Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Nijmegen

Als u last heeft van vochtproblemen in Nijmegen dan lost u dit het beste op door vochtbestrijding toe te passen. Er zijn verschillende methodes als het om vochtbestrijding gaat. Wat de beste manier is, is afhankelijk van het type probleem en de hardnekkigheid ervan. U vindt hier meer informatie over welke vochtproblemen er zijn, zoals vochtige muren, optrekkend vocht of doorslaand vocht. Er worden ook methodes besproken om dit op te lossen, zoals injecteren van buiten- of binnenmuren of kelderafdichting.

Start uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan maximaal 5 prijsopgaven van verschillende specialisten uit Nijmegen en omgeving. Vergelijk en kies de vochtspecialist met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten!


Vocht in uw huis?

Last van vocht in huis? Dat is erg vervelend! Vocht is schadelijk voor uw woning in Nijmegen. Het veroorzaakt namelijk vochtplekken, schimmelvorming en tast de constructie van uw woning aan.

Ziet u schimmels ontstaan op de bovenzijde van binnenmuren of lelijke vochtplekken? Twee mogelijke oorzaken zijn dan doorslaand vocht en condensatievocht. Schimmels aan de onderzijde van de wanden wijzen op een ander probleem, namelijk optrekkend vocht. U ziet het, vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Schakel daarom een vochtspecialist voor een vochtdetectie en vochtbestrijding. Dan weet u zeker dat u snel geen last meer heeft van de problemen.

vochtbestrijding Nijmegen

Vochtproblemen in Nijmegen bestrijden

De term vochtproblemen staat voor een groot scala aan zaken waar u last van kunt ondervinden. Een bekend voorbeeld van een vochtprobleem is het ontstaan van vochtplekken op de binnenmuren, nadat er een waterleiding gesprongen is. Daarnaast vormen ook houtrot en schimmelgroei voorbeelden van vochtproblematiek. Van welke problemen u ook last hebt, het is zaak om spoedig de juiste methode van vochtbestrijding toe te passen bij u thuis in Nijmegen. Welke methode het meest geschikt is hangt van de achterliggende oorzaak van de vochtdoorslag af. Een gesprongen waterleiding pakt u immers heel anders aan dan doorslaand regenwater.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Heeft u last van vocht in huis? Dat is erg vervelend! Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, die ieder hun eigen manier van bestrijden vereisen. Een juiste vochtdiagnose door een vochtspecialist uit Nijmegen is daarom nodig om de juiste methode voor het verwijderen van het probleem te kiezen.

De meest voorkomende methodes voor vochtbestrijding op een rijtje:

  • Ventileren: de beste manier om condensatievocht te bestrijden.
  • Schimmels verwijderen: het permanent verwijderen en voorkomen van schimmels.
  • Carebrick: keramische kokers in de buitengevel zorgen voor natuurlijk ventileren.
  • Injectiemiddel: een waterkerende laag in de muur aanbrengen tegen doorslaand vocht.
  • Impregnatie: het waterdicht maken van muren met een vochtwerend middel.
  • Kelderafdichting: het beton waterdicht maken of kelderdrainage.
  • Onderkappen: tussen de bakstenen wordt vochtwering aangebracht tegen opstijgend vocht in huis.

Waarom bij vochtwering in Nijmegen een vochtexpert inschakelen?

Heeft u last van vocht in huis? Omdat de kosten voor het bestrijden van vochtproblemen aardig op kunnen lopen, vragen veel mensen in Nijmegen af of ze de vochtbestrijding ook zelf uit kunnen voeren. Toch is dat geen verstandig idee.

Waarom schakelt u een vochtspecialist in?

Ieder vochtprobleem vraagt om een eigen methode voor het bestrijden. Om de juiste methode te bepalen, is een correct vochtdiagnose nodig. Uw vochtexpert stelt de diagnose snel en zorgvuldig met geavanceerde apparatuur. Daarnaast beschikt hij over de benodigde kennis, materialen en ervaring om uw vochtproblemen snel en effectief op te lossen! Vul vandaag nog het offerteformulier in!

vochtwering Nijmegen

Prijzen voor vochtbestrijding in Nijmegen

De kosten van vochtbestrijding hangen van verschillende factoren af. De factor die de grootste invloed op de prijs heeft, is de ernst van het probleem en wat voor soort vocht u wilt bestrijden.

Bovendien speelt de grootte van het oppervlak ook mee. Zit er enkel een oppervlakkige schimmelplek, of is er een vochtplek helemaal doorgedrongen tot in de achterliggende muurlagen? Daarnaast is ook de mate van zelfstandigheid bij het oplossen van de vochtproblemen van invloed op de prijs. In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten per vochtbestrijding methode. Wilt u concrete prijzen? Schakel dan een vochtspecialist uit Nijmegen in door offertes aan te vragen.

Prijs per vochtbestrijdingsmethode

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Benieuwd naar de prijzen van vochtwering in Nijmegen?

Vergelijk onderling prijsopgaven van specialisten en bespaar.

Gratis offertes

Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Heeft u last van schimmelvorming in de keuken, woonkamer of badkamer en bent u benieuwd waar het vocht in huis precies vandaan komt? Vaak kunt u dat bepalen aan de hand van de plek van de vocht- of schimmelplekken. Zo is optrekkend grondvocht altijd te zien aan natte plekken onderop binnenmuren of gevelmuren. Condensatievocht komt vooral in vochtige ruimtes voor. Lees snel verder om meer te weten te komen over verschillende vochtproblemen. Ook leest u wat de beste methode voor bestrijden is. Of vraag direct gratis offertes aan!

Wat is optrekkend vocht?

Eén van de meest voorkomende problemen is optrekkend vocht langs de binnenmuren. Optrekkend vocht in huis is in de meeste gevallen het gevolg van een stijging van het grondwater, de afwezigheid van een waterkering of slijtage van het bestaande fundament. De gevolgen van optrekkend vocht variëren van houtrot tot vochtige plekken op de binnenmuren en een hoge luchtvochtigheid.

Bij optrekkend grondwater is het van belang om dit snel te blokkeren door middel van vochtwering. Dat is mogelijk door het injecteren van de binnen- of buitenmuren, maar ook door het onderkappen van de buitenmuren. Ook het opnieuw bekuipen van de kelder (een vorm van kelderdichting) is een oplossing van vochtwering.

doorslaand vocht Nijmegen

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht ontstaat wanneer de muren poreus zijn en hierdoor de neerslag als het ware opslurpt. Dit vocht blijft lang hangen in de buitenmuren en dringt uw woning in Nijmegen binnen. Er zitten vaak nare gevolgen aan doorslaand vocht in huis. Zo is het gevaarlijk voor de constructie van de woning en is het mogelijk dat er vochtplekken op de binnenmuur zichtbaar worden.

Om doorslaand vocht in huis tegen te gaan zijn er verschillende vormen van vochtbestrijding mogelijk, zoals het behandelen van de muur met een impregneermiddel.

Wat is condensatievocht?

Net als doorslaand vocht en optrekkend vocht komt condensatievocht vaak voor. Condensatievocht is vocht dat ontstaat in de lucht binnenshuis. Het is vooral aanwezig op plekken waar de luchtvochtigheid hoog is, zoals de badkamer of de keuken. Condensatievocht is niet goed voor uw woning, omdat het muren aantast. Bij veel condensatievocht ontstaan er vaak vochtplekken of schimmel. Dit is erg slecht voor uw gezondheid. U lost condensatievocht op door binnen voor een goed ventilatiesysteem te zorgen. Zet dus regelmatig ramen, deuren en luchtroosters open. Is het probleem erg groot? Denk dan aan het aanschaffen van een ventilatiesysteem.

vochtproblemen Nijmegen

Waar komen vochtproblemen in Nijmegen vaak voor?

Bij de aanschaf van een woning zijn er een aantal zaken waarop u dient te letten, waaronder eventuele vochtproblematiek. Het herkennen van een hoge luchtvochtigheid is daarom van groot belang. Verschillende indicatoren wijzen erop dat de vochtigheidsgraad in een woning te hoog is, maar de belangrijkste is een muffe of bedompte geur. Ruikt het pand naar handdoeken die te lang in de wasmand hebben gelegen of naar natte hond? Dan is er waarschijnlijk een vochtprobleem. Ook afbladderend stucwerk, donkere of bruine randen op het behang en condens geven aan dat de luchtvochtigheid in een pand lange tijd te hoog is geweest. Kom snel in contact met een vochtexpert door het offerteformulier in te vullen.

