Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Overijssel

Schakel een specialist uit Overijssel op het gebied van vochtbestrijding. Het is belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk aan te pakken om schade, schimmels en vochtplekken te voorkomen. Op deze pagina leest u alles over de prijzen voor vochtwering en de methodes die gebruikt worden.

Start de gratis offerteaanvraag!

Pak het probleem zoals vochtige wanden en optrekkend vocht in huis professioneel aan en u heeft er snel geen last meer van! Een handige bespaartip daarbij is om offertes te vergelijken. U vraagt deze offertes met scherpe prijs eenvoudig aan via het offerteformulier. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk en bespaar tot 40%!


Vocht in uw huis?

Heeft u last van vocht in huis in Overijssel? Wat vervelend! Vochtproblemen zijn niet alleen schadelijk voor uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Vocht in huis zorgt namelijk voor schadelijke schimmelvorming en een bedompte lucht.

Vocht tast ook de fundering en constructie van uw woning aan. Doorslaand vocht en condensatievocht veroorzaakt ook lelijke vochtplekken en trekt in de binnenmuren.

Een ander vochtprobleem is opstijgend vocht. Dit is grondvocht dat via de fundering en de buitenmuren omhoog kruipt. Er zijn verschillende methodes voor vochtbestrijding. Afhankelijk van het probleem dat u heeft, wordt er één van deze opties voor vochtbestrijding toegepast.

vochtbestrijding Overijssel

Vochtproblemen in Overijssel bestrijden

Wanneer uw woning te vochtig is, dan zullen er verschillende vochtproblemen ontstaan. Wij noemden hierboven al de kans op schimmels en vochtplekken op de wanden. Overige problemen zijn het ontstaan van houtrot en het afbrokkelen van tegels.

De meeste problemen zorgen voor heel wat overlast, en kunnen tot gevolg hebben dat een volledige muur of ander woononderdeel vervangen moet worden. Het toepassen van diverse vochtbestrijding en vochtwering technieken zal deze problemen voorkomen of bestrijden. Wij adviseren daarbij om ook in het hele pand te zorgen voor de juiste ventilatiemogelijkheden, om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden. Af en toe een raam openzetten is soms al voldoende.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen die ieder een eigen manier van vochtbestrijding vereisen. Uw vochtspecialist maakt eerst een juiste vochtdiagnose, alvorens hij overgaat tot het bestrijden van het probleem.

Een opsomming van verschillende methodes voor vochtbestrijding:

  • Impregnatie: met een vochtwerend middel maakt de specialist uw buitengevel waterdicht.
  • Kelderafdichting: kelderbekuiping door het beton waterdicht te maken of kelderdrainage.
  • Injectiemiddel: een vochtkeringslaag in de muur aanbrengen tegen doorslaand vocht.
  • Schimmel verwijderen: het verwijderen en voorkomen van schimmelplekken.
  • Ventileren: de enige manier om condensatievocht te bestrijden.
  • Onderkappen: tussen de bakstenen wordt vochtwering aangebracht tegen optrekkende vochtproblemen.
  • Carebrick: natuurlijk ventileren door keramische kokers in de buitengevel.

Waarom bij vochtwering in Overijssel een vochtexpert inschakelen?

Bij het bestrijden van vochtige wanden of kelders zijn speciale materialen en producten nodig. Om de kosten toch enigszins te drukken, besluiten mensen in Overijssel soms het bestrijden van vochtproblemen zelf te doen.

Maar is dat wel verstandig?

Een vochtspecialist uit Overijssel beschikt over de benodigde apparatuur voor een juiste vochtdiagnose. Vocht- en schimmelplekken ontstaan vaak op andere plekken dan waar het probleem zich bevindt. Een vochtexpert pakt niet alleen de vochtige plekken aan, maar ook de onderliggende oorzaak. Hij beschikt over de juiste kennis, materialen en technieken om uw vochtproblemen effectief en in veel gevallen permanent aan te pakken. Vul vandaag nog het offerteformulier in!

vochtwering Overijssel

Prijzen voor vochtbestrijding in Overijssel

U bent vast benieuwd naar de prijzen voor vochtbestrijding. Zoals u ziet in de prijstabel is dit zeer afhankelijk van de methode waarmee het vocht wordt bestreden. De prijs voor het injecteren van muren begint bijvoorbeeld vanaf €100,- per lopende meter en het verwijderen van schimmel kost €25,- tot €50,- per m².

Een andere methode voor opstijgend vocht in huis bestrijden is Carebrick, dit innovatieve systeem kost €100,- tot €125,- per lopende meter. De totaalprijs wordt niet alleen beïnvloedt door de bestrijdingsmethode, maar ook door de arbeids- en materiaalkosten. Vraag gratis offertes aan voor inzicht in de exacte prijzen.

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Bespaar tot wel 40% op de kosten voor vochtbestrijding in Overijssel!

Vraag offertes met scherpe prijzen aan. Vergelijk en kies de beste specialist.

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Heeft u last van een vochtprobleem? Dat is erg vervelend. Vaak zie u vochtige plekken op buiten- of binnenmuren verschijnen, en na langere tijd ontstaat er ook schimmel. Het is belangrijk dat u snel een vochtspecialist inschakelt voor de juiste diagnose. Alleen dan is het mogelijk de juiste techniek toe te passen voor het bestrijden van het probleem. Hieronder leest u meer over opstijgend en doorslaand vocht en condensatievocht. Vochtexpert gezocht? Vul vandaag nog het offerteformulier in!

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht in huis is één van de meest voorkomende zaken waar vochtbestrijding en vochtwering professionals mee krijgen te maken. Optrekkend vocht slaat over het algemeen op grondwater dat via de fundamenten van de binnen- of buitenmuren omhoogtrekt. Meestal komt het voor bij oudere woningen waar men nog geen waterkering op het grondniveau heeft geplaatst.

Deze waterkering moet het grondvocht absorberen en zo vochtige muren voorkomen. Het tegengaan van het grondwater kan het beste door deze muren te injecteren. Het voordeel van het tegengaan van het optrekkend grondwater is onder meer een betere luchtvochtigheid en het voorkomen van vochtplekken op de muren.

doorslaand vocht Overijssel

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht in huis is een probleem dat wordt veroorzaakt door poreuze muren en de weersomstandigheden. Het gevolg hiervan zijn vochtplekken over de gehele muur en schimmelvorming die u moet laten verwijderen.

Neerslag en ander vocht wordt opgenomen door de buitenmuren en kruipt steeds verder naar binnen. De vochtbestrijding van vochtdoorslag wordt door middel van een vochtwerende laag of het aanbrengen van waterwerende verf toegepast. De laatste twee opties voor vochtwering zorgen voor een ander uiterlijk van uw woning in Overijssel.

Wat is condensatievocht?

Problemen met condensatievocht worden voornamelijk veroorzaakt door een slecht ventilatiesysteem. Er komt altijd condens vrij in uw woning, bijvoorbeeld door te douchen, te koken of te wassen. Condens problemen zien we dan ook meestal in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals de badkamer.

Door te ventileren wordt het condensatievocht afgevoerd, maar bij een slecht ventilatiesysteem blijft het vocht in huis hangen en zet het af tegen de wanden, ramen en meubels. Dit veroorzaakt niet alleen schimmelsporen en lelijke plekken op de muur, maar ook een muffe geur in uw woning in Overijssel. Laat een natuurlijk en mechanisch ventilatiesysteem aanleggen door een vochtspecialist.

Tip: als u geen mechanisch ventilatiesysteem heeft, dan is het belangrijk om ventilatieroosters open te houden en een raam te openen bij het koken of douchen.

vochtproblemen Overijssel

Waar komen vochtproblemen in Overijssel vaak voor?

Regelmatig krijgen specialisten van klanten uit Overijssel de vraag wat zij precies kunnen doen op het gebied van vochtbestrijding, en dan met name hoe zij grote vochtproblemen voor zijn. Het beperken van de totaalprijs voor vochtbestrijding en waterschade valt en staat met het vroegtijdig herkennen van vochtproblematiek. Hiervoor dient u bijvoorbeeld op te letten of u geen beginnende schimmels ziet en of er geen bruine of gele randen ontstaan op de wanden.

Beide zaken, zeker in combinatie met een muffe geur vormen aanwijzingen voor een verminderde vochtwering. Ook het loslaten van stucwerk en veel zilvervisjes zijn mogelijke aanwijzingen voor vocht in huis. Schakel via het offerteformulier zo snel mogelijk een vakman in!

Vochtbestrijding in muren in Overijssel

De muren van uw woning of bedrijfspand in Overijssel hebben het meeste te lijden van een opstijgend vochtprobleem en vochtdoorslag. Zo kunt u bij het metselwerk en de voegen last krijgen van vochtplekken, schimmelplekken en uitbloeiingen.

Let op: In huizen met een hoge vochtigheidsgraad komt ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

Zitten er eenmaal plekken op de muur? Dan moet u niet alleen deze plekken aanpakken, maar ook het achterliggende probleem. Onder andere een lekkende waterleiding, maar ook doorslaand regenwater van buiten vormen mogelijke oorzaken voor de vochtplekken. Naast de injectie van de binnen- en buitenmuren tegen optrekkend vocht, is een vochtwerende laag op de buitenmuur een optie. Zitten de plekken tot in het achterliggende hout? Verwijder dit dan om de terugkeer van de problematiek te voorkomen.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Vochtige binnenmuren in Overijssel veroorzaken veel overlast, en u dient het probleem dan ook zo spoedig mogelijk te verhelpen. Wanneer u voornamelijk last hebt van vochtige wanden op de onderste helft, dan is dit waarschijnlijk het gevolg van vochtdoorslag. Dit kunt u oplossen door de muur te injecteren.

Daarnaast zijn vochtplekken ook wel het gevolg van het aanbrengen van isolatiemateriaal omdat condensatievocht niet meer goed wegkomt. Dit is alleen op te lossen door de oorzaak van de vochtoverlast aan te pakken. De tarieven voor het injecteren van de muur hangen van de mate van optrekkend vocht in huis af.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Naast vochtige binnenmuren is er in sommige gevallen ook sprake van optrekkend vocht bij de buitenmuren. Ook vochtige buitenmuren zijn te verhelpen door deze in te spuiten. Bij het injecteren zal een vochtbestrijding specialist uit Overijssel op diverse hoogtes in de muur gaten boren, en deze vullen met een speciaal injectiemiddel.

Wilt u zelf aan de slag met het injecteren?

Zorg er dan voor dat u gaten van minimaal 14mm doorsnede boort, en dat de gaten niet te ver van elkaar af zitten. Alleen op deze manier wordt het grondwater geblokkeerd. De meeste bouwmarkten leveren de juiste materialen voor het eigenhandig injecteren.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Naast kelders vormen ook kruipruimtes een plaats waar al snel vochtoverlast optreedt. Het tegengaan van een vocht in de kruipruimte is op vele manieren mogelijk. De gebruikelijke methode is het plaatsen van een speciaal bodemfolie. Een kruipruimte isolatie is mogelijk met een groot aantal materialen, zowel natuurlijke als kunstmatige. Natuurlijk isolatiemateriaal regelmatig wordt toegepast bij vochtwering is een schelpenlaag.

Schelpen nemen vocht op en trekken in sommige gevallen zelfs het vocht uit de vloer. Een kunstmatig isolatiemateriaal is het thermoskussen. Thermoskussens zijn gemakkelijk te plaatsen, waardoor deze ideaal passen in een lage kruipruimte.

Vochtige badkamer

Badkamers zijn vochtige ruimtes. Door douchen en te wassen komt er veel vocht in huis vrij. Het is belangrijk om te zorgen dat dit condensatievocht goed wordt afgevoerd, anders veroorzaakt dit vochtschade. Oorzaken van vochtschade zijn vaak onvoldoende ventilatiemogelijkheden, onvoldoende verwarming en vochtabsorberende materialen.

Tegels nemen geen vocht op, maar een bakstenen muur wel. Door de muur te behandelen met een transparante waterdichte laag, zorgt u ervoor dat deze niets meer opneemt. Verwarming is nodig om het vocht in huis te laten verdampen en verluchting helpt om de damp te laten verdwijnen. Anders zet het condensatievocht zich af tegen de muren en plafond.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

vochtige kelder Overijssel

Vochtige kelder in Overijssel

Veel woningen in Overijssel hebben een kelder, waar men onder meer etenswaren opslaat. Omdat de kelderruimte zich onder de grond bevindt is het een plek waar heel wat vochtproblematiek kan optreden. Is het grondwater gestegen en ondervindt u hierdoor vochtproblemen zoals een vochtige kelder? Dan is het belangrijk maatregelen te nemen tegen de oorzaak, bijvoorbeeld door de kelderruimte leeg te pompen of een kelderafdichting.

