Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Weert

Wanneer u last heeft van schimmelgroei of vochtplekken op de binnenmuren, dan is goede vochtbestrijding noodzakelijk. In Weert zijn verschillende vochtspecialisten actief die u graag helpen bij het bestrijden van optrekkend- of doorslaand vocht in huis, zodat u voorgoed verlost bent van uw vochtige muren.

Start de gratis offerteaanvraag!

Wilt u meer weten over de verschillende vochtproblemen die in huis kunnen ontstaan en hoe u deze moet bestrijden? Dan zit u op deze pagina goed! Hier leest u over vochtwering en het aanpakken van problemen zoals optrekkend grondvocht of doorslaand regenwater. Ook leest u meer over het verwijderen van schimmelplekken en krijgt u een indicatie van de kosten voor vochtbestrijding.


Vocht in uw huis?

Een vochtige kelder, muren of condens dat op het raam blijft staan: problemen door vocht in huis komen regelmatig voor. Herkent u één van deze vochtproblemen of heeft u last van andere problemen?

Dan bent u zeker niet de enige.

Vochtproblemen ontstaan door bijvoorbeeld opstijgend grondvocht of vochtdoorslag en het verwijderen van schimmelplekken en vochtplekken is geen adequate vochtbestrijding. Het is verstandig om de hulp van een ervaren vochtspecialist in te schakelen. Een vochtspecialist zoekt uit waar uw problemen vandaan komen en adviseert dan verschillende manieren van vochtbestrijding. Op die manier bent u zo snel mogelijk permanent van de problemen verlost!

vochtbestrijding Weert

Vochtproblemen in Weert bestrijden

Wanneer u te maken krijgt met vochtproblemen zoals opstijgend grondwater, vochtplekken en vochtige woonkamermuren is het van belang de luchtvochtigheid laag te houden. Ventileren alleen is niet voldoende om de vochtigheidsgraad te verlagen, u moet ook de oorzaak van de vochtproblemen aanpakken.

Hoewel er verschillende manieren zijn waarop u zelf aan de slag kunt met vochtbestrijding, is het verstandig om een vochtspecialist uit Weert in te schakelen. Zij stellen de juiste vochtdiagnose, waarna er een duidelijk plan wordt getrokken wat betreft de bestrijding. Welke vochtbestrijding techniek het meest geschikt is, is namelijk volledig afhankelijk van de oorzaak van uw problemen.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Welke methode van vochtbestrijding gebruikt wordt, is afhankelijk van de oorzaak van uw probleem. Heeft u last van optrekkend grondwater, dan is het injecteren of onderkappen van de buitenmuur een goede optie. Wanneer de problemen juist ontstaan door doorslaand regenwater, dan is het belangrijk om de buitenmuur waterdicht te maken. Dit zijn de meest voorkomende methodes van vochtbestrijding in Weert:

  • Het injecteren van muren tegen optrekkend grondwater;
  • Impregnatie van de buitenmuur tegen doorslaand regenwater;
  • Het onderkappen van huizen tegen opstijgend grondvocht;
  • Het ventileren van de woning om problemen door condensvocht te voorkomen;
  • Een kelderdichting om de luchtvochtigheid in de kelder te verbeteren.

Geïnteresseerd in één van deze methodes? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Waarom bij vochtwering in Weert een vochtexpert inschakelen?

Bij vochtwering is het heel belangrijk dat de vochtbestrijding is afgesteld op het vochtprobleem. Voor iemand zonder ervaring, is het lastig vast te stellen wat de problemen veroorzaakt. Een vochtexpert uit Weert stelt eerst een vochtdiagnose. Zo weet u zeker dat de vochtbestrijding snel effect zal hebben.

Veel mensen denken bovendien hun vochtproblemen op te lossen door de symptomen te bestrijden: zij verwijderen de schimmelplekken en verven de vochtplekken opnieuw. Maar zolang u de oorzaak niet aanpakt, blijven de vochtproblemen terugkeren. Schakel daarom altijd de hulp van een ervaren vochtexpert in, om het wooncomfort zoveel mogelijk te verhogen. Start nu uw gratis offerteaanvraag.

vochtwering Weert

Prijzen voor vochtbestrijding in Weert

Last van vochtproblemen door doorslaand regenwater? Voor vochtbestrijding liggen de prijzen in Weert gemiddeld tussen de €8,- en €12,- per m². Wanneer uw problemen worden veroorzaakt door opstijgend grondvocht, dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per strekkende meter, afhankelijk van de gekozen methode. Zo kost injecteren ongeveer €100,- per meter en kost onderkappen €100,- tot €150,- per meter.

