Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Utrecht

Last van vocht in uw huis in Utrecht? Zorg er dan met vochtbestrijding en vochtwering voor dat uw vochtige muren en vochtplekken en schimmels verdwijnen. Vocht in huis heeft vaak verschillende oorzaken, zoals optrekkend of doorslaand vochtprobleem. Er zijn dus ook verschillende manieren om vochtbestrijding toe te passen en vochtplekken te verwijderen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de het toepassen van vochtbestrijding en de bijbehorende kosten.

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan van meerdere specialisten een offerte op maat en kunt de offertes onderling vergelijken op prijs, voorwaarden en service. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!


Vocht in uw huis?

Wat vervelend dat u last heeft van vocht in huis! Misschien heeft u last van vochtplekken op de binnenmuren en het plafond of is er sprake van schimmelvorming. Er zijn verschillende oorzaken die vochtproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om eerst een vochtdetectie uit te voeren, zodat de juiste bestrijdingsmethode gekozen wordt voor uw woning in Utrecht.

Opstijgend vocht zorgt bijvoorbeeld voor schade aan uw fundering en waterschade aan de onderzijde van de binnen- en buitenmuren. Doorslaand vocht en condensatievocht zorgen ook voor lelijke plekken, maar deze zitten vaak hoger op de binnenmuren.

Last van een bedompte en muffe lucht in uw woning? Ook dat is waarschijnlijk de oorzaak van een te veel aan vocht in uw woning.

vochtbestrijding Utrecht

Vochtproblemen in Utrecht bestrijden

De term ‘vochtproblemen’ staat voor verschillende problemen die het gevolg zijn van een te hoge luchtvochtigheid of van doorslaand of optrekkend vocht. Veelvoorkomende problemen zijn het ontstaan van vochtplekken, vochtige muren, schimmels en houtrot.

Voorkomen is beter dan genezen!

Om dergelijke zaken te voorkomen adviseren wij om periodiek alle buitenmuren en funderingen te controleren op mogelijke risico’s. Als vochtwering geen optie is, dan is het belangrijk om het achterliggende probleem te vinden en vervolgens een oplossing te vinden in de vorm van vochtbestrijding. Op het moment dat een cv-leiding is gebarsten, heeft het namelijk geen zin om de binnenmuren te injecteren of anderszins vochtwerend te maken.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Ieder vochtprobleem vraagt om een eigen aanpak. Om de juiste methode toe te passen, is eerst een professionele vochtdiagnose nodig. Uw vochtspecialist uit Utrecht beschikt over speciale apparatuur om vochtmeting uit te voeren. Daarna kiest hij de juiste methode voor vochtbestrijding.

De meest toegepaste methodes voor het bestrijden van vochtproblemen:

  • Ventileren: de beste manier om condensatievocht tegen te gaan.
  • Impregnatie: het vochtwerend maken van gevelmuren met een waterwerend middel.
  • Injectiemiddel: het aanbrengen van een vochtwerend middel in gevelmuren.
  • Kelderafdichting: kelderdrainage of het beton waterdicht maken door kelderbekuiping.
  • Schimmelplekken verwijderen: het permanent weghalen van lelijke schimmelplekken.
  • Onderkappen: het toevoegen van een waterkerende laag tussen bakstenen.
  • Carebrick: het plaatsen van keramische kokers voor natuurlijk ventileren.

Waarom bij vochtwering in Utrecht een vochtexpert inschakelen?

Het bestrijden van vocht in huis kan aardig in de kosten lopen. Daarom vragen mensen uit Utrecht zich vaak af of zij het bestrijden niet zelf kunnen doen.

Dat is niet verstandig!

Bij het bestrijden van een vochtprobleem heeft u speciale apparatuur, gereedschappen en materialen nodig. Een vochtexpert beschikt over deze materialen én heeft daarnaast ruime kennis en ervaring van de werkzaamheden. Vaak uiten vochtproblemen zich op een andere plek dan de problemen zich werkelijk bevinden. Een vochtspecialist pakt niet alleen vocht- en schimmelplekken aan, maar ook de onderliggende oorzaak. Hij zorgt ervoor dat u permanent van uw vochtprobleem verlost bent. Vul vandaag nog het offerteformulier in en ontvang gratis offertes!

vochtwering Utrecht

Prijzen voor vochtbestrijding in Utrecht

De kosten voor het inschakelen van een vochtbestrijding professional uit Utrecht hangen van een aantal factoren af. Ten eerste gaat het om het soort vochtprobleem dat u wilt bestrijden en wat de ernst van het probleem is. Ook speelt de oppervlakte een rol in de hoogte van de prijzen. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen van de verschillende vochtbestrijding en vochtwering methodes. Voor onderkappen betaalt u bijvoorbeeld €100,- tot €150,- per lopende meter.

Het weghalen van schimmel kost €25,- tot €50,- per m². De prijs voor vochtwering hangt dus heel erg af van de methode. Voor exacte prijzen is het verstandig om via de offertepagina verschillende prijsopgaven aan te vragen bij vochtbestrijding experts uit Utrecht. Zij zullen op basis van uw wensen en budget een passende offerte maken, en het is aan u om deze vervolgens met elkaar te vergelijken op basis van de prijzen.

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Besparen op de kosten van vochtbestrijding in Utrecht?

Vraag gratis offertes aan en vind een vochtspecialist die u helpt!

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Ziet u natte plekken op wanden verschijnen? Het is altijd belangrijk om te weten van welk vochtprobleem u precies last heeft. Opstijgend vocht in huis veroorzaakt bijvoorbeeld andere vochtproblemen dan condensatievocht. De juiste methode voor het bestrijden van vocht in huis is afhankelijk van de oorzaak. Lees snel verder om meer te weten te komen over verschillende oorzaken van vocht in huis en de beste manier om vochtproblemen te bestrijden. Of vraag vandaag nog gratis offertes aan!

Wat is optrekkend vocht?

Het meest voorkomende probleem op het gebied van vochtbestrijding, is optrekkend vocht, dit wordt ook wel een opstijgend vochtprobleem genoemd. Opstijgend vocht is het gevolg van een stijging van het grondwaterniveau en/of gebrekkige fundamenten. In de meeste gevallen ziet u de vochtschade alleen in de kelderruimte, maar na verloop van tijd stijgt het grondvocht tot aan de woonkamermuren.

Hoe stopt u dit probleem?

Het stoppen van optrekkend vocht doet u het beste door de binnen- of buitenmuren te injecteren. Een vochtbestrijding specialist uit Utrecht boort dan op regelmatige afstanden gaten in de muur, en spuit hier een injecteermiddel in. Een alternatief voor het injecteren van de vochtige muren is het zorgen voor een volledige kelderdichting.

doorslaand vocht Utrecht

Wat is doorslaand vocht?

Uw woning in Utrecht staat continu bloot aan allerlei weersomstandigheden. Dit zorgt op den duur voor doorslaand vocht: een vochtprobleem dat voornamelijk zichtbaar is bij poreuze muren en ontstaat wanneer neerslag tegen de buitenmuren van uw woning slaat. De muur zuigt de neerslag en dergelijke als het ware op, waarna het zich een weg naar binnen baant en er vochtplekken aan de binnenmuur ontstaan.

Wat doet de vochtspecialist?

Om vochtdoorslag te behandelen is het belangrijk om de muren te beschermen met vochtwering. Dit kan door de muur te voorzien van een impregneermiddel of een laag waterwerende verf.

Wat is condensatievocht?

Condensatievocht ontstaat door te koken, leven en wassen. Het is een gevolg van onvoldoende ventilatiemogelijkheden, omdat de luchtvochtigheid hoog is. Condens zet zich af op de muren, wat niet alleen schadelijk is voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid.

Wat zijn de gevolgen?

Als er condensatie optreedt, kan dit leiden tot vochtplekken op de wanden. Het is dus belangrijk om genoeg verse lucht toe te laten in uw woning. Dit is mogelijk door ramen en deuren open te zetten.

Tip: U kunt er ook voor kiezen om een ventilatiesysteem voor vochtwering aan te schaffen. Deze zorgt voor frisse lucht in vochtige ruimtes. Op deze manier zorgt u voor het verwijderen van condensatievocht uit uw woning.

vochtproblemen Utrecht

Waar komen vochtproblemen in Utrecht vaak voor?

Regelmatig krijgen vochtbestrijding experts uit Utrecht de vraag hoe precies te herkennen is dat er sprake is van vocht in huis. Het eenvoudigste antwoord is: door de meting van de luchtvochtigheid. Hang een hygrometer op en u ziet het vanzelf wanneer het vochtgehalte in de lucht boven de 70% stijgt.

