Dak met riet bedekken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Rieten dak

Riet als dakbescherming is een zeer traditionele vorm van dakbedekking. Momenteel vindt u rieten daken nog voornamelijk in Drenthe, waar de kap van boerderijen nog vaak een rieten daklaag hebben. Mensen kiezen vaak voor een rieten dak omdat dit een traditionele waarde heeft, of zij een authentieke uitstraling willen creëren. Het inhuren van een rietdekker of onderhoud aan het rieten dak brengt aardig wat kosten met zich mee. Wilt u besparen op de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van rietdekkers uit uw regio. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een rietdekkersbedrijf, de verzekering van uw rieten dak en de mogelijkheden en prijzen voor vervangen en onderhoud. Daarnaast zijn er verschillende monumentale panden die verplicht een rieten dak dragen. Waar vroeger een rieten kap de meest goedkope vorm van dakbescherming vormde, is dit tegenwoordig niet meer het geval.

rieten dak

Kosten dakrenovatie

Het vervangen van een rieten dak wordt ook wel gevat onder de term dakrenovatie. Bij een dakrenovatie wordt de huidige rieten laag verwijderd, en de onderliggende dakspanten gecontroleerd op beschadigingen zoals houtrot en schimmel. Over het algemeen is het bij een rieten dak noodzakelijk om eens in de 40 jaar een dakrenovatie uit te voeren. Het vervangen van het riet is echter wel een klus die een geruime tijd in beslag neemt, en zeer nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Laat daarom altijd een erkend rietdekker van een rietdekkersbedrijf uit de omgeving de dakrenovatie uitvoeren, en de dakbedekking vervangen. Zo behoudt u tevens de verzekering dat u in de wintermaanden geen last ondervindt van weer en wind. De kosten voor het vervangen van een rieten dak zijn ongeveer €100,- per vierkante meter.

rietdekker onderhoud

Onderhoud door een rietdekkersbedrijf

Naast de periodieke dakrenovatie, moet het materiaal tevens onderhouden worden. Onder het onderhoud verstaan wij onder andere het verwijderen van algen en het repareren van scheuren in het metselwerk. Over het algemeen is het voldoende om een rietendak eens in de vier jaar te reinigen. Voor deze dakwerken kunt u het beste een erkend rietdekker inschakelen. Om te voorkomen dat de dakrenovatie binnen de gestelde levensduur van 40 jaar moet worden uitgevoerd, raden wij bovendien aan om een speciaal algenbestrijdingsmiddel op de kap aan te brengen als preventief onderhoud. Algen zorgen ervoor dat het riet krimpt, en dat u de dakbescherming sneller moet vervangen. Vraag via het contactformulier naar de voorwaarden en kosten voor het onderhoud. Wij bekijken graag de situatie bij u thuis zodat we een goede prijsindicatie kunnen maken.

Nieuwe rieten dakbedekking?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes ontvangen

Zonder enige verplichting.

Verzekering monumentale kap

Een rieten dakbedekking wordt vaak gezien als een brandgevoelige bedekking, zeker wanneer er gekozen is voor de traditionele kap. Is de kap voor zien van een rietlaag zonder een schroefdak als onderlaag, en breekt er brand uit? Dan zal het gehele dak al snel in vlammen opgaan, omdat de vlammen zich kunnen verspreiden langs de binnenzijde van het dak. Een tweede nadeel van de traditionele kap is dat zodra hier een gat in komt, de wind vrij spel heeft. Het is dan ook van belang te zorgen voor een goede verzekering van uw rieten kap. Het kan zeer duur zijn om een verzekering af te sluiten op dit gebied, vergelijk daarom ook altijd de diverse aanbiedingen van specialisten bij uw lokale rietdekkersbedrijf, of kies voor een schroefdak als basis. Dit zorgt voor een verminderd risico en zal ook de kosten voor de verzekering doen dalen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een verzekering.

Isolatie

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of het mogelijk is om isolatie onder een rieten dak aan te brengen. Dit is zeker een optie, al moet u dit wel overlaten aan de medewerkers van een erkend rietdekkersbedrijf.

Het aanbrengen van isolatie gebeurt door middel van speciale dakpanelen die onder het riet worden geplaatst. Bij rietdaken die op een gesloten kapconstructie zijn geplaatst is het toepassen van isolatie overigens niet perse noodzakelijk. Doordat de lucht al tot stilstand wordt gebracht is de isolatiewaarde van een extra laag isolatie te verwaarlozen.

Gratis offertes van rietdekkers

Zoekt u een erkend rietdekker voor het onderhoud of een dakrenovatie van uw rieten dak? Wilt u weten wat u het beste kunt doen om te voorkomen dat er brand ontstaat onder de dakbescherming? Of bent u benieuwd naar wat een rietdekkersbedrijf voor u kan betekenen en de kosten voor hun diensten? Vraag dan gratis offertes aan. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. Wilt u de isolatie van uw rieten dak verbeteren? Ook daarbij kan een rietdekker u van dienst zijn. Wij komen spoedig naar u toe om te overleggen over de mogelijkheden.

rieten dakbedekking