Het Carebrick systeem is een andere optie. Dit kost €100,- tot €125,- per meter. De prijzen voor vochtbestrijding zijn grotendeels afhankelijk van de methode die de experts toepassen. Welke methode geschikt is, is uiteraard afhankelijk van de oorzaak van de problemen. Een vakman geeft u een persoonlijk advies, start daarom vandaag nog uw gratis offerteaanvraag.

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per strekkende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per strekkende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per strekkende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Benieuwd naar de prijzen van vochtwering in Weert?

Vergelijk gratis meerdere prijsopgaven van specialisten en bespaar.

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Last van vochtige binnenmuren? Of sijpelt het water bij de kelder naar binnen? Het is lastig om zelf te achterhalen wat de oorzaak van vocht in huis is. Zeker omdat verschillende vochtproblemen dezelfde symptomen veroorzaken. Een vochtexpert stelt de juiste vochtdiagnose, zodat de vochtwering hierop aangepast wordt. Hieronder leest u meer over de verschillende vochtproblemen en hoe u deze kunt herkennen. Hulp nodig? Schakel dan een ervaren vochtspecialist in: start direct uw gratis offerteaanvraag.

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht bestaat uit grond- of regenwater dat via de fundering en het metselwerk omhoog in de muren trekt. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor optrekkend grondvocht. Meestal wordt dit veroorzaakt door een combinatie van zaken zoals een grote luchtvochtigheid of hoge waterstand, en de zuigende werking van het verticale metselwerk, zeker wanneer dit al enige jaren oud is.

Het behandelen van grondvocht in Weert is niet altijd gemakkelijk, Maar met het waterdicht maken van uw woning en met de juiste vorm van kelderdichting komt u een heel eind.

doorslaand vocht Weert

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand regenwater is één van de problemen die in Weert regelmatig voorkomt. Dit ontstaat bij woningen waarvan het metselwerk poreus is geworden. Wanneer de neerslag tegen de stenen aan slaat, wordt dit door de stenen opgenomen.

Wat betekent dit voor uw muren?

Het gevolg zijn vochtige muren, waarop vochtplekken en zwarte schimmelgroei ontstaat. Bovendien zorgen natte muren voor een hogere luchtvochtigheid, wat vervelende gevolgen heeft voor uw gezondheid. Wanneer u last heeft van doorslaand vocht in huis, maak dan de muren volledig waterdicht. Bijvoorbeeld door impregneren of het laten aanbrengen van nieuwe gevelbekleding.

Wat is condensatievocht?

Een te hoge luchtvochtigheid ontstaat onder andere door condensatievocht. Condensatievocht kunt u niet voorkomen, dit ontstaat altijd en overal. Bij het koken, wassen, douchen en leven. Zelfs door simpelweg te ademen ontstaat er condensatievocht.

Wat kan ik hieraan doen?

Voorkomen is dus niet mogelijk, maar u kunt er wel voor zorgen dat condensatievocht geen problemen veroorzaakt. Voor een goede vochtigheidsgraad is het namelijk belangrijk dat condensvorming naar buiten wordt afgevoerd. Dit doet u simpelweg met ventileren.

Tip: als u geen mechanisch ventilatiesysteem heeft, dan is het belangrijk om ventilatieroosters open te houden en een raam te openen bij het koken of douchen.

vochtproblemen Weert

Waar komen vochtproblemen in Weert vaak voor?

Een belangrijk onderdeel van de vochtbestrijding en vochtwering is het herkennen van vocht in huis. Wij noemden hierboven al een hoge luchtvochtigheid en schimmels als gevolgen van vochtige muren, maar hoe herkent u deze nu precies?

Eén van de eerste aanwijzingen voor vochtproblematiek is een muffe en bedompte geur. Denk aan een wasmand met vochtige handdoeken die te lang dicht heeft gezeten. Daarnaast is ook loslatend behang of stucwerk een sterke aanwijzing voor een verminderde vochtwering.

Ziet u langzamerhand een stuk van het behang in uw woonkamer in Weert verkleuren, of ergens gele randen ontstaan? Ook dit kunnen aanwijzingen zijn van een verminderde vochtbescherming. Schakel in dat geval zo snel mogelijk een vochtspecialist in: start direct uw gratis offerteaanvraag.

Vochtbestrijding in muren in Weert

Zonder dat u het waarschijnlijk weet, komt er veel vocht via de muren naar binnen. Een belangrijke oorzaak voor vochtige muren is onvoldoende ventileren, en daardoor een hoge luchtvochtigheid binnenshuis. De gevolgen van vochtige muren zijn onder meer vochtplekken en houtrot.

Let op: daarnaast komt in huizen met een hoge vochtigheidsgraad ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

Om vochtige muren tegen te gaan staan verschillende vochtwering technieken die het metselwerk waterdicht maken. Ventileer uw woning in Weert bovendien regelmatig, ook tijdens de wintermaanden. Door een goed ventileren zal het leefklimaat aanzienlijk verbeteren.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Wanneer u last hebt van optrekkend vocht in de binnenmuur, dan heeft dit diverse nadelige gevolgen. Zo is door vochtige binnenmuren het woonklimaat binnenshuis niet echt gezond te noemen, en kunnen vochtplekken ook schimmelplekken veroorzaken op onder meer meubels of bij plintjes.

Een derde nadeel is dat u jaarlijks tot wel €200,- zult verliezen op de energiekosten door vochtige muren. Opstijgend bodemwater is gemakkelijk tegen te gaan door de muren te injecteren met een middel voor vochtwering. Voordat u deze klus kunt laten uitvoeren door een professional uit Weert is het van belang dat u eerst vochtplekken, en overige vormen van schade laat verwijderen.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Hoewel er in de binnenmuur vocht kan optrekken door een slechte isolatie van de spouw, is het gebruikelijker dat er in de buitenmuren vochtplekken ontstaan. Dit gebeurt voornamelijk wanneer de muur niet goed genoeg geïmpregneerd is, en de stenen poreus.

Hoe los ik dit op?

De enige oplossing om de vochtige buitenmuren te verhelpen is om de vochtwering te optimaliseren door middel van impregnatie of het aanbrengen van een vochtwerende coating. Welke methode hiervoor het meest geschikt is, is afhankelijk van uw pand in Weert, en de staat van de buitenmuren. Onder meer gaten in de stenen maar ook overige beschadigingen moeten eerst hersteld worden voordat vochtwering een optie is.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Niet alleen in de buiten- en binnenmuren van een woning kunnen vochtplekken ontstaan. Ook bij de kruipruimte kunnen vochtproblemen optreden. Dit komt doordat de kruipruimte onder de grond worden gebouwd. Dit betekent onder meer dat het er donker is, maar ook dat het automatisch kouder is dan op een andere plek in het gehele pand.

Een gemiddelde kruipruimte heeft een basistemperatuur van ongeveer twaalf graden bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat er problemen ontstaan met een vochtige kruipruimte, is het een optie om deze extra te ventileren met behulp van een ingebouwd ventilatiesysteem. Ook een kelderdichting techniek is voor kruipruimtes soms geschikt.

Vochtige badkamer

Badkamers vormen over het algemeen de meest vochtige ruimtes in een woning. Dit komt met name doordat er bij de doucheruimte meestal te weinig geventileerd wordt, waardoor de luchtvochtigheid stijgt. De hoge vochtigheid in de lucht heeft verschillende gevolgen, waaronder het ontstaan van zwarte schimmel.

Waarom zijn zwarte schimmels een probleem?

Deze zwarte schimmelplekken brengen gezondheidsrisico’s met zich mee, zoals ademhalingsproblemen en zelfs overgeven. Het is daarom zaak om deze schimmels zo snel mogelijk te (laten) verwijderen.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

vochtige kelder Weert

Vochtige kelder in Weert

Voor menig pand in Weert is de kelder de plek waar vochtwering (kelderdichting) het meest noodzakelijk is. Dit komt met name doordat de kelder vaak onder de waterlijn in de grond zit. Als de waterstand stijgt, dan is ook het risico op waterschade in de kelder hoog.

Omdat veel klanten van onze specialisten etenswaren bewaren in de kelder is het van belang te werken aan de juiste vochtwering. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van verschillende vochtwering technieken. Zo injecteren vochtspecialisten de buitenmuren, waardoor optrekkend vocht geen kans meer maakt. Een andere vorm van kelderdichting is het waterdicht maken van de vloeren. De prijzen voor de kelderdichting hangen af van de gekozen techniek.

Kelderafdichting Weert

Vanwege de locatie van de kelder, is dit logischerwijze een vochtige ruimte. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar het is zonde om de kelder niet te gebruiken vanwege de hoge luchtvochtigheid. Door kelderafdichting verlaagt u de luchtvochtigheid en maakt u het mogelijk om de kelder te gebruiken als waardevolle opslagruimte, als extra slaapkamer of als speelruimte.

Een kelderafdichting zorgt voor extra leefruimte, waardoor ook uw woning in waarde stijgt! Gemiddeld kost een kelderafdichting €55,- tot €125,- per m². De kosten zijn afhankelijk van de gekozen methode voor de kelderafdichting. Als u enkel de keldermuren laat coaten, bent u een stuk voordeliger uit dan wanneer u de ruimte eerst laat leegpompen en daarna waterdicht maakt.

Vraag gratis offertes aan als uw wilt weten wat een kelderafdichting van uw kelder gaat kosten.

kelder waterdicht maken in Weert

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Een kelderafdichting gaat vaak samen met een kelderdrainage. Een kelderdrainage houdt in dat al het overtollige grondwater in de vochtige kelder wordt afgevoerd naar een opvangreservoir of zelfs de riolering. Kelderdrainage is op verschillende manieren mogelijk: via de rand, de vloer of de wand. Bij kelderdrainage via de rand metselt de vochtspecialist een waterdichte goot die het overtollig grondwater naar een verzamelput leidt.

Het water komt via de vloer binnen, wat nu?

Als het grondwater juist via de vloer de kelder binnendringt, dan brengt de vochtspecialist kelderdrainage op de vloer aan door middel van een noppenmembraan. Hierin zitten tal van kleine kanaaltjes verwerkt, waardoor het grondwater wordt afgevoerd naar een verzamelput. Bovenop het membraan plaatst u dan een nieuwe vloer die dankzij de kelderdrainage droog blijft.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Weert.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Vochtbestrijding in een vochtige kelder wordt vaak gedaan met een kelderafdichting in de vorm van een kelderbekuiping. Een kelderbekuiping houdt in feite in dat u het beton in de vochtige kelder waterdicht laat maken. Er zijn verschillende manieren om een kelderbekuiping te realiseren. Vaak gebeurt dit door het cementeren van de muren en vloeren. Er wordt een waterdicht beton aangebracht waardoor de ruimte vrij blijft van vochtproblemen.

Een andere mogelijkheid om het beton waterdicht te maken is een soepele kelderbekuiping. Bij een soepele kelderbekuiping plaatst de vochtspecialist een folie tegen de keldermuren en metselt hier een nieuwe muur voorlangs. Met deze kelderbekuiping houdt u vocht buiten de deur.

Kelderafdichting? Waarop letten?

Heeft u last van een te hoge vochtigheidsgraad in de kelder? Door deze waterdicht te maken, maakt u de kelder geschikt voor dagelijks gebruik. Let wel op: als de kelder volledig waterdicht is, is het extra belangrijk om de (vaak) kleine ruimte goed te ventileren. Op die manier verlaat condens vocht de ruimte, waardoor de luchtvochtigheid goed blijft.

Waar de vochtspecialist ook op let, is dat u de kelderafdichting doortrekt tot aan het maaiveld. Gebeurt dit niet dan blijft er altijd een gedeelte van de keldermuren over die het grondvocht of regenwater gemakkelijk opnemen. Door de kelderafdichting hoog genoeg te maken voorkomt u extra vochtproblemen.


Vochtproblemen? Een vochtbestrijding expert uit Weert lost ze voor u op!

Vind snel een geschikte vochtexpert en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

Om problemen te voorkomen zijn er meerdere vochtwering technieken die u kunt gebruiken. Het is daarbij wel belangrijk dat u rekening houdt met de oorzaak. Voor het tegengaan van optrekkend grondvocht zijn andere vochtwering technieken geschikt dan voor het oplossen van doorslaand regenwater. Een rigoureuze oplossing voor doorslaand vocht is het aanbrengen van nieuwe gevelbekleding.

Soms heeft u hiervoor een vergunning nodig. Dit checkt u op omgevingsloket.nl. In alle gevallen geldt dat de woning waterdicht moet zijn, zonder daarbij het ventileren te blokkeren. Als u een professionele vochtdiagnose laat stellen, dan bent u verzekerd van een goede vochtwering. De vochtspecialisten uit Weert passen onder andere de volgende technieken toe:

Muren impregneren

Impregnatie van de muur wordt gedaan om vochtproblemen door doorslaand regenwater op te lossen. Hierbij brengt de vochtbestrijding expert uit Weert een impregneermiddel aan op de muur. Dit middel is vochtwerend, waardoor het regenwater niet langer de muur in kan trekken. Geen zorgen: het middel is niet zichtbaar, dus het heeft geen gevolgen voor de uitstraling van uw buitenmuur. Deze methode kost ongeveer €8,- tot €12,- per vierkante meter.

muren injecteren Weert

Muren injecteren

Het injecteren van de muren is effectief als u last heeft van optrekkend grondwater. Via kleine boorgaten onderin de muur, spuit de vochtexpert een vochtwerend injectiemiddel. Dit verspreidt zich door het metselwerk en vormt zo een barrière tegen grondwater. Het grondvocht kan zo nooit hoger dan de onderste paar bakstenen trekken! Het injecteren wordt ook vaak toegepast bij een kelderafdichting. De kosten hiervoor starten rond de €100,- per m².

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

Een andere manier om opstijgend grondvocht tegen te gaan, is door middel van een onderkapping. Bij het onderkappen brengen de vakmannen uit Weert een vochtwering aan in het metselwerk. Hiervoor moeten zij een aantal stenen verwijderen en daarna weer terugplaatsen.

Zoals u zich misschien kunt indenken, is dit een tijdrovend en kostbaar proces. De kosten liggen daarom ook iets hoger dan de prijzen voor het injecteren van de binnenmuren. Voor het onderkappen liggen gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per meter. Het voordeel van deze vochtwering techniek, is dat u voorgoed verlost bent van problemen door opstijgend grondwater.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Zelfs als u de kruipruimte goed hebt geïsoleerd, is het verstandig om deze tevens op de juiste wijze te ventileren, alhoewel dit volgens het bouwbesluit niet meer verplicht is. De voordelen van de ventilering zijn onder meer dat er geen sprake meer is van optrekkend condensvocht, en dat u schadelijke bodemgassen zoals moerasgas minimaliseert.

De prijs voor een ventilatiesysteem hangt af van de omvang van de klus. Wilt u het ventilatiesysteem alleen in de kruipruimte installeren, of in het hele pand? De gemiddelde kosten van de installatie voor een mechanisch ventilatiesysteem liggen rond de €1.500,-, afhankelijk van het systeem waarvoor u kiest. Voor ventilatieroosters ten behoeve van natuurlijk ventileren, liggen de prijzen rond de €40,-.

muur onderkappen Weert

Wat is Carebrick?

Voor het bestrijden van onder andere optrekkend vocht is er een innovatieve vorm van vochtbestrijding: het Carebrick systeem. Bij het Carebrick-systeem plaatsen de vochtbestrijding specialisten speciale, keramische kokers in uw buitenmuur. In deze kokers ontstaat een luchtdoorstroming, waarna een verdampingsproces de lucht afkoelt. Deze koele lucht trekt vervolgens al het vocht in de muur naar zich toe, waarna het naar buiten wordt afgevoerd via de koker.

Hiermee voorkomt u vochtproblemen zoals lelijke vochtplekken en condensvorming op de ramen. Het systeem kost ongeveer €100,- tot €125,- per strekkende meter, en is daarmee een permanente oplossing voor uw probleem.


Kwalitatieve vochtbestrijding in Weert tegen de laagste prijs!

Vind en vergelijk ervaren vochtbestrijders in Weert.

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Een te hoge luchtvochtigheid vergroot de kans op vochtige muren, ongedierte en zelfs gezondheidsproblemen. De te hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt zeker voor mensen met astmatische klachten voor problemen. Denk aan problemen als hoofdpijn, keelpijn en een gevoel van benauwdheid.

Om deze en andere problemen te voorkomen houdt u het vochtgehalte in huis het beste op zo’n 40% tot 60%.

Heeft u een te hoge luchtvochtigheid? Start vandaag nog uw gratis offerteaanvraag en vind de vakman met de beste prijs.

Schimmel in huis

Schimmel ontstaat wanneer condenswater te lang tegen de muren blijft zitten omdat u niet voldoende ventileert. Schimmels hebben verschillende nadelige gevolgen, zo tasten zij de muur aan, zorgen zij voor gezondheidsrisico’s en nare geurtjes. Het is dan ook van belang om de schimmels zo spoedig mogelijk professioneel te laten verwijderen.

De vochtbestrijding specialisten van de bedrijven uit ons netwerk in Weert kunnen er onder meer ook voor zorgen dat alle schimmelsoorten vakkundig verwijderd worden. Niet alleen op de direct zichtbare plekken, maar ook bij vochtplekken op verstopte hoekjes, zoals bijvoorbeeld in de kruipkelder. Combineer schimmelverwijdering met kelderdichting voor het beste resultaat.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

Regelmatig vragen inwoners van Weert hoe zij het beste kunnen omgaan met schimmelplekken. Schimmel op de muur is gemakkelijk te herkennen en moet, voor uw eigen gezondheid, het liefst zo snel mogelijk verwijderd worden. Gaat u zelf aan de slag? Draag dan altijd een mondkapje en bescherm uw ogen en handen tegen het chemische middel en de schimmel.

Wij raden u aan om een vakman in te schakelen voor het verwijderen van schimmelplekken. Dit kan al vanaf €25,- tot €50,- per vierkante meter. Het voordeel van een professionele schimmelbestrijding, is dat u verzekerd bent dat de schimmelplek niet weer terugkeert.

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Een veelgehoord probleem binnen de vochtbestrijding is het ontstaan van een witte aanslag op wanden in kelders en garages. Deze witte aanslag is waarschijnlijk salpeter. Salpeter ontstaat door een combinatie van chemische elementen in het grondwater, die zichtbaar worden bij vochtdoorslag.

Is salpeter schadelijk voor mijn gezondheid?

Met name ammoniak dat reageert met het kaliumcarbonaat in het metselwerk vormt een risico voor de gezondheid, daarom is het zaak spoedig een vakman in te schakelen om de salpeter te verhelpen. Het is tevens een mogelijkheid om zelf de salpeter te verwijderen, hiervoor dient u de wand te strippen van alle bekleding, om vervolgens de aangetaste zone te behandelen met een vloeistof. Meer over vochtdoorslag lees u ook op Wikipedia.

Vochtwering in Weert

Er worden regelmatig vragen gesteld over de verschillen tussen vochtbestrijding en vochtwering. Het antwoord hierop is relatief simpel: vochtbestrijding gaat het om oplossen van vochtproblemen terwijl vochtwering deze problemen juist voorkomt. Er zijn verschillende manieren waarop u problemen op voorhand kunt voorkomen, bijvoorbeeld met de installatie van een goed ventilatiesysteem of met het plaatsen van ventilatieroosters.

Wilt u weten welke methode van vochtwering u kunt toepassen om de luchtvochtigheid te optimaliseren? Vul dan snel het offerteformulier in. U ontvangt dan snel tot maximaal 5 gratis offertes van vochtspecialisten uit Weert.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Weert

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Weert

Wilt u weten wat u het beste kunt doen aan optrekkend regenwater in uw buitenmuren? Hebt u behoefte aan professionele hulp bij het tegengaan van vochtplekken en schimmelplekken in de kelder? Of bent u benieuwd naar de exacte kosten voor vochtbestrijding in uw pand in Weert? Wij beheren een netwerk van vochtbestrijding bedrijven.

Vul het offerteformulier in om gratis vrijblijvende offertes aan te vragen, van meerdere vochtspecialisten uit de regio Weert. U krijgt zo snel mogelijk maximaal 5 prijsopgaven toegestuurd.

Kies op basis van prijs en aanbod zelf voor een specialist die aan uw eisen voldoet. Wij helpen u graag bij het vinden van een vochtspecialist in Weert! Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.