Vochtbestrijding muren Nijmegen

De meeste vochtproblematiek vindt plaats in of rondom de muren en voegen van een gebouw. Dit komt doordat vochtige muren aan de basis liggen voor het grootste deel van de problemen. Of deze nu het gevolg zijn van optrekkend grondwater, doorslaand regenwater of een gebarsten waterleiding, het is zaak om de binnen- en buitenmuren spoedig te drogen. Het drogen vormt echter maar een tijdelijke oplossing voor de problematiek.

Daarom is het van belang om tevens te kijken naar de opties voor het waterdicht maken van de wanden. Onder meer door de wanden te injecteren zorgt u ervoor dat u spoedig weer een optimaal wooncomfort ervaart.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

De meest voorkomende vorm van vochtbestrijding is het tegengaan van optrekkend vocht in de binnenmuren. Dit kan namelijk zeer plotseling ontstaan, bijvoorbeeld door hevige regenval en stijging van het grondwaterniveau.

Het verhelpen van vochtige binnenmuren gaat het snelst door het injecteren van de muren. Het is een optie deze klus eigenhandig uit te voeren. Boor dan gaten op regelmatige afstanden en variërende hoogtes, in een hoek tot 30 graden. Zuig de boorgaten schoon en vul deze met het injectiemiddel.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Het behandelen van de buitenmuren tegen opstijgend grondwater vraagt eenzelfde techniek als bij de binnenmuren. Helaas is er bij de buitenmuren vaker vochtbestrijding nodig tegen doorslaand regenwater dan tegen opstijgend grondwater.

Voor de vochtwering van opstijgend vocht in huis is daarom een andere techniek gebruikelijker: het aanbrengen van een vochtwerende coating op de muur. Dit vraagt wel een grote nauwkeurigheid, dus u schakelt hier het beste een vochtbestrijdingsspecialist voor in.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

De kruipruimte is één van die ruimtes die weinig aandacht krijgen. Toch is het soms verstandig om te kijken naar de situatie in de kruipruimte. Als deze heel vochtig is, dan is het verstandig om de vochtige kruipruimte te ventileren of isolatie aan te brengen, zodat er vochtwering ontstaat. Isolatie in de kruipruimte kan zowel met natuurlijke als kunstmatige producten. Onder natuurlijke materialen vallen producten als schelpen en zand. Vooral schelpen zijn zeer populair in Nijmegen als isolatiemateriaal. Schelpen raken niet door vocht beschadigd, en kennen daarom een lange levensduur. Thermoskussens en EPS-parels vormen kunstmatige alternatieven. Deze brengen echter wel hogere isolatiekosten met zich mee.

Vochtige badkamer

Een ruimte in huis die altijd vochtig is, is de badkamer. Vochtige badkamers hoeven geen probleem te vormen, maar er bestaat wel een risico op de ontwikkeling van zwarte schimmels, die wel een gevaar betekenen voor de gezondheid. Vochtige badkamers ontstaan over het algemeen doordat er warm gedoucht wordt, terwijl er weinig ventilatie plaatsvindt. De vochtige wanden zijn een uitstekende voedingsbron voor verschillende schimmelsoorten, waaronder zwarte schimmels. Deze schimmelsoort begint als kleine zwarte puntjes op de muur, die zich steeds verder uitbreiden. Het inademen van deze schimmelsporen kan onder meer tot ademhalingsproblemen, misselijkheid en duizeligheid leiden. De installatie van een ventilatiesysteem lost deze problemen op.

vochtige kelder Nijmegen

Vochtige kelder in Nijmegen

De kelder is een plek die zich vrijwel altijd onder het grondwaterniveau bevindt. Dit betekent dat deze ruimte als eerste last krijgt van problemen als het grondwaterniveau stijgt, of als er sprake is van een gebrekkige fundering. Er bestaan diverse methoden om de kans op vochtplekken te verkleinen. Deze methoden verzamelt men onder de term kelderdichting. De meest eenvoudige vorm van kelderdichting is aanbrengen van een afdichtingspasta. Daarnaast is ook het opnieuw bekuipen van de ruimte een vorm van kelderdichting. Om de vochtbestrijding en vochtwering te optimaliseren is het verstandig om eerst de vochtige kelder volledig leeg te pompen en te drogen.

