Specialist in vochtbestrijding

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Gelderland

Met een specialist uit Gelderland op het gebied van vochtbestrijding heeft u snel geen last meer van optrekkend vocht of vochtige muren. Vocht in uw woning in Gelderland is erg vervelend, want het veroorzaakt vochtplekken, een muffe geur en schimmel. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, technieken en de gemiddelde prijs voor vochtwering.

Bespaar op de totaalprijs van de vochtwering door gratis offertes te vergelijken! Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van specialisten uit uw regio. Vergelijk de aanbiedingen voor vochtbestrijding op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste vakman uit Gelderland.


Profiteer van onze werkwijze

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig meerdere offertes met scherpe totaalprijzen van vochtbestrijdingsspecialisten uit Gelderland. Door prijsoffertes voor vochtwering te vergelijken bespaart u namelijk op de bestrijdingskosten. U kiest eenvoudig de beste vochtspecialist uit en weet zeker dat u niet teveel betaalt. De belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

  • U ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen voor vochtbestrijding van specialisten uit de regio Gelderland.
  • De offertedienst is gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.
  • Bespaar tot wel 40% op de kosten van de vochtwering door offertes met scherpe totaalprijzen te vergelijken.

Vocht in huis?

Vocht in huis is schadelijk voor uw woning in Gelderland, maar ook voor uw gezondheid. Belangrijk dus om het op tijd te bestrijden. Vocht veroorzaakt bijvoorbeeld lelijke plekken en schimmelvorming. De schimmelvorming zorgt niet alleen voor zwarte vlekken op de muur en het plafond, maar is ook schadelijk voor uw gezondheid.

Bovendien heeft u dan ook last van een bedompte lucht in uw woning. Opstijgend- en doorslaand vocht zijn ook schadelijk voor de constructie van uw woning.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van vocht in huis. Daarom voert een vochtspecialist altijd eerst een inspectie uit, zodat de goede bestrijdingsmethode gebruikt wordt.

vochtbestrijding in Gelderland

Wat is optrekkend vocht?

Eén van de grootste veroorzakers van vochtplekken in de binnen- en buitenmuren is optrekkend vocht. Het gaat dan om vocht dat vanuit de fundamenten naar boven trekt via de muur. In de meeste gevallen hebben alleen oudere woningen last van optrekkend vocht, omdat zij gebouwd werden zonder waterkering op het grondniveau. Een dergelijke waterkering heeft als doel het grondvocht te absorberen.

Wanneer er geen waterkering aanwezig is, dan vergroot een stijging van het grondwaterniveau de kans op vochtige muren en een hoge luchtvochtigheid aanzienlijk. De beste oplossing voor vochtwering van optrekkend grondwater is het injecteren van de buiten- of binnenmuren.

doorslaand vocht in Gelderland

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden en poreuze muren en voegen. De neerslag wordt opgenomen door de muur en dringt langzaam naar binnen. Uiteindelijk komt het ook terecht in de binnenmuren, waardoor u vochtige plekken en schimmelvorming krijgt. Door de muren te behandelen met een impregneermiddel of waterwerende verf voorkomt u dat het vocht in de muren kan trekken. Een andere oplossing is om nieuw metselwerk of pleisterwerk aan te brengen, dit is vooral aantrekkelijk wanneer het metsel- of pleisterwerk in slechte staat is of erg beschadigd. Waterwerende verf zorgt ervoor dat uw buitenmuren een andere uitstraling krijgen, het is daarom nodig om een vergunning aan te vragen.

vochtproblemen bestrijden Gelderland

Vochtproblemen bestrijden in Gelderland

Een verzamelnaam voor alle zaken als vochtplekken, schimmel en houtrot is ‘vochtproblemen’. Dergelijke problemen ontstaan met name wanneer u niet zorgt voor een goede vochtwering bij uw woning of bedrijfspand in Gelderland. Het oplossen van de problemen kan op verschillende manieren, waarbij het achterhalen en verhelpen van de achterliggende oorzaak het belangrijkste is. Alleen de vocht- of schimmelplekken weghalen is niet voldoende, u moet ook maatregelen nemen tegen de oorzaak van de schade. Anders blijven de vochtproblemen bestaan en heeft u binnen korte tijd weer waterschade. Laat problemen snel oplossen, zodat u geen hoge herstelkosten heeft en voorkom problemen met vochtwering.

