Specialist in vochtbestrijding

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Oss

Uit onderzoek blijkt dat in veel bestaande panden na verloop van tijd optrekkend vocht, vochtplekken en overige vochtproblemen optreden. Dit komt doordat er traditioneel weinig aandacht werd besteed aan vochtwering in en om huis, en doordat fundering na verloop van tijd soms beschadigt raakt. Wanneer er vochtoverlast ontstaat is het zaak om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een erkend vochtbestrijding expert uit Oss. Deze kan met behulp van diverse vochtbestrijding en vochtwering technieken ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid zich herstelt, dat schimmelplekken verwijderd worden en dat een kelderdichting wordt uitgevoerd. Wij beheren een netwerk van vochtspecialisten. Via het contactformulier op de offertepagina vraagt u eenvoudig en snel meerdere vrijblijvende offertes aan van de bedrijven die in uw regio werken. Vergelijk deze op prijs, voorwaarden en aanbod om zo een bedrijf te vinden dat u voor het vochtprobleem in wilt schakelen.

Wat is optrekkend vocht?

Eén van de meest voorkomende vochtproblemen is optrekkend vocht. Dit is de benaming voor optrekkend grond- en regenwater via de fundering of het metselwerk van de muren. U vindt optrekkend vocht dan ook meestal bij de wanden die gekoppeld zijn aan de fundering. Optrekkend grondwater leidt tot vochtige binnenmuren, vochtplekken en houtrot en zal in de loop der jaren steeds verergeren. Dit kan leiden tot beschadigingen en na geruime blootstelling zal de waterdamp zelfs de constructie van uw pand aantasten. Stel u dan ook direct in verbinding met een vochtbestrijding specialist zodra u een muffe geur ruikt, of ziet dat verf begint te bladeren. Dit vormen vaak de eerste tekenen voor vochtoverlast in huis.

Vochtproblemen bestrijden

Wanneer wij spreken over vochtproblemen in het algemeen, dan gaat dit bijvoorbeeld over schimmel, vochtige muren, vochtplekken, houtrot en een groot aantal overige problemen. Wanneer u last hebt van vocht in uw woning of bedrijfspand in Oss, dan is het belangrijk om exact aan te geven met welke vochtproblemen u te maken heeft. Is het parket bol gaan staan, dan is er een andere oorzaak voor de vochtoverlast dan wanneer de verf van de muren bladert. Een vochtspecialist kan op basis van de door u verstrekte gegevens bepalen welke methode voor vochtbestrijding of vochtwering we moeten inzetten. Na het invullen van het contactformulier krijgt u meerdere prijsopgaven toegestuurd van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod.

Optrekkend vocht Oss

Voorkom een hoge luchtvochtigheid

De meest belangrijke indicator van vochtoverlast is de luchtvochtigheid in huis. Hoe hoger de luchtvochtigheid is, hoe groter het risico op schimmel, vochtplekken en houtrot. Ventileren is dan ook één van de beste methoden van vochtwering en vochtbestrijding. Een lagere luchtvochtigheid leidt onder meer tot een verminderd risico op gezondheidsproblemen, en vermindert eveneens de kans op ongedierte als muizen, zilvervisjes en pissebedden. Een lagere luchtvochtigheid in uw huis in Oss is het snelst te bereiken door een raam open te zetten. Dit is in ieder geval noodzakelijk wanneer u aan het koken en douchen bent. Een andere manier is om ventilatieroosters in te laten installeren.

Vochtbestrijding Oss

Schimmel in huis

Een veelvoorkomend gevolg van een te hoog vochtgehalte is het ontstaan van schimmel. Schimmelplekken ontstaan zodra er sprake is van een goede voedingsbodem en de juiste omgevingstemperatuur. Schimmels vormen niet direct een risico voor de gezondheid, maar het is wel aan te raden ze snel te (laten) verwijderen. Het verwijderen van schimmelsporen is mogelijk met behulp van water en een schuurmiddel of een speciale schimmelverwijderaar. Hebt u last van zwarte schimmel in uw badkamer of kruipruimte? Neem dan vandaag nog contact op met een erkend vochtbestrijding expert uit Oss voor het grondig verwijderen van alle schimmelplekken.

witte aanslag op muren Oss

Witte aanslag op muren

Een veelgehoord probleem binnen de vochtbestrijding is het ontstaan van een witte aanslag op wanden in kelders en garages. Deze witte aanslag is waarschijnlijk salpeter. Een probleem waar we nog niet met u over hebben gesproken is salpeter. Salpeter is de witte aanslag die ontstaat door een reactie van kaliumcarbonaat (een bestanddeel uit het metselwerk) en de chemische elementen uit grondwater. De witte aanslag ziet er lelijk uit, maar is tevens schadelijk voor de staat van de bouwconstructie en uw gezondheid. Gelukkig is het verwijderen van salpeter niet heel ingewikkeld. U dient hiervoor wel de nodige tijd in te ruimen, omdat u eerst de verf of het behang op de wand dient te verwijderen. Daarna is het pas mogelijk om de vloeistof aan te brengen die de witte aanslag tegengaat.

Schimmel binnenmuur Oss

Vocht in huis herkennen

Iedereen weet dat een te hoge luchtvochtigheid in huis risico’s met zich meebrengt op het gebied van de gezondheid. Wist u echter ook dat het herkennen van vochtproblematiek relatief eenvoudig is? Door uw neus en ogen goed te gebruiken, komt u er meestal eenvoudig achter of er sprake is van een verminderde vochtwering of vochtdoorslag. De belangrijkste aanwijzing is een muffe of bedompte geur in het gehele pand of enkel specifieke kamers. De geur is te vergelijken met die van een natte hond, of te lang bewaarde natte handdoeken. Daarnaast vormen ook condens, diverse schimmelsoorten en loslatend behang aanwijzingen voor de noodzaak voor een betere vochtbestrijding.

Uitgebreidere informatie over vocht in huis? Lees het hier.

Vochtige muren

De wanden van een woning of bedrijfspand hebben vaak het meeste te leiden van optrekkend grondwater. Zo ontstaan er bijvoorbeeld vochtplekken, ziet u uitbloeiingen of rottende planken, en is het mogelijk dat stuclagen en behang loslaten. Overige gevolgen van vochtige muren zijn een muffe geur, het hechten van schimmels aan meubels en een gebrekkige isolatie. Het tegengaan van dergelijke problematiek is met diverse methoden mogelijk. Zo adviseren wij de meeste van onze klanten uit Oss om de muren op voorhand te impregneren als eerste vorm van vochtwering. Voor kelders geldt dat ook kelderdichting door middel van soepele of harde bekuiping een optie is, naast het injecteren van de buitenmuren.

muren onderkappen Oss

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Wanneer u te maken hebt met vochtige binnenmuren, dan liggen hiervoor verschillende oorzaken aan te grondslag. Het optreden van vochtige muren is een langzaam opkomend verschijnsel, wat door een aantal zaken wel bevorderd kan worden. Poreuze bouwmaterialen, het ontbreken van een trasraam, vervuild grondwater, of verkeerd geplaatste stenen in de fundering vormen voorbeelden van dergelijke zaken. Om te voorkomen dat er vochtplekken ontstaan in de binnenmuren adviseren wij om op voorhand de buitenmuren te impregneren, en ook het fundament van uw woning waterdicht te maken. Daarnaast adviseren wij onze klanten ook altijd om te zorgen voor een juiste ventilatie. Dit maakt de wanden niet waterdicht, maar vermindert wel het vochtgehalte in de lucht.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Naast de muren aan de binnenzijde van het huis, kunnen ook de buitenmuren leiden tot vochtproblemen. Omdat de buitenmuren regelmatig blootstaan aan de invloed van weer en wind, is de vochtbestrijding lastiger, maar ook noodzakelijker dan vochtwering van de binnenmuren. De meest toegepaste methode voor het tegengaan van optrekkend vocht in de buitenmuren is door deze te injecteren. Bij het injecteren boort men eerst boorgaten over de hele muur. Hierin spuit men een krachtig injecteermiddel, dat het opstijgen van water in de muur zal voorkomen. Een andere vochtbestrijding techniek die regelmatig ingezet wordt is het onderkappen of impregneren van de beschadigde muren.

vochtbestrijding kelder Oss

Vochtige kelders

De kelder is één van de plekken in huis waar al snel waterdamp optreedt. Dit komt doordat de kelder doorgaans slecht geventileerd wordt, en er daardoor veel condens optreedt. Een vochtige kelder leidt onder meer tot optrekkend water in de woonkamermuren. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een goede kelderdichting. Naast de installatie van een ventilatiesysteem hebt u dan de keus uit een nieuwe bekuiping of het aanbrengen van een afdichtingpasta als vorm van kelderdichting. Laat u een kelder bouwen bij uw nieuwbouwpand in Oss? Zorg er dan voor dat deze met de juiste vochtwering methoden waterdicht wordt gemaakt. Dit doet u het beste door het injecteren van de keldermuren.

vocht in kruipruimte Oss

Vochtige kruipruimte

Bij veel van onze klanten uit Oss moeten wij constateren dat de vochtoverlast het gevolg is van een vochtige kruipruimte. Er bestaan twee methoden voor vochtwering en vochtbestrijding die vochtspecialisten het meeste inzetten om een vochtige kruipruimte tegen te gaan, vergelijkbaar met de technieken voor de kelder. De eerste is het verbeteren van de luchtvochtigheid in de kruipruimte door deze te ventileren. In de meeste woningen zijn ventilatieroosters gebouwd voor ventilering. Daarnaast is het ook een optie om de kruipruimte te isoleren met een waterdicht materiaal. Een voorbeeld is EPS of de speciale thermoskussens. Dankzij het isoleren van de kruipruimte zult u profiteren van vele voordelen.

vocht in badkamer Oss

Vochtige badkamer

Op het moment dat u op zoek gaat naar een nieuwe woning en verschillende bezichtigingen heeft, dan is het verstandig te kijken naar de mogelijkheden voor ventilatie in de badkamer en keuken. Een gebrekkige ventilatie zorgt voor een hoge luchtvochtigheid wat diverse problemen met zich meebrengt. Eén van de mogelijke gevolgen van een vochtige badkamer is de groei van zwarte schimmel. Zwarte schimmel is een zeer giftige schimmelsoort, waarvan langdurige blootstelling schadelijk is voor de gezondheid. Het weghalen van deze schimmels kunt u dan ook het beste overlaten aan een ervaren vakman uit Oss. Gaat u zelf aan de slag? Draag dan een beschermend mondkapje.

Vochtbestrijding methodes

In de bovenstaande kopjes hebben we al vele methoden voor vochtbestrijding voor u uitgelegd. Om ze nog even snel op een rijtje te zetten: voor het tegengaan van vochtige muren, schimmel en overige vochtproblemen is het een optie de muren te injecteren of impregneren, moet u de luchtvochtigheid verlagen door middel van ventilatie, en kunt u zorgen voor een verbeterde warmte-isolatie of een goede kelderdichting. De verschillende technieken op het gebied van vochtbestrijding kennen allemaal hun eigen voor- en nadelen. Bovendien zitten er verschillende kosten aan verbonden. Kijk altijd goed naar uw maximale budget, en houdt rekening met eventuele bijkomende kosten op het gebied van materiaallevering of het mogelijke verwijderen van schimmels.

Carebrick systeem

Optrekkend vocht kunt u bestrijden door uw woning te onderkappen of uw muren te injecteren. Het onderkappen van uw woning is echter een drastische maatregelen en de muren injecteren is geen definitieve oplossing. Het innovatieve systeem van Carebrick is duurzaam, permanent en kan snel en zonder overlast geïnstalleerd worden. Het Carebrick systeem bestaat uit keramische kokers die in uw buitenmuren geplaatst worden. Deze kokers zorgen voor een natuurlijke verdampingsproces door het vocht aan te trekken. De luchtstroom voert het vocht rechtstreeks af naar buiten. Geen last meer van teveel vocht in uw woning of een muffe geur. De kosten van het Carebrick systeem zijn gemiddeld €100,- tot €125,- per strekkende meter. Meer informatie? Vraag uw specialist vochtbestrijding uit Oss!

Kruipruimte ventilatie

Hierboven gaven wij al aan dat het verstandig is om de kruipruimte te isoleren voor het tegen gaan van optrekkend grondwater en het voorkomen van tocht en kou. Wist u echter dat het ook verstandig is om kruipruimtes te ventileren? Voor de ventilering van kruipruimtes geldt geen verplichting, maar het brengt wel diverse voordelen met zich mee. Zo voorkomt u op deze wijze het ontstaan van condens en behoudt u de kwaliteit van de isolatiematerialen. Het grootste positieve punt is echter de voorkoming van opstijgend radongas. Radongas is een radioactief gas dat voorkomt in bouwmaterialen en de aardbodem, welke in fijnstof vorm schadelijk is.

Lees in dit artikel meer over vocht in de kruipruimte.

buitenmuur impregneren

Muren impregneren of injecteren

In de bovenstaande kopjes hebben we al vele methoden voor vochtbestrijding voor u uitgelegd. Om ze nog even snel op een rijtje te zetten: voor het tegengaan van vochtige muren, schimmel en overige vochtproblemen is het een optie de muren te injecteren of impregneren, moet u de luchtvochtigheid verlagen door middel van ventilatie, en kunt u zorgen voor een verbeterde warmte-isolatie of een goede kelderdichting. De verschillende technieken op het gebied van vochtbestrijding kennen allemaal hun eigen voor- en nadelen. Bovendien zitten er verschillende kosten aan verbonden. Kijk altijd goed naar uw maximale budget, en houdt rekening met eventuele bijkomende kosten op het gebied van materiaallevering of het mogelijke verwijderen van schimmels.

kelderdichting Oss

Zelf kelder waterdicht maken

De meeste soorten wateroverlast hebben te maken met de kelder. Dit komt doordat de meeste kelders zich onder de grond bevinden, en daarmee vatbaarder worden voor vocht en kou. De meest eenvoudige oplossing voor het tegengaan van vochtproblemen in de kelder is het zorgen voor een goede ventilering. Laat ventilatieroosters plaatsen of zorg dat er openslaande ramen komen. Vochtige kelders vormen meestal het gevolg van opstijgend grondwater. Hieraan is weinig te veranderen, behalve dat u de kelderfunderingen waterdicht zou kunnen maken. Een andere oplossing is het dichtmaken van de binnenzijde van de kelderruimte. De waterdichtingspasta’s die de juiste dichting bieden, haalt u eenvoudig bij vrijwel elke bouwmarkt in Oss. Vaak last van water of vocht in uw kelder? Vraag vrijblijvend offertes aan.

Schimmel verwijderen

Eén van de klussen waarvoor u niet perse de hulp van een vochtbestrijding expert nodig heeft is het verwijderen van schimmels. Schimmels groeien op vochtige plekken en kunnen een risico vormen voor de gezondheid. Snel en vakkundig verwijderen is daarom aan te raden. Als u eigenhandig aan de slag gaat dan is er een aantal tips en tricks welke u bij de klus zullen helpen. Wij hebben voor u het volgende op een rijtje gezet.

  • Stap 1. Draag altijd beschermende kleding. Een stofbril, mondkapje en handschoenen zijn sterk aanbevolen.
  • Stap 2. Schakel de verwarming en airco uit. Dit kan de verspreiding van de schimmels voorkomen.
  • Stap 3. Kijk niet alleen naar (donkere) vochtplekken. Opgedroogde schimmel ziet eruit als dons, en is even schadelijk.
  • Stap 4. Maak harde ondergronden schoon met water en een borstel. Gebruik eventueel wat chloor of azijn voor een optimaal resultaat.
schimmel verwijderen Oss
  • Stap 5. Vervang delen van zachte ondergronden als de schimmel hierin groeit.
  • Stap 6. Stoffen die zijn aangetast door schimmel kunt u eventueel stofzuigen. Vaak is het desondanks wel nodig deze te vervangen.

Vochtwering

Wij krijgen vaak de vraag wat het exacte verschil is tussen vochtwering en vochtbestrijding. Deze twee termen gebruikt men onterecht, vaak gezamenlijk of door elkaar. Vochtwering gaat theoretisch gezien over alle methoden die men inzet om vochtplekken en additionele problemen te voorkomen. Denk hierbij aan isolatie en ventilatie. Vochtbestrijding omvat alle methoden die wij toepassen als er al problemen bestaan. De uiteindelijke technieken verschillen niet veel van elkaar. Wel zal het uitvoeren van een vochtwering meestal goedkoper uitvallen omdat men vochtplekken en andere beschadigingen niet eerst hoeft op te lossen.

Prijzen

De kosten voor het waterdicht maken van een kelder of kruipruimte, of uitvoeren van een vochtbestrijding klus, hangen van een groot aantal factoren af. Zo worden de prijzen bepaald door de afmeting van het te behandelen oppervlak, de benodigde materialen en de tijd die een professional aan de klus kwijt is. Wanneer u prijsindicaties aanvraagt bij specialisten uit de regio Oss dan kunnen deze op basis van twee zaken gemaakt zijn; een vastgestelde prijs, of een uurtarief. Wilt u graag zoveel mogelijk besparen op de kosten voor de vochtwering? Overweeg dan om een deel van het werk zelf uit te voeren. Dit zal aanzienlijk in kosten schelen.

Opstijgend vocht prijzen

Wat wordt er geïnjecteerd: Prijs per strekkende meter Gemiddelde prijs*
Buitenmuur €100,- €800,-
Spouwmuur (binnen en buiten) €190,- €1.520,-
Muur repareren en injecteren €275,- €2.200,-

(*) De gemiddelde prijs is inclusief het materiaal en btw. We hebben in deze prijstabel gerekend met 8 strekkende meters muur.

Doorslaand vocht prijzen

Wat wordt er geïmpregneerd: Prijs per m2 Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal
Buitenmuur €9,- €720,-
Spouwmuur (binnen en buiten) €17,- €1.530,-
Muur repareren en injecteren €30,- €2.400,-

(*) De gemiddelde prijs is inclusief het materiaal en btw. We hebben in deze prijstabel gerekend met een geveloppervlakte van 80m2.

Vochtbestrijdingsbedrijf Oss

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor een kelderdichting bij uw bedrijfspand? Heeft u een vraag over vochtbestrijding? Of wilt u weten hoe u zelf het beste schimmelplekken kunt verwijderen of een kelderdichting moet uitvoeren? Wij beheren een netwerk van vochtbestrijding bedrijven. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan. Geef uw vochtprobleem zo nauwkeurig mogelijk aan, zodat u prijsopgaven op maat krijgt. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor de specialist uit Oss die het beste bij u past!

Veelzijdig netwerk

Zoekt u naar een professional die u wil helpen bij de nieuwbouw van een woning, of een gehele renovatie in Oss? Ook daarvoor kunt u ons netwerk inschakelen. Bij ons samenwerkingsverband zitten een heleboel bedrijven aangesloten die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied.