Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Noord-Brabant

Wanneer u last heeft van vochtige muren dan is vochtbestrijding ontzettend belangrijk! Zonder vochtbestrijding leiden vochtige muren tot hoge luchtvochtigheid, vochtplekken en schimmelgroei. Dit heeft allemaal een negatief effect op uw eigen gezondheid en die van uw huisgenoten. Wanneer u problemen vermoedt door optrekkend of doorslaand vocht in huis, schakel dan snel een vochtspecialist uit Noord-Brabant voor vochtwering in. Ook besparen op de kosten?

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende vochtbestrijding methodes en bij welke problemen u deze moet toepassen. Ook vindt u hier een indicatie van de kosten en leest u meer over de oorzaken van vochtproblemen.


Vocht in uw huis?

U ontkomt niet aan vocht in huis. Dit ontstaat namelijk altijd en overal. Het wordt pas een probleem als u last krijgt van vochtproblemen. Bijvoorbeeld last van vochtplekken door condensatievocht, of schimmelplekken op de muur door opstijgend grondwater.

Dit ziet er niet alleen heel slordig en lelijk uit, maar het is ook nog eens kwalijk voor uw gezondheid. Met vochtbestrijding pakt u deze problemen aan en verlaagt u de luchtvochtigheidsgraad. Het is wel belangrijk dat de vochtbestrijding volledig aansluit op de oorzaak van de problemen. Schakel daarom een vochtspecialist in om een juiste vochtdiagnose te stellen.

vochtbestrijding Noord-Brabant

Vochtproblemen in Noord-Brabant bestrijden

Er bestaan verscheidene soorten vochtproblemen die optreden bij vochtige muren, opstijgend grondvocht en een hoge luchtvochtigheid. Zo loopt u de kans op vochtplekken in de wanden en vloeren. De vochtplekken zien er niet alleen lelijk uit, maar bieden ook nog eens een voedingsbodem voor ongedierte en schimmelgroei. Dit heeft uiteindelijk een negatief effect op uw gezondheid.

Wanneer u vochtplekken op de muur opmerkt, dan heeft dit een aantal mogelijke oorzaken. Belangrijk is dat u de muur goed laat drogen voordat u deze opnieuw afwerkt. Dit is alleen mogelijk met behulp van goede vochtbestrijding, zodat de vochtige muren in Noord-Brabant niet nog meer grondvocht aantrekken.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Om uw vochtproblemen te bestrijden is er de keuze uit verschillende methodes voor vochtbestrijding. Toch heeft u niet altijd de keuze voor een specifieke methode. Dat komt omdat de techniek afhankelijk is van uw vochtprobleem. Als het grondwater omhoogtrekt, dan heeft u weinig aan een geïmpregneerde muur.

Onderstaande technieken worden in Noord-Brabant regelmatig toegepast:

  • injecteren zorgt voor een waterkering in de muur;
  • onderkappen houdt opstijgend grondvocht tegen met een waterdicht materiaal;
  • impregnatie maakt uw buitenmuur volledig waterdicht;
  • kelderdichting wordt ingezet om keldermuren en -vloeren waterdicht te maken;
  • ventilatie houdt de luchtvochtigheid in huis op peil.

Waarom bij vochtwering in Noord-Brabant een vochtexpert inschakelen?

Last van vocht in huis? Schakel dan een vochtexpert in. De hulp van een vochtspecialist heeft een aantal belangrijk voordelen.

Allereerst zorgt de vochtbestrijding expert ervoor dat de vochtbestrijding volledig aangepast wordt aan uw vochtprobleem. Dit zorgt voor een effectieve bestrijding. Daarnaast voorkomt de hulp van een vochtspecialist beschadigingen aan de buitenmuur! Gaat u zelf aan de slag en gaat er iets fout, dan maakt u de vochtproblemen mogelijk nog erger.

Tot slot houdt u zelf meer tijd over voor leuke dingen als u een vochtspecialist inschakelt. De vochtwering expert heeft de vochtbestrijding snel uitgevoerd, terwijl u zelf waarschijnlijk meer tijd kwijt zou zijn. Start daarom vandaag nog uw offerteaanvraag!

vochtwering Noord-Brabant

Prijzen voor vochtbestrijding in Noord-Brabant

In de tabel hieronder vindt u een duidelijk overzicht van de kosten voor vochtbestrijding. Impregneren is relatief voordelig, en wordt al gedaan vanaf gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Voor het injecteren van muren starten de prijzen rond de €100,- per meter. Onderkappen is doorgaans iets duurder, dit kost ongeveer €100,- tot €150,- per meter.