condensatievocht

Condensatievocht

Problemen met condensatievocht komen we voornamelijk tegen in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Condens komt vrij in een woning door te leven, te wassen, te koken en door te douchen. Condensatievocht wordt normaal afgevoerd door te ventileren, zowel door een natuurlijk ventilatiesysteem als door mechanisch ventileren. Wanneer er niet of niet goed geventileerd wordt, zet het condensvocht zich af tegen de muren, ramen en meubels. Dit veroorzaakt vochtplekken en schimmels. Het is ook vaak de reden van een muffe geur in huis. Laat een vochtspecialist uit Gelderland een goed ventilatiesysteem aanleggen, zodat u hier snel geen last meer van heeft.


Schakel een vochtspecialist in voor het bestrijden van optrekkend vocht.

Kies de beste specialist uit Gelderland in en bespaar tot 40% op de bestrijdingskosten!

Offertes aanvragen

hoge luchtvochtigheid Gelderland

Voorkom een hoge luchtvochtigheid in huis

Wanneer u niet zorgt voor de juiste vochtbestrijding en vochtwering, is een hoge luchtvochtigheid één van de mogelijke gevolgen. Deze hoge luchtvochtigheid brengt verschillende andere gevolgen met zich mee. Zo zal door de luchtvochtigheid de kans op ongedierte en schimmels stijgen, en is deze lucht nadelig voor mensen met astmatische en reumatische klachten. Het voorkomen van een hoge luchtvochtigheid doet u onder andere door uw woning in Gelderland regelmatig te ventileren. Zorg ervoor dat er een raam open staat tijdens het koken, douchen en was drogen, en overweeg om een intern ventilatiesysteem te laten installeren. Op deze manier weet u zeker dat de luchtvochtigheid relatief laag blijft.


schimmel in huis

Schimmel in huis

Zoals gezegd leidt een slecht ventilatiesysteem en hoge luchtvochtigheid soms tot onder meer houtrot en schimmel. Schimmels gedijen goed op vochtige plekken en kunnen daarom met name in de douche en keuken worden teruggevonden door de hoge luchtivochtigheid. Hoewel schimmels niet direct een risico vormen voor de gezondheid, is het wel zaak ze zo snel mogelijk te verwijderen. Verderop op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie over het verwijderen van schimmels van verscheidene oppervlakken. Hebt u last van zwarte schimmel? Dan is een snelle verwijdering van het grootste belang. Zwarte schimmel leidt in sommige gevallen tot ademhalingsklachten maar ook tot fibromyalgie en chronische vermoeidheid.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

witte aanslag op muren in Gelderland

Witte aanslag op muren

Eén van de problemen op het gebied van vochtbestrijding waar we nog niet met u over hebben gesproken is witte aanslag, ook wel salpeter genoemd. Omdat salpeter schadelijk is voor de gezondheid en de staat van de bouwconstructie, dient u dit spoedig te verwijderen. Hiervoor hoeft u geen vakman uit Gelderland in te zetten, maar dient u wel een middagje vrij te hebben. De klus begint met het verwijderen van behang of verf, en het afsteken van de salpeteruitslag. Vervolgens is met een zure oplossing de muur te reinigen. Een laatste stap is het toepassen van een vloeistof die de terugkeer van de salpeter voorkomt.

Schimmel op muur

Vocht in huis herkennen

Overweegt u om een woning te kopen of te huren, en wilt u voorkomen dat u onverwacht veel geld dient te besteden aan de vochtbestrijding? Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten om eventuele vochtproblemen in huis te herkennen. Naast een muffe en bedompte geur is ook de aanwezigheid van schimmels, condens op de ramen en veel zilvervisjes een aanduiding voor een te hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Kijk daarom ook altijd naar de mogelijkheden voor ventileren in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals de doucheruimte en keuken. Een laatste check die u kunt doen om een verminderde vochtwering te herkennen is de stevigheid van behang en stucwerk.

Vochtbestrijding muren Gelderland

Hoewel u op verschillende plekken in uw woning last kunt hebben van vocht en bijkomende problemen, is er op de muren vaak het eerst een teken van vochtoverlast te vinden. Onder andere vochtplekken, maar ook houtrot vormen veelvoorkomende beschadigingen door vochtdoorslag of optrekkend vocht. Het beschermen van de muren is met behulp van diverse technieken voor vochtwering uitvoerbaar. Dit betekent dat er nog geen schade is, maar dat u op voorhand de buitenmuren laat behandelen met een vochtwerende laag, of dat u deze injecteert. Op wikipedia leest u nog meer over vochtdoorslag. Is de overlast ontstaan door een lekkende waterleiding? Dan is niet de hulp van een vochtwering expert, maar een loodgieter uit Gelderland nodig.

vochtige muur Gelderland

Optrekkend vocht in de binnenmuren

De vochtbestrijding experts uit ons samenwerkingsverband worden in Gelderland het meeste ingezet voor het tegengaan van optrekkend vocht in de binnenmuur. Het is afhankelijk van waar u vochtplekken detecteert voor welke oplossing u het beste kunt kiezen. Bevinden de plekken zich op de onderste helt van de muur? Dan is dit het gevolg van optrekkend grondwater, meestal via de spouw. Door het injecteren van de buitenmuren is dit spoedig op te lossen. Ontstaan de vochtplekken door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouwmuur? Dan komt dit doordat het huishoudelijk vocht niet meer wegtrekt door de spouw. Een goed ventilatiesysteem vormt de beste oplossing. Lukt het u niet om het optrekkend vocht te bestrijden? Schakel via ons netwerk een vochtspecialist in!

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Naast de binnenmuur is er soms bij de buitenmuur ook sprake van optrekkend vocht. Vochtige buitenmuren zijn meestal het gevolg van stijgend grondvocht, maar ook vochtdoorslag of condensvorming kan hier de oorzaak zijn. Het tegengaan van vochtige buitenmuren kan met behulp van het injecteren of door ze te onderkappen.

Bij het injecteren zullen vakmannen op verscheidene plekken in de muur gaten boren en hier een speciaal vochtwerende gel inspuiten. De gel hard uit in de muur en hierdoor trekt het grondvocht niet meer omhoog de muur in Onderkappen is ook een optie, hierbij wordt er een waterkering aangebracht in de buitenmuur.

vochtige kelder in Gelderland

Vochtbestrijding in vochtige kelder

Een woning met een kelder heeft meer kans op problemen dan een woning met enkel een kruipruimte. Dit komt doordat de kelderruimte zich altijd onder het grondwaterniveau bevindt en dit zorgt vaak voor een vochtige kelder. De enige optie voor het tegengaan van een vochtige kelder door optrekkend vocht is een kelderdichting. Een kelderafdichting kunnen specialisten met diverse technieken uitvoeren. Omdat het een klus is die een grote handigheid vereist, adviseren wij hiervoor de hulp van een vochtbestrijding expert uit Gelderland in te schakelen. De specialist hanteert de juiste methode om de vochtige kelder te behandelen.

vocht in kruipruimte

Vochtige kruipruimte Gelderland

Net als een kelder zorgt de kruipruimte soms ook voor wateroverlast. De vochtoverlast in een kruipruimte is echter aanzienlijk lager. Hierdoor zijn de meeste vormen van kelderdichting dan ook niet nodig (of mogelijk) bij de kruipruimte. De effectiefste methode voor het verhelpen van de wateroverlast vanuit de kruipruimte is het plaatsen van een dampwerend folie, eventueel in combinatie met een isolatiemateriaal. Dankzij dit isolatiemateriaal zal kou en vocht geen kans meer maken, en profiteert u van een heerlijk warme vloer een aangename temperatuur. De kosten voor een isolatie variëren tussen de €900,- en €2000,- afhankelijk van het oppervlak.

vocht in badkamer

Vochtige badkamer

Deze ruimte is één van de meest vochtige ruimtes in een woning. Er komt veel damp en condensatievocht vrij bij douchen, wassen en badderen. Wanneer deze vochtige damp niet goed wordt afgevoerd, zet het zich af tegen de muren en plafond. Hierdoor ontstaat er snel schimmelvorming en vochtplekken. Door een vochtwerende laag aan te brengen op de muren hecht de damp zich niet meer op de vochtabsorberende muren. Erg belangrijk is dat u een goed ventilatiesysteem laat aanleggen, zodat het vocht op de juiste manier afgevoerd wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat u uw badkamer verwarmt, zodat het vocht gedeeltelijk verdampt.


Weet u niet zeker waardoor de vochtproblemen ontstaan?

Schakel een specialist in voor een vochtdetectie. Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Prijzen voor vochtbestrijding in Gelderland

De totaalprijzen voor vochtbestrijding worden door diverse factoren bepaald. De belangrijkste invloedsfactor is de methode en de grootte van de muur. Het injecteren van een muur begint bijvoorbeeld vanaf €100,- per lopende meter en onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter. Het verwijderen van schimmel kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². Naast de bestrijdingsmethode en de grootte van de muur is ook het materiaal van invloed op de prijs en de arbeidskosten. In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte totaalprijzen gratis offertes aan. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Prijs per vochtbestrijdingsmethode

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de kosten van vochtbestrijding?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken!

Offertes aanvragen

Vochtbestrijding methodes

Afhankelijk van de oorzaak en de locatie van de vochtproblemen zijn er verschillende methodes voor vochtbestrijding. Opstijgend vocht wordt bijvoorbeeld bestreden door te onderkappen of door een Carebrick-systeem aan te leggen. Voor vochtdoorslag hebben deze methodes geen nut, hiervoor wordt meestal gekozen voor een vochtwerende laag op de buitenmuren of nieuwe gevelbekleding. Voor die laatste optie hebt u soms een vergunning nodig. Deze vraagt u eenvoudig aan op omgevingsloket.nl. Een vochtspecialist uit Gelderland zal daarom altijd eerst analyseren wat het probleem is en welke methode er het meest geschikt is. De belangrijkste methodes voor vochtbestrijding:


muren impregneren in Gelderland

Muren impregneren of injecteren

De vakman kan één van deze twee bestrijdingsmethodes voor het aanpakken van vochtproblemen. Welke geschikt is, is afhankelijk van het probleem. Optrekkend vocht wordt bijvoorbeeld vaak bestreden door middel van injecteren. Hierbij worden er een aantal kleine vulgaatjes geboord in de binnenmuur. In de gaatjes spuit de vakman uit Gelderland een vochtwerende gel. Deze hard uit en voorkomt dat het vocht naar boven kan kruipen. De prijzen beginnen vanaf €100,- per lopende meter. Het aanbrengen van impregneermiddel is voor bestrijding van doorslaand vocht en kost €8,- tot €12,- per m². De vochtwerende laag bij impregneren zorgt ervoor dat er geen vocht meer in de muur kan trekken.


muur onderkappen  Gelderland

Muren onderkappen Gelderland

In plaats van injecteren is het onderkappen van de muren ook een methode om optrekkend vocht te bestrijden. Deze methode is ingrijpender dan injecteren en duurder, maar is een permanente oplossing voor opstijgend vocht. De gemiddelde prijzen zijn €100,- tot €150,- per lopende meter. Er wordt een waterkering geplaatst in de buitenmuur, hiervoor worden er meter per meter stenen uitgehaald. Het onderkappen van muren vereist ervaring en vakkennis, schakel daarom een vochtspecialist uit Gelderland in. De waterkering voorkomt dat het vocht naar boven kruipt en in de binnenmuren terecht komt.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Door goed te ventileren voorkomt u problemen met condensatievocht en een te hoge luchtvochtigheid. Daarnaast is vochtwering beter voor uw gezondheid. Het is alleen niet altijd mogelijk om goed te ventileren, bijvoorbeeld in de kruipruimte. Omdat deze zich onder de grond bevindt is er geen raampje die u even open kunt zetten.

Het aanbrengen van een ventilatiesysteem kost gemiddeld tussen de €40,- tot €1.500,-. Natuurlijke ventileren, door middel van een ventilatierooster of ventilatiekoker, is het goedkoopste, maar is niet altijd mogelijk. Een mechanisch systeem is iets duurder, maar hiermee kunt u het ventileren helemaal zelf regelen.

Carebrick systeem

Last van vochtige muren door bijvoorbeeld opstijgend vocht? Een relatief nieuwe vorm van vochtbestrijding is het Carebrick systeem. Dit werkt als volgt: de specialisten plaatsen speciale, keramische kokers in de buitenmuur. In deze innovatieve kokers ontstaat een luchtdoorstroming waarna een verdampingsproces de lucht afkoelt. De koele lucht trekt vervolgens alle vochtigheid uit de muren naar zich toe, waarna het naar buiten wordt afgevoerd via de koker. Op den duur verdwijnt dus alle vocht uit uw binnen- en buitenmuren. Hiermee voorkomt én bestrijdt u problemen zoals vochtplekken en schimmel. Het systeem kost ongeveer €100,- tot €125,- per strekkende meter. Groot voordeel is dat het een permanente oplossing is.

Schimmel verwijderen Gelderland

Het verwijderen van schimmel op de muur is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Bij het verwijderen komen er veel schimmelsporen vrij. Deze hechten zich niet alleen aan andere oppervlaktes, maar zijn ook zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom dragen vakmannen altijd beschermende kleding inclusief een mondkapje, handschoenen en stofbril. Daarnaast is het vaak niet voldoende om de schimmelplekken schoon te maken. Sommige sporen zijn zelfs helemaal niet zichtbaar. De expert pakt het verwijderen van de schimmel niet alleen professioneel aan, maar onderzoekt ook de oorzaak van de schimmelplekken zodat het onderliggende probleem ook aangepakt kan worden. Gemiddeld kost het verwijderen 25,- tot €50,- per m².

Kelderafdichting Gelderland

De kosten voor kelderafdichting zijn afhankelijk van de grootte van de kelder en de methode die er gebruikt wordt. Houd rekening met gemiddelde prijzen van €55,- tot €125,- per m². Voor een kelder van vijf vierkante meter bent u dan tussen de €275,- tot €625,- kwijt. Het goedkoopste is om alleen de muren te voorzien van een waterwerende coating, maar dit is niet altijd voldoende. Heeft u al schimmelvorming of hoge luchtvochtigheid? Dan moet de kelderruimte eerst leeggepompt worden. Voor kelderafdichting wordt vaak gekozen voor een pleister, deze wordt op de muren en de vloer aangebracht. Eventuele beschadigingen worden voor de kelderafdichting gerepareerd met speciale mortel.

kelderdrainage Gelderland

Kelder waterdicht door kelderdrainage

Kelderdrainage is een zeer effectieve methode om een teveel aan vocht uit de kelder af te voeren. Er zijn verschillende soorten kelderdrainage, namelijk rand-, vloer- en wanddrainage. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende vormen kelderdrainage. Voor de vloer- en wanddrainage gebruikt een vakman een noppenmembraam. Deze kelderdrainage wordt in de wand of de vloer geplaatst en creëert allemaal kanaaltjes waardoor het vocht naar een afvoerput kan lopen. Randdrainage wordt in de naad van de vloer naar de wand of de vloer naar het plafond geplaatst, dit zijn namelijk zwakke plekken.

kelderbekuiping in Gelderland

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Met kelderbekuiping maakt u uw kelder in Gelderland geheel waterdicht. Doordat een kelder onder het grondniveau zit, staat het onder een constante druk. Door zwakke plekken of kwetsbare muren is het dan mogelijk dat vocht doordringt. Door een kelderbekuiping aan te brengen, verstevigt u de muren met waterdicht beton en is het niet meer mogelijk dat grondvocht binnendringt. Met een kelderbekuiping is een ventilatiesysteem zeer belangrijk, want er zijn vaak helemaal geen natuurlijke ventilatiemogelijkheden meer. Daarom plaatst een vakman meestal een mechanisch ventilatiesysteem, zodat condensatievocht op de juiste manier afgevoerd wordt.

