Lekkage dakkapel laten verhelpen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Lekkage dakkapel: wat te doen bij lekkage

Een lekkage in uw dakkapel moet zo snel mogelijk verholpen worden. Doet u dit niet, dan kan een houten dakkapel flink beschadigen door houtrot. In sommige gevallen is de schade zo erg, dat vervangen de enige optie is. Op zoek naar een dakdekker om uw lekkage te verhelpen?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo spoedig mogelijk de verschillende offertes van experts in uw regio. Laat uw lekkage verhelpen tegen de scherpste prijs en bespaar zo tot 40%!

Lekt uw dakkapel? Op deze pagina vindt u wat de mogelijke oorzaken zijn en hoe u deze kunt opsporen. We geven u meer informatie over de reparatie die de vakman kan uitvoeren én u leest hoe het zit met de verzekering en schade door lekkages.

lekkage dakkapel

Hoe kan je een lekkage in een dakkapel opsporen?

Uw dakkapel lekt, maar u weet niet zeker wat de oorzaak is. Dan is het belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen.

Een dakdekker voert eerst een visuele inspectie uit. Soms is het namelijk direct duidelijk waar de dakkapel lekt, misschien omdat de dakbedekking beschadigd is of omdat er een beschadiging zit in de loodslabben die moeten zorgen voor een waterdichte afsluiting.

Is het niet duidelijk wat de oorzaak van de lekkage zit, dan voert de vakman een vochtmeting uit en gebruikt hij andere technieken om de oorzaak te achterhalen. Eén van de meest gebruikte technieken is de rookgastechniek. Hiermee blaast hij rookgas onder de dakbedekking om zo beschadigingen op te sporen.


Lekkage dakkapel laten verhelpen?

Vind een dakdekker in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!


Oorzaak lekkage in dakkapel?

  Bij een dakkapel kan het voorkomen dat het dak lekt, maar toch is dit niet de enige mogelijke oorzaak. Het kan namelijk ook voorkomen dat de kozijnen niet goed gemonteerd zijn, of dat de loodslabben tijdens een storm kapotgegaan zijn.

  Hieronder gaan we in op de belangrijkste oorzaken van een dakkapel lekkage:

 • Dakbedekking: misschien is het dakleer verouderd of is er door vervuiling schade ontstaan, waardoor er nu regenwater naar binnen lekt.
 • Lekkende aansluiting: het kan ook voorkomen dat de aansluiting tussen het dak en de dakkapel niet waterdicht is. In dat geval zijn de loodslabben vaak beschadigd of zijn ze bij harde wind scheef gewaaid.
 • Beschadigingen door werkzaamheden: het kan voorkomen dat er onlangs werkzaamheden aan het dak of de dakkapel zijn uitgevoerd, waarbij de dakkapel beschadigd is geraakt. Hierdoor lekt er water naar binnen.
 • Lekkende kozijnen: misschien is het kozijn beschadigd of verkeerd gemonteerd, zodat regenwater via de kozijnen naar binnenloopt.
 • Benieuwd hoeveel het kost om een lekkage te verhelpen? Ontvang gratis offertes!

Lekkage dak kosten

Bij een lekkage in de dakkapel is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te herstellen. U hebt hierbij twee opties:

 1. Een nieuwe dakkapel plaatsen
 2. De bestaande dakkapel repareren

Hoeveel het herstel van de lekkage in de dakkapel gaat kosten hangt dus vooral af van de gekozen methode.

nieuw dakkapel

Nieuwe dakkapel

Als uw dakkapel zo verouderd is dat herstellen geen optie is, dan kunt u het beste kiezen voor een compleet nieuwe dakkapel. Dit is het geval als de houten constructie verzwakt is door bijvoorbeeld houtrot, of als de onderdelen gewoon zo oud zijn dat het te duur zou zijn om nog een reparatie uit te voeren.

De kosten voor een houten dakkapel (van 2,5 meter breed) beginnen vanaf €3.000,- en voor een kunststof dakkapel beginnen de prijzen vanaf €3.750,-. Dit is inclusief plaatsing!

Daklekkage repareren: wat kost het om uw lekkage te verhelpen?

Zijn het relatief kleine beschadigingen, dan is een dakkapel reparatie zeker de goedkoopste optie. Moet u een daklekkage van de dakkapel repareren? Dit bestaat meestal uit het plaatsen van een reparatiestrook of het vervangen van een deel van de dakbedekking. Houd rekening met prijzen rond de €35,- per uur. De kosten hangen wel af van het gebruikte materiaal: bitumen is bijvoorbeeld goedkoper om te herstellen dan EPDM, omdat bitumen een lagere prijs heeft.


Besparen op de reparatie van uw dakkapel?

Vergelijk gratis offertes en kies een goedkope vakman in uw regio!


Dakkapel reparatie

Als de lekkage wordt veroorzaakt door een slechte aansluiting, dan zal de dakdekker het lood van de dakkapel repareren. Dit is een specialistische klus, die gemiddeld €45,- per uur kost.

Het kan ook voorkomen dat de zijkanten van de dakkapel beschadigd zijn. De reparatie bestaat dan uit het vervangen van de zijkanten of het dichten van scheuren en gaten door middel van een reparatiekit. De kosten hiervoor liggen rond de €30,- per uur.

Het is goed om te weten dat dit gemiddelde prijzen zijn, en dat ze per vakman verschillen. Wilt u zeker weten wat het gaat kosten de lekkage aan uw dak te herstellen? Vraag dan gratis offertes aan!

Lekkage dak verzekering: wordt mijn reparatie vergoed?

Een lekkage in uw dak is heel vervelend, en in sommige gevallen kan de verzekering helpen met het vergoeden van de schade. Lekkages zorgen al snel voor veel schade, zowel aan uw woning zelf als aan uw interieur. Bij een dakkapel lekkage kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u de zijkanten opnieuw moet verven of behangen, of dat de spullen achter de schotten door de vochtproblemen zijn gaan rotten.

Let op: een verzekering vergoed alleen de schade en niet de reparatie zelf. De kosten voor de reparatie moet u dus zelf betalen. Ook is het in veel gevallen belangrijk dat u kunt aantonen dat u niet verantwoordelijk bent voor de schade. Is er een lekkage in de dakkapel ontstaan doordat u het raam niet gesloten hebt tijdens een regenbui, dan wordt de schade dus niet vergoed.

Benieuwd hoeveel het kost? Vergelijk gratis offertes!

Dakkapel lekkage verhelpen: hier moet u op letten

Heeft u een lekkage in uw dakkapel? We raden u aan om dan een dakdekker in te schakelen, zodat de lekkage veilig wordt opgespoord en verholpen. Bij alle dakwerken is er namelijk een risico aanwezig. Een dakdekker werkt met veilige middelen die het risico op vallen of beschadigingen zo klein mogelijk houdt.

Bovendien bent u gegarandeerd van vakkundige hulp en wordt de oorzaak direct aangepakt.

De voordelen van het inhuren van een vakman:

 • Een dakdekker zal de lekkage in uw dakkapel snel opsporen en verhelpen.
 • U hoeft zelf niet het hoge dak op te klimmen en voorkomt zo valgevaar.
 • U krijgt een persoonlijk advies van een ervaren dakdekker.
 • Dakdekkers bieden garantie op het geleverde werk.

lekkage dakkapel verhelpen

Lekkage dakkapel verhelpen? Vraag gratis offertes aan!

Weet u niet wat te doen bij een lekkage in uw dakkapel? Met de hulp van een dakdekker is het probleem snel verholpen. De vakman gebruikt speciale technieken om de schade op te sporen en zal deze direct herstellen, zodat u dezelfde avond weer geniet van een waterdichte dakkapel. Op zoek naar een dakdekker?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

We zorgen ervoor dat u hierna zo snel mogelijk tot wel 5 offertes ontvangt! Vergelijk de verschillende dakdekkers in uw regio, en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de kosten en bent verzekerd van de beste prijs. De aanvraag is gratis en bovendien zonder verplichtingen, dus u zit nergens aan vast.