Kelderafdichting Nijmegen

Uw kelder is, samen met de fundering, de basis van een stabiele woning. Wanneer de keldermuren niet bestand zijn tegen de druk van grondwater, krijgt u vochtige keldermuren en mogelijk ook andere problemen zoals schimmel in uw huis. Om de kelderruimte maximaal te benutten, kunt u als vochtbestrijding kelderafdichting toepassen.

Hierdoor zorgt u ervoor dat de ruimte bruikbaar wordt. Welke vorm van kelderafdichting u kiest, hangt af van hoe het vocht in huis binnenkomt en wat de hardnekkigheid van het vochtprobleem is. Er zijn 2 manieren, namelijk bekuiping van de kelder. Dit is het beton waterdicht maken van de vloer en keldermuren met cement. De andere manier is kelderdrainage, waarbij het vocht afgevoerd.

Vraag gratis offertes aan als uw wilt weten wat een kelderafdichting van uw kelder gaat kosten.

kelder waterdicht maken in Nijmegen

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Eén van de methodes om de muren en de vloer van een kelder waterwerend te maken is door het aanbrengen van kelderdrainage. Er zijn verschillende vormen van kelderdrainage, namelijk vloer-, wand- en randdrainage. Randdrainage wordt in de randen van de keldermuren en het plafond aangebracht. Het bestaat uit een drainagerand waarin het vocht naar een afvoerput wordt geleid. Sijpelt er vocht in huis door de wanden of de vloer? Dan brengt een vakman uit Nijmegen een noppenmembraam aan in de wanden of de vloer. Het noppenmembraam creëert kanaaltjes waardoor het vocht naar de afvoerput wordt geleid. Deze afvoerput van de kelderdrainage staat weer in verbinding met het riool.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Door kelderbekuiping aan te laten brengen door een vochtspecialist uit Nijmegen zorgt u ervoor dat de kelder helemaal waterdicht is. Doordat een kelderruimte onder het maaiveld ligt, staat deze onder een hoge druk. Hierdoor is het mogelijk dat grondvocht binnendringt via zwakke plekken in de keldermuren.

Wat doet de vakman?

Een vakman brengt bij het beton waterdicht maken meerdere lagen waterdicht mortel aan met een kelderbekuiping. Deze laag verstevigt de keldermuur en maakt het waterbestendig. Wel is het vaak noodzakelijk om na het aanbrengen van kelderbekuiping een mechanisch ventilatiesysteem of ventilatierooster aan te brengen. Er is namelijk helemaal geen sprake meer van een natuurlijk ventilatiemogelijkheid, waardoor eventueel condensatievocht niet meer wordt afgevoerd.

Kelderafdichting in Nijmegen? Waarop letten?

Heeft u last van een vochtige kelder en wilt u graag een vochtspecialist uit Nijmegen inschakelen? Dan is het verstandig om duidelijke afspraken te maken. Dat weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast is het, na kelderbekuiping, aan te raden om te investeren in een ventilatiesysteem. Omdat er na de kelderdichting geen sprake meer is van natuurlijk ventileren, voorkomt het ventilatiesysteem problemen door condensatievocht.

Waar let uw vochtspecialist op?

Een vakman weet precies welke coating of soort waterdicht cement is voor de kelderdichting van uw kelderruimte. Enkel het juiste materiaal zorgt voor een goede hechting en een permanente waterdichtheid.


Op zoek naar een ervaren specialist voor een kelderafdichting?

Ontvang gratis meerdere aanbiedingen van specialisten uit Nijmegen!

Start uw offerteaanvraag

Vochtbestrijding methodes

Om grote schade aan uw woning in Nijmegen en gezondheidsproblemen te voorkomen, is het slim om vochtproblemen effectief te behandelen met de juiste vochtbestrijding of vochtwering methode. Er zijn verschillende methodes voor vochtbestrijding, afhankelijk van de oorzaak en de hardnekkigheid van het probleem. Voor het aanbrengen van een vochtwerende laag hebt u soms een vergunning nodig. Deze vraagt u eenvoudig aan op omgevingsloket.nl.

Welke methode voor vochtwering zijn er?

De meest gebruikte methodes zijn impregnatie of injecteren van de muur. Andere methodes zijn het onderkappen van de woning, een Carebrick systeem toepassen of kelderafdichting. U kunt hier het beste een specialist uit Nijmegen voor inschakelen, die u helpt bij de vochtbestrijding. Vind via het offerteformulier gemakkelijk en snel een goede specialist.