Een vochtige kelder zorgt er niet alleen voor dat u last kunt krijgen van vochtplekken en schimmelplekken, maar u moet vaak ook meer stoken om uw woning warm te houden. Verder is een vochtige kelder niet te gebruiken als berging of als extra kamer. Na een kelderdichting is dit wel mogelijk.

Kelderafdichting Overijssel

Een de muren en de vloer van de kelder staan onder constante druk door het grondwater. Door een kelderdichting uit te voeren maakt u uw kelderruimte geheel waterdicht. U kunt de ruimte na de kelderafdichting goed gebruiken als berging of als extra kamer. De kosten voor kelderdichting voor vochtwering zijn gemiddeld €55,- tot €125,- per m².

De totale kosten voor beton waterdicht maken zijn afhankelijk van de grootte van de kelder, de ernst van het probleem en de materiaalkosten. Voor de kelderafdichting worden eerst eventuele beschadigingen of gaten gedicht met speciaal mortel, hierdoor hechten de materialen beter. Daarna wordt er voor het beton waterdicht maken vaak een speciaal pleister aangebracht op de muren en het plafond.

Vraag gratis offertes aan als uw wilt weten wat een kelderafdichting van uw kelder gaat kosten.

kelder waterdicht maken in Overijssel

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Eén van de methodes om een kelder waterdicht te maken is door middel van kelderdrainage. Een drainagesysteem helpt om vocht uit de kelder af te voeren naar de riolering. Er bestaan verschillende vormen van kelderdrainage, namelijk rand-, vloer-, en wanddrainage. Randdrainage wordt in de naad van de vloer en de muur aangebracht, soms sijpelt hier vocht doorheen.

Komt er grondvocht door de vloer?

Dan is kelderdrainage met een vloerdrainage geschikt met een speciaal noppenmembraam. Dit zorgt voor kleine kanaaltjes die leiden naar de afvoerput. Wanddrainage werkt op dezelfde manier, maar dan wordt het membraan in de wand aangebracht. Overigens is het ook mogelijk om verschillende vormen kelderdrainage te combineren.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Overijssel.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

De keldermuren en de vloer staan onder constante druk. Soms kunnen de muren en de vloer dit niet aan en dringt er vocht naar binnen. Door de zouten in het vocht wordt er steeds meer grondvocht aangetrokken.

Kelderbekuiping met waterdicht beton is dan een goede oplossing. Een vakman uit Overijssel brengt speciaal waterdicht beton aan in meerdere lagen op de wanden en de vloer. De kelderbekuiping met waterdicht beton zorgt ervoor dat grondvocht niet meer doordringt. Na het bekuipen en het beton waterdicht maken is het belangrijk om de kelder goed te blijven ventileren, soms is er een mechanisch ventilatiesysteem nodig als er niet voldoende natuurlijke ventilatiemogelijkheden zijn.

Kelderafdichting, waarop letten?

Schakel voor kelderdichting altijd een vakman in. Die beschikt over de juiste kennis om u te adviseren over de beste manier om uw vochtige kelder aan te pakken. Waar let de vochtexpert uit Overijssel op? Wanneer u voor kelderdichting aan de binnenkant kiest, kiest de vochtspecialist de juiste coating of soort waterdicht beton die goed hecht aan de keldermuren en de mate van vochtigheid.

Waar moet u zelf op letten?

Maak duidelijke afspraken met uw kelderexpert uit Overijssel, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Kelders blijven altijd vochtige ruimtes, omdat er weinig contact met frisse buitenlucht is. Daarom is het verstandig om te investeren in een goed ventilatiesysteem.


Vochtspecialist gezocht voor het oplossen van vochtproblemen in Overijssel?

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkope specialist uit de buurt!

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

De vakman Overijssel gebruikt verschillende methodes voor de vochtwering. Zo vereist optrekkend vocht een andere aanpak dan condensatievocht of vochtdoorslag. De vochtspecialist uit Overijssel zal daarom voor de vochtwering eerst een analyse uitvoeren. Hij onderzoekt wat de oorzaak is van het probleem en daarom wordt de meest geschikte methode vastgesteld. Vochtdoorslag pakt u bijvoorbeeld aan met nieuwe gevelbekleding. Meer weten over vochtdoorslag? Lees er alles over op wikipedia.org.

Soms is het hiervoor wel nodig om een vergunning aan te vragen. Dit kunt u doen op omgevingsloket.nl. Maar gelukkig zijn niet alle oplossingen zo rigoureus. Vul het offerteformulier in om snel in contact te komen met een goede vochtspecialist.

Muren impregneren

Heeft u last van doorslaand vocht in huis? Wanneer uw gevelbekleding poreus is geworden, dringt water erdoor naar binnen, waar vochtplekken ontstaan. De oplossing? Impregnatie. De vochtexpert brengt een vochtwerende laag op de gevelmuur aan die voorkomt dat neerslag in de muur kan trekken. Bent u benieuwd naar de prijs voor het behandelen van gevelmuren met een impregneermiddel? Ga uit van gemiddeld €8,- tot €12,- per m².

muren injecteren Overijssel

Muren injecteren

Dringt grondvocht omhoog in de buiten- of binnenmuren van uw woning in Overijssel? Laat dan de muren injecteren. De vochtspecialist brengt dan een vochtwerende gel aan in de buiten- of binnenmuren. Dat doet hij door eerst kleine gaatjes te boren net boven de vloerpas. De gaatjes boort hij over de gehele breedte van de muur, met een tussenafstand van ongeveer 10 centimeter. Nadien wordt de gaatjes weer opgevuld, zodat u er niets van ziet.

De gel hardt uit zorgt daarmee voor een effectieve vochtwering over de gehele breedte van de muur. Vocht kan niet meer omhoogtrekken. De prijs? Injecteren laat u doen vanaf €100,- per lopende meter.

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

Injecteren is een manier om opstijgend vocht in huis te bestrijden, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor het onderkappen van de muren. Dit is een ingrijpende en kostbare methode. De bestrijdingskosten liggen tussen de €100,- tot €150,- per lopende meter.

Nooit meer vochtwering nodig!

Voordeel is dat u voor altijd bent verlost van de vochtproblemen, want het is een permanente oplossing. De vochtspecialist verwijdert een aantal rijen stenen aan de onderzijde van de woning, op grondhoogte. In deze ruimte wordt een vochtwerende laag, een waterkering, aangebracht. De muur wordt meter per meter aangepast, zodat de stabiliteit van de woning gewaarborgd wordt.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Het aanbrengen van ventilatiemogelijkheden in de kruipruimte kost tussen de €40,- tot €1.500,-. Ventileren is niet alleen belangrijk om problemen met condensatievocht te voorkomen, maar ook om te zorgen dat u geen last heeft van radongas. Dit giftige gas komt naar boven vanuit de bodem en bouwmaterialen, hierover leest u meer op de website van Milieu Centraal.

Hoe pakt u dit probleem aan?

Natuurlijk ventileren is het goedkoopste, bijvoorbeeld door een ventilatiekoker aan te laten brengen. Deze koker gaat via de kruipruimte naar boven. Een mechanisch systeem is ook een optie, dit is vaak duurder, maar zeer effectief. Voordeel van deze methode is dat u zelf meer invloed heeft op het ventileren.

muur onderkappen Overijssel

Wat is Carebrick?

Het Carebrick-systeem bestaat nog niet zo lang. Het is een innovatief systeem om opstijgend vocht te bestrijden. Het voordeel ten opzichte van onderkappen is dat het een stuk minder ingrijpend is. De vakman uit Overijssel brengt een aantal kokers aan in de buitenmuren. Deze keramische kokers zorgen voor een natuurlijk verdampingsproces.

Hoe werkt deze vochtwering?

Ze worden op ongeveer 30 tot 35 centimeter hoogte vanaf de grond geplaatst. Het vocht wordt aangetrokken door de kokers en meteen afgevoerd naar buiten. De prijzen voor het aanbrengen van Carebrick-kokers is gemiddeld €100,- tot €125,- per lopende meter. Deze oplossing is overigens zeer duurzaam, milieuvriendelijk en permanent.


Vind gemakkelijk de goedkoopste vochtexpert uit Overijssel!