Hoe maakt de vochtspecialist beton waterdicht?

Een vakman gebruikt speciaal waterdicht beton voor het bekuipen van een kelder in Gelderland. Voordat hij begint met het bekuipen is het nodig om de oude bezetting te verwijderen, denk aan een pleisterlaag of stucwerk. Daarna controleert hij de onderlaag op eventuele zwakke plekken waar vocht doordringt. Deze plekken behandelt de vakman dan met waterdicht mortel.

Vervolgens brengt hij eerst een fixeerlaag aan en daarna meerdere lagen sneldrogend waterdicht beton. Voor de stevigheid wordt dit soms vermengd met kunstmatige hars. Omdat elke laag eerst moet drogen voordat er een nieuwe laag aangebracht wordt, duurt het aanbrengen van een kelderbekuiping een aantal dagen.

Zelf kelder waterdicht maken

Er bestaan vele methoden voor kelderdichting en vochtwering, die de mate van wateroverlast verminderen. Wilt u de kelder waterdicht maken, maar hebt u maar een beperkt budget? Het is ook een optie om zelf de kelderdichting uit te voeren. Experts raden aan om hiervoor bij de lokale bouwmarkt in Gelderland een dichtingspasta aan te schaffen. Daarnaast is het ook handig om te achterhalen wat de exacte oorzaak van de waterproblemen is. Pas dan is het een mogelijkheid om alle problemen te verhelpen. Kiest u ervoor om zelf de kelderdichting uit te voeren? Lees dan goed de handleiding van de materialen die u gebruikt. Meestal is een zeer precieze techniek nodig om elk risico op schade aan de kelderdichting op lange termijn te voorkomen. Met de hulp van een expert is uw kelder in een handomdraai waterdicht!


Op zoek naar een vakman voor een kelderafdichting?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes en bespaar op de kosten!

Meerdere offertes aanvragen

Vochtwering Gelderland

Regelmatig krijgen specialisten uit Gelderland de vraag wat het exacte verschil is tussen vochtwering en vochtbestrijding. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: bij vochtbestrijding en vochtwering maken vochtspecialisten gebruik van dezelfde technieken. In het eerste geval moeten zij echter additionele methoden toepassen om opgetreden vochtproblemen op te lossen. Met een vochtwering voorkomt u dat er vochtplekken ontstaan, bij de vochtbestrijding laat u deze verwijderen. Uiteindelijk zal de vochtwering daarom minder geld kosten dan de vochtbestrijding, omdat u dan ook nog te maken heeft met kosten om de muren en dergelijke te herstellen.

Vrijblijvende offertes voor vochtbestrijding

Het is belangrijk om vochtbestrijding professioneel uit te laten voeren. Niet alleen voorkomt u hiermee lelijke plekken en schimmelvorming, maar ook grote schade aan de constructie en fundering van uw woning. Schakel een vochtspecialist uit Gelderland in voor vochtwering van optrekkend vocht. Pak vochtige muren door condensatievocht bijvoorbeeld aan met een mechanisch ventilatiesysteem of breng een waterdichte verf aan tegen vochtdoorslag.

Wilt u besparen op de kosten van vochtbestrijding? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt diverse offertes van bedrijven uit de regio. Vergelijk, kies een specialist uit Gelderland en bespaar!

Veelzijdig netwerk

prijzen vochtwering
Ons netwerk is veelzijdig als het aankomt op woningverbetering. Via onze service kunt u ook offertes vergelijken van bedrijven werkzaam in andere vakgebieden. Andere specialisaties zijn: