Specialist in vochtbestrijding

Vrijblijvend offertes aanvragen

Vochtbestrijding Breda

Het onderhoud van woningen bestaat uit een groot aantal onderdelen, zoals de zorg voor het juiste hemelwaterafvoer, het herstellen van het timmerwerk, en – zeer belangrijk – de vochtbestrijding en vochtwering. Het gaat dan om het zorgen voor de juiste kelderdichting, het waterdicht maken van de buitenmuren, en het verwijderen van schimmels en vochtplekken binnenshuis. Hebt u hulp nodig bij één van de technieken voor vochtwering of wilt u meer weten over de kosten voor het impregneren of injecteren van de gevelmuren bij uw bedrijfspand in Breda? De specialisten uit ons netwerk helpen u met alle plezier verder. Vraag via de offertepagina meerdere offertes aan, en vergelijk deze op basis van prijs en aanbod om zo de professional uit Breda te vinden die aan al uw wensen voldoet. Onze vergelijkingsservice is geheel vrijblijvend en gratis, u zit nergens aan vast!

Wat is optrekkend vocht?

Het meest voorkomende probleem op het gebied van vochtwering is optrekkend vocht. Optrekkend grondwater is het gevolg van een stijging van het grondwaterniveau en/of gebrekkige fundamenten. In de meeste gevallen zult u de vochtproblemen alleen in de kelder zien, maar na verloop van tijd stijgt het water verder tot aan de woonkamermuren. Het stoppen van optrekkend vocht doet u het beste door de muren te injecteren. Een vochtbestrijding specialist uit Breda boort dan op regelmatige afstanden gaten in de muur, en spuit hier een injecteermiddel in. Een alternatief voor het injecteren van de vochtige muren is het zorgen voor een volledige kelderdichting.

Vochtproblemen bestrijden

De term vochtproblemen staat voor verschillende problemen die het gevolg zijn van een te hoge luchtvochtigheid in huis, of van doorslaand of optrekkend vocht. Veelvoorkomende vochtproblemen zijn het ontstaan van vochtplekken, vochtige muren, schimmel en houtrot. Om dergelijke zaken te voorkomen adviseren wij om periodiek alle gevelmuren en funderingen te controleren op mogelijke risico’s. Als vochtwering geen optie meer is, dan is het bij de vochtbestrijding niet alleen zaak een oplossing te vinden, maar ook het achterliggende probleem te onderzoeken. Op het moment dat een CV-leiding is gebarsten, heeft het namelijk geen zin om de binnenmuren te injecteren of anderszins waterdicht te maken.

Optrekkend vocht Breda

Voorkom een hoge luchtvochtigheid

Eén van de indicatoren voor het ontstaan van vochtproblemen is een hoge luchtvochtigheid in huis. Een hoge luchtvochtigheid is te meten met behulp van een hygrometer. Deze is bij veel bouwmarkten in Breda tegen lage prijzen verkrijgbaar. Op het moment dat er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid, dan is niet alleen de kans op schimmel groter, ook de aantallen zilvervisjes en pissebedden zullen stijgen, evenals het risico op houtrot. Het tegengaan van een te hoog vochtgehalte in huis is gelukkig relatief eenvoudig: door de woning goed te ventileren of een luchtbevochtiger te plaatsen is het probleem spoedig verholpen. Blijft het vochtgehalte in uw woning hoog en bent u ten einde raad? Schakel een vochtexpert in om het probleem op te lossen.

Vochtbestrijding Breda

Schimmel in huis

Zoals hierboven al aangegeven leidt een slecht luchtventilatie tot diverse problemen, waaronder vochtplekken en schimmels. Een schimmel is een micro-organisme dat zelfs bij een lage zuurstofconcentratie kan groeien. Meestal bestaan schimmels uit draden, waardoor de schimmel er uit ziet als een soort dons of wol. Schimmel groeit graag op vochtige plekken, waardoor met name in badkamers en keukens de kans op schimmelplekken groot is. Hoewel de meeste schimmelsoorten geen schadelijke gevolgen hebben, is de zwarte schimmel een risico voor de gezondheid. Onder meer ademhalingsproblemen en misselijkheid vormen mogelijke gevolgen van zwarte schimmels.

vochtwering Breda

Witte aanslag op muren

Eén van de problemen die kan ontstaan bij een te vochtige woonruimte is salpeter. Salpeter is een vorm van mineraal zout, dat ontstaat door een reactie uit de chemische elementen in het grondwater en het kaliumcarbonaat uit het voegwerk. Salpeter is niet alleen schadelijk voor de bouwconstructie, maar ook voor uw gezondheid. Verwijder daarom de witte aanslag zo spoedig mogelijk. Dit doet u door de aangetaste muur te ontdoen van behang of verf, om daarna een speciale vloeistof aan te brengen. Behandel de aangetaste plek, en een ruime baan hier omheen, om zo de terugkeer van de salpeter te voorkomen.

opstijgend vocht Breda

Vocht in huis herkennen

Regelmatig krijgen onze vochtbestrijding experts uit de regio de vraag hoe precies te herkennen is dat er sprake is van vocht in huis. Het eenvoudigste antwoord is: door de meting van de luchtvochtigheid. Hang een hygrometer op, en u ziet het vanzelf wanneer het vochtgehalte in de lucht boven de 70% stijgt. Daarnaast is ook de aanwezigheid van een muffe geur een aanduiding voor mogelijke vochtproblematiek. Tot slot raadt men aan om regelmatig de wanden te controleren op loshangend behang, donkere kringen of loslatend stucwerk. Dit is een aanduiding voor een vochtprobleem achter de muur.

Vochtige muren

Over het algemeen zult u vochtproblemen herkennen doordat er sprake is van vochtige muren, het ontstaan van schimmels en het verschijnen van vochtplekken. De juiste vorm van vochtbestrijding is dan ook met name afhankelijk van het soort vochtproblemen dat u tegenkomt. Het drogen van vochtige muren is bijvoorbeeld een tijdelijke oplossing, maar zal op de lange termijn de vochtproblemen natuurlijk niet verhelpen. Daarvoor vormen technieken als het waterdicht maken van de wanden door impregnatie een betere optie. Het is wel verstandig om uw binnenmuren goed in de gaten te houden. Ziet u loslatend stucwerk of vochtdoorslag? Dan is er iets aan de hand.

optrekkend vocht buitenmuur Breda

Optrekkend vocht in de binnenmuren

De vorm van vochtbestrijding die het meeste voorkomt bij klanten uit Breda is het tegengaan van optrekkend vocht in de binnenmuren. Hoewel er bij de meeste woningen al snel blijkt of er sprake is van optrekkend grondwater, ontstaat dit soms plotseling. Het is dan het gevolg van hevige regenval en de stijging van het grondwaterniveau. Het verhelpen van vochtige binnenmuren gaat het snelst door het injecteren van de muren. Het is een optie deze klus eigenhandig uit te voeren. Boor dan gaten op regelmatige afstanden en variërende hoogtes, in een hoek tot 30 graden. Zuig de boorgaten schoon en vul deze met het injectiemiddel.

Optrekkend vocht in de buitenmuren

Naast de vochtbestrijding binnenshuis is het ook een optie om een vochtbestrijding expert uit ons netwerk in Breda in te schakelen voor klussen buitenshuis. Hoewel het een mogelijkheid is dat optrekkend grondwater zich in de buitenmuur nestelt, is het waarschijnlijker dat u bij de buitenmuren last krijgt van doorslaand regenwater. Doorslaand regenwater trekt via poreuze stenen en voegen het pand binnen, en veroorzaakt zo vochtplekken op de woonkamermuren. Het risico op nadelige gevolgen van doorslaand regenwater is het grootst bij muren zonder spouw of isolatiemateriaal. Het impregneren van de gevel vormt de beste methode voor het waterdicht maken van de buitenmuren.

keldermuur impregneren Breda

Vochtige kelders

Bij steeds meer nieuwbouwwoningen in Breda wordt gekozen voor een kelder. Kelders bieden niet alleen ruimte voor voedselopslag, ook de woonruimte vergroot u op deze manier. Het gevaar bij een kelder is dat hier al snel vochtproblemen ontstaan. Van vochtige binnenmuren tot optrekkend vocht, en van houtrot tot vochtplekken, dit komt allemaal voor bij kelders. Dit komt doordat vrijwel elke kelder onder het grondwaterniveau zit. Om deze vochtproblemen tegen te gaan is een kelderdichting wenselijk. Er bestaan diverse technieken voor de kelderdichting. Zo is het een optie om de wanden waterdicht te maken met een afdichtingspasta, maar ook het injecteren van de keldermuren is mogelijk.

vochtige kruipruimte Breda

Vochtige kruipruimte

Niet alleen de kelder is gevoelig voor wateroverlast, ook bij de kruipruimte komt dit regelmatig voor. Vochtige kruipruimtes zijn nadelig voor het wooncomfort, met name omdat het in kruipruimtes sowieso al kouder is dan in de rest van het huis. Vanuit de kruipkelder stijgt de kou en vocht op, waardoor in huis de luchtvochtigheid zal stijgen en het wooncomfort vermindert. Een oplossing voor de vochtwering van kruipruimtes is de plaatsing van isolatiemateriaal. Zowel natuurlijke isolatiematerialen als schelpen en zand, als kunstmatige isolatiematerialen zoals thermoskussens kunt u gebruiken voor de kruipruimte isolatie. Schakel een vakman uit Breda voor praktische ondersteuning en een optimaal resultaat.