Vergelijk gratos offertes voor vochtbestrijding en bespaar op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Bij vocht in huis heeft u ook vaak last van een te hoge luchtvochtigheid. Vochtbestrijding zorg niet alleen voor vochtwering, maar ook dat de vochtigheidsgraad in huis daalt.

Een lagere luchtvochtigheid heeft diverse voordelen. Zo vermindert u de kans op ongedierte en voorkomt u ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen. Zorg er daarom altijd voor dat u goed ventileert in vochtige ruimtes of laat een expert uit Overijssel een ventilatiesysteem installeren. Vraag eenvoudig gratis offertes aan in en vind gemakkelijk een goede expert uit uw omgeving!

Schimmel in huis

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in vochtige ruimtes. Schimmels gedijen goed in vochtige ruimtes, en komen daarom het meest voor op donkere en vochtige plekken zoals de douche of onder in een kastje waar de waterleidingen door lopen. Regelmatig vragen klanten uit Overijssel hoe zij schimmels zouden moeten herkennen. Een eerste aanwijzing hiervoor is een muffe geur binnenshuis.

Dit is een teken van te veel vocht en een hoge luchtvochtigheid. Schimmels herkent men aan de donkere kleur, of aan het dons op de wand, als de schimmelvorming is opgedroogd. Schimmelplekken op de muur leveren soms risico’s op voor de gezondheid, met onder meer ademhalingsproblemen als gevolg. Pas hier dus mee op!

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

Vaak denkt men dat het voldoende is om schimmelplekken schoon te maken, dit is echter niet het geval. Door het schoonmaken verwijdert u de zwarte vlekken, maar niet de sporen van de schimmels. De professionele verwijdering van schimmels kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². De vakman Overijssel draagt altijd beschermende kleding zoals een mondkapje, stofbril en handschoenen tijdens de werkzaamheden.

Schimmels zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid en bij het weghalen wil de vakman geen schimmelsporen inademen. De methode voor het verwijderen wordt bepaald door de ondergrond. Voor het verwijderen van schimmels van harde ondergronden wordt vaak een borstel en speciaal schoonmaakmiddel gebruikt.

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Hebt u last van een witte aanslag op de keldermuren of garagemuren? Dan is dit waarschijnlijk salpeter. Het verwijderen van deze witte aanslag is een klus die u zelf mag uitvoeren.

Begin met het weghalen van de verf of behang op de wand.

De tweede stap is het weg borstelen of afsteken van de salpeteruitslag en met een zuuroplossing de muur te reinigen. Breng vervolgens een speciale vloeistof tegen salpeter aan. Deze vloeistof dient goed in de muur te trekken, het is dan ook het beste om twee lagen aan te brengen, met daartussen een droogtijd van minimaal acht uur.

Vochtwering in Overijssel

Hoewel de professionals uit ons netwerk met name aan de slag gaan op het gebied van vochtbestrijding, helpen zij u ook met alle plezier bij de vochtwering. Het verschil tussen vochtbestrijding en vochtwering is dat dit laatste al voordat vochtproblemen ontstaan wordt toegepast. Dit betekent dat u al uit voorzorg de muren voorziet van een vochtwerende laag, kiest voor een kelderafdichting of het installeren van een speciaal ventilatiesysteem.

De kosten voor het vooraf waterdicht maken van de buitenmuren liggen niet per se veel lager dan die voor vochtbestrijding. Het enige is dat u bij vochtwering niet de al ontstane problemen moet oplossen. Uiteindelijk zal dit u daarom minder tijd en geld kosten.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Overijssel

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Overijssel

Vakman uit Overijssel nodig voor vochtbestrijding? Wij zijn een groot netwerk van specialisten die u graag van dienst zijn. Pak de vochtwering professioneel aan om vochtplekken, schimmelvorming en andere vochtschade te voorkomen. Optrekkend vocht wordt meestal bestreden door te onderkappen of met het Carebrick-systeem. Vochtige muren door condensatievocht worden bestreden met een effectief ventilatiesysteem.

Voorkom schade aan uw woning en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan van vochtspecialisten uit Overijssel voor de vochtbestrijding. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies eenvoudig de beste vochtspecialist. Met een specialist bent u verzekerd van deskundige hulp en zijn vochtproblemen verleden tijd. Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes

Het duurt maar 1 minuut.