Panlatten voor uw dak?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Panlatten

Voordat de dakbedekking kan worden aangebracht, is het noodzakelijk om een houten lattenconstructie aan te brengen. Deze lattenconstructie wordt opgebouwd uit panlatten, die op verticale tengels worden aangebracht. Een panlat kan in diverse afmetingen worden geleverd door onze specialisten. Zo bieden wij onder andere geïmpregneerde daklatten aan, die extra goed bestand zijn tegen de invloeden van weer en wind. Ook de houtsoort waarvan een panlat is gemaakt kan variëren. Bent u op zoek naar panlatten en tengels als onderlaag voor nieuwe dakpannen?

Start gratis offerteaanvraag!

De specialisten uit ons netwerk informeren u met alle plezier over prijzen en mogelijkheden. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos en wordt snel in behandeling genomen.

panlatten

Soorten panlatten

De soort daklatten die het meest geleverd wordt is geïmpregneerde vuren panlatten. Het voordeel van een geïmpregneerde panlat, is dat deze goed bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast kan vurenhout dat geïmpregneerd is ook tegen schimmels en insecten. Andere soorten panlatten worden van alternatieve houtsoorten dan vuren gemaakt. Dit is over het algemeen goedkoper, maar gaat minder lang mee. Ook het impregneren van de daklatten is een keuze die extra kosten met zich meebrengt, maar voor een lange levensduur raden wij toch geïmpregneerde vuren daklatten aan.

panlatten vervangen

Panlatten vervangen?

Is het hoog tijd om uw dakpannen te vervangen? Kijk dan direct even naar de onderliggende panlatten en tengels. De dakpannen zijn aan deze latten opgehangen, dus het is van groot belang dat ook deze in goede staat verkeren. Is het nodig om ook de daklatten en tengels te vernieuwen? Kies dan voor geïmpregneerde vuren latten. Het plaatsen van een nieuwe panlat brengt relatief weinig kosten met zich mee, zeker wanneer u deze klus zelf uitvoert. Schakelt u liever een bedrijf in? Vraag dan zelf direct naar de kosten voor het vervangen van de gehele lattenconstructie of vraag gratis offertes aan en vergelijk de prijzen!

Afmetingen van een panlat

Wij krijgen van onze klanten regelmatig de vraag welke afmetingen de panlatten moeten hebben, en op welke afstand van elkaar de daklatten en tengels moeten worden gelegd. Hierop is geen eenduidig antwoord te geven, omdat het afhankelijk is van de afmetingen van het dak. Wij gaan over het algemeen uit van de volgende formules. (1) de nok tot gootlengte / verticale panhoogte x 2 is het aantal panlatten over de noklengte. (2) de noklengte / horizontale panhoogte x 2 is het aantal tengels dat nodig is van nok tot gootlengte. Onze specialisten helpen u graag bij het berekenen van de afmetingen voor uw dak.

Zelf daklatten plaatsen?

Wilt u zelf een nieuwe panlat plaatsen, of alle daklatten en tengels vervangen? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de huidige afmetingen van de latten, zodat u voldoende nieuw materiaal bestelt. Een tweede belangrijk punt is de panlatafstand. De panlatafstand is afhankelijk van het soort dakpan dat u plaatst. Hoe groter de dakpan, hoe minder latten u nodig heeft, en hoe groter de panlatafstand wordt. Ten derde is het van belang om goed op uw veiligheid te letten als u op het dak aan het werk gaat.

Panlatten laten plaatsen?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen.

Wat zijn de prijzen van panlatten in 2024?

De prijzen voor het bestellen van panlatten en tengels zijn relatief laag. U moet ongeveer rekening houden met prijzen rond de €15,- voor één vierkante meter, inclusief het schieten van de panlat. Hoeft u maar een enkele panlat te herstellen? Vaak hebben leveranciers uit de regio wel restpartijen liggen, waaruit u makkelijk een enkele panlat opkoopt. Houd hierbij wel de aandacht bij de benodigde afmeting, en voorkom dat de panlatafstand te klein wordt. Voor tengels gelden vergelijkbare prijzen als voor panlatten. Wanneer u de tengels vervangt, zult u echter ook vaak alle andere daklatten moeten vervangen.

Wilt u meer weten over de exacte prijzen? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Toelichting prijstabel

Alle gemiddelde prijzen die u ziet in de tabel zijn inclusief BTW en arbeidsloon. De kosten die niet meegenomen zijn in de prijs zijn: het op- en afbouwen van een steiger, transportkosten, het verwijderen van de oude daklatten en de kosten voor het storten. Het uitgangspunt voor de tabel is een dak van 50m². Er is hier rekening gehouden met een panlatafstand van 260mm hart op hart. Wanneer er ook nog dakfolie moet worden aangebracht komt er ongeveer €10,- bovenop de gemiddelde kosten per m².

Prijs dakbeschot 2024

Dakbeschot Gemid. kosten per m²
Dakbeschot is intact €55,-
20% van het dakbeschot vervangen €75,-
50% van het dakbeschot vervangen €100,-
Volledige dakbeschot vervangen €140,-

Gratis offertes vergelijken!

Bent u van plan om uw dak te renoveren? Wilt u zeker weten dat de dakpannen stevig op het dak liggen? Of hebt u een vraag over de prijs voor een volledige dakrenovatie of andere dakwerken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en snel een aantal vrijblijvende offertes aan, die u vervolgens zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen door één van de specialisten uit ons netwerk. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Aarzel ook dan niet om contact met ons op te nemen.