Last van vocht in huis? Het verbeteren van de ventilatie kan u zo duur of goedkoop maken als u wilt: de prijzen lopen op van €40,- tot €1.500,-, afhankelijk van de gekozen methode. Om schimmelplekken professioneel te verwijderen betaalt u ongeveer €25,- tot €50,- per m² en de kosten voor een kelderafdichting liggen rond de €55,- tot €125,- per m².

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Bespaar ook op de kosten van vochtbestrijding in Noord-Brabant!

Vergelijk offertes en kies de vochtwering expert uit Noord-Brabant met het beste aanbod.

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Last van vochtplekken op de muren? Dan wilt u natuurlijk weten welk vochtprobleem dit veroorzaakt. In Noord-Brabant zijn er drie vochtproblemen die regelmatig voorkomen: opstijgend grondwater, doorslaand regenwater en condensatievocht.

Alle vochtproblemen hebben veel vergelijkbare gevolgen, daarom is het belangrijk om een professionele vochtdiagnose te laten stellen. Door de oorzaak te achterhalen, weet de vochtbestrijding expert precies welke methodes de meest geschikte zijn. Hieronder leest u meer over de verschillende vochtproblemen in huis.

Wat is optrekkend vocht?

Opstijgend vocht in huis is één van de meest voorkomende vochtproblemen bij huizen in Nederland. opstijgend vocht begint in de kelder, kruipruimte of de fundering van een woonpand. Vaak is het een gevolg van stijgend grondwater of komt doordat er geen waterdichte laag tussen de fundering en binnenmuren is aangebracht.

Dit laatste is vaak het geval bij woningen die voor de jaren vijftig werden gebouwd. De vochtbestrijding bij opstijgend grondwater is relatief eenvoudig. De experts uit Noord-Brabant voegen een waterkering toe aan de muur, waardoor het grondwater niet verder omhoog kan trekken. Zo krijgen de binnenmuren de kans om goed te drogen.

doorslaand vocht Noord-Brabant

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht, ook wel vochtdoorslag genoemd, ontstaat veelal bij oudere woningen in Noord-Brabant. Ook in dit geval is er sprake van een poreuze muur of metselwerk. Het probleem ontstaat tijdens neerslag. Regenwater slaat dan tegen de buitenkant van de muur aan, waarna de muur het vocht opneemt.

Wat zijn de gevolgen van doorslaand vocht?

Het gevolg zijn vochtige binnenmuren, nare vochtplekken en zelfs de kans op schimmelplekken. De enige manier om vochtplekken door doorslaand regenwater te bestrijden is door het dichten van de muur. Hierbij maakt de vochtspecialist de muur volledig waterdicht, bijvoorbeeld door impregneren of door nieuwe gevelbekleding. Zo krijgt de muur de kans om goed te drogen en kunt u de wanden daarna opnieuw afwerken!

Wat is condensatievocht?

Iedereen heeft te maken met condensatievocht in huis. Waarom dit voor sommige woningen geen probleem is en voor anderen wel, heeft te maken met voldoende of juist onvoldoende ventilatie. Condensatie vormt zich namelijk altijd en overal; dit gaat u niet tegen.

Wanneer vormt condensatievocht een probleem? Het wordt pas een probleem wanneer de condensvorming niet naar buiten wordt afgevoerd.

Tip: heeft u ventilatieroosters boven uw ramen hangen? Zorg er dan voor dat deze altijd open staan. Indien u deze nog niet heeft, laat dan roosters plaatsen door één van de experts uit Noord-Brabant.

Wanneer condensatievocht in uw huis een groot probleem is, dan kunt u ook nog overwegen om een mechanisch ventilatiesysteem te laten plaatsen.

vochtproblemen Noord-Brabant

Waar komen vochtproblemen in Noord-Brabant vaak voor?

Voor de gezondheid van uzelf en uw huisgenoten is het belangrijk om een te hoge vochtigheid in huis spoedig te herkennen. Eén van de eerste aanwijzingen voor vochtproblematiek in huis is een bedompte geur. Maar ook het ontstaan van vochtplekken en schimmels vormt een sterke aanwijzing.

Het herkennen van schimmels is niet altijd eenvoudig, omdat ze soms beginnen als een kleine verkleuring op de badkamertegels of een soort dons op een betonnen muur. Het is met name belangrijk om uw zintuigen te gebruiken, zeker op plekken waar er sprake is van waterschade, want hier is de kans op schimmels het grootst. Wilt u de vochtproblemen bestrijden? Start uw offerteaanvraag en vind een vochtexpert bij u in de buurt!

Vochtbestrijding in muren in Noord-Brabant

Vochtbestrijding voor buiten- en binnenmuren kan verschillend worden toegepast. De meest voorkomende methode is het dichten van de wanden. Hierbij brengt men een speciale coating over de muur aan, die ervoor zorgt dat de stenen verzadigd raken. Vervolgens komt het regenwater niet meer via de buitenzijde naar binnen.

De vochtwering voor opstijgend grondwater wordt het beste gedaan door de muren te injecteren. Het injecteren van de vochtige muren heeft sterk positieve gevolgen voor de luchtvochtigheid binnenhuis en beperkt de overlast aanzienlijk. Voor het dichten of injecteren van de muren kunt u het beste de hulp inschakelen van ons netwerk.

Let op: In huizen met een hoge vochtigheidsgraad komt ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

Wanneer u een woning laat bouwen in Noord-Brabant, dan is het aan te raden om de wanden en aansluitingen van buitenaf te behandelen. Hierdoor dringt het vocht niet van buitenaf de constructie binnen. Voor bestaande gebouwen is dit meestal helaas niet mogelijk. Daarom moeten er bij optrekkend vocht in de binnenmuur gekeken worden naar een manier waarop dit onder in de muur is te blokkeren.

Eén oplossing is door de binnenmuren te injecteren. Hierbij zal het vocht in huis geen vat meer krijgen op de muur. Daarnaast kunt u de binnenmuur ook onderkappen. Deze techniek is een oplossing voor langere duur, en daardoor voordeliger.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Zoals al eerder aangegeven is het injecteren van de buitenmuren één van de meest praktische oplossingen om vochtige plekken tegen te gaan. Bij het injecteren wordt er op diverse plekken een gaatje in de voegen geboord. Dit moet in een hoek van ongeveer 25 graden, en de boorgaten mogen maximaal 15 centimeter van elkaar af zitten.

In deze gaten wordt een bepaald injecteermiddel gespoten. Voor de buitenmuren geldt dat dit een zeer krachtig middel dient te zijn, omdat de buitenmuren veel blootstaan aan de invloed van weer en wind. Het nadeel van deze methode is dat dit periodiek opnieuw dient te gebeuren door een expert uit Noord-Brabant.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Niet alleen in de buiten- en binnenmuren van een woning kunnen vochtplekken ontstaan. Ook bij de kruipruimte kunnen vochtproblemen optreden. Dit komt doordat de kruipruimte onder de grond worden gebouwd. Dit betekent onder meer dat het er donker is, maar ook dat het automatisch kouder is dan op een andere plek in het gehele pand.

Een gemiddelde kruipruimte heeft een basistemperatuur van ongeveer twaalf graden bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat er problemen ontstaan met een vochtige kruipruimte, is het een optie om deze extra te ventileren met behulp van een ingebouwd ventilatiesysteem. Ook een kelderdichting techniek is voor kruipruimtes soms geschikt. Wilt u meer lezen over dit onderwerp? Wij hebben dit artikel geschreven.

Vochtige badkamer

Woont u al jaren in hetzelfde pand, en is er al deze tijd nooit een raam of ventilatierooster in de badkamer geplaatst? Dan is de kans groot dat er sprake is van een ongezonde situatie. Eén van de risico’s van een vochtige badkamer is het ontstaan van zwarte schimmelplekken. Dit is een zeer giftige schimmelsoort, die verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Langdurige blootstelling hieraan zorgt onder meer voor mogelijke klachten als misselijkheid, zenuwpijn, ademhalingsproblemen en vermoeidheid. Mocht u zwarte plekjes zien in de badkamer of keuken en vermoedt u dat het om zwarte schimmelsporen gaat? Laat deze dan direct verwijderen door een ervaren vochtexpert.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

vochtige kelder Noord-Brabant

Vochtige kelder in Noord-Brabant

De vochtige kelder is de plaats in huis waar regelmatig een vochtprobleem optreedt. De vochtwering en vochtbestrijding in de vochtige kelder (ook wel kelderdichting genoemd) zal dan ook uit een aantal handelingen moeten bestaan. De meest gebruikelijk methode voor vochtbestrijding is het plaatsen van een tijdelijke verwarming om de vochtigheidsgraad te verminderen.

Toch is het belangrijk om een permanente vorm kelderdichting te realiseren.

Het is mogelijk om de vochtige muren te injecteren om deze waterdicht te maken, of om een gehele nieuwe keldervloer te leggen met een extra laag voor vochtwering. Wij adviseren om samen met een vochtbestrijding expert te kijken naar de exacte oorzaak van het probleem voor de juiste kelderdichting.

Kelderafdichting Noord-Brabant

Kelders bevinden zich onder het grondniveau en worden daarom omringd door grondwater. Grondvocht oefent een druk uit op de keldermuren en probeert op elke mogelijke manier naar binnen te dringen. Vaak lukt dit, door beschadigingen aan de keldermuren, lekkages aan de kim of problemen door opstijgend grondvocht.

Een kelderafdichting houdt in dat u de keldermuren en –vloer helemaal waterdicht maakt. Met een kelderafdichting verbetert u dus de luchtvochtigheid in de kelder, waardoor u deze kunt inzetten als extra leefruimte. Een kelderafdichting wordt in Noord-Brabant op verschillende manieren gedaan. De meest voorkomende methode is door middel van een bekuiping.

kelder waterdicht maken in Noord-Brabant

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Een vochtige kelder is een veelgehoord probleem. Gelukkig is dit op te lossen met behulp van een kelderafdichting. Een kelderafdichting gaat vaak samen met kelderdrainage, om zo het overtollig grondwater af te voeren. Hoe de kelderdrainage wordt aangebracht is afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem. Kelderdrainage kan namelijk bij de rand, de vloer of bij de wand aangebracht worden.

Kelderdrainage via de wand en vloer gebeurt door middel van een noppenmembraan. Hierin zitten kleine kanaaltjes verwerkt die het overtollig grondwater afvoeren naar een opvangreservoir. Wordt er wanddrainage geplaatst, dan is dit altijd in combinatie met kelderdrainage via de vloer. Over de kelderdrainage heen plaatst u dan een nieuwe vloer en wand die volledig droog blijven.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Noord-Brabant.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Een andere manier om een kelderafdichting te realiseren is door middel van kelderbekuiping. Bij een kelderbekuiping schakelt u vakmannen in die het beton waterdicht maken. Door de lage ligging van de kelder is deze namelijk omringd door grondvocht dat continu druk uitoefent op de keldermuren. Het is dan ook niet vreemd dat het grondwater via de kimnaad (de aansluiting tussen de vloer en muur) of zelfs door de muren naar binnenkomt.

Met een kelderbekuiping laat u de kelder waterdicht maken zodat de muren volledig droog blijven. Hieronder leest u hoe een kelderbekuiping in z’n werk gaat en hoe de vochtspecialisten beton waterdicht maken.

Kelderafdichting, waarop letten?

Een kelderdichting is vaak noodzakelijk om te voorkomen dat vocht niet meer naar binnenkomt. Maar het is belangrijk om er ook voor te zorgen dat vocht wél weer naar buiten kan ontsnappen.

Bij een kelderdichting is het daarom belangrijk om te letten op de ventilatie. U kunt hier natuurlijk niet eenvoudig even een raam openen om frisse lucht binnen te laten. Met de installatie van ventilatieroosters of een ventilator lost u dit probleem op. De vochtwering expert zal u hierin adviseren, zodat u weet welke ventilatiemethode de meest geschikte is.


Geïnteresseerd in een kelderafdichting of kelderbekuiping?

Schakel een vochtspecialist in én bespaar op de kosten. Hoe? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

Er bestaan meerdere vochtwering technieken voor particuliere woningen in Noord-Brabant. Denk bijvoorbeeld aan het coaten van de buitenmuren, een professionele kelderdichting of het injecteren van de binnenmuren. Ook nieuwe gevelbekleding is een oplossing. Voor deze oplossing heeft u soms een vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen via omgevingsloket.nl.

Daarnaast is ook ventileren belangrijk voor het verlagen van de luchtvochtigheid, om op deze manier problemen zoals vochtplekken en vochtige binnenmuren te voorkomen. Weet u niet welke vochtwering methode het meest geschikt is om vochtplekken te voorkomen of bestrijden? Schakel dan professionele hulp in! Zij voorzien u van een juiste vochtdiagnose en adviseren welke methode het beste is. Vochtweringexperts voeren meestal de volgende methodes uit:

Muren impregneren

Als uw buitenmuur poreus is, dan zuigt het regenwater naar binnen. Dit vochtprobleem noemen we ook wel: doorslaand vocht. Als u hier last van heeft, dan is er maar één geschikte oplossing. U moet de buitenmuur waterdicht maken.

Veel mensen kiezen voor impregnatie. Hierbij spuit de vochtwering expert een watervast middel over de muur. Dit is niet zichtbaar, en zorgt er dus niet voor dat uw woning er ineens anders uitziet. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €8,- tot €12,- per m².

muren injecteren Noord-Brabant

Muren injecteren

Als u last heeft van optrekkend grondwater dan is het injecteren van de muur een geschikte oplossing. Met het injecteren van de muur maakt de vochtspecialist een waterkering in uw muur, waardoor het grondwater dat in de muur trekt, niet meer omhoog trekt.

De vochtspecialist injecteert een waterdicht middel met behulp van kleine boorgaten, vlak boven het vloeroppervlak. Hij gebruikt speciale buisjes om het injectiemiddel via de boorgaten in de muur te spuiten. Daarna absorbeert het metselwerk het middel, waardoor het zich verspreidt over de breedte van de hele muur. Het injecteren van muren kost ongeveer €100,- per lopende meter.

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

Een techniek die in Noord-Brabant ook vaak toegepast wordt, is het onderkappen van de muren. Het onderkappen werkt volgens hetzelfde principe als injecteren: de vochtspecialist brengt een vochtwerend materiaal aan tussen de onderste rij muurstenen zodat het grondvocht niet verder omhoog kan trekken. Zo blijven de buiten- en binnenmuren droog!

Een onderkapping is een intensieve klus en neemt veel tijd in beslag. Dat komt omdat de vochtbestrijdingexperts uit Noord-Brabant de stenen steeds per meter verwijderen en terugplaatsen. Toch is deze methode erg geschikt als u van de vochtproblemen verlost wilt zijn. Onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

De kruipruimte is in Noord-Brabant vaak een vochtige ruimte. U gebruikt deze waarschijnlijk niet vaak. Daarom zult u zich misschien afvragen waarom u de kruipkelder moeten behandelen tegen vochtproblemen. Het is natuurlijk niet verplicht, maar toch is het aan te raden de kruipruimte goed te ventileren. Bij vochtproblemen in de kruipkelder voelt uw vloer in de woonkamer en keuken namelijk koud aan. Hierdoor vermindert het wooncomfort.

Door de kruipruimte alleen al te ventileren verdwijnen een hoop van deze problemen! Kiest u voor de installatie van ventilatieroosters dan bent u voordeliger uit dan wanneer u een ventilatiesysteem laat installeren. De kosten variëren van €40,- tot €1.500,-.

muur onderkappen Noord-Brabant

Wat is Carebrick?

Ga ook voor het innovatieve Carebrick systeem om optrekkend grondvocht in uw woning in Noord-Brabant te bestrijden. Vochtproblemen of vochtplekken zijn met het Carebrick systeem verleden tijd. De specialist maakt een aantal holtes in de buitenmuren en plaatst hier keramische kokers in. De kokers zorgen voor een natuurlijke luchtdoorstroming en trekken het vocht aan. Door de luchtdoorstroming wordt het vocht naar buiten afgevoerd.

Het systeem is duurzaam, vereist weinig onderhoud en is een permanente oplossing voor uw vochtproblemen. De kosten van het Carebrick systeem zijn gemiddeld €100,- tot €125,- per strekkende meter. U kunt al een Carebrick systeem laten installeren in één dag!


Kwalitatieve vochtbestrijding in Noord-Brabant voor de laagste prijs!

Vergelijk vochtspecialisten en kies de expert met het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot vervelende gevolgen. Allereerst voor uw eigen gezondheid: het maakt bestaande reumaklachten erger, zorgt voor hoofdpijn en voor chronische verkoudheidsklachten. Daarnaast heeft een te hoge luchtvochtigheid natuurlijk gevolgen voor uw woning: een groter risico op insecten in huis en een grotere kans op schimmel.

Om deze en andere problemen te voorkomen houdt u het vochtgehalte in huis het beste op zo’n 40% tot 60%.

Last van een te hoge luchtvochtigheid? Start uw offerteaanvraag en ontvang gratis offertes.

Schimmel in huis

Schimmel is een veelvoorkomend gevolg van vochtige wanden. Hoewel dit heel vervelend is, is het niet direct schadelijk voor de gezondheid. Desondanks raden wij aan om wel de schimmelplekken zo spoedig mogelijk uit uw kruipruimte, kelder of woonruimte te verwijderen.

Last van zwarte schimmelsporen?

Dan dient u direct een vochtbestrijding expert uit Noord-Brabant in te schakelen. Deze vorm van schimmel is namelijk wel schadelijk, en leidt in extreme gevallen tot ademhalingsproblemen, misselijkheid en overige gezondheidsklachten. Het is zelf het beste te verwijderen met een sopje, of bij hardnekkige schimmelplekken met behulp van een chemische schimmelverwijderaar.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

In en om uw woning kunt u last hebben van schimmelplekken. Schimmel op de muur vormt een gevaar voor de gezondheid en moet u daarom zo snel mogelijk (laten) verwijderen. In de meeste bouwmarkten zijn chemische middelen verkrijgbaar om schimmel zelf te verwijderen.

Toch is zelf verwijderen niet de beste optie.

Het werken met chemische middelen is niet goed voor uw gezondheid en het vereist een goede voorbereiding. Zo heeft u in ieder geval handschoenen nodig en is het belangrijk om uzelf tijdens het verwijderen te beschermen door middel van een mondkapje en bril. Het is daarom verstandiger om de schimmel te laten verwijderen door een vochtexpert. Dit kost ongeveer €25,- tot €50,- per m².

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Ziet u op een gemetselde muur dicht bij de grond een witte aanslag verschijnen? Dan hebt u waarschijnlijk last van salpeter. Salpeter wordt veroorzaakt door een reactie van elementen in het grondwater (nitraatbacteriën, ammoniak) en het kaliumcarbonaat dat in het metselwerk zit. Het gevolg van deze reactie is een witte, harige uitslag.

Salpeter is schadelijk voor uw gezondheid!

En tast daarnaast ook de bouwconstructie van uw woning aan. Het is daarom belangrijk om het spoedig te verwijderen en de oorzaken van de vochtdoorslag aan te pakken. De vloeistof die hiervoor nodig is, is verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten in de regio. Meer weten over vochtdoorslag? Kijk dan eens op Wikipedia.

Vochtwering

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag wat het exacte verschil is tussen vochtwering en vochtbestrijding. Hoewel mensen deze twee termen vaak door elkaar gebruiken, bestaat er wel degelijk een verschil. Vochtbestrijding staat voor het tegengaan van vocht dat al in de woning is ontstaan. Onder vochtbestrijding valt bijvoorbeeld het verwijderen en reinigen van schimmel en het leegpompen van de kelder.

Vochtwering daarentegen staat voor het voorkomen van vocht in huis. Bij vochtwering gaat vooral om het preventief behandelen van wanden en de installatie van een goed ventilatiesysteem. Wanneer vochtwering niet voldoende is, dan is het noodzakelijk om vochtbestrijding toe te passen.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Noord-Brabant

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Noord-Brabant

Wilt u zo snel mogelijk van uw vochtproblemen verlost zijn? Geef dan al uw wensen door via het offerteformulier. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk meerdere offertes op maat van vochtspecialisten uit Noord-Brabant. U krijgt de mogelijkheid om de offertes uitgebreid met elkaar te vergelijken, zodat u verzekerd bent van het scherpste aanbod.

Zo wordt u snel geholpen tegen de laagste prijzen! Is het tijd om uw vochtige muren aan te pakken? Of wilt u doorslaand regenwater in de toekomst voorkomen? Vul dan gelijk het offerteformulier in.

Onze offerteservice is gratis en vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes

Het duurt maar 1 minuut.