Prefab dakopbouw: wat kost het?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Stelt u zich eens voor dat u moeiteloos een geheel nieuwe verdieping aan uw huis kunt toevoegen, zonder de maandenlange bouwoverlast die daar normaal gesproken bij komt kijken. Met de innovatieve technologie van prefab dakopbouwen is dit mogelijk. Deze moderne bouwoplossing maakt het haalbaar om binnen enkele dagen uw leefruimte aanzienlijk te vergroten. In dit artikel duiken we dieper in wat een prefab dakopbouw precies is, ontdekken we wat de kosten zijn en verkennen we de mogelijkheden voor zowel platte als hellende daken. Bent u klaar om de potentie van uw woning volledig te benutten? Lees dan verder en laat u inspireren!

Korte samenvatting over prefab dakopbouw

  • Prefab dakopbouwen bieden een snelle en kosteneffectieve manier om extra woonruimte te creëren, ideaal voor zowel platte als hellende daken.
  • De kosten voor een standaard prefab dakopbouw op een plat dak liggen tussen de €25.000,- en €35.000,- exclusief BTW maar inclusief installatie.
  • Specifieke opties zoals dakkapellen en nokverhogingen variëren in prijs en zijn afhankelijk van materiaalkeuze en ontwerpcomplexiteit.

Wat is een prefab dakopbouw?

Prefab dakopbouwen zijn voorgefabriceerde toevoegingen aan bestaande daken die bedoeld zijn om extra woonruimte te creëren. Ze worden gemaakt in een fabriek en naar de locatie vervoerd, waar ze snel worden geïnstalleerd. Deze methode is niet alleen efficiënt maar biedt ook een voordeligere oplossing voor woninguitbreiding. Prefab opbouwen kunnen worden geplaatst op zowel platte als hellende daken en zijn beschikbaar in verschillende stijlen en afmetingen om aan diverse behoeften te voldoen.

Kosten voor prefab dakopbouw in 2024

De kosten van een prefab dakopbouw zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de opbouw, het gebruikte materiaal en de complexiteit van de installatie. Voor een standaard dakopbouw op een plat dak liggen de prijzen meestal tussen de €25.000,- en €35.000,-. Dit is exclusief BTW maar inclusief plaatsing​. De prijzen kunnen oplopen afhankelijk van persoonlijke aanpassingen en de keuze van materialen.