schimmel in huis Breda

Vochtige badkamer

Een te hoge luchtvochtigheid in de woonkamer is meestal eenvoudig te verhelpen door ergens een raampje open te zetten. Helaas geldt voor veel badkamers dat de mogelijkheden voor ventilering beperkt zijn. Laat u de deur tijdens het douchen dichtzitten, en maakt u regelmatig gebruik van heet water? Dan is de kans op zwarte schimmelsporen zeer groot, en waar de meeste schimmelsoorten weinig gevaar opleveren is de zwarte schimmel zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Niet alleen ademhalingsproblemen en misselijkheid kunnen hier het gevolg van zijn, ook het ontstaan van fibromyalgie en een chronisch vermoeidheid syndroom worden gezien als gevolgen van de inademing van de zwarte schimmelsporen.

Vochtbestrijding methodes

Het verwijderen van vochtplekken en het tegengaan van opstijgend of doorslaand water is met diverse methoden mogelijk. Wij benoemden al enkele technieken voor kelderdichting en ook het impregneren en injecteren van de muren is al voorbij gekomen. Daarnaast bestaan er nog methoden voor vochtbestrijding die niet de achterliggende oorzaak aanpakken, maar de huidige problemen in ieder geval tijdelijk verhelpen. Denk hierbij aan het wegpompen van water uit kelders, of het drogen van wanden na een lekkage. Ook het ventileren van ruimtes is een vorm van vochtbestrijding. De kosten voor de verschillende behandelingsmethoden hangen af van uw budget en eisen aan de oplossing.

Carebrick systeem

Heeft u last van vochtige muren? Een innovatieve methode om vochtproblemen te bestrijden is door het gebruik van het Carebrick systeem. Dit systeem benut keramische kokers. Deze kokers worden in de buitenmuur geplaatst. Dit zorgt voor een natuurlijke luchtstroom, de koudere plek trekt het vocht in de muur naar zich toe. Het overtollige vocht wordt dus via het Carebrick systeem naar buiten afgevoerd. Het is dus een vorm van natuurlijke ventilatie. Uw muren zullen na verloop van tijd drogen waardoor vochtigheid en schimmel niet meer terugkeert. Het voordeel ten opzichte van injecteren is dat het een permanente oplossing is. Daarnaast is het een stuk minder ingrijpend dan het onderkappen van uw muren.

Kruipruimte ventilatie

Wij gaven hierboven al aan dat het verstandig is om de kruipruimte te isoleren te voorkoming van opstijgende vocht en kou naar de woonkamer. Een tweede techniek die het wooncomfort zal verbeteren is het ventileren van kruipruimtes. De ventilatie van een kruipruimte is niet verplicht volgens het bouwbesluit van 2012, maar als er geen ventilatiesysteem in de kruipruimte is, dan dient u de vloer erboven luchtdicht te leggen. Voor het ventilatiesysteem van kruipruimtes krijgt u de keus uit twee opties: een natuurlijke en een kunstmatige variant. Een ventilatierooster is de meest eenvoudige en goedkope oplossing. Voor een mechanisch systeem betaalt u circa €4.000,-. Lees ook ons diepgaande artikel over vocht in de kruipruimte.

muren injecteren

Muren impregneren of injecteren

Hierboven spraken wij al enkele keren over het impregneren en injecteren van de binnen- en buitenmuren. Veel mensen denken dat het gaat om vergelijkbare technieken, maar hoewel beide methoden de vochtbestrijding van een woning verbeteren, gaat het om heel verschillende toepassingen. Bij het impregneren van de gevel brengt een specialist uit Breda een soort coating aan over de stenen en voegen. Hierdoor maakt hij ze waterdicht. Bij de injectie van de binnenmuren is er niet echt sprake van het waterdicht maken van de muur of spouw, maar om het blokkeren van opstijgend water. Een combinatie van impregneren en injectie biedt dan ook een optimaal resultaat.

schimmel op muur verwijderen

Schimmel verwijderen

Het verwijderen van de meeste schimmelplekken is vrij eenvoudig, mits u maar gebruik maakt van de juiste materialen. De meest geschikte methode hangt daarbij af van de ondergrond en de ernst van de schimmel. Een gladde ondergrond als glas of chroom krijgt meestal weinig serieuze schimmelplekken, en een spons met wat reinigingsmiddel is al voldoende. Voor wat ruwere ondergronden als beton is boenen met een harde borstel en de toevoeging van azijn of chloor de beste techniek. Bij zachtere ondergronden is het noodzakelijk om het deel met de schimmelplek weg te snijden en deze te vervangen. Voor stof geldt dat stofzuigen meestal afdoende werkt.