Muren impregneren

Zijn de bakstenen van uw buitengevel poreus en dringt regenwater naar binnen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een impregnatie. De vochtexpert uit Nijmegen smeert de gevelmuren daarbij in met een vochtwerend middel, dat ervoor zorgt dat regenwater niet meer naar binnen kan komen. Ook in vochtige kelders is impregnatie met waterdicht beton mogelijk. Impregnatie kost gemiddeld tussen de €8,- en €12,- per m².

muren injecteren Nijmegen

Muren injecteren

Heeft u last van vochtige buiten- of binnenmuren? Of heeft u optrekkend grondvocht in de kelderruimte? Schakel dan een vochtexpert uit Nijmegen in om de betreffende muren te injecteren en het beton waterdicht te maken. Hij spuit daartoe kleine gaatjes over de gehele breedte van de muur, net boven de vloerpas. Tussen de gaatjes houdt de vakman een afstand van ongeveer 10 centimeter aan. In de gaatjes plaatst hij buisjes waarin hij een vochtwerende gel spuit.

Na een aantal dagen is de gel uitgehard en vormt het een waterdichte laag in de muur. Grondvocht kan niet langer omhoog kruipen! Uw vochtspecialist dicht de gaatjes, zodat u er niets meer van ziet. Impregnatie laat u doen vanaf €100,- per lopende meter.

muur onderkappen Nijmegen

Muren onderkappen

Een andere manier voor vochtwering of het bestrijden van problemen door opstijgend vocht, is het onderkappen van gevelmuren. Bij onderkappen wordt stuk voor stuk uw volledige woning opgetild. In de ruimte die vrijkomt wordt een waterdichte vochtkering geplaatst. Onderkappen is een drastische, maar zeer effectieve manier van vochtbestrijding. Het wordt vaak alleen toegepast bij grote verbouwingen, omdat het nogal een grote omvang heeft om de klus uit te voeren. De gemiddelde kosten voor het onderkappen liggen in Nijmegen tussen de €100,- en €150,- per lopende meter.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

De meeste woningen in Nijmegen hebben een kruipruimte, waar het zeer koud en vochtig is. Goed ventileren is dus belangrijk. Het ventileren van kruipruimtes is tegenwoordig niet (meer) verplicht, maar wordt sterk aangeraden door vochtbestrijding en vochtwering specialisten.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van de installatie van een ventilatiesysteem is dat hierdoor de kans op vochtproblematiek aanzienlijk lager ligt, en dat ook de levensduur van de isolatiematerialen stijgt. Het nadeel bij natuurlijke ventilatiesystemen door een ventilatierooster is dat de kans op wateroverlast door hevige regenbuien groter is. U heeft al vanaf €40,- ventilatieroosters. Schaft u liever een compleet ventilatiesysteem aan, dan liggen de kosten rond de €1.500,-.

Wat is Carebrick?

Wilt u een innovatieve vorm van vochtwering? Dan is het Carebrick systeem de methode waar u naar op zoek bent. Deze vochtbestrijding methode is effectief voor bijvoorbeeld optrekkend vocht. Hoe het werkt? De vochtspecialist plaatst keramische kokers in uw muur.

Hoe pakken deze kokers vochtproblemen aan?

In deze innovatieve kokers ontstaat een luchtdoorstroming, waarna een verdampingsproces de lucht afkoelt. Deze koele lucht trekt het vocht uit uw muren naar zich toe, waardoor het vocht naar buiten wordt afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat vocht in huis, zoals vochtplekken en schimmelvorming verleden tijd zijn. Het systeem kost ongeveer €100,- tot €125,- per strekkende meter en vormt een permanente oplossing voor een opstijgend vochtprobleem.


Vochtexpert uit Nijmegen gezocht voor vochtbestrijding?

Vergelijk offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Wie last heeft van vochtige plekken, schimmels en houtrot, heeft waarschijnlijk ook een te hoge luchtvochtigheid in huis. Dat kan schadelijke gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsklachten, maar ook aan ongedierte.

Merkt u dat de luchtvochtigheid bij u thuis in Nijmegen zeer hoog is? Goed ventileren helpt altijd goed. Zet ramen en deuren op, of investeer in een handig ventilatiesysteem. Vraag daarvoor eenvoudig offertes aan via het offerteformulier!

Schimmel in huis

Schimmels zijn een soort micro-organisme, dat bestaat uit een celkern, mitochondriën en een cytoskelet. Schimmels kunnen op verschillende plekken groeien, waaronder op eten en op het menselijk lichaam. Niet alle schimmelsoorten zijn gevaarlijk, sommige zorgen bijvoorbeeld voor het gisten van brood of het afvoeren van schadelijke stoffen.

Welke schimmels zijn wel gevaarlijk?

Een schimmel die wel gevaar oplevert voor de gezondheid is de zwarte schimmel op vochtige muren die kan groeien. Deze schimmelsoort begint als een klein zwart plekje, meestal in de douche, maar neemt al snel de gehele douchewand in beslag. Het verwijderen van deze schimmelsoort is van groot belang, en dient voorzichtig te gebeuren.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen Nijmegen

De verwijdering van schimmels hoeft niet heel lastig te zijn, mits u maar gebruik maakt van de juiste producten. Het is afhankelijk van de ondergrond waarop de schimmelplek zit, welk materiaal u dient te gebruiken. Voor zachte stoffen geldt bijvoorbeeld dat u deze alleen kunt stofzuigen om de schimmelsporen te weghalen, terwijl voor glas juist het gebruik van een vochtige doek de schimmelplekken zal weghalen.

Voor harde ondergronden als beton is een borstel het juiste product, terwijl voor hout het wegsnijden van de plekken goed resultaat biedt. Let wel op dat u altijd de gehele plek verwijdert: anders keren de schimmels direct weer terug. De gemiddelde prijzen voor schimmels weghalen zijn zo’n €25,- tot €50,- per m².

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Een wat minder bekend probleem op het gebied van de vochtbestrijding is salpeter. Salpeter noemt men ook wel witte aanslag, omdat het eruit ziet als harige witte plekken op een vochtige muur. Het verwijderen van waterschade door salpeter kost enige tijd en moeite, maar is niet ingewikkeld.

Hoe pakt u deze klus aan?

De klus begint met het verwijderen van de muurbekleding, om vervolgens de aanslag weg te steken of borstelen. Met een zuur kunt u daarna de muur reinigen. Tot slot raden vochtbestrijding specialisten uit Nijmegen aan om de wand te behandelen met een speciale vloeistof die te terugkeer van de salpeter voorkomt. Deze vloeistof is bij menig bouwmarkt verkrijgbaar.

Vochtwering Nijmegen

U zult gemerkt hebben dat op deze pagina zowel de term vochtbestrijding als vochtwering gebruikt wordt. Regelmatig krijgen wij daarom van klanten uit Nijmegen de vraag wat het verschil tussen vochtwering en vochtbestrijding is. Dit is vrij eenvoudig uit te leggen: de vochtwering technieken past u toe op het moment dat er nog geen sprake is van een vochtprobleem. De vochtbestrijding methoden verschillen hier niet veel van, behalve dan dat er extra technieken worden toegevoegd om de ontstane vochtplekken, schimmelplekken en houtrot te verwijderen. Dit betekent ook dat de kosten voor de vochtwering over het algemeen een stuk lager liggen dan voor de vochtbestrijding.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Nijmegen
Vocht in huis bestrijden in Arnhem
Vochtproblemen verhelpen in Apeldoorn
Muren injecteren in Ede
Optrekkend vocht bestrijden in Doetinchem
Kelderwaterdicht maken in Harderwijk
Vochtige muren aanpakken in Tiel
Bestrijden doorslaand vocht in Wageningen
Kelderafdichting aanbrengen in Zutphen
Vochtwering aanbrengen in Wijchen

vochtspecialist Nijmegen

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Nijmegen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vochtwering en vochtbestrijding? Dan zit u bij ons op de goede plek. Wij werken samen met een groot aantal professionals uit Nijmegen, die allen over een ruime ervaring binnen het vakgebied beschikken.

Vul het offerteformulier in en ontvang tot maximaal 5 gratis offertes van experts uit de regio. U kiest vervolgens zelf u specialist! Vanzelfsprekend ontvangt u alle offertes zonder verdere verplichtingen!

Vergelijk de prijzen van de vochtwering, de werkwijze of de klusduur om zo de vakman te vinden die het beste bij uw wensen aansluit. Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes