met de installatie van een mechanisch ventilatiesysteem.

vochtproblemen Zuid-Holland

Waar komen vochtproblemen in Zuid-Holland vaak voor?

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Zuid-Holland de vraag hoe zij precies vochtproblematiek in huis herkennen. Niet alleen voor de al bewoonde woning, maar met name op het moment van verhuizing is het belangrijk om de aanwijzingen voor vochtproblemen te herkennen.

De eerste aanwijzing is een bedompte en muffe geur, en dan vooral in combinatie met condens op de muren. Zodra u dit ziet weet u dat er op het gebied van de vochtbestrijding heel wat dient te gebeuren. Woont u al langere tijd in hetzelfde pand en ziet u op bepaalde plekken het behang loslaten of (licht)gele kringen verschijnen? Ook dan is er een verminderde vochtwering. Last van één van deze vochtproblemen? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar op uw vochtbestrijding.

Vochtbestrijding in muren in Zuid-Holland

Wanneer uw huis in Zuid-Holland niet goed ventileert, dan is het zeer waarschijnlijk dat u op termijn last krijgt van condensatie en vochtige wanden. Daarnaast blijft de luchtvochtigheid voortdurend hoog binnenshuis. Dit heeft diverse nadelige gevolgen voor onder meer de gezondheid van uzelf en uw huisgenoten.

Let op: daarnaast komt in huizen met een hoge vochtigheidsgraad ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

Er bestaan verschillende vochtbestrijding technieken die dit kunnen verhelpen, zoals het reinigen van de voegen of het uitvoeren van een spouwmuurisolatie. Daarnaast is ook het injecteren van de buiten muren een oplossing op het gebied van vochtwering. Met het dichten van uw muren voorkomt u bovendien vochtdoorslag. Lees meer over vochtdoorslag op Wikipedia.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Optrekkend grondvocht doet zich zowel in buiten- als binnenmuur voor. Ook binnen kunt u dus last hebben van vochtige wanden. Dit komt vooral voor als uw binnenmuren in verbinding staan met de poreuze fundering.

Heeft u vochtige wanden in huis, wees dan voorzichtig met uw meubilair. Zet dit niet te dicht tegen de muur aan omdat dan ook uw meubilair besmet kan raken met schimmel. Dit zorgt voor grote schade en hoge kosten. Om optrekkend vocht in huis te bestrijden maakt u het beste gebruik maken van de vochtwering methode injecteren.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Ook de buitenmuren hebben een grote kans op problemen door opstijgend grondvocht. Gelukkig kunt u deze muren zowel van binnenuit als van buitenaf behandelen, om zo de problemen tegen te gaan. Het injecteren van de muur is één van de meest gekozen vochtbestrijding technieken in Zuid-Holland.

Wat houdt dit in?

De specialisten brengen dan een vochtwerend middel aan dat ervoor zorgt dat het grondvocht niet verder omhoogtrekt. Ditzelfde resultaat bereikt de specialist door de muur van buitenaf te onderkappen. Een derde mogelijkheid is de installatie van het Carebrick systeem. Dit zijn speciale kokers die het overtollig vocht in huis naar buiten afvoeren, zodat de muren langzaam weer drogen.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Naast de kelder is ook de kruipruimte vaak een plek waar veel waterdamp het huis binnenkomt. Vrijwel elk gebouw in Zuid-Holland beschikt bovendien over een kruipruimte, om gemakkelijk bij de leidingen voor onder andere gas en riolering te komen. Gelukkig is het in de meeste gevallen relatief eenvoudig om vochtbestrijding te regelen in de kruipruimte.

Hoe kom ik van een vochtige kruipruimte af?

Hiervoor dient u de kruipruimte te vullen met een isolatiemateriaal of deze waterdicht te maken. Voorbeelden van dergelijke isolatiematerialen zijn in natuurlijke variant zand en schelpen. Vooral schelpen vormen een veelgebruikt isolatiemateriaal, doordat zij 100% duurzaam zijn, en niet beïnvloed zullen worden door vocht. Het is ook een optie om thermoskussens te plaatsen.

Vochtige badkamer

Wie kent het niet, een warme douche en de volledige doucheruimte staat vol met damp. Een dergelijk geval van een vochtige badkamer is het gevolg van onvoldoende ventileren in de ruimte, waardoor stoom niet voldoende weg kan komen.

Hoewel het in principe geen probleem is dat er af en toe wat damp optreedt in badkamers, bestaat er wel het risico op verschillende vochtproblemen wanneer dit te vaak gebeurt. Het grootste gevaar is dat van zwarte schimmel. Deze schimmelsoort is nadelig voor de gezondheid, en dient daarom ook direct verwijderd te worden. Draag hierbij altijd een mondkapje om inademing te voorkomen.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

vochtige kelder Zuid-Holland

Vochtige kelder in Zuid-Holland

Hebt u last van vochtige keldermuren, of is er waterschade ontstaan bij u in de kelder? Zorg er dan voor dat u spoedig de juiste kelderdichting techniek in de vochtige kelder toepast. Het verwijderen van vochtplekken en waterdicht maken van de kelderruimte vereist speciale technieken en gereedschappen.

Hoe kan ik vocht in de kelder bestrijden?

Om te voorkomen dat er optrekkend grondwater in keldermuren trekt, kunt u deze verven met vochtwerende verf (kalkverf). Deze oplossing werkt niet altijd afdoende, maar is een goede vorm van preventieve vochtwering. Kalkverf voor de kelderdichting is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten in Zuid-Holland.

Kelderafdichting Zuid-Holland

Een kelderafdichting is noodzakelijk voor iedereen die de kelder wil gebruiken als extra leefruimte. Zonder kelderafdichting kunt u hier namelijk geen waardevolle spullen plaatsen, omdat deze bij een te hoge luchtvochtigheid beschimmeld raken.

Een kelderafdichting is op verschillende manieren mogelijk. Drainage is onmisbaar wanneer er veel vocht aanwezig is. Dit voert het grondwater weer af naar buiten waardoor de kelder goed droog blijft. Andere mogelijkheden zijn de plaatsing van een bekuiping of het coaten van de keldermuren. Een kelderafdichting kost ongeveer €55,- tot €125,- per m². De prijzen van de kelderdichting zijn uiteraard afhankelijk van de persoonlijke keuzes die u maakt. Vraag gratis offertes aan als uw wilt weten wat een kelderafdichting van uw kelder gaat kosten.

kelder waterdicht maken in Zuid-Holland

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

In veel gevallen is kelderdrainage onmisbaar bij een kelderafdichting. Door opstijgend grondvocht is er een teveel aan grondwater in uw vochtige kelder. Dit moet natuurlijk afgevoerd worden.

Welk type kelderdrainage in de vochtige kelder wordt aangebracht is afhankelijk van het probleem. Komt het grondwater via de kimnaad binnen, dan wordt er kelderdrainage in de naad geplaatst. Dit is een goot van waterdicht cement dat het vocht afvoert naar een reservoir. Komt het juist via de muren binnen, dan plaatst de vakman hier een noppenmembraan tegenaan. Hierin zitten kleine kanaaltjes die het grondvocht afvoeren.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Zuid-Holland.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Een kelderbekuiping is de meest logische manier om een vochtige kelder te verhelpen. Een kelderbekuiping is een kelderafdichting waarbij de muren en vloeren volledig waterdicht gemaakt worden. De realisatie van een kelderbekuiping gebeurt op verschillende manieren.

De meest voordelige methode is een vaste bekuiping.

Hierbij brengen de vakmannen een waterdicht beton aan op het muur- en vloeroppervlak, zodat het omliggende grondwater niet meer de vochtige kelder binnen kan dringen. Een tweede mogelijkheid is een soepele kelderbekuiping. Bij deze kelderafdichting brengt de vakman een waterdichte folie aan tegen de keldermuur en metselt hier een nieuwe muur voorlangs.

Kelderafdichting, waarop letten?

Een kelderafdichting zorgt ervoor dat grondwater niet meer uw kelder binnenkomt. Maar let wel op dat vocht van binnen nog steeds naar buiten kan! Als dit niet mogelijk is, dan ontstaat er condensatie in de kelder, wat weer andere vochtproblemen oplevert.

Met een condensatietest test u gemakkelijk of u er sprake is van condensatievocht. Plak een stuk folie met plakband over een vochtige plek. Als hier na een paar dagen vocht onder zit, dan komt het water van buitenaf naar binnen. Zit het water op het folie dan gaat het om condensatievocht. Gelukkig is dit goed te verhelpen door middel van ventilatie.


Een vochtwering expert uit Zuid-Holland lost al uw vochtproblemen op!

Vind een ervaren vochtspecialist en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

Op het gebied van vochtwering en vochtbestrijding zijn er veel verschillende mogelijkheden. Toch is er voor u niet veel keuze, omdat de vochtwering techniek volledig afhankelijk is van de oorzaak van uw problemen. In het geval van optrekkend grondvocht zijn er meerdere mogelijkheden, zo kunt u kiezen uit het injecteren of het onderkappen van de muren of de plaatsing van het Carebrick systeem.

Wijzigt u de geveluitstraling met nieuwe gevelbekleding? Dan heeft u soms een vergunning nodig. Die kunt u aanvragen via omgevingsloket.nl. Wanneer de oorzaak doorslaand regenwater is, dan zult u de muur toch echt waterdicht moeten maken. Vochtspecialisten uit Zuid-Holland voeren onder andere de volgende vochtbestrijding technieken toe:

Muren impregneren

Heeft u vochtige buitenmuren? Misschien heeft u last van doorslaand regenwater. Hier bestaan gelukkig meerdere oplossing voor. Een vochtbestrijding techniek die in Zuid-Holland veel wordt toegepast, is impregnatie van de muren. Dit houdt in dat u het muuroppervlak volledig waterdicht laat maken. Het middel dat de vochtwering expert hiervoor gebruikt is kleurloos en niet zichtbaar. Deze vochtbestrijding methode kost ongeveer €8,- tot €12,- per m².

muren injecteren Zuid-Holland

Muren injecteren

Als de vochtplekken zich voornamelijk aan de onderkant van de muur bevinden, dan gaat het wellicht om optrekkend grondvocht. De oplossing hiervoor is het injecteren van de muur. De vochtwering specialist maakt kleine boorgaatjes, vlak boven het maaiveld. Deze gebruikt hij om een vochtwerend injectiemiddel in de muur te spuiten. Het middel verspreidt zich door de muur en vormt zo een barrière voor grondvocht. Injecteren wordt gedaan vanaf €100,- per lopende meter.

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

Om optrekkend grondvocht te bestrijden is het mogelijk om de muren te onderkappen. Bij een onderkapping plaatst de vochtspecialist een vochtwerend materiaal tussen de muurstenen. Het onderkappen is een lang en kostbaar proces.

De vakman uit Zuid-Holland verwijdert beetje bij beetje een aantal muurstenen, om hier het materiaal tussen te plaatsen. Daarna maak hij de muur weer dicht. Dit kan niet in één keer tegelijk gedaan worden, omdat dit een verzakking van de woning kan veroorzaken. Het is dus belangrijk dat het onderkappen met de grootste precisie gedaan wordt. De prijzen liggen ongeveer tussen de €100,- en €150,- per strekkende meter.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Een juiste ventilatie is ook in de kruipruimte van groot belang. Dit is niet verplicht volgens de regels van het bouwbesluit, maar vochtwering specialisten uit Zuid-Holland raden aan om ook deze kruipkelder goed te ventileren. Dankzij natuurlijke of zelfs mechanische ventilatie is de kans op condenswater in de kruipruimte een stuk kleiner en vermindert de kans op radongas. Dit ontstaat vrij uit bouwmaterialen en is onmogelijk helemaal te vermijden. Door middel van ventileren kunt u de concentratie radongas wel laag houden. Op de website van Milieu Centraal lees u meer over radongas.

De kostprijs voor de installatie van een ventilatiesysteem is uiteraard afhankelijk van de keuzes die u maakt. Ventilatieroosters zijn voordelig en kunt u al aanschaffen vanaf €40,- per stuk. Kiest u voor een systeem dan kan de prijs oplopen tot zo’n €1.500,-.

muur onderkappen Zuid-Holland

Wat is Carebrick?

Heeft u last van optrekkend grondwater in uw woning in Zuid-Holland? Te veel vocht kan zorgen voor lelijke schimmel-, vochtplekken en een muffe geur. Daarnaast is het schadelijk voor uw gezondheid. Het Carebrick systeem is een innovatieve methode voor het oplossen van vochtproblemen. De specialist op het gebied van vochtbestrijding plaatst een aantal kokers in uw buitenmuren. Door de kokers ontstaat er een natuurlijk verdampingsproces en luchtdoorstroming.

Het vocht wordt aangetrokken door de koude lucht in de kokers en direct afgevoerd naar buiten. U moet rekening houden met prijzen tussen de €100,- en de €125,- per strekkende meter. Het Carebrick-systeem is een permanente oplossing, u hoeft dus daarna geen andere maatregelen meer te nemen.


Vocht in huis? Bespaar op uw vochtbestrijding in Zuid-Holland!

Vergelijk offertes en vind een ervaren vochtspecialist bij u in de buurt.

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Alle vochtproblemen leiden tot een te hoge luchtvochtigheid in huis. Dit vergroot de kans op huismijt, zilvervisjes en andere insecten. Nog vervelender, zijn de gezondheidsklachten die ontstaan.

Een te hoog vochtgehalte leidt onder andere tot hoofdpijn, verkoudheidsklachten of een verergering van reumaklachten. Houd de luchtvochtigheid in huis tussen de 40% en 60% om problemen te voorkomen.

Hulp nodig? Start dan nu uw offerteaanvraag en bespaar!

Schimmel in huis

Schimmel is het gevolg van vochtplekken die u niet adequaat behandelt. Hoewel schimmel op de muur zich over het algemeen het meest in de douche en de kelder bevinden, is dit soms ook het geval bij vochtplekken in woon- en slaapruimtes. Schimmel is in de meeste gevallen gemakkelijk te verwijderen, en dit dient dan ook snel en vakkundig te gebeuren.

Kan ik zelf schimmelplekken in huis verwijderen?

U kunt ervoor kiezen om het verwijderen zelf uit te voeren, maar de specialisten uit ons samenwerkingsverband in Zuid-Holland helpen u tevens met plezier bij het verwijderen van schimmels. Zij gebruiken geavanceerde technieken zodat u in korte tijd geen vochtplekken meer ziet en u weer geniet van een optimaal wooncomfort.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

Schimmels komen in vele soorten en maten voor in woningen. Vaak hebt u zelfs schimmel zonder dat u het weet. Schimmels ontstaan in vochtige omstandigheden, en kunnen dan ook regelmatig terugkeren wanneer er niets aan het onderliggende probleem wordt gedaan.

Als uw het probleem heeft aangepakt is het belangrijk om ook de schimmel te verwijderen. Het verwijderen kan eventueel zelf, maar als u dit uitbesteedt aan een vakman weet u zeker dat het niet meer terugkeert! Het verwijderen van schimmel kost gemiddeld €25,- tot €50,- per vierkante meter en is daarmee relatief voordelig.

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Grondwater bestaat niet alleen uit vocht, maar uit meerdere elementen, waaronder een aantal schadelijke. Eén van de schadelijke elementen is ammoniak, dat in combinatie met nitraatbacteriën reageert met het kaliumcarbonaat in het voegwerk. Deze reactie levert salpeter op.

Wat is salpeter precies?

Salpeter is een mineraal zout, dat door veel mensen wordt gezien als een witte aanslag. Deze witte aanslag ontstaat over het algemeen laag bij de grond, maar spreidt zich steeds verder uit als u dit niet verwijdert. Het verwijderen van salpeter is een klus waarvoor u de gehele binnenmuur dient te strippen, om vervolgens een speciale vloeistof over de aangetaste zone, inclusief veiligheidszone moet aanbrengen.

Vochtwering in Zuid-Holland

Vochtbestrijding is enorm belangrijk als u last heeft van vochtige muren, vochtplekken of schimmelgroei. Maar is er ook een manier om deze problemen te voorkomen? Jazeker! Door middel van vochtwering voorkomt u dergelijke problemen.

Denk bijvoorbeeld aan het preventief behandelen van de kelder of het waterdicht maken van de muren. Er zijn verschillende vochtwering technieken die u kunt toepassen. Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn op het gebied van vochtwering? Vraag dan gratis offertes aan bij vochtspecialisten uit Zuid-Holland! Dankzij een goede vochtwering vergroot u uw woongenot en voorkomt u hoge herstelkosten in de toekomst.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Zuid-Holland

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Zuid-Holland

Wilt u graag weten hoeveel het kost om schimmel- of vochtplekken te laten verwijderen? Of bent u nieuwsgierig naar de kosten voor het verhelpen van vochtige muren en het verlagen van de luchtvochtigheid in uw woning?

Geef uw wensen door via het offerteformulier en u ontvangt tot wel 5 vrijblijvende offertes van vochtspecialisten uit de regio Zuid-Holland: helemaal gratis!

Door de kosten te vergelijken vindt u al snel de vochtwering expert uit Zuid-Holland met het beste aanbod, waardoor u tot wel 40% op de kosten bespaart. Wilt u dit ook? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in en start met vergelijken! Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes

Het duurt maar 1 minuut.