Zelf kelder waterdicht maken

Eén van de klussen waarvoor u niet per se de ondersteuning van een erkend vakman nodig hebt is het waterdicht maken van de kelder. Het is wel belangrijk dat u voor deze klus voldoende tijd inplant, en de juiste gereedschappen en materialen aanschaft. Om u te helpen bij de juiste uitvoering van de kelderdichting hebben enkele professionals uit ons netwerk een eenvoudig stappenplan voor u gemaakt. Mocht u tijdens het kluswerk erachter komen dat u toch hulp kunt gebruiken? Aarzel dan niet om alsnog contact met ons op te nemen.

  • Stap 1. 1. Start indien nodig met het wegpompen van het water, of het drogen van de muren. Hiervoor kunt u bij een bouwmarkt in Breda de juiste materialen huren.
  • Stap 2. 2. Kies daarna de techniek voor kelderdichting die het beste bij uw situatie past. Plaats een stijve of soepele bekuiping, monteer een drainage systeem, of kies voor het inspuiten van de keldermuren. Wij informeren u hier verder over de techniek voor een soepele bekuiping.
keldervloer waterdicht maken
  • Stap 3. Schaf voor deze vorm van kelderdichting soepel folie aan
  • Stap 4. Zorg er daarna voor dat de wanden en vloer droog en schadevrij zijn.
  • Stap 5. Kleef het folie tegen de bestaande oppervlakken.
  • Stap 6. Metsel een nieuwe wand, en laat een nieuwe vloer gieten.

Vochtwering

Wij spreken op deze pagina zowel over vochtbestrijding als vochtwering. Hoewel veel klanten uit Breda deze termen door elkaar gebruiken, bestaat er wel een verschil tussen beide begrippen. De term vochtwering is van toepassing op alle technieken die ervoor zorgen dat vocht geen kans maakt om in huis te komen. Het is feitelijk het voorkomen van vochtproblematiek. Bij het bestrijden van vochtige binnen- en buitenmuren maakt een expert gebruik van dezelfde technieken als bij vochtwering, maar voegt hier nog additionele klussen aan toe om de ontstane problemen te verhelpen.

Prijzen

De prijzen voor het inzetten van een vochtbestrijding professional uit Breda bij u thuis, hangen van een groot aantal factoren af. Het gaat om de ernst van de problematiek, het aantal klussen dat u zelf uitvoert, en of u extra klussen laat afhandelen zoals het isoleren van de gevel of het plaatsen van een ventilatiesysteem. Het is daarom ook verstandig om via onze offertepagina meerdere offertes van professionals uit de regio aan te vragen. Zij zullen op basis van uw wensen en budget een passende offerte maken, en het is aan u om deze vervolgens met elkaar te vergelijken op basis van de prijzen.

Opstijgend vocht prijzen

Wat wordt er geïnjecteerd: Prijs per strekkende meter Gemiddelde prijs*
Buitenmuur €100,- €800,-
Spouwmuur (binnen en buiten) €190,- €1.520,-
Muur repareren en injecteren €275,- €2.200,-

(*) De gemiddelde prijs is inclusief het materiaal en btw. We hebben in deze prijstabel gerekend met 8 strekkende meters muur.

Doorslaand vocht prijzen

Wat wordt er geïmpregneerd: Prijs per m2 Gemiddelde prijs incl. btw en materiaal
Buitenmuur €9,- €720,-
Spouwmuur (binnen en buiten) €17,- €1.530,-
Muur repareren en injecteren €30,- €2.400,-

(*) De gemiddelde prijs is inclusief het materiaal en btw. We hebben in deze prijstabel gerekend met een geveloppervlakte van 80m2.

vochtproblemen Breda

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor vochtbestrijding bij u thuis? Hebt u een vraag over het impregneren van de gevel? Of wilt u weten welke isolatietechnieken het meest geschikt zijn voor de kruipruimte? Via het contactformulier op de offertepagina komt u eenvoudig in contact met ervaren vakmannen die u met alle plezier over de mogelijkheden en prijzen informeren. Op basis van uw wensen krijgt u maximaal vijf offertes toegestuurd, welke u vervolgens zelf kunt vergelijken naar aanleiding van het aanbod, de prijs en de werkwijze. Wij garanderen dat elke vochtbestrijding professional uit ons netwerk in Breda u met plezier zal helpen bij elke klus.

Veelzijdig netwerk

Bij ons zit u niet alle op de goede plek voor vochtbestrijding en vochtwering, ook voor de dakwerken en gevelreiniging bieden wij onze ondersteuning aan. Via onderstaande pagina’s leest u eenvoudig hoe u een specialist via onze service inschakelt.