Boeidelen vervangen: handige info & kosten 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten

Gratis – Vrijblijvend

Boeidelen vervangen: kosten 2024

Boeidelen moet u vervangen bij veroudering of beschadigingen. De kosten liggen tussen de €55,- tot €140,- per meter. Op deze pagina leest u alles over het vervangen van de boeidelen, ook wel boeiboorden genoemd, de kosten en de werkwijze. Ook geven we u informatie over de materiaalsoorten.

Vernieuwen boeidelen: een korte samenvatting

  • De boeidelen zijn de afwerking van de dakrand en voorkomen dat er regen en wind onder de dakbedekking komt.
  • De kosten voor vervangen liggen tussen de €55,- tot €140,- per meter.
  • De gemiddelde levensduur is 25 tot 40 jaar. Kunststof gaat het langste mee.

Wat zijn boeidelen?

Een boeideel is de afwerking van de dakrand rondom het dak van uw woning. Het voorkomt dat er regen of wind onder de dakbedekking of tussen de gevel en het dak komt. Boeidelen worden gemaakt van hout, kunststof of zink.

Boeidelen worden ook wel boeiboorden, boeiplanken, daktrim of windveren genoemd.

Wanneer boeidelen vervangen?

Boeidelen gaan ongeveer 25 tot 40 jaar mee. Houten boeidelen gaan het minst lang mee, houd dan rekening met gemiddeld 25 jaar. Kunststof boeidelen hebben een langere levensduur van gemiddeld 40 jaar.

De boeidelen moet u laten vervangen bij veroudering of bij beschadigingen. Het is belangrijk om houten boeidelen elke vijf jaar te schilderen om houtrot te voorkomen.

Wat kost het vervangen van boeidelen?

De kosten voor het vervangen van boeidelen beginnen vanaf €55,- per meter en kunnen oplopen tot ongeveer €140,- per meter.

De prijs wordt onder andere bepaald door het materiaal dat u kiest voor de boeiboorden en hoeveel meter er nodig is, de arbeidskosten en eventuele extra kosten zoals afvoer- en voorrijkosten. Ook het type dak bepaalt voor een gedeelte de uiteindelijke prijs. Zo is het vervangen van de boeiboorden van een plat dak eenvoudiger dan bij een schuin dak en daarom vaak goedkoper.

Materiaal Kosten per meter
Multiplex vanaf €55,-
Hout vanaf €70,-
Kunststof vanaf €90,-
Zink vanaf €140,-
Trespa vanaf €90,-
Meranti vanaf €75,-
Red cedar vanaf €70,-
Keralit vanaf €130,-