Specialist in vochtbestrijding

Gratis offertes aanvragen

Vochtbestrijding Emmen

Met een specialist uit Emmen op het gebied van vochtbestrijding heeft u snel geen last meer van optrekkend vocht of vochtige muren. Vocht in huis in Emmen is erg vervelend, want het veroorzaakt vochtplekken, een muffe geur en schimmelplekken. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, technieken en de gemiddelde prijs voor vochtwering.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen van specialisten uit uw regio. Vergelijk de aanbiedingen voor vochtbestrijding op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies de beste vakman uit Emmen.


Vocht in uw huis?

Vocht in huis is schadelijk voor uw woning in Emmen, maar ook voor uw gezondheid. Belangrijk dus om het op tijd te bestrijden. Vocht in huis veroorzaakt bijvoorbeeld lelijke plekken en schimmelvorming. De schimmelvorming zorgt niet alleen voor zwarte vlekken op de muur en het plafond, maar is ook schadelijk voor uw gezondheid.

Bovendien heeft u dan ook last van een bedompte lucht in uw woning. Opstijgend- en doorslaand vocht zijn ook schadelijk voor de constructie van uw woning.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van vocht in huis. Daarom voert een vochtspecialist altijd eerst een inspectie uit, zodat de goede bestrijdingsmethode gebruikt wordt.

vochtbestrijding Emmen

Vochtproblemen in Emmen bestrijden

Een verzamelnaam voor alle zaken als vochtplekken, schimmels en houtrot is ‘vochtproblemen’. Dergelijke problemen ontstaan met name wanneer u niet zorgt voor een goede vochtwering bij uw woning of bedrijfspand in Emmen. Het oplossen van de problemen kan op verschillende manieren.

Pak ook de achterliggende oorzaak aan!

Alleen de vocht- of schimmelplekken weghalen is niet voldoende, u moet ook maatregelen nemen tegen de oorzaak van de schade. Anders blijven de vochtproblemen bestaan en heeft u binnen korte tijd weer waterschade. Laat problemen snel oplossen, zodat u geen hoge herstelkosten heeft en voorkom problemen met vochtwering.

Welke methodes voor vochtbestrijding zijn er?

Ieder vochtprobleem vereist een eigen aanpak voor vochtbestrijding. Een correcte vochtdiagnose door een vochtspecialist is belangrijk om de vochtproblemen op de juiste manier te bestrijden. Schakel daarom altijd een vakkundige vochtexpert uit Emmen in.

Voor vochtbestrijding zijn er de volgende methodes:

  • Impregnatie: het waterdicht maken van buitengevels of keldermuren.
  • Injectiemiddel: tegen doorslaand vocht een waterkering in de muur maken.
  • Onderkappen: het aanbrengen van een vochtwerende laag tussen bakstenen.
  • Ventileren: met een effectief ventilatiesysteem.
  • Carebrick: keramische kokers die zorgen voor natuurlijk ventileren.
  • Schimmel verwijderen: permanente schimmelbestrijding en -verwijdering.
  • Kelderafdichting: kelderdrainage of kelderbekuiping met waterdicht beton.

Waarom bij vochtwering in Emmen een vochtexpert inschakelen?

De kosten voor vochtbestrijding van een vochtige kelder of schimmelplekken op de wanden in uw keuken kunnen aardig oplopen. Daarom vragen mensen uit Emmen zich vaak af of zij het bestrijden van de vochtproblemen ook zelf kunnen doen.

Dat is geen verstandig idee!

Alleen een ervaren vochtdeskundige kan een juiste vochtdiagnose stellen. De vocht- en schimmelplekken zitten vaak op een andere plek dan het daadwerkelijke probleem. Met enkel het verwijderen van de natte plekken, pakt u de onderliggende oorzaak nog niet aan. Dat doet een vochtexpert wel. Hij beschikt over ruime kennis en ervaring, maar ook over de benodigde materialen en technieken om uw vochtproblemen effectief en permanent op te lossen. Vraag nu gratis offertes aan!

vochtwering Emmen

Prijzen voor vochtbestrijding in Emmen

De totaalprijzen voor vochtbestrijding worden door diverse factoren bepaald. De belangrijkste invloedsfactor is de methode en de grootte van de muur. Het injecteren van een muur begint bijvoorbeeld vanaf €100,- per lopende meter en onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter.

Het verwijderen van schimmelplekken kost gemiddeld €25,- tot €50,- per m². Naast de bestrijdingsmethode en de grootte van de muur is ook het materiaal van invloed op de prijs en de arbeidskosten. In de prijstabel staan nog meer gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte totaalprijzen gratis offertes aan. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Vochtbestrijding prijzen 2020

Vochtbestrijding methodeBestrijden vanOmschrijvingGemiddelde prijs, inclusief btw, arbeid en materiaal*
ImpregnerenDoorslaand vochtLaag vochtwerende vloeistof aanbrengen op de buitenmuur€8,- tot €12,- per m²
InjecterenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
OnderkappenOptrekkend vochtMuren injecteren met een vochtwerende gelvanaf €100,- per lopende meter
InjecterenOptrekkend vochtVochtkeringslaag in de muur aanbrengen€100,- tot €150,- per lopende meter
VentilatieMet name optrekkend vochtVan natuurlijke ventilatie tot een mechanisch ventilatiesysteem€40,- tot €1.500,-
CarebrickOptrekkend vochtNatuurlijk verdampingsproces via keramische kokers€100,- tot €125,- per lopende meter
Schimmel verwijderenSchimmelProfessionele schimmelbestrijding€25,- tot €50,- per m²
KelderafdichtingVochtige kelderVan alleen muren coaten tot kelder leegpompen en waterdicht maken€55,- tot €125,- per m²

* Dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijsopbouw vochtbestrijding muren


Besparen op de kosten van vochtbestrijding in Emmen?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes met scherpe prijzen om te vergelijken!

Gratis offertes

Zonder enige verplichtingen.


Welk vochtprobleem in huis heb ik?

Zitten er vochtplekken op uw wanden, maar weet u niet precies waar de vochtproblemen vandaan komen? Vochtproblemen zijn erg vervelend! Het is belangrijk dat u snel een vochtexpert uit Emmen inschakelt voor een juiste vochtdiagnose. Deze is noodzakelijk om de juiste methode te kiezen voor het bestrijden van de problemen. Wilt u meer weten over verschillende vochtproblemen? Lees dan snel verder! Of vraag direct gratis offertes aan!

Wat is optrekkend vocht?

Eén van de grootste veroorzakers van vochtplekken in de binnen- en buitenmuren is opstijgend vocht. Het gaat dan om vocht dat vanuit de fundamenten naar boven trekt via de muur. In de meeste gevallen hebben alleen oudere woningen last van optrekkend vocht, omdat zij gebouwd werden zonder waterkering op het grondniveau. Een dergelijke waterkering heeft als doel het grondvocht te absorberen.

Wanneer er geen waterkering aanwezig is, dan vergroot een stijging van het grondwaterniveau de kans op vochtige buiten- of binnenmuren en een hoge luchtvochtigheid aanzienlijk. De beste oplossing voor vochtwering van opstijgend grondwater is het injecteren van de buiten- of binnenmuren.

doorslaand vocht Emmen

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht in huis wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden en poreuze wanden en voegen. De neerslag wordt opgenomen door de muur en dringt langzaam naar binnen. Uiteindelijk komt het ook terecht in de binnenmuren, waardoor u vochtige plekken en schimmelvorming krijgt.

Wat is de oplossing?

Door de buitenmuren te behandelen met een impregneermiddel of waterwerende verf voorkomt u dat het vocht in de buitenmuren kan trekken. Een andere oplossing is om nieuw metselwerk of pleisterwerk aan te brengen, dit is vooral aantrekkelijk wanneer het metsel- of pleisterwerk in slechte staat is of erg beschadigd. Waterwerende verf zorgt ervoor dat uw buitenmuren een andere uitstraling krijgen, het is daarom nodig om een vergunning aan te vragen.

Wat is condensatievocht?

Problemen met condensatievocht komen we voornamelijk tegen in vochtige ruimtes zoals de keuken en badkamer. Condens komt vrij in een woning door te leven, te wassen, te koken en door te douchen. Condensatievocht wordt normaal afgevoerd door te ventileren, zowel door een natuurlijk ventilatiesysteem als door mechanisch ventileren.

Tip: als u geen mechanisch ventilatiesysteem heeft, dan is het belangrijk om ventilatieroosters open te houden en een raam te openen bij het koken of douchen.

Wanneer er niet of niet goed geventileerd wordt, zet het condensvocht zich af tegen de wanden, ramen en meubels. Dit veroorzaakt vochtplekken en schimmels. Het is ook vaak de reden van een muffe geur in huis. Laat een vochtspecialist uit Emmen een goed ventilatiesysteem aanleggen, zodat u hier snel geen last meer van heeft.

vochtproblemen Emmen

Waar komen vochtproblemen in Emmen vaak voor?

Overweegt u om een woning te kopen of te huren, en wilt u voorkomen dat u onverwacht veel geld dient te besteden aan de vochtbestrijding? Er zijn een aantal zaken waar u op kunt letten om eventuele vochtproblemen in huis te herkennen.

Naast een muffe en bedompte geur is ook de aanwezigheid van schimmels, condens op de ramen en veel zilvervisjes een aanduiding voor een te hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Kijk daarom ook altijd naar de mogelijkheden voor ventileren in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals de doucheruimte en keuken. Een laatste check die u kunt doen om een verminderde vochtwering te herkennen is de stevigheid van behang en stucwerk. Of vraag direct gratis offertes aan!

Vochtbestrijding in muren in Emmen

Hoewel u op verschillende plekken in uw woning last kunt hebben van vocht en bijkomende problemen, is er op de wanden vaak het eerst een teken van vochtoverlast te vinden. Onder andere vochtplekken, maar ook houtrot vormen veelvoorkomende beschadigingen door vochtdoorslag of optrekkend vocht in huis.

Let op: In huizen met een hoge vochtigheidsgraad komt ook meer ongedierte voor zoals zilvervisjes en pissebedden.

Het beschermen van de binnen- en buitenmuren is met behulp van diverse technieken voor vochtwering uitvoerbaar. Dit betekent dat er nog geen schade is, maar dat u op voorhand de buitenmuren laat behandelen met een vochtwerende laag, of dat u deze injecteert. Op wikipedia leest u nog meer over vochtdoorslag. Is de overlast ontstaan door een lekkende waterleiding? Dan is niet de hulp van een vochtwering expert, maar een loodgieter uit Emmen nodig.

optrekkend vocht

Optrekkend vocht in de binnenmuren

De vochtbestrijding experts uit ons samenwerkingsverband worden in Emmen het meeste ingezet voor het tegengaan van opstijgend vocht in de binnenmuur. Het is afhankelijk van waar u vochtplekken detecteert voor welke oplossing u het beste kunt kiezen. Bevinden de plekken zich op de onderste helt van de muur? Dan is dit het gevolg van optrekkend grondwater, meestal via de spouw.

Door het injecteren van de buitenmuren is dit spoedig op te lossen. Ontstaan de vochtplekken door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouwmuur? Dan komt dit doordat het huishoudelijk vocht in huis niet meer wegtrekt door de spouw. Een goed ventilatiesysteem vormt de beste oplossing. Lukt het u niet om het opstijgend vocht te bestrijden? Schakel via ons netwerk een vochtspecialist in!

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Naast de binnenmuur is er soms bij de buitenmuur ook sprake van opstijgend vocht. Vochtige buitenmuren zijn meestal het gevolg van stijgend grondvocht, maar ook vochtdoorslag of condensvorming kan hier de oorzaak zijn. Het tegengaan van vochtige buitenmuren kan met behulp van het injecteren of door ze te onderkappen.

Bij het injecteren zullen vakmannen op verscheidene plekken in de muur gaten boren en hier een speciaal vochtwerende gel inspuiten. De gel hard uit in de muur en hierdoor trekt het grondvocht niet meer omhoog de muur in Onderkappen is ook een optie, hierbij wordt er een waterkering aangebracht in de buitenmuur.

vochtige kruipruimte

Vochtige kruipruimte

Net als een kelder zorgt de kruipruimte soms ook voor wateroverlast. De vochtoverlast in een kruipruimte is echter aanzienlijk lager. Hierdoor zijn de meeste vormen van kelderdichting dan ook niet nodig (of mogelijk) bij de kruipruimte. De effectiefste methode voor kruipruimte- of kelderdichting is het plaatsen van een dampwerende folie, eventueel in combinatie met een isolatiemateriaal.

Dankzij dit isolatiemateriaal zal kou en vocht geen kans meer maken, en profiteert u van een heerlijk warme vloer een aangename temperatuur. De kosten voor een isolatie variëren tussen de €900,- en €2000,- afhankelijk van het oppervlak.

Vochtige badkamer

Deze ruimte is één van de meest vochtige ruimtes in een woning. Er komt veel damp en condensatievocht vrij bij douchen, wassen en badderen. Wanneer deze vochtige damp niet goed wordt afgevoerd, zet het zich af tegen de wanden en plafond. Hierdoor ontstaat er snel schimmelvorming en vochtplekken.

Tip: het is belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen direct aan te pakken. Zorg voor frisse lucht in de badkamer door de installatie van een raam of ventilatierooster.

Hoe pakt u het probleem aan?

Door een vochtwerende laag aan te brengen op de wanden hecht de damp zich niet meer op de vochtabsorberende muren. Erg belangrijk is dat u een goed ventilatiesysteem laat aanleggen, zodat het vocht in huis op de juiste manier afgevoerd wordt. Daarnaast is het ook belangrijk dat u uw badkamer verwarmt, zodat het vocht in huis gedeeltelijk verdampt.

vochtige kelder Emmen

Vochtige kelder in Emmen

Een woning met een kelder heeft meer kans op problemen dan een woning met enkel een kruipruimte. Dit komt doordat de kelderruimte zich altijd onder het grondwaterniveau bevindt en dit zorgt vaak voor een vochtige kelder.

Wat doet de vochtexpert?

De enige optie voor het tegengaan van een vochtige kelder door optrekkend vocht is een kelderdichting. Een kelderafdichting kunnen specialisten met diverse technieken uitvoeren. Omdat het een klus is die een grote handigheid vereist, adviseren wij hiervoor de hulp van een vochtbestrijding expert uit Emmen in te schakelen. De specialist hanteert de juiste methode om de vochtige kelder te behandelen.

Kelderafdichting Emmen

De kosten voor kelderafdichting zijn afhankelijk van de grootte van de kelder en de methode die er gebruikt wordt. Houd rekening met gemiddelde prijzen van €55,- tot €125,- per m². Voor een kelder van vijf vierkante meter bent u dan tussen de €275,- tot €625,- kwijt. Het goedkoopste is om alleen de muren te voorzien van een waterwerende coating, maar dit is niet altijd voldoende.

Heeft u al schimmelvorming of hoge luchtvochtigheid? Dan moet de kelderruimte eerst leeggepompt worden. Voor kelderafdichting wordt vaak gekozen voor een pleister, deze wordt op de muren en de vloer aangebracht. Eventuele beschadigingen worden voor de kelderafdichting gerepareerd met speciale mortel.

Vraag gratis offertes aan als uw wilt weten wat een kelderafdichting van uw kelder gaat kosten.

kelder waterdicht maken in Emmen

Kelder waterdicht maken door kelderdrainage

Kelderdrainage is een zeer effectieve methode om een teveel aan vocht uit de kelder af te voeren. Er zijn verschillende soorten kelderdrainage, namelijk rand-, vloer- en wanddrainage. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van verschillende vormen kelderdrainage. Voor de vloer- en wanddrainage gebruikt een vakman een noppenmembraam.

De kelder waterdicht maken door kelderdrainage wordt in de wand of de vloer geplaatst en creëert allemaal kanaaltjes waardoor het vocht naar een afvoerput kan lopen. Randdrainage wordt in de naad van de vloer naar de wand of de vloer naar het plafond geplaatst, dit zijn namelijk zwakke plekken.

Tip: wil je besparen op de kosten voor een kelderdrainage? Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de omgeving van Emmen.

Vochtbestrijding door een kelderbekuiping

Met kelderbekuiping maakt u uw kelder in Emmen geheel waterdicht. Doordat een kelder onder het grondniveau zit, staat het onder een constante druk. Door zwakke plekken of kwetsbare muren is het dan mogelijk dat vocht in huis doordringt. Door een kelderbekuiping aan te brengen, maakt u de keldermuren vochtwerend. Door het beton waterdicht maken is het niet meer mogelijk dat grondvocht binnendringt.

Met een kelderbekuiping is een ventilatiesysteem zeer belangrijk, want er zijn vaak helemaal geen natuurlijke ventilatiemogelijkheden meer. Daarom plaatst een vakman meestal een mechanisch ventilatiesysteem, zodat condensatievocht op de juiste manier afgevoerd wordt.

Kelderafdichting, waarop letten?

Wanneer u een vakman inschakelt voor kelderdichting, weet u zeker dat uw vochtproblemen op professionele wijze bestreden worden. Toch is het verstandig zelf ook op een aantal dingen te letten. Maak altijd goede afspraken met uw vochtspecialist uit Emmen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Waar houdt uw vakman rekening mee met het beton waterdicht maken?

De vakman kiest voor kelderdichting die juiste coating of waterdicht beton die past bij het materiaal van uw keldermuren en de mate van vochtigheid. Waarschijnlijk adviseert hij u na het beton waterdicht maken te investeren in een ventilatiesysteem, dat ervoor zorgt dat er frisse lucht in uw kelderruimte komt.


Last van vochtproblemen in Emmen?

Schakel snel een goedkope vochtspecialist in en los het probleem effectief op!

Start de gratis offerteaanvraag

Het duurt maar 1 minuut.


Vochtbestrijding methodes

Afhankelijk van de oorzaak en de locatie van de vochtproblemen zijn er verschillende methodes voor vochtbestrijding. Opstijgend vocht wordt bijvoorbeeld bestreden door te onderkappen of door een Carebrick-systeem aan te leggen. Voor vochtdoorslag hebben deze methodes geen nut, hiervoor wordt meestal gekozen voor een vochtwerende laag op de buitenmuren of nieuwe gevelbekleding.

Voor die laatste optie hebt u soms een vergunning nodig. Deze vraagt u eenvoudig aan op omgevingsloket.nl. Een vochtspecialist uit Emmen zal daarom altijd eerst analyseren wat het probleem is en welke methode er het meest geschikt is. Vind gemakkelijk een goede specialist door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen via het offerteformulier!

Muren impregneren

De vochtexpert uit Emmen impregneert buitengevels of kelderwanden om ervoor te zorgen dan doorslaand vocht geen kans meer maakt. Regenwater of grondvocht kan doordringen in poreuze wanden, maar met een vochtwering erop voorkomt u doorslaand vocht. De vochtwerende laag die het impregneermiddel maakt, zorgt ervoor dat er geen grondvocht of regenwater meer in muren kan trekken. Impregnatie kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m².

muren injecteren Emmen

Muren injecteren

Optrekkend grondvocht wordt in de meeste gevallen in Emmen bestreden door middel van injecteren. De vochtspecialist boort dan net boven de vloerpas kleine gaatjes in de buiten- of binnenmuur waarin hij een vochtwerende gel spuit. De gaatjes boort hij iedere 10 centimeter vlak boven de vloerpas over de gehele breedte van de muur. Die afstand is nodig om een goede vochtwering te krijgen.

De gel hardt uit en voorkomt dat het vocht naar boven kan kruipen. Vochtbestrijding door middel van injectie is een effectieve en snel uit te voeren methode. Vochtwering door injecteren laat u doen vanaf €100,- per lopende meter.

Muren injecteren in 8 stappen!

Bekijk welke stappen de vakman volgt bij het injecteren van een muur.

Muren onderkappen

In plaats van injecteren is het onderkappen van de muren ook een methode om optrekkend vocht in huis te bestrijden. Deze methode is ingrijpender dan injecteren en duurder, maar is een permanente oplossing voor opstijgend vocht. De gemiddelde prijzen zijn €100,- tot €150,- per lopende meter. Er wordt een waterkering geplaatst in de buitenmuur, hiervoor worden er meter per meter stenen uitgehaald. Het onderkappen van muren vereist ervaring en vakkennis, schakel daarom een vochtspecialist uit Emmen in. De waterkering voorkomt dat het vocht naar boven kruipt en in de binnenmuren terecht komt.

Vochtbestrijding door kruipruimte ventilatie

Door goed te ventileren voorkomt u problemen met condensatievocht en een te hoge luchtvochtigheid. Daarnaast is vochtwering beter voor uw gezondheid. Het is alleen niet altijd mogelijk om goed te ventileren, bijvoorbeeld in de kruipruimte. Omdat deze zich onder de grond bevindt is er geen raampje die u even open kunt zetten.

Het aanbrengen van een ventilatiesysteem kost gemiddeld tussen de €40,- tot €1.500,-. Natuurlijke ventileren, door middel van een ventilatierooster of ventilatiekoker, is het goedkoopste, maar is niet altijd mogelijk. Een mechanisch systeem voor vochtwering is iets duurder, maar hiermee kunt u het ventileren helemaal zelf regelen.

muur onderkappen Emmen

Wat is Carebrick?

Last van vochtige muren door bijvoorbeeld opstijgend vocht? Een relatief nieuwe vorm van vochtbestrijding is het Carebrick systeem. Dit werkt als volgt: de specialisten plaatsen speciale, keramische kokers in de buitenmuur.

Wat doen deze kokers?

In deze innovatieve kokers ontstaat een luchtdoorstroming waarna een verdampingsproces de lucht afkoelt. De koele lucht trekt vervolgens alle vochtigheid uit de muren naar zich toe, waarna het naar buiten wordt afgevoerd via de koker. Op den duur verdwijnt dus alle vocht uit uw binnen- en buitenmuren. Hiermee voorkomt én bestrijdt u problemen zoals vochtplekken en schimmel. Het systeem voor vochtwering kost ongeveer €100,- tot €125,- per strekkende meter. Groot voordeel is dat het een permanente oplossing is.


Specialist gezocht voor vochtbestrijding in Emmen?

Vergelijk offertes en vind de goedkoopste vakman uit uw omgeving!

Gratis offertes aanvragen

Gevolgen van te hoge luchtvochtigheid in huis

Vochtproblemen hebben niet alleen vochtplekken of schimmelvorming tot gevolg, maar ook een hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid brengt verschillende nadelige gevolgen met zich mee. Als eerste stijgt de kans op ongedierte en schimmels, omdat deze goed gedijen in een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast kan een hoge luchtvochtigheid nadelig zijn voor mensen met astmatische en reumatische klachten.

Om deze en andere problemen te voorkomen houdt u het vochtgehalte in huis het beste op zo’n 40% tot 60%.

Regelmatig ventileren van uw woning in Emmen zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid relatief laag blijft. Meer weten? Vraag gratis offertes aan!

Schimmel in huis

Zoals gezegd leidt een slecht ventilatiesysteem en hoge luchtvochtigheid soms tot onder meer houtrot en schimmel. Schimmels gedijen goed op vochtige plekken en kunnen daarom met name in de douche en keuken worden teruggevonden door de hoge luchtvochtigheid. Hoewel schimmels niet direct een risico vormen voor de gezondheid, is het wel zaak ze zo snel mogelijk weg te halen.

Verderop op deze pagina geven wij u uitgebreide informatie over de verwijdering van schimmels van verscheidene oppervlakken. Hebt u last van zwarte schimmelplekken? Dan is een snelle verwijdering van het grootste belang. Zwarte schimmels leiden in sommige gevallen tot ademhalingsklachten maar ook tot fibromyalgie en chronische vermoeidheid.

Wat doet schimmel met uw gezondheid?

Bekijk welke gezondheidsproblemen door schimmel in huis bij een huurder zijn ontstaan en wat een longarts hierover vertelt.

Schimmel verwijderen

Het weghalen van schimmel op de muur is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Bij de verwijdering komen er veel schimmelsporen vrij. Deze hechten zich niet alleen aan andere oppervlaktes, maar zijn ook zeer schadelijk voor de gezondheid. Daarom dragen vakmannen altijd beschermende kleding inclusief een mondkapje, handschoenen en stofbril.

Waar let u meer op?

Daarnaast is het vaak niet voldoende om de schimmelplekken schoon te maken. Sommige sporen zijn zelfs helemaal niet zichtbaar. De expert pakt het weghalen van de schimmels niet alleen professioneel aan, maar onderzoekt ook de oorzaak van de schimmelplekken zodat het onderliggende probleem ook aangepakt kan worden. Gemiddeld kost het verwijderen 25,- tot €50,- per m².

witte aanslag op muren

Witte aanslag op muren

Eén van de problemen op het gebied van vochtbestrijding waar we nog niet met u over hebben gesproken is witte aanslag, ook wel salpeter genoemd. Omdat salpeter schadelijk is voor de gezondheid en de staat van de bouwconstructie, dient u dit spoedig te verwijderen. Hiervoor hoeft u geen vakman uit Emmen in te zetten, maar dient u wel een middagje vrij te hebben.

Hoe pakt u deze klus aan?

De klus begint met het verwijderen van behang of verf, en het afsteken van de salpeteruitslag. Vervolgens is met een zure oplossing de muur te reinigen. Een laatste stap is het toepassen van een vloeistof die de terugkeer van de salpeter voorkomt.

Vochtwering in Emmen

Regelmatig krijgen specialisten uit Emmen de vraag wat het exacte verschil is tussen vochtwering en vochtbestrijding. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: bij vochtbestrijding en vochtwering maken vochtspecialisten gebruik van dezelfde technieken. In het eerste geval moeten zij echter additionele methoden toepassen om opgetreden vochtproblemen op te lossen.

Met een vochtwering voorkomt u dat er vochtplekken ontstaan, bij de vochtbestrijding laat u deze verwijderen. Uiteindelijk zal de vochtwering daarom minder geld kosten dan de vochtbestrijding, omdat u dan ook nog te maken heeft met kosten om de muren en dergelijke te herstellen.

Recent aangevraagde offertes

Vochtbestrijding in Assen
Vocht in huis bestrijden in Emmen
Vochtproblemen verhelpen in Amsterdam
Muren injecteren in Alkmaar
Optrekkend vocht bestrijden in Almere
Kelderwaterdicht maken in Zwolle
Vochtige muren aanpakken in Utrecht
Bestrijden doorslaand vocht in Amersfoort
Kelderafdichting aanbrengen in Leeuwarden
Vochtwering aanbrengen in Groningen

vochtspecialist Emmen

Gratis offertes voor vochtbestrijding in Emmen

Het is belangrijk om vochtbestrijding professioneel uit te laten voeren. Niet alleen voorkomt u hiermee lelijke plekken en schimmelvorming, maar ook grote schade aan de constructie en fundering van uw woning. Schakel een vochtspecialist uit Emmen in voor vochtwering van optrekkend vocht in huis. Pak vochtige wanden door condensatievocht bijvoorbeeld aan met een mechanisch ventilatiesysteem of breng een waterdichte verf aan tegen vochtdoorslag.

Wilt u besparen op de kosten van vochtbestrijding? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt diverse offertes van bedrijven uit de regio. Vergelijk, kies een vochtspecialist uit Emmen en bespaar! Ook voor gevelreiniging en dakwerken kunt u bij de experts uit ons netwerk terecht.

Gratis offertes

Het duurt maar 1 minuut.