Specialist in vochtbestrijding

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Overijssel

Last van vocht in uw huis in Overijssel? Zorg er dan met vochtbestrijding en vochtwering voor dat uw vochtige muren en vochtplekken en schimmels verdwijnen. Vocht in huis heeft vaak verschillende oorzaken, zoals optrekkend of doorslaand vocht. Er zijn dus ook verschillende manieren om vochtbestrijding toe te passen en vochtplekken te verwijderen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de het toepassen van vochtbestrijding en de bijbehorende kosten. Benieuwd naar de exacte kosten voor het bestrijden van vocht in huis? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van meerdere specialisten een offerte op maat.

vochtbestrijding in Overijssel

Wat is optrekkend vocht?

Het meest voorkomende probleem op het gebied van vochtbestrijding, is optrekkend vocht. Optrekkend vocht is het gevolg van een stijging van het grondwaterniveau en/of gebrekkige fundamenten. In de meeste gevallen ziet u de vochtproblemen alleen in de kelder, maar na verloop van tijd stijgt het vocht tot aan de woonkamermuren. Het stoppen van optrekkend vocht doet u het beste door de muren te injecteren. Een vochtbestrijding specialist uit Overijssel boort dan op regelmatige afstanden gaten in de muur, en spuit hier een injecteermiddel in. Een alternatief voor het injecteren van de vochtige muren is het zorgen voor een volledige kelderdichting.

doorslaand vocht in Overijssel

Wat is doorslaand vocht?

Uw huis in Overijssel staat continu bloot aan allerlei weersomstandigheden. Dit zorgt op den duur voor doorslaand vocht: een vochtprobleem dat voornamelijk zichtbaar is bij poreuze muren en ontstaat wanneer neerslag tegen de muren van het huis slaat. De muur zuigt het vocht als het ware op, waarna het zich een weg naar binnen baant en er vochtplekken aan de binnenmuur ontstaan. Om doorslaand vocht te behandelen is het belangrijk om de muren te beschermen met vochtwering. Dit kan door het vernieuwen van de gevelbekleding of door de muur met vochtwerende verf te behandelen. Voor het vernieuwen van gevelbekleding heeft u soms een vergunning nodig. Dit kunt u checken op omgevingsloket.nl.

vochtproblemen bestrijden in  Overijssel

Vochtproblemen bestrijden in Overijssel

De term ‘vochtproblemen’ staat voor verschillende problemen die het gevolg zijn van een te hoge luchtvochtigheid of van doorslaand of optrekkend vocht. Veelvoorkomende problemen zijn het ontstaan van vochtplekken, vochtige muren, schimmel en houtrot. Om dergelijke zaken te voorkomen adviseren wij om periodiek alle buitenmuren en funderingen te controleren op mogelijke risico’s. Als vochtwering geen optie is, dan is het belangrijk om het achterliggende probleem te vinden en vervolgens een oplossing te vinden in de vorm van vochtbestrijding. Op het moment dat een cv-leiding is gebarsten, heeft het namelijk geen zin om de binnenmuren te injecteren of anderszins waterdicht te maken.

condensatievocht Overijssel

Condensatievocht

Condensatievocht is vocht dat binnen een huis ontstaat door te koken, leven en wassen. Het is een gevolg van onvoldoende ventilatie, omdat de luchtvochtigheid hoog is. Condens zet zich af op de muren, wat niet alleen schadelijk is voor uw huis, maar ook voor uw gezondheid. Als er condensatie optreedt, kan dit leiden tot vochtplekken op de muren. Het is dus belangrijk om genoeg verse lucht toe te laten in uw huis. Dit is mogelijk door ramen en deuren open te zetten. Ook kunt u kiezen om een ventilatiesysteem aan te schaffen als vochtwering. Deze zorgt voor frisse lucht in vochtige ruimtes. Op deze manier zorgt u voor het verwijderen van condensatievocht uit uw huis.

Last van vochtige muren in uw huis in Overijssel?

Schakel een specialist in die helpt bij de vochtbestrijding.

Offertes aanvragen

hoge luchtvochtigheid in Overijssel

Voorkom een hoge luchtvochtigheid

Eén van de indicatoren voor het ontstaan van vochtproblemen is een hoge luchtvochtigheid in huis. Een hoge luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer. Op het moment dat er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid, is niet alleen de kans op schimmel groter. Ook het aantal zilvervisjes en pissebedden stijgt, evenals het risico op houtrot.

Het tegengaan van een te hoog vochtgehalte is gelukkig relatief eenvoudig. Door het huis goed te ventileren of een luchtbevochtiger te plaatsen is het probleem spoedig verholpen. Blijft het vochtgehalte in uw huis hoog en bent u ten einde raad? Schakel een vochtexpert in om het probleem op te lossen.


schimmel in huisin Overijssel

Schimmel in huis

Een schimmel is een micro-organisme dat zelfs bij een lage zuurstofconcentratie groeit. Meestal bestaan ze uit draden, waardoor het eruit ziet als een soort dons of wol. schimmel op de muur ontstaat vaak bij slechte ventilatie en hoge luchtvochtigheid, zoals in een badkamer of keuken. Hoewel de meeste schimmelsoorten geen schadelijke gevolgen hebben, is de zwarte schimmel een risico voor de gezondheid. Onder meer ademhalingsproblemen en misselijkheid vormen mogelijke gevolgen van zwarte schimmels. Laat de schimmelvorming verwijderen door een expert uit Overijssel. Om schimmelproblemen te voorkomen zorgt u het beste voor een lage luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door goed te luchten en te ventileren.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

witte aanslag op muren Overijssel

Witte aanslag op muren

Eén van de problemen die kan ontstaan bij een te vochtige woonruimte is salpeter. Salpeter, ook wel witte aanslag genoemd, is een vorm van mineraal zout dat ontstaat door een reactie uit de chemische elementen in het grondwater en het kaliumcarbonaat uit het voegwerk. Salpeter is niet alleen schadelijk voor de bouwconstructie, maar ook voor uw gezondheid. Verwijder daarom de witte aanslag zo spoedig mogelijk. Dit doet u door de aangetaste muur te ontdoen van behang of verf, om daarna een speciale vloeistof aan te brengen. Behandel de aangetaste plek, en een ruime baan hier omheen, om zo de terugkeer van de salpeter te voorkomen. Liever de witte aanslag laten verwijderen door een specialist? Vraag dan gratis offertes aan.

Schimmel op muur

Vocht in huis herkennen

Regelmatig krijgen vochtbestrijding experts uit Overijssel de vraag hoe precies te herkennen is dat er sprake is van vocht in huis. Het eenvoudigste antwoord is: door de meting van de luchtvochtigheid. Hang een hygrometer op en u ziet het vanzelf wanneer het vochtgehalte in de lucht boven de 70% stijgt.

Daarnaast is ook de aanwezigheid van een muffe geur een aanduiding voor mogelijke vochtproblematiek. Tot slot raadt men aan om regelmatig de wanden te controleren op loshangend behang, donkere kringen of loslatend stucwerk. Dit is een aanduiding voor een vochtprobleem achter de muur.

Vochtige muren

Over het algemeen herkent u vochtproblemen aan vochtige muren, het ontstaan van schimmels en het verschijnen van vochtplekken. De juiste vorm van vochtbestrijding is vooral afhankelijk van het soort vocht dat u tegenkomt. Het drogen van vochtige muren is bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing, maar zal op de lange termijn de problemen natuurlijk niet verhelpen. Daarvoor vormen technieken zoals het waterdicht maken van de wanden door impregnatie een betere optie. Het is wel verstandig om uw binnenmuren goed in de gaten te houden. Ziet u loslatend stucwerk of vochtdoorslag? Dan is er iets aan de hand en schakelt u het beste een specialist in uit Overijssel. Wilt u meer weten? Bekijk dan ook de pagina over vochtdoorslag op wikipedia.

vochtige muur in Overijssel

Optrekkend vocht in de binnenmuren

De meest voorkomende vorm van vochtbestrijding is het tegengaan van optrekkend vocht in de binnenmuren. Dit kan namelijk zeer plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door hevige regenval en stijging van het grondwaterniveau.

Het verhelpen van vochtige binnenmuren gaat het snelst door het injecteren van de muren. Het is een optie deze klus eigenhandig uit te voeren. Boor dan gaten op regelmatige afstanden en variërende hoogtes, in een hoek tot 30 graden. Zuig de boorgaten schoon en vul deze met het injectiemiddel.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Een veel voorkomend probleem is optrekkend vocht. Dit wordt vaak veroorzaakt door de afwezigheid van een waterkering, waardoor het grondvocht geabsorbeerd wordt door de muren. Optrekkend vocht tast vaak de muurafwerking aan en kan zelfs schade aan de constructie van uw huis veroorzaken. Bovendien is het mogelijk dat dergelijke vochtproblemen tot gezondheidsklachten leiden. Opstijgend vocht is vaak zichtbaar op de muur, u ziet dan vochtplekken verschijnen. Daarbij zijn schimmels en een muffe geur ook een teken van optrekkend vocht. Er zijn 3 methoden om optrekkend vocht tegen te gaan; injecteren of onderkappen van de muur of het aanbrengen van het Carebrick systeem.

vochtige kelder Overijssel

Vochtige kelders

Bij steeds meer nieuwbouwwoningen in Overijssel kiest men voor een kelder. Dit is niet alleen een ruimte voor voedselopslag, het vergroot ook uw woonruimte. Het gevaar bij een kelder is dat er al snel vocht op de muren ontstaat. Van vochtige binnenmuren tot optrekkend vocht, en van houtrot tot vochtplekken. Dit komt omdat vrijwel iedere kelder zich onder het grondwaterniveau bevindt.

Om deze problemen tegen te gaan is een kelderdichting wenselijk. Er bestaan diverse technieken voor de kelderdichting. Zo is het een optie om de wanden waterdicht te maken met een afdichtingspasta, maar ook het injecteren van de keldermuren is mogelijk.

vocht in kruipruimte Overijssel

Vochtige kruipruimte

Niet alleen de kelder is gevoelig voor wateroverlast, ook bij de kruipruimte komt dit regelmatig voor. Vochtige kruipruimtes zijn nadelig voor het wooncomfort, met name omdat het in kruipruimtes sowieso al kouder is dan in de rest van het huis. Vanuit de kruipkelder stijgt kou en vocht op, waardoor in de woonkamer de luchtvochtigheid stijgt en het wooncomfort vermindert. Een oplossing voor de vochtwering van kruipruimtes is de plaatsing van isolatiemateriaal. Zowel natuurlijke isolatiematerialen, bijvoorbeeld schelpen en zand, als kunstmatige isolatiematerialen zoals thermoskussens, gebruikt u voor de isolatie van uw kruipruimte. Schakel een vakman uit Overijssel voor praktische ondersteuning en een optimaal resultaat.

vocht in badkamer

Vochtige badkamer

Een te hoge luchtvochtigheid in de woonkamer is meestal eenvoudig te verhelpen door ergens een raampje open te zetten. Helaas geldt voor veel badkamers dat de mogelijkheden voor ventilering beperkt zijn. De kans op zwarte schimmelsporen is zeer groot, wanneer u tijdens het douchen de deur dicht houdt. Dit kan leiden tot zwarte schimmelvorming. Waar de meeste schimmelsoorten weinig gevaar opleveren, is de zwarte schimmel gevaarlijk voor de gezondheid. Niet alleen ademhalingsproblemen en misselijkheid kunnen hier het gevolg van zijn, ook het ontstaan van fibromyalgie en een chronisch vermoeidheidssyndroom worden gezien als gevolgen van de inademing van de schimmelsporen.

Kosten vochtbestrijding

De kosten voor het inschakelen van een vochtbestrijding professional uit Overijssel hangen van een aantal factoren af. Ten eerste gaat het om het soort vochtprobleem dat u wilt bestrijden en wat de ernst van het probleem is. Ook speelt de oppervlakte een rol in de hoogte van de prijzen. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen van de verschillende vochtbestrijding en vochtwering methodes. Voor onderkappen betaalt u bijvoorbeeld €100,- tot €150,- per lopende meter. Het verwijderen van schimmel kost €25,- tot €50,- per m². De prijs hangt dus heel erg af van de methode. Voor exacte prijzen is het verstandig om via de offertepagina verschillende prijsopgaven aan te vragen bij vochtbestrijding experts uit Overijssel. Zij zullen op basis van uw wensen en budget een passende offerte maken, en het is aan u om deze vervolgens met elkaar te vergelijken op basis van de prijzen.

Prijzen per vochtbestrijding methode

Vochtbestrijding methode Bestrijden van Omschrijving Gemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
Impregneren Doorslaand vocht Laag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur €8,- tot €12,- per m²
Injecteren Optrekkend vocht Muren injecteren met een vochtwerende gel vanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen Optrekkend vocht Muren injecteren met een vochtwerende gel vanaf €100,- per lopende meter
Injecteren Optrekkend vocht Vochtkeringslaag in de muur aanbrengen €100,- tot €150,- per lopende meter
Ventilatie Met name optrekkend vocht Van natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem €40,- tot €1.500,-
Carebrick Optrekkend vocht Natuurlijk verdampingsproces via keramische kokers €100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderen Schimmel Professionele schimmelbestrijding €25,- tot €50,- per m²
Kelderafdichting Vochtige kelder Van alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken €55,- tot €125,- per m²
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vraag gratis offertes aan en vind een specialist die u helpt!

Offertes aanvragen

Vochtbestrijding methodes

Er zijn diverse vochtbestrijding methodes mogelijk. Dit is wel afhankelijk van wat de oorzaak van het vochtprobleem is. Bij optrekkend vocht is het bijvoorbeeld mogelijk om de muren te injecteren, te onderkappen of een Carebrick te plaatsen. Heeft u last van doorslaand vocht? Dan moeten de buitenmuren geïmpregneerd worden, is het mogelijk om nieuwe gevelbekleding te plaatsen of laat u de muren verven met vochtwerende verf. Bovendien is het laten verwijderen van schimmels ook een vochtbestrijding methode, net als kelderafdichting. De methodes op een rijtje:

muren impregneren Overijssel

Muren impregneren of injecteren

Bij de injectie van de binnenmuren wordt er een middel tussen de binnen- en buitenmuur gespoten wat zorgt voor vochtwering. Op deze manier wordt het vocht geblokkeerd en heeft u geen last meer van optrekkend vocht. Het injecteren van de muren kost gemiddeld €100,- per lopende meter. Het impregneren van muren gaat anders in zijn werk. Hierbij wordt een impregneermiddel op de muur aangebracht, wat ervoor zorgt dat de muur beschermd is en er geen vocht meer in uw huis komt. De gemiddelde prijs voor het injecteren van de muren is €8,- tot €12,- per m².


muur onderkappen Overijssel

Muren onderkappen

Het onderkappen van de muren is een drastische en effectieve manier van vochtbestrijding. Hierbij wordt uw huis in Overijssel stuk voor stuk opgetild, om er een waterdichte vochtkering te plaatsen. Zo bent u verzekerd van een goed resultaat en ondervindt u geen vochtproblemen meer. Onderkappen is behoorlijk prijzig, omdat het een grote klus is die vaak alleen wordt toegepast bij renovatiewerken. De gemiddelde prijs ligt tussen de €100,- en €150,- per lopende meter.

Kruipruimte ventilatie

Om opstijgend vocht en kou in de woonkamer te voorkomen is het verstandig om isolatie toe te voegen aan de kruipruimte. Een tweede techniek van vochtwering die het wooncomfort verbetert, is het ventileren van kruipruimtes. De ventilatie van een kruipruimte is niet verplicht volgens het bouwbesluit van 2012. Echter, wanneer er geen ventilatiesysteem in de kruipruimte is, dient u de dekvloer luchtdicht te leggen.

Voor het ventilatiesysteem van kruipruimtes krijgt u de keus uit twee opties: een natuurlijke en een kunstmatige variant. Een ventilatierooster is de meest eenvoudige en goedkope oplossing, gemiddeld kost dit €40,-. Voor een mechanisch systeem betaalt u circa €1.500,-. Lees meer over vocht in de kruipruimte.

Carebrick systeem

Heeft u last van vochtige muren in uw huis in Overijssel? Een innovatieve methode om vocht te bestrijden, is door het gebruik van vochtwering in de vorm van het Carebrick systeem. Dit systeem maakt gebruik van keramische kokers. Deze kokers worden in de buitenmuur geplaatst, wat zorgt voor een natuurlijke luchtstroom. De koudere plek trekt het vocht in de muur naar zich toe en wordt via het Carebrick systeem naar buiten afgevoerd. Het is dus een vorm van natuurlijke ventilatie. Uw muren zullen na verloop van tijd drogen, zodat vochtigheid en schimmel geen kans meer krijgen. Het voordeel is dat het een permanente oplossing is. Daarnaast is het een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van uw muren. Voor een carebrick systeem betaalt u gemiddeld €100,- tot €125,- per lopende meter.

Schimmel verwijderen

Het verwijderen van de meeste schimmelplekken is vrij eenvoudig, mits u gebruik maakt van de juiste materialen. Welke methode geschikt is, hangt af van de ondergrond en de ernst van de schimmel. Een gladde ondergrond, zoals glas of chroom, hebben minder last van schimmelplekken. Bovendien reinigt u deze materialen eenvoudig met een spons en wat reinigingsmiddel. Voor wat ruwere ondergronden, zoals beton, is boenen met een harde borstel en de toevoeging van azijn of chloor de beste techniek. Bij zachtere ondergronden is het noodzakelijk om het deel met de schimmelplek weg te snijden en deze te vervangen. Voor stof geldt dat stofzuigen meestal voldoende werkt. Het professioneel verwijderen in Overijssel kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². Een handige tip is om de oorzaak ven de schimmels te achterhalen.

Kelderafdichting Overijssel

Last van vochtproblemen en ligt de oorzaak in uw kelder? Dan is het aan te raden om een methode van vochtwering te creëren, zoals kelderafdichting. Bij kelderafdichting wordt de ruimte waterdicht gemaakt. Hoe dit het beste aangepakt wordt, hangt af van de hardnekkigheid van het probleem en hoe het vocht binnenkomt.

De eerste optie bij kelderafdichting is bekuiping, waarbij de keldermuren- en vloeren gecementeerd worden. Het is ook mogelijk om kelderdrainage toe te passen. Via drainage wordt een teveel aan vocht afgevoerd. De prijzen voor kelderafdichting verschillen nogal en hangen af van wat er precies moet gebeuren. Gemiddeld betaalt u €55,- tot €125,-per m².

kelderdichting in Overijssel

Zelf kelder waterdicht maken

Eén van de eenvoudige methoden om uw kelder waterdicht maken is het aanbrengen van dichtingspasta. Deze pasta haalt u bij de lokale bouwmarkten in Overijssel. Dit is een goedkope manier om de wateroverlast in de kelder te verminderen. Lees wel altijd goed de handleiding die bij de dichtingspasta wordt geleverd en houd rekening met de genoemde droogtijden uit de handleiding. Alleen zo zorgt u voor voldoende afdichting en voorkomt u vocht in de kelder. Helpt de pasta toch onvoldoende? Schakel dan altijd een vochtbestrijdingsexpert uit Overijssel in. Hij achterhaalt de oorzaak van de vochtproblemen exact en kan met bijvoorbeeld een kelderbekuiping uw kelder volledig waterdicht maken.

vochtwering Overijssel

Vochtwering Overijssel

Wij spreken op deze pagina zowel over vochtbestrijding als vochtwering. Hoewel veel klanten uit Overijssel deze termen door elkaar gebruiken, bestaat er wel een verschil tussen vochtwering en vochtbestrijding. De term vochtwering is van toepassing op alle technieken die ervoor zorgen dat vocht geen kans maakt om in huis te komen. Vochtwering is in feite het voorkomen van vochtproblematiek.

Bij vochtbestrijding maakt een expert gebruik van dezelfde technieken als bij vochtwering, maar voegt hier nog additionele klussen aan toe om de ontstane problemen te verhelpen.

Vochtbestrijding kosten in Overijssel

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding bij u thuis? Of wilt u meer weten over de kosten van vochtbestrijding? Via het contactformulier op de offertepagina komt u eenvoudig in contact met ervaren vakmannen uit Overijssel die u met alle plezier over de mogelijkheden en prijzen informeren. Op basis hiervan krijgt u maximaal vijf vrijblijvende offertes toegestuurd, welke u vervolgens zelf vergelijkt op het aanbod, de kosten en de werkwijze. Zo vindt u iemand uit ons netwerk in Overijssel, die u helpt bij de vochtproblemen.

Veelzijdig netwerk

Zoekt u naar een professional die u wil helpen bij de nieuwbouw van een woning, of een gehele renovatie in Overijssel? Ook daarvoor kunt u ons netwerk inschakelen. Bij ons samenwerkingsverband zijn veel bedrijven aangesloten met ruime ervaring aangesloten.