Daarnaast is ook de aanwezigheid van een muffe geur een aanduiding voor mogelijke vochtproblematiek. Tot slot raadt men aan om regelmatig de wanden te controleren op loshangend behang, donkere kringen of loslatend stucwerk. Dit is een aanduiding voor een vochtprobleem achter de muur. Vraag vandaag nog gratis offertes aan en vind snel een goede vochtspecialist!

Vochtbestrijding in muren in Utrecht

Over het algemeen herkent u vochtschade aan vochtige muren, het ontstaan van schimmels en het verschijnen van vochtplekken. De juiste vorm van vochtbestrijding is vooral afhankelijk van het soort vocht dat u tegenkomt. Het drogen van vochtige muren is bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing, maar zal op de lange termijn de problemen natuurlijk niet verhelpen. Daarvoor vormen technieken zoals het vochtwerend maken van de wanden door impregnatie een betere optie.

Let op: in huizen met een hoge vochtigheidsgraad komt ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

Het is wel verstandig om uw binnenmuren goed in de gaten te houden. Ziet u loslatend stucwerk of vochtdoorslag? Dan is er iets aan de hand en schakelt u het beste een vochtspecialist in uit Utrecht. Wilt u meer weten? Bekijk dan ook de pagina over vochtdoorslag op Wikipedia.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

De meest voorkomende vorm van vochtbestrijding is het tegengaan van optrekkend vocht in de binnenmuren. Dit kan namelijk zeer plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door hevige regenval en stijging van het grondwaterniveau.

Het verhelpen van vochtige binnenmuren gaat het snelst door het injecteren van de muren. Het is een optie deze klus eigenhandig uit te voeren. Boor dan gaten op regelmatige afstanden en variërende hoogtes, in een hoek tot 30 graden. Zuig de boorgaten schoon en vul deze met het injectiemiddel.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Een veel voorkomend probleem is optrekkend vocht. Dit wordt vaak veroorzaakt door de afwezigheid van een waterkering, waardoor het grondvocht geabsorbeerd wordt door de muren. Optrekkend vocht tast vaak de muurafwerking aan en kan zelfs schade aan de constructie van woning veroorzaken. Bovendien is het mogelijk dat dergelijke vochtschade tot gezondheidsklachten leiden.

Opstijgend vocht is vaak zichtbaar op de muur, u ziet dan vochtplekken verschijnen. Daarbij zijn schimmels en een muffe geur ook een teken van optrekkend vocht. Er zijn 3 methoden om optrekkend vocht tegen te gaan; injecteren of onderkappen van de muur of het aanbrengen van het Carebrick systeem.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Niet alleen de kelder is gevoelig voor wateroverlast, ook bij de kruipruimte komt dit regelmatig voor. Vochtige kruipruimtes zijn nadelig voor het wooncomfort, met name omdat het in kruipruimtes sowieso al kouder is dan in de rest van uw woning. Vanuit de kruipkelder stijgt kou en vocht op, waardoor in de woonkamer de luchtvochtigheid stijgt en het wooncomfort vermindert.

Een oplossing voor de vochtwering van kruipruimtes is de plaatsing van isolatiemateriaal. Zowel natuurlijke isolatiematerialen, bijvoorbeeld schelpen en zand, als kunstmatige isolatiematerialen zoals thermoskussens, gebruikt u voor de isolatie van uw kruipruimte. Schakel een vakman uit Utrecht voor praktische ondersteuning en een optimaal resultaat.

Vochtige badkamer

Een te hoge luchtvochtigheid in de woonkamer is meestal eenvoudig te verhelpen door ergens een raampje open te zetten. Helaas geldt voor veel badkamers dat de mogelijkheden voor ventilering beperkt zijn. De kans op zwarte schimmelsporen is zeer groot, wanneer u tijdens het douchen de deur dicht houdt. Dit kan leiden tot zwarte schimmelvorming.

Waar de meeste schimmelsoorten weinig gevaar opleveren, zijn de zwarte schimmels gevaarlijk voor de gezondheid. Niet alleen ademhalingsproblemen en misselijkheid kunnen hier het gevolg van zijn, ook het ontstaan van fibromyalgie en een chronisch vermoeidheidssyndroom worden gezien als gevolgen van de inademing van de schimmelsporen.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

vochtige kelder Utrecht

Vochtige kelder in Utrecht

Bij steeds meer nieuwbouwwoningen in Utrecht kiest men voor een kelder. Dit is niet alleen een ruimte voor voedselopslag, het vergroot ook uw woonruimte. Het gevaar is dat er al snel vocht op de keldermuren komt en er een vochtige kelder ontstaat. Van vochtige binnenmuren tot optrekkend vocht, en van houtrot tot vochtplekken. Dit komt omdat vrijwel iedere kelderruimte zich onder het grondwaterniveau bevindt.

Om deze problemen tegen te gaan is een kelderdichting wenselijk. Er bestaan diverse technieken om de vochtige kelder en het beton waterdicht te maken. Zo is het een optie om de vochtige kelder dicht te maken met waterdicht beton op de wanden, maar ook het injecteren van de keldermuren is mogelijk.

Kelderafdichting Utrecht

Last van vochtproblemen en ligt de oorzaak in uw vochtige kelder? Dan is het aan te raden om een methode van vochtwering te creëren, zoals kelderafdichting. Kelderafdichting houdt in het beton waterdicht maken. Hoe de kelderdichting het beste aangepakt wordt, hangt af van de hardnekkigheid van het probleem en hoe het vocht in huis binnenkomt.

De eerste optie bij kelderafdichting is bekuiping, waarbij de keldermuren- en vloeren gecementeerd worden. Het is ook mogelijk om kelderdrainage toe te passen. Via drainage wordt een teveel aan vocht afgevoerd. De prijzen voor kelderafdichting verschillen nogal en hangen af van wat er moet gebeuren. Gemiddeld betaalt u €55,- tot €125,-per m².

Vraag gratis offertes aan als uw wilt weten wat een kelderafdichting van uw kelder gaat kosten.

kelder waterdicht maken in Utrecht

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Last van een teveel aan vocht in uw kelder? Met kelderdrainage wordt het vocht eenvoudig afgevoerd naar een afvoerput. Deze put staat weer in verbinding met het riool. Wanneer grondvocht door de keldermuren of de vloeren doordringt, is het verstandig om vloer- en wanddrainage aan te brengen. Deze kelderdrainage bestaat uit het plaatsen van een noppenmembraam in de vloer en de wanden.

Het vocht wordt dan afgevoerd door de kanaaltjes die er ontstaan door het noppenmembraam. De randen bij de vloer en de wand en de wand en het plafond zijn vaak zwakke plekken. Met kelderdrainage zoals randdrainage beschermt u de randen en voorkomt u binnendringend vocht.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Utrecht.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Een andere methode om de kelder waterdicht te maken is door middel van kelderbekuiping. Met kelderbekuiping wordt er een kuip van waterdicht mortel aangebracht op de wanden en de vloer. Hierdoor kan vocht niet meer binnendringen in de keldermuren van uw woning in Utrecht. De kelderruimte staat onder een hoge druk, want het ligt onder het maaiveld. Grondvocht drukt constant tegen de wanden en de vloer en bij zwakke plekken is het mogelijk dat het binnendringt in de ruimte.

Let er wel op dat u waarschijnlijk een mechanisch ventilatiesysteem of ventilatierooster nodig heeft na het aanbrengen van de kelderbekuiping. Want eventueel condensatievocht wordt niet meer afgevoerd door natuurlijke ventilatiemogelijkheden.

Kelderafdichting, waarop letten?

Bij kelderdichting is het belangrijk dat de coating of het waterdicht beton goed aansluit op de bestaande keldermuur. Bij een verkeerde keuze blijft de coating niet zitten, of het zorgt niet voor het gewenste resultaat. Het materiaal van de bestaande kelderwand en de mate van vochtigheid is van invloed op de keuze van de coating.

Waar let u zelf op?

Maak altijd goede en duidelijke afspraken met uw vochtexpert. Dan weet u zeker dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Investeer daarnaast na kelderbekuiping in een goed ventilatiesysteem. Natuurlijk ventileren gebeurt niet meer na de kelderdichting, waardoor condensatievocht voor problemen kan zorgen.


Vochtexpert gezocht voor het oplossen van vochtproblemen in Utrecht?

Vergelijk offertes en bespaar op de totaalprijs van vochtbestrijding!

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

Er zijn diverse vochtbestrijding methodes mogelijk. Dit is wel afhankelijk van wat de oorzaak van het vochtprobleem is. Bij optrekkend vocht is het bijvoorbeeld mogelijk om de binnen- of buitenmuren te injecteren, te onderkappen of een Carebrick te plaatsen. Voor het aanbrengen van een vochtwerende laag hebt u soms een vergunning nodig. Deze vraagt u eenvoudig aan op omgevingsloket.nl.

Heeft u last van doorslaand vocht in huis?

Dan moeten de buitenmuren geïmpregneerd worden, is het mogelijk om de buitenmuren te verven met vochtwerende verf. Bovendien is het weghalen van schimmels een vochtbestrijding methode. Vul het offerteformulier in, ontvang gratis offertes op maat en ontdek welke methode voor u het meest geschikt is.

Muren impregneren

Wanneer u last heeft van doorslaand regenwater of grondvocht, is een impregnatie van kelderwanden of gevelmuren een goede oplossing. De vochtexpert uit Utrecht brengt een impregneermiddel, of waterdicht beton, aan op de muur. Het middel zorgt ervoor dat de muur beschermd is en dat er geen vocht in huis kan komt. De prijs? Reken voor impregnatie op een gemiddelde prijs tussen de €8,- en €12,- per m².

muren injecteren Utrecht

Muren injecteren

Heeft u last van optrekkend vocht in huis? Dan is injecteren een goede en snelle oplossing. Bij het injecteren van buiten- en binnenmuren boort de vochtspecialist uit Utrecht kleine gaatjes over de gehele breedte, net boven de vloerpas. De gaatjes moeten een onderlinge afstand van ongeveer 10 centimeter hebben om voor een goede vochtkering te zorgen. Achteraf dicht de vochtexpert alle gaatjes weer, zodat u er niets meer van ziet.

De gel hardt vervolgens uit en zorgt op die manier voor een waterdichte vochtkering in uw buiten- of binnenmuren. Grondvocht kan namelijk niet meer omhoogtrekken. Injecteren laat u al doen vanaf €100,- per strekkende meter.

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

Het onderkappen van de gevelmuren is een drastische en effectieve manier van vochtbestrijding. Hierbij wordt uw woning in Utrecht stuk voor stuk opgetild, om er een waterdichte vochtkering te plaatsen. Zo bent u verzekerd van een goed resultaat en ondervindt u geen vochtproblemen meer. Onderkappen is behoorlijk prijzig, omdat het een grote klus is die vaak alleen wordt toegepast bij renovatiewerken. De gemiddelde prijs ligt tussen de €100,- en €150,- per lopende meter.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Om opstijgend vocht en kou in de woonkamer te voorkomen is het verstandig om isolatie toe te voegen aan de kruipruimte. Een tweede techniek van vochtwering die het wooncomfort verbetert, is het ventileren van kruipruimtes. Ventilatiemogelijkheden in een kruipruimte zijn niet verplicht volgens het bouwbesluit van 2012. Echter, wanneer er geen ventilatiesysteem in de kruipruimte is, dient u de dekvloer luchtdicht te leggen.

Voor het ventilatiesysteem van kruipruimtes krijgt u de keus uit twee opties: een natuurlijke en een kunstmatige variant. Een ventilatierooster is de meest eenvoudige en goedkope oplossing, gemiddeld kost dit €40,-. Voor een mechanisch systeem betaalt u circa €1.500,-.

muur onderkappen Utrecht

Wat is Carebrick?

Heeft u last van vochtige wanden in uw huis in Utrecht? Een innovatieve methode om vocht in huis te bestrijden, is door het gebruik van vochtwering in de vorm van het Carebrick systeem. Dit systeem maakt gebruik van keramische kokers. Deze kokers worden in de buitenmuur geplaatst, wat zorgt voor een natuurlijke luchtstroom. De koudere plek trekt het vocht in de muur naar zich toe en wordt via het Carebrick systeem naar buiten afgevoerd.

Het is dus een vorm van natuurlijk ventileren. Uw buitenmuren zullen na verloop van tijd drogen, zodat vochtigheid en schimmels geen kans meer krijgen. Het voordeel is dat het een permanente oplossing is. Daarnaast is het een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van uw buitenmuren. Voor vochtwering met een carebrick systeem betaalt u gemiddeld €100,- tot €125,- per lopende meter.


Pak uw vochtprobleem effectief en permanent aan!

Schakel een vochtspecialist in voor vochtbestrijding in Utrecht.

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Naast natte plekken of schimmelvorming zorgt vocht in huis ook voor een hoge luchtvochtigheid. Bij een te hoge luchtvochtigheid is niet alleen de kans op schimmels groter, maar ook het aantal zilvervisjes en pissebedden stijgt.

Om deze en andere problemen te voorkomen houdt u het vochtgehalte in huis het beste op zo’n 40% tot 60%.

Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid nadelig voor astmapatiënten en reumapatiënten. Door uw woning in Utrecht goed te ventileren, eventueel met een ventilatiesysteem, is een te hoge luchtvochtigheid gelukkig goed tegen te gaan. Vraag gratis offertes aan voor een ventilatiesysteem!

Schimmel in huis

Een schimmel is een micro-organisme dat zelfs bij een lage zuurstofconcentratie groeit. Meestal bestaan ze uit draden, waardoor het eruit ziet als een soort dons of wol. schimmel op de muur ontstaat vaak bij ventilatiemogelijkheden en hoge luchtvochtigheid, zoals in een badkamer of keuken. Hoewel de meeste schimmelsoorten geen schadelijke gevolgen hebben, is de zwarte schimmel een risico voor de gezondheid. Onder meer ademhalingsproblemen en misselijkheid vormen mogelijke gevolgen van zwarte schimmels.

Laat de schimmelvorming weghalen door een expert uit Utrecht. Om schimmelproblemen te voorkomen zorgt u het beste voor een lage luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door goed te luchten en te ventileren.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

Het verwijderen van de meeste schimmelplekken is vrij eenvoudig, mits u gebruik maakt van de juiste materialen. Welke methode geschikt is voor het reinigen, hangt af van de ondergrond en de ernst van de schimmels. Een gladde ondergrond, zoals glas of chroom, heeft minder last van schimmelplekken. Bovendien reinigt u deze materialen eenvoudig met een spons en wat reinigingsmiddel.

Hoe zit het met ruwe oppervlakten?

Voor wat ruwere ondergronden, zoals beton, is boenen met een harde borstel en de toevoeging van azijn of chloor de beste techniek. Bij zachtere ondergronden is het noodzakelijk om het deel met de schimmelplek weg te snijden en deze te vervangen. Voor stof geldt dat stofzuigen meestal voldoende werkt. Het professioneel verwijderen in Utrecht kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². Een handige tip is om de oorzaak ven de schimmels te achterhalen.

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Eén van de problemen die kan ontstaan bij een te vochtige woonruimte is salpeter. Salpeter, ook wel witte aanslag genoemd, is een vorm van mineraal zout dat ontstaat door een reactie uit de chemische elementen in het grondwater en het kaliumcarbonaat uit het voegwerk. Salpeter is niet alleen schadelijk voor de bouwconstructie, maar ook voor uw gezondheid. Verwijder daarom de plekken zo spoedig mogelijk.

Hoe pakt u de verwijdering aan?

Dit doet u door de aangetaste muur te ontdoen van behang of verf, om daarna een speciale vloeistof aan te brengen. Behandel de aangetaste plek, en een ruime baan hier omheen, om zo de terugkeer van de salpeter te voorkomen. Liever de witte aanslag laten verwijderen door een vochtspecialist? Vraag dan gratis offertes aan.

Vochtwering in Utrecht

Wij spreken op deze pagina zowel over vochtbestrijding als vochtwering. Hoewel veel klanten uit Utrecht deze termen door elkaar gebruiken, bestaat er wel een verschil tussen vochtwering en vochtbestrijding. De term vochtwering is van toepassing op alle technieken die ervoor zorgen dat vocht geen kans maakt om in huis te komen. Vochtwering is in feite het voorkomen van vochtproblematiek. Bij vochtbestrijding maakt een expert gebruik van dezelfde technieken als bij vochtwering, maar voegt hier nog additionele klussen aan toe om de ontstane problemen te verhelpen.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Utrecht

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Utrecht

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding bij u thuis? Of wilt u meer weten over de kosten van vochtbestrijding? Via het offerteformulier op de offertepagina komt u eenvoudig in contact met ervaren vakmannen uit Utrecht die u met alle plezier over de mogelijkheden en prijzen informeren.

Op basis hiervan krijgt u maximaal vijf gratis offertes toegestuurd, welke u vervolgens zelf vergelijkt op het aanbod, de bestrijdingskosten en de werkwijze.

Zo vindt u iemand uit ons netwerk in Utrecht, die u helpt bij de vochtwering van uw vochtproblemen. Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes

Het duurt maar 1 minuut.