Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Sittard

Specialist uit Sittard nodig voor vochtbestrijding? Voor het bestrijden van vocht in huis is het verstandig om een vochtspecialist in te schakelen. Niet alleen veroorzaakt vocht schade aan uw woning, het is ook schadelijk van de gezondheid. Belangrijk dus om snel aan te pakken. Op deze pagina leest u meer over de methodes voor bijvoorbeeld het bestrijden van optrekkend vocht in huis en vochtige muren.

Start de gratis offerteaanvraag!

Verder hebben we op deze pagina de gemiddelde prijzen voor vochtwering voor u op een rij gezet. Door een isolatiespecialist in te schakelen, bent snel verlost van vochtproblemen.


Vocht in uw huis?

Aan vocht in huis ontkomt u niet. Maar een teveel aan vocht in huis is wél heel vervelend. Dit merkt u aan een te hoge luchtvochtigheid en andere vervelende vochtproblemen. Zoals behang dat loslaat, muffe geurtjes en vervelende vochtplekken of schimmelplekken op de wanden of plafonds.

Waar komt het vocht in huis vandaan?

Het is vaak lastig te achterhalen waar deze problemen precies vandaan komen. Schakel daarom een ervaren vochtspecialist in voor een vochtdiagnose. Alleen dan weet u welke vochtbestrijding methode u moet uitvoeren om voorgoed van uw problemen verlost te zijn. Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de luchtvochtigheid op peil te houden: bijvoorbeeld voldoende ventileren en een raam openen tijdens het koken en douchen. Toch is dit niet altijd een permanente oplossing.

vochtbestrijding Sittard

Vochtproblemen in Sittard bestrijden

Wanneer wij spreken over vochtproblemen in het algemeen, dan gaat dit bijvoorbeeld over schimmel, vochtige muren, vochtplekken, houtrot en een groot aantal overige problemen. Wanneer u last hebt van vocht in uw woning of bedrijfspand in Sittard, dan is het belangrijk om exact aan te geven met welke vochtproblemen u te maken heeft. Is het parket bol gaan staan, dan is er een andere oorzaak voor de vochtoverlast dan wanneer de verf van de wanden bladert.

Een vochtspecialist kan op basis van de door u verstrekte gegevens bepalen welke methode voor vochtbestrijding of vochtwering we moeten inzetten. Na het invullen van het offerteformulier krijgt u gratis meerdere prijsopgaven toegestuurd van specialisten uit uw regio.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Er zijn een hoop verschillende vochtbestrijding methodes, maar toch heeft u niet altijd veel keuze. De techniek is namelijk afhankelijk van uw vochtprobleem. U kunt ventileren wat u wilt, maar als het vocht via de grond binnen blijft komen dan heeft dat natuurlijk niet het gewenste effect. De vochtwering expert geeft u graag een persoonlijk advies, zodat u weet welke methode de beste keuze is. In Sittard worden de volgende technieken regelmatig toegepast:

  • muren injecteren om een waterkering te creëren;
  • muren onderkappen om opstijgend grondwater tegen te gaan;
  • impregnatie om de buitenmuur waterdicht te maken;
  • ventilatie om de luchtvochtigheid in huis te reguleren;
  • kelderdichting maakt de kelder waterdicht.

Waarom bij vochtwering in Sittard een vochtexpert inschakelen?

Wilt u de vochtproblemen in huis bestrijden en twijfelt u over het inschakelen van een vochtexpert? Een vochtspecialist biedt een hoge kwaliteit. Dankzij jarenlange ervaring stelt hij al snel een vochtdiagnose. Dat is belangrijk, omdat hij hier de vochtbestrijding aan aanpast. Bovendien gebruikt hij professionele materialen, waardoor de muur niet beschadigt. Gaat u zelf aan de slag, dan is er altijd het risico dat de vochtproblemen verergeren.

Tot slot scheelt het inschakelen van een vochtwering expert u veel tijd. Terwijl hij aan de slag gaat, heeft u extra tijd om te werken, met uw kinderen bezig te zijn of voor uw hobby. Start daarom direct uw offerteaanvraag!

vochtwering Sittard

Prijzen voor vochtbestrijding in Sittard

De kosten voor vochtbestrijding zijn vooral afhankelijk van de methode die er gebruikt wordt. De gemiddelde kostprijzen voor onderkappen of Carebrick tegen opstijgend vocht beginnen bijvoorbeeld vanaf €100,- per lopende meter. Kelderafdichting kost gemiddeld €55,- tot €125,- per m².

Meer gemiddelde prijzen vindt u in de tabel. Naast de methode zijn ze ook afhankelijk van de materiaal- en arbeidskosten. Ontvang exacte prijzen door het offerteformulier in te vullen. Door op tijd vocht te bestrijden voorkomt u hoge herstelkosten voor het herstellen van beschadigingen, vochtplekken of schade aan de fundering. Vochtexpert gezocht? Start direct de gratis offerteaanvraag en ontvang meerdere offertes van vochtspecialisten uit uw regio!

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Bespaar op de kosten van vochtbestrijding!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

De eerste stap van vochtbestrijding, is het stellen van een vochtdiagnose. Er zijn verschillende vochtproblemen die in Sittard regelmatig voorkomen. Dit zijn opstijgend grondwater, doorslaand regenwater en condensatievocht. Deze vochtproblemen herkent u onder andere aan lelijke vochtplekken, loslatend behang of schilderwerk of schimmelplekken. Hieronder leest u meer over de verschillende vochtproblemen en wat u hieraan kunt doen.

Direct de hulp van een vochtspecialist nodig? Start direct uw offerteaanvraag en bespaar!

Wat is optrekkend vocht?

Eén van de meest voorkomende problemen is opstijgend vocht in huis. Dit is de benaming voor optrekkend grond- en regenwater via de fundering of het metselwerk van de muren. U vindt optrekkend vocht dan ook meestal bij de wanden die gekoppeld zijn aan de fundering.

Opstijgend grondwater leidt tot vochtige binnenmuren, vochtplekken en houtrot en zal in de loop der jaren steeds verergeren. Dit kan leiden tot beschadigingen en na geruime blootstelling zal de waterdamp zelfs de constructie van uw pand aantasten. Stel u dan ook direct in verbinding met een vochtbestrijding specialist uit Sittard zodra u een muffe geur ruikt, of ziet dat verf begint te bladeren. Dit vormen vaak de eerste tekenen voor vochtoverlast in een woning.

doorslaand vocht Sittard

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht in huis is vaak te herkennen aan de vochtplekken op de muren, meestal zitten deze wat hoger. Bij plekken aan de onderzijde van de muren denken we eerder aan opstijgend vocht. Vochtdoorslag wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden en poreuze wanden en voegen. De neerslag wordt opgenomen door de muren en verspreidt zich steeds verder in de wanden. Lees meer over vochtdoorslag op wikipedia.

Voor vochtbestrijding gebruikt de vochtwering expert uit Sittard vaak een impregneermiddel om de buitenmuur te beschermen tegen neerslag en ander vocht. Ook vochtwerende verf of het aanbrengen van nieuwe bekleding zijn een optie, maar hiermee verandert u de uitstraling van uw buitenmuur.

Wat is condensatievocht?

Condensatievocht is de veroorzaker van veel vocht- en schimmelproblemen in een woning. Condensvocht komt vrij door te leven in een woning. U wast, doucht en kookt, hierbij komt er vocht vrij: condensatievocht. Normaal hoort dit afgevoerd te worden door natuurlijk of mechanische ventilatiemogelijkheden, maar wanneer dit niet het geval is, zet het condens zich af op de muren, ramen en andere oppervlaktes.

Is condensatievocht schadelijk voor mijn gezondheid?

Condensatievocht kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het zorgt namelijk voor een te hoge luchtvochtigheid, met name in ruimtes zoals de badkamer of de kelder. Dit zorgt voor schimmelgroei en dat heeft weer effect op uw gezondheid.

Tip: een oplossing is om een ventilatiesysteem aan te leggen voor het verwijderen van condens. De lucht wordt hierdoor gefilterd van het vocht en u krijgt frisse en schone lucht terug.

vochtproblemen Sittard

Waar komen vochtproblemen in Sittard vaak voor?

Iedereen weet dat een te hoge luchtvochtigheid in huis risico’s met zich meebrengt op het gebied van de gezondheid.

Wist u echter ook dat het herkennen van vochtproblematiek relatief eenvoudig is?

Door uw neus en ogen goed te gebruiken, komt u er meestal eenvoudig achter of er sprake is van een verminderde vochtwering of vochtdoorslag. De belangrijkste aanwijzing is een muffe of bedompte geur in het gehele pand of enkel specifieke kamers. De geur is te vergelijken met die van een natte hond, of te lang bewaarde natte handdoeken. Daarnaast vormen ook condens, diverse schimmelsoorten en loslatend behang aanwijzingen voor de noodzaak voor een betere vochtbestrijding. Schakel een vochtspecialist in om vochtproblemen te bestrijden: start uw gratis offerteaanvraag.

Vochtbestrijding in muren in Sittard

De wanden van een woning of bedrijfspand hebben vaak het meeste te leiden van optrekkend grondwater. Zo ontstaan er bijvoorbeeld vochtplekken, ziet u uitbloeiingen of rottende planken, en is het mogelijk dat stuclagen en behang loslaten. Overige gevolgen van vochtige wanden zijn een muffe geur, het hechten van schimmels aan meubels en een gebrekkige isolatie.

Let op: In huizen met een hoge vochtigheidsgraad komt ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

Het bestrijden van deze vochtproblemen wordt op verschillende manieren gedaan. Zo adviseren vochtspecialisten klanten uit Sittard om de muren op voorhand te voorzien van een vochtwerende laag als eerste vorm van vochtwering. Voor kelders geldt dat ook kelderdichting door middel van soepele of harde bekuiping een optie is, naast het injecteren van de buitenmuren.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Wanneer u te maken hebt met vochtige binnenmuren, dan liggen hiervoor verschillende oorzaken aan ten grondslag. Het optreden van vochtige wanden is een langzaam opkomend verschijnsel, wat door een aantal zaken wel bevorderd kan worden. Poreuze bouwmaterialen, het ontbreken van een trasraam, vervuild grondwater, of verkeerd geplaatste stenen in de fundering vormen voorbeelden van dergelijke zaken.

Het vocht kruipt langzaam naar boven en komt uiteindelijk terecht in de binnenmuren. Vaak herkent u optrekkend vocht aan de vochtplekken en schimmelplekken op de onderkant van de muur. Optrekkend vocht wordt bestreden door de muren te onderkappen, te injecteren of door Carebrick-kokers te plaatsen.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Naast de wanden aan de binnenzijde van het huis, kunnen ook de buitenmuren leiden tot waterschade. Omdat de buitenmuren regelmatig blootstaan aan de invloed van weer en wind, is de vochtbestrijding lastiger, maar ook noodzakelijker dan vochtwering van de binnenmuren. De meest toegepaste methode voor het tegengaan van optrekkend vocht in de buitenmuren is door deze te injecteren.

Bij het injecteren boort men eerst boorgaten over de hele muur. Hierin spuit men een krachtig injecteermiddel, dat het opstijgen van vocht in de muur zal voorkomen. Een andere vochtbestrijding techniek die regelmatig ingezet wordt is het onderkappen of injecteren van de beschadigde wanden.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Bij veel klanten uit Sittard constateren specialisten dat de vochtoverlast het gevolg is van een vochtige kruipruimte. Er komt grondvocht naar boven en deze trekt in de fundering en de buitenmuren van de woning in Sittard.

Er bestaan twee methoden voor vochtwering en vochtbestrijding die vochtspecialisten het meeste inzetten om een vochtige kruipruimte tegen te gaan, vergelijkbaar met de technieken voor kelders. De eerste is het verbeteren van de luchtvochtigheid in de kruipruimte door deze te ventileren. In de meeste woningen zijn ventilatieroosters gebouwd voor ventilering.

Vochtige badkamer

Op het moment dat u op zoek gaat naar een nieuwe woning en verschillende bezichtigingen heeft, dan is het verstandig te kijken naar de ventilatiemogelijkheden in de vochtige ruimtes. Gebrekkig ventileren zorgt voor een hoge luchtvochtigheid wat diverse problemen met zich meebrengt.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

De damp van douchen en wassen zet zich namelijk af tegen de wanden. Eén van de mogelijke gevolgen is de groei van schadelijke zwarte schimmel. Niet alleen ventilatiemogelijkheden zijn belangrijk, ook helpt het om goed te verwarmen zodat het vrijgekomen vocht verdampt. Tot slot is het mogelijk om de muren te behandelen met een vochtwerend middel, dit is voornamelijk verstandig als de muren vocht opnemen.

vochtige kelder Sittard

Vochtige kelder in Sittard

De vochtige kelder is één van de plekken in een woning waar al snel waterdamp optreedt. Dit komt doordat de ruimte doorgaans slecht geventileerd wordt, en er daardoor veel condens optreedt. Een vochtige kelderruimte leidt onder meer tot optrekkend grondvocht in de woonkamermuren.

Het is daarom verstandig om te kiezen voor een goede kelderdichting. Naast de installatie van een ventilatiesysteem hebt u dan de keus uit een nieuwe bekuiping of het aanbrengen van een afdichtingpasta als vorm van kelderdichting. Laat u een kelderruimte bouwen bij uw nieuwbouwpand in Sittard? Zorg er dan voor dat deze met de juiste vochtwering methoden waterdicht wordt gemaakt. Dit doet u het beste door het injecteren van de keldermuren.

Kelderafdichting Sittard

Met kelderafdichting wordt uw kelder waterdicht gemaakt. De kosten voor het afdichten van een kelder is gemiddeld €55,- tot €125,- per m². Een waterdichte kelder is niet alleen beter voor uw gezondheid, maar de ruimte is na de afdichting ook te gebruiken als opslagruimte of extra kamer.

De vochtwering expert uit Sittard brengt bijvoorbeeld een pleister aan op de wanden en het plafond. Het is belangrijk om eventuele problemen van tevoren op te lossen. Ook moeten alle beschadigingen voor het afdichten gerepareerd zijn, anders is de hechting van het pleister minder goed. Gaten worden dan opgevuld met mortel.

kelder waterdicht maken in Sittard

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Last van een vochtige kelder? Bij overtollig grondwater is kelderdrainage onmisbaar. Kelderdrainage wordt gebruikt om al het vocht af te voeren naar de riolering of een ander opvangreservoir. Hoe de kelderdrainage wordt aangebracht, is afhankelijk van de oorzaak van het probleem.

Komt het grondwater naar binnen via de wanden?

In dat geval is kelderdrainage aan de wand noodzakelijk. Dit wordt eigenlijk altijd gedaan in combinatie met kelderdrainage op de vloer. Op zowel de keldermuren en vloer wordt een noppenmembraan aangebracht. Via dat membraan loopt het grondwater weg. Op het membraan laat u een nieuwe vloer en wand plaatsen, dat dankzij de kelderdrainage droog blijft.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Sittard.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Er hoeft geen overtollig vocht aanwezig te zijn om last te hebben van een vochtige kelder. Als dit bij u ook het geval is, kies dan voor een kelderbekuiping. Een kelderbekuiping houdt in dat u het beton in de kelder waterdicht laat maken. In Sittard gebeurt dit vaak met waterdicht beton of met een waterkerende folie.

Bij een kelderbekuiping worden de muren ook vaak geïnjecteerd, zodat u geen last heeft van optrekkend grondwater. Met een kelderbekuiping verlaagt u de luchtvochtigheidsgraad, waardoor u de ruimte kunt gebruiken als extra leef- of werkruimte.

Kelderafdichting, waarop letten?

Laat u een kelderdichting uitvoeren? Het waterdicht maken van beton betekent dat u geen last meer heeft van insijpelend grondwater of vochtige muren! Maar zo’n waterdichte ruimte betekent ook dat condensatievocht niet meer naar buiten kan ontsnappen.

Daarom houdt de vochtbestrijding expert altijd rekening met condensatievocht!

Door de ruimte goed te ventileren, blijft het luchtvochtigheidsgehalte op peil. Dit kan door middel van simpele ventilatieroosters, maar u kunt ook investeren in een ventilatiesysteem. Deze ververst de lucht in de kelder automatisch, zodat het nooit te vochtig wordt. Houd er wel rekening mee dat de installatie van een ventilatiesysteem een stuk complexer is dan het plaatsen van ventilatieroosters.


Schakel een vochtwering expert in voor het oplossen van uw vochtproblemen!

Vergelijk gratis offertes en bespaar al snel tot 40% op de totaalprijs!

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

Er zijn verschillende methodes voor vochtbestrijding. Het is belangrijk om de juiste methode te gebruiken, anders blijft het probleem bestaan. Optrekkend vocht is bijvoorbeeld iets heel anders dan vochtdoorslag en kunt u niet voorkomen door een vochtwerend middel op de buitenmuur aan te brengen.

Doorslaand vocht kunt u oplossen met nieuwe gevelbekleding. Soms heeft u dan wel een vergunning nodig omdat u de uitstraling wijzigt. Deze kunt u dan aanvragen op omgevingsloket.nl. De specialist uit Sittard onderzoekt daarom eerst wat de oorzaak is van de problemen, daarna wordt er een plan opgesteld. Wilt u één van de onderstaande methodes toepassen? Start direct de offerteaanvraag ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Muren impregneren

Impregnatie houdt in dat u de buitenmuur waterdicht maakt. Dit doet u om doorslaand regenwater te bestrijden. Deze techniek wordt vooral ingezet voor woningen waarvan de muur poreus is geworden. Het impregneermiddel maakt het muuroppervlak volledig waterdicht, waardoor het metselwerk regenwater niet langer opneemt. Een ander groot voordeel is dat vuil niet hecht aan het oppervlak, waardoor uw woning er verzorgd uitziet. Deze techniek kost zo’n €8,- tot €12,- per m².

muren injecteren Sittard

Muren injecteren

Heeft u juist last van opstijgend grondwater, dan heeft u de keuze tussen onderkappen en injecteren. Dit wordt vooral gedaan bij oudere huizen, waar nog geen waterkering aanwezig is.

De vochtwering expert maakt op ongeveer 3 tot 5 centimeter boven het vloeroppervlak kleine boorgaten in de muur. Hij plaatst deze op ongeveer 10 centimeter afstand van elkaar, dit is onder meer afhankelijk van de kwaliteit van de muur. Via deze boorgaten spuit hij een injectiemiddel in de muur die zich verspreidt over de hele breedte.

Op deze manier vormt het injectiemiddel als het ware een barrière voor grondvocht, dat niet langer omhoog in de muur kan trekken. Injecteren kost gemiddeld €100,- per lopende meter.

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

Eén van de methodes om optrekkend vocht te bestrijden is door de muren te onderkappen. De kosten voor onderkappen liggen tussen de €100,- tot €150,- per lopende meter. De vochtspecialist plaatst een waterkering op grondhoogte aan. Deze vochtwerende laag zorgt ervoor dat grondvocht niet meer naar boven kan kruipen.

Hoe doet de vochtexpert dit?

Over de gehele lengte van de muur worden er een aantal rijen stenen uitgesneden door een specialist uit Sittard. In de ontstane ruimte, de zaagsnede, wordt de waterkering geplaatst. Dit proces wordt meter per meter aangepakt, zodat de stabiliteit van de woning nooit in gevaar komt.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Ventileren is zeer belangrijk om vochtproblemen te voorkomen en te zorgen dat u geen last heeft van radongas. Op de website van Milieu Centraal leest u meer over radongas. Ventileren is echter niet altijd goed mogelijk. Het ventileren van een kruipruimte is bijvoorbeeld erg lastig, want u kunt niet een raampje openzetten.

Breng daarom een natuurlijk of mechanisch ventilatiesysteem aan. De kosten hiervan liggen tussen de €40,- tot €1.500,- De kosten zijn afhankelijk van het systeem waar u voor kiest. Natuurlijk ventilatie is het goedkoopste. Hierbij plaatst de vakman uit Sittard bijvoorbeeld een ventilatiekoker. Een mechanische optie is duurder, maar vaak ook een stuk effectiever.

muur onderkappen Sittard

Wat is Carebrick?

Carebrick is een uniek en innovatief systeem om optrekkend vocht te voorkomen. De kosten zijn gemiddeld €100,- tot €125,- per lopende meter. Heeft u een buitenmuur van 8 meter? Dan bent u gemiddeld €800,- tot €1.000,- kwijt. Carebrick is een permanente oplossing voor optrekkende vochtproblemen.

Er worden keramische kokers in de muur geplaatst en hierdoor ontstaat er een natuurlijk verdampingsproces. Het vocht wordt uit de muren getrokken en rechtstreeks naar buiten afgevoerd. Het voordeel van Carebrick is dat het minder ingrijpend is dan onderkappen. Daarnaast is het zeer duurzaam. Voor het aanbrengen van het systeem heeft u professionele hulp nodig.


Bespaar tot 40% op uw vochtbestrijding in Sittard!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

De belangrijkste indicator van vochtoverlast is de luchtvochtigheid. Hoe hoger de vochtigheidsgraad, des te hoger het risico op schimmel, vochtplekken en houtrot.

Daarnaast leidt een te hoge luchtvochtigheid tot meer insecten in huis en een slechtere gezondheid. Chronische verkoudheidsklachten en hoofdpijn zijn twee veel voorkomende gezondheidsklachten van een te hoge luchtvochtigheid in huis. Ventileren is de een effectieve manier om de luchtvochtigheid te verlagen.

Om deze en andere problemen te voorkomen houdt u het vochtgehalte in huis het beste op zo’n 40% tot 60%.

Voorkom een te hoge luchtvochtigheid met de hulp van een vochtspecialist: start vandaag nog de gratis offerteaanvraag!

Schimmel in huis

Een veelvoorkomend gevolg van een te hoog vochtgehalte is het ontstaan van schimmel. Schimmelplekken op de muur ontstaan zodra er sprake is van een goede voedingsbodem en de juiste omgevingstemperatuur. Schimmels vormen niet direct een risico voor de gezondheid, maar het is wel aan te raden ze snel te (laten) verwijderen.

Het verwijderen en reinigen van schimmelsporen is mogelijk met behulp van een speciale schimmelverwijderaar. Hebt u last van zwarte schimmel in uw badkamer of kruipruimte? Neem dan vandaag nog contact op met een erkend vochtbestrijding expert uit Sittard voor het grondig verwijderen van alle schimmelplekken.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

Schimmel veroorzaakt niet alleen lelijke plekken op de wanden en plafonds, maar is ook zeer schadelijk voor uw gezondheid. Daarnaast komen de sporen van de schimmels ook terecht in meubels en kasten.

Kan ik de schimmelplekken zelf verwijderen?

Door alleen de plekken schoon te maken verwijdert u de schimmel niet. Het professioneel laten verwijderen kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m² en dan bent u van alle schimmelsporen af. De vakman uit Sittard bekijkt ook direct de oorzaak van de schimmelplekken, bijvoorbeeld optrekkend vocht, want als u dat niet aanpakt, dan zal het probleem blijven bestaan. Voor het verwijderen gebruiken de specialisten beschermende kleding en speciaal gereedschap.

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Een veelgehoord probleem binnen de vochtbestrijding is het ontstaan van een witte aanslag op wanden in kelders en garages. Deze plekken zijn waarschijnlijk salpeter. Een probleem waar we nog niet met u over hebben gesproken is salpeter. Salpeter is de wit gekleurde aanslag die ontstaat door een reactie van kaliumcarbonaat (een bestanddeel uit het metselwerk) en de chemische elementen uit grondwater.

Salpeter is schadelijk voor de staat van de bouwconstructie en voor uw gezondheid.

Gelukkig is het verwijderen van salpeter niet heel ingewikkeld. U dient hiervoor wel de nodige tijd in te ruimen, omdat u eerst de verf of het behang op de wand dient te verwijderen. Daarna is het pas mogelijk om de vloeistof aan te brengen die de witte aanslag tegengaat.

Vochtwering in Sittard

Specialisten uit Sittard krijgen vaak de vraag wat het exacte verschil is tussen vochtwering en vochtbestrijding. Deze twee termen gebruikt men onterecht, vaak gezamenlijk of door elkaar. Vochtwering gaat theoretisch gezien over alle methoden die men inzet om vochtplekken en additionele problemen te voorkomen. Denk hierbij aan isolatie en ventilatie.

Vochtbestrijding omvat alle methoden die vakmannen toepassen als er al problemen bestaan. De uiteindelijke technieken verschillen niet veel van elkaar. Wel zal het uitvoeren van een vochtwering meestal goedkoper uitvallen omdat men vochtplekken en andere beschadigingen niet eerst hoeft op te lossen.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Sittard

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Sittard

Schakel een vakman uit Sittard in voor vochtbestrijding, zodat u snel verlost bent van vochtplekken of schadelijke schimmel in uw woning.
Voor vochtwering van optrekkend vocht onderkapt de vochtspecialist bijvoorbeeld de buitenmuren. Voor het bestrijden van vochtige muren is waterdichte verf ook een oplossing.

Pak vochtproblemen professioneel aan om schade en hoge herstelkosten te voorkomen. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit de regio Sittard. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten! U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp.

Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes

Het duurt maar 1 minuut.