Kiezen voor een mansardedak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Bent u op zoek naar een manier om de ruimte en waarde van uw woning aanzienlijk te verhogen zonder in te leveren aan stijl of authenticiteit? Overweeg dan een mansardedak! Of u nu woont in een bruisende stad of op het rustige platteland, een mansardedak transformeert uw leefruimte en verhoogt de efficiëntie van uw woning. Maar wat houdt een mansardedak precies in en welke voordelen biedt het? Lees verder om te ontdekken waarom het mansardedak zo geliefd is bij architecten en huiseigenaren, en hoe u zelf de voordelen van deze innovatieve dakvorm kunt benutten.

Korte samenvatting over mansardedak

 • Een mansardedak vergroot de bruikbare binnenruimte aanzienlijk, ideaal voor extra slaapkamers of een studeerkamer onder het dak.
 • Mansardedaken voegen een unieke en tijdloze architecturale stijl toe aan uw woning, waardoor ze visueel onderscheidend zijn.
 • Dit type dak maakt het mogelijk om meer woonruimte te creëren binnen de beperkingen van lokale bouwvoorschriften over maximale gebouwhoogte.
 • Mansardedaken zijn duurzaam met de juiste materialen en onderhoud, en bieden flexibiliteit in ontwerp en materiaalkeuze.
 • De installatie van een mansardedak kan de waarde van uw woning verhogen, mede dankzij de extra leefruimte.

Wat is een mansardedak?

Een mansardedak, ook wel bekend als ‘gebroken kap’ is te herkennen aan de dubbele helling per dakzijde, waarbij de onderste helling behoorlijk steiler is dan de bovenste. Deze dakvorm, oorspronkelijk ontworpen door de Franse architect François Mansart in de 17e eeuw, maakt een praktisch gebruik van de beschikbare ruimte onder het dak mogelijk. De constructie creëert een volwaardige zolderverdieping, waardoor meer ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld slaapkamers of een hobbyruimte, zonder een compleet extra verdieping op uw huis te plaatsen.

Voordelen van een gebroken kap

Het kiezen voor een mansardedak brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste vergroot het de bruikbare binnenruimte, wat vooral in stedelijke omgevingen waar elke vierkante meter telt, een groot voordeel is. Een ander voordeel is de mogelijkheid tot betere isolatie. Andere voordelen van een gebroken kap zijn:

 • Optimalisatie van ruimte: Een mansardedak maakt volledige benutting van de zolderverdieping mogelijk, wat resulteert in extra leefruimte die gebruikt kan worden voor slaapkamers, kantoren of opbergruimtes.
 • Uitstraling: Met zijn unieke vormgeving voegt een mansardedak een distinctieve architecturale stijl toe aan uw woning die zowel klassiek als tijdloos is.
 • Omzeilen van bouwrestricties: In veel stedelijke gebieden zijn er restricties wat betreft de maximale nokhoogte van gebouwen. Een mansardedak stelt u in staat om meer leefruimte te creëren binnen deze beperkingen door de ruimte onder het dak te maximaliseren.
 • Verhoogde woningwaarde: Door de toevoeging van een mansardedak kan de waarde van uw woning stijgen, dankzij de extra ruimte en de esthetische verbetering.
 • Flexibiliteit in ontwerp: Mansardedaken bieden flexibiliteit in zowel ontwerp als materiaalkeuze, waardoor u het uiterlijk van uw dak kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur of de stijl van uw huis.
 • Duurzaamheid: Met de juiste materialen en onderhoud kan een mansardedak uitzonderlijk duurzaam zijn, wat bijdraagt aan minder reparaties en onderhoudskosten